Adnan Öztürk: ''Terim zaten gönderilecekti''

baslatmayin terimede öztürke de be hala burda terimi savunanlar var polat döneminde neden gelmedi bu terim efendi aysal önüne koydu paralarida geldi terim efendi milli takima gidisindede nasil olsa ben bu gruptan cikarim diye gitti ama evdeki hesap carsiya uymadi türkiyede anca laf bir icraat yok öztürk efendi gecen yönetim basarisizsa kendininde payi yokmu aysal sutlamasa bunu böyle sallicakmiydi hep menfaat hep koltuk sevdasi kimsenin galatasarayi düsündügü yok anca lafta

Polat'ın yarattığı enkazı Polat ile toparlayamazdı da ondan.
O enkaz sadece bir teknik adamla temizlenmez kökten temizlenmesi lazımdı.

terim döneminde keyifmi veriyodu birakin allah askina ilk sezon haric ne zaman keyif verici futbol oynadi bu takim kendimizi kandirmiyalim

Ne zaman 4-4-2'den vazgeçtik o zaman futbolumuz geriledi.

TR'nin en iyi forveti diye Burak alındı gollerde atıyordu ama Terim futboldan zevk alamıyoruz diye Burak'ı kesti taraftarlar o dönem Terim'e demediğini bırakmadı hatırlıyorsunuzdur sanırım.
Bir sonraki sezon 11-12 km koşmalı diyerek bir ithamda bulundu Taraftarlar gene yüklendi Terim'e.
Sneijder alınmasın sistem bozulmasın dedi Kaka'yı isteyerek belki hata yaptı ama sistem bozulacağına oyuncu bozuk çıksaydı keşke. Sneijder kanımız canımız ama sistemin bozulmasının ana etkenlerinden. Zidane bile sistemi bozuyor diye yollanmış zamanında düşünün artık.
Böyle böyle çöküşümüz sağlandı.

Yani Aysal Terim'e rahat bir ortam sağlamadı,sağlıklı kararlar almasını önledi,futboldan anlıyormuş gibi Aziz gibi futbola karıştı.
Şimdi şu açıklamalardan hepsini anlıyoruz. ''Terim Şampiyon olmazsa gönderilecekti'' de nedir ya ? Madem gönderecen 6.hafta Terim antremandayken göndermenin alemi nedir ?
Yazık Galatasaray'ımıza.

Takim iyi giderken oyuncular dünya yildizi olur, kötü giderken ise cöp. 1995 yilinda Galatasaray´in topcusu degil, denilen adamlar birden ondan sonra Efsane oldular. Ben o süre icinde Dany´ye siirler yazan, Selcuk´u 50 Milyon avroya satan, Burak Yilmaz´a kral diyen taraftar gördüm.
Bir Teknik Adam bütceyi belirlemez, yönetim bütceyi sene basinda belirler, teknik adam ise ona göre hareket eder yektacim. Bir yönetici cikar, Fatih Terim bize zorla bütceyi genisletti der, o baska.

Galatasaray´in gelecegini düsünen, Adnan Öztürk gibi cok az adam var. Adam akilli ki belegeleri ile saklamis herseyi, Galatasaray´i seven kimse bunlara itiraz etmemelidir. Bu Adam Galatasaray´in basindayken bütce belirlerken, Teknik adamin dahi orada olmasi gerektigini söylemistir. Yani Terim´in bir yetkisi yoktu, Adnan Bey birsey biliyorduki, orada Terim´in olmasini istiyordu.

Senin gibilerin kafasinda cizdigi gibi bir adam degil Fatih Terim, tam tersidir. Aksi takdirde onu bu kilübe kazandiran Metin Oktay olmazdi, bu kulübün icinde 40 yil saygi ile anilan, ve herzaman görev yapan bir adam da olmazdi. Galatasaray´a hakaret ettiginizin farkinda bile degilsiniz artik.

yine tartışırım adem... :)

adam donelerle geliyor diyorsun ama doneler yalan... yalan doneler üzerine doğru fikirler olabilir mi?... federasyon seçimlerini hepimiz hatırlıyoruz... biz ata aksu'ya oy vermediğimiz için mi demirören geldi federasyonun başına???... ata aksu'nun seçimden çekildiğini hepimiz biliyoruz... adam kendinin içinde olduğu yönetime sallayıp duruyor ama kendini nedense o yönetimden soyutluyor... adama sormazlar mı sen ne yaptın o zaman diye??... ingiltere'den CEO getiricem diyen bu değil miydi yine?... hatta isimlerini bile verdi... adamlar geldi bir baktı kaçış o kaçış... bu mudur akılcı proje?... söylediği herşey zaten ünal aysal döneminde söylenenlerin farklı söylenmiş şekli... adamın tek yaptığı taraftara şirin gözükmek... galatasaray'da ne zaman bir sorun olsa bu adamı televizyonlarda görebilirsin... hepimiz kabul edelim adamı sevme sebebimiz zamanında fenere sallayıp durması... tam da bizim taraftarın sevdiği şey... hiç bir halt yemesin ama rakibe "haddini bildirsin"...

yarın seçim olsun ali dürüst veya faruk süren aday olursa seçime bile girmez...

Ne zaman 4-4-2'den vazgeçtik o zaman futbolumuz geriledi.

TR'nin en iyi forveti diye Burak alındı gollerde atıyordu ama Terim futboldan zevk alamıyoruz diye Burak'ı kesti taraftarlar o dönem Terim'e demediğini bırakmadı hatırlıyorsunuzdur sanırım.
Bir sonraki sezon 11-12 km koşmalı diyerek bir ithamda bulundu Taraftarlar gene yüklendi Terim'e.
Sneijder alınmasın sistem bozulmasın dedi Kaka'yı isteyerek belki hata yaptı ama sistem bozulacağına oyuncu bozuk çıksaydı keşke. Sneijder kanımız canımız ama sistemin bozulmasının ana etkenlerinden. Zidane bile sistemi bozuyor diye yollanmış zamanında düşünün artık.
Böyle böyle çöküşümüz sağlandı.

Yani Aysal Terim'e rahat bir ortam sağlamadı,sağlıklı kararlar almasını önledi,futboldan anlıyormuş gibi Aziz gibi futbola karıştı.
Şimdi şu açıklamalardan hepsini anlıyoruz. ''Terim Şampiyon olmazsa gönderilecekti'' de nedir ya ? Madem gönderecen 6.hafta Terim antremandayken göndermenin alemi nedir ?
Yazık Galatasaray'ımıza.
kusura bakmada bu terim gittigi bütün takimlarda baskanlarla kavga edip sutlandi hep birileri suclu bu beyefendi hakli bunda hicmi suc yok burak transfer edilirken kendisi basta degilmiydi madem bu kadar sistemini bozcakti neden transfer etti bu capsizi valla sneijder gibi oyuncuyu sisteme yerlestiremiyosa bu td sorunu türkiyede hangi takimda rahat bir ortam var bir ton para harcadi amrabat hamit burak dany istedi alindi daha nasil rahat bir ortam olcak

Terimin kovulacağını biliyorduk zaten
aysal herzaman olduğu gibi hocamızla devam edeceğiz yalanını utanmadan söyledi tvlerde

Galatasaray'ın kazandığı kupalarında yarında imzası bulunan adamı savunup savunmayacağımızı affedersiniz ama size mi soracağız hocam ?

Yani anlamıyorum şu sezon izlediğiniz maçlardan gram keyif alıyor musunuz ? Terim döneminde aldığım keyfin %10'unu ne Mancini ile aldım ne Prandelli ile.
Galatasaray düzlüğe çıkana kadar da olumlu giden her şeyi yerle yeksan eden Aysal'ı yerip Terim'i öveceğim.

Aysal'ı ben de eleştiriyorum özellikle son 1,5 senede çok saçma işler yaptı, iyi yaptığı her şeyi yerle bir etti.

Ama Terim denen karaktersiz herifi savunmak için en ufak sebebim yok. Her şeyi çabucak unutuyorsunuz, Terim'in 2. senesinde o "müthiş" 4-4-2 sistemindeyken bile rezalet maçlar oynuyorduk. Sneijder gelip de sistem değişmeden bu takım 25 maç falan yaptı, toplasan anca 3 tanesinde keyif veren futbol oynamıştır.

Diğer mesajını da okudum şimdi, Sneijder yerine Kaka'yı istemişti hoca, tamam da bu iki adam da forvet arkası değil mi? Kaka gelse 4-4-2'ye devam mı edecektik?

Neyse konu hocanın teknik taktik işleri başarıları değil, hocada biraz adamlık olsaydı GS'den kovulsa bile gidip Demirören'in emri altında çalışmak için 7 senelik imza atmazdı. Hatta o dönem bizim yönetim yalandan da olsa hoca ile 2 sene uzatmak istiyoruz diye resmi açıklama yapmıştı, hoca da basın toplantısı yapıp kabul ediyorum deseydi ne yönetim onu kovabilirdi ne de milli takım alabilirdi. Yani yönetimi gönderir kendi yine kalırdı "isteseydi".

Fatih Terim karakterindeki bir insanın kazandıracağı başarılara, Şenol Güneş gibi bir adam ile bunların çeyreğini kazanmayı yeğlerim.

Aysalın yaptığı tek doğru iş zaten Terimi postalamak.

O konudaki zamanlama hatası da yıkıma giden yolda, zincirin en büyük halkasını oluşturdu maalesef...

Gelmiş geçmiş başkanlar içinde, beni en büyük hayal kırıklığına uğratan başkan olmuştur kendisi; seçim sürecinde verdiği olağanüstü güzel mesajlarla camiayı mest edip desteğini aldıktan sonra, başkanlık döneminin erken dönemlerinden itibaren başladı saçmalıklara, muhabirleri doldurduğu özel uçakla yaptığı 'Madrid seferi' nden başlayarak, hiçte çizdiği 'Avrupai başkan' profiline uygun olmayan tutumları, daha sonra başarıların gelmesiyle daha da pervasızlaşarak devam etti.

Medyada gidişatın iyi olmadığına yönelik haber ve yorumlar çıktıkça; TFF ye ve ezeli rakiplere yaptığı sözümona sert çıkışlarla göz boyama yoluna tevessül etti ki en 'Alaturka' yöntemdir, elhak amacına da ulaştı maalesef...Taraftarlar, gündeme sürekli olumsuzluklar getirildikçe ''Medya tümüyle bizim karşımızda, hepsi satılmış bunların, bizi yıkmaya çalışıyorlar'' gibi paranoyak bir ruh haline büründü, oysa ki yapılan haber ve yorumların pek çoğunun gerçeği yansıttığı, sonradan anlaşılabildi; bu noktada, taraftar çoğunluğunun bir özeleştiri yapması gerekliliği hasıl olmuştur...

Terim' le ayrılık sürecini yönetmeyi de hiç beceremedi. Onunla çalışmaktan pek de hoşnut olmadığı, şartların kendisini buna zorladığı bilinen bir şeydi...Milli Takım olayı ortaya çıktığından itibaren geçen aylarca sürede dik bir duruş sergileyemedi, sürekli çelişkili beyanlarla zamana oynamayı tercih etti...Daha en başından insanca karşılıklı oturup ''Hocam niyetin nedir?, Milli Takımı eğer dört maçlığına düşünüyorsan hayhay, yok uzun süreli bir planlaman varsa ikisi bir arada yürümez, tercihini belirle ki biz de kulüp adına yolumuzu çizelim, kimse yıpranmasın'' demesi gerekirdi, devam etmekte kararlı ise kontrat teklifini de o zaman yapacaktı...

Terim' in bu süreçte yaptığı kurnazca manevraları çok eleştirdik, hele de ''Birileri rahat etsin diye, sözleşme uzatmam!'' sözü son nokta olmuştur, gönderilmesi gerekiyordu gönderildi. Aysal sadece verdiği son kararda haklıdır...

Bu iki şahsiyet, egolarını ezdirmemek adına oynadıkları strateji oyunuyla, kulübün geleceğini tehlikeye atmıştır, tarih bunu böyle yazacak...

Bir ben kimseye ergen ithamında bulunmadım iki herkese hakettiği değeri veririm Aysal denen şarlatan da bunu hak ediyormuş demek ki.
Burada bir uzlaşalım.

Terim'in, Türkiye şartlarında yaşayan ortalama bir insanın 7 ceddini alacak kadar parası vardır,artık bu başarılara doymuş insanlar parayı söz konusu yapmazlar ama hakettiği parayı da alırlar bugün Ersun Yanal bile bir kamyon dolusu para alacak Trabzon'dan. Cidden artık şu para olayını ortaya getirmeyin ciddiyetiniz kalmıyor.
Ayrıca varsayımlar üzerine konuşmayı seviyorsunuz madem peki Aysal görevi devraldığında Terim'i değilde Mancini'yi,Prandelli'yi takımın başına getirse 2 sene üst üste şampiyonluk 2 kez CL'ye katılım,başarı olur muydu ? Allah için düzgün cevap ver.

IMG_4818.JPG

Yani sadece şu resme bakarak Terim başarısızdı diyen bir insan vicdansızdır yani açık ve net
Emin ol Mancini olsaydı o resim hiç olmayacaktı.
Çünkü şampiyonluk son maça kalmayacakti.
Ve su an 4.yıldız sahibiydik.

Emin ol Mancini olsaydı o resim hiç olmayacaktı.
Çünkü şampiyonluk son maça kalmayacakti.
Ve su an 4.yıldız sahibiydik.
Mancini kadar kepaze oynatan bir td daha gelmedi takima 30 macun 30una da farkli 11 cikardi oyuncuların sallamadigi saygi duymadigi bir şahsiyetti ,iyi oynayan adamlar 1 mac sonra 18e giremiyordu,ne yönetim ne taraftar ne futbolcu kimse güvenmiyordu takima doldurduğu çöplükleride var sen yaz

Geri
Üst Alt