Adnan Polat l Seçim Senaryoları

Cevap: Polat ve yönetimden ibraya karşı dava

Galatasaray Divan Kurulu’nun oluşturduğu bilirkişi heyeti mahkemeye sunulacak raporu hazırladı

Profesörler İmregün, Yarsuvat ve Bayraktar hazırladıkları raporda, “Polat yönetimi seçim kararını Mali Genel Kurul’da ibra edilmediklerinden dolayı almadılar. “Seçim, Yönetim Kurulu istediği zaman olağanüstü kongreye gidebilir maddesi uyarınca alındığı için iptali yanlış olur” dediler.

GALATASARAY’DA 14 Mayıs’ta yapılacak kongrenin iptal edilmemesi yönünde önemli bir adım atıldı. Sarı-Kırmızılı kulüpte yaşanan mahkeme krizine son noktayı koymak isteyen Divan Kurulu’nun oluşturduğu hukuk kurulunun yaptığı son zirve iptal kararı isteyenlere ilk darbeyi vurdu. Divan Kurulu’nun oluşturduğu bilirkişi heyetinde yer alan Prof.Dr. Oğuz İmregün, Prof.Dr. Duygun Yarsuvat ve Prof.Dr. Köksal Bayraktar, son sözünü söyleyerek hazırladıkları raporu Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar’a iletti.

Raporda kararın ayrıntısı yer aldı

Kongrenin mahkeme kararı ile iptal olmayacağını belirten kurul üyeleri verdikleri raporda bu kararlarını da ayrıntılı olarak anlattılar. Aktar’ın elinde bulunan karar 3 Mayıs’ta yapılacak olan mahkemeye de sunulacak. Rapora göre yönetim kurulunun seçime gidiş şekli ile mahkemenin verdiği karar arasında büyük fark var. İşte raporun ayrıntıları: Seçim kararı, genel kurulun 27 Mart 2011 tarihli kararına dayanılarak değil, Tüzüğün 25. maddesi 3’ncü bendine istinaden alındı. Kurulun mahkeme tartışmalarına son noktayı koyduğu bu açıklamanın ayrıntısında ise şu gerçekler ortaya çıkıyor.

Son sözü mahkeme söyleyecek

Polat yönetimi Divan’a teslim edilen karar defterine ‘yeni tüzüğün 87.22. maddesinde yer alan mali ve yönetsel yönden aklanmama durumunda, en geç 30 gün içinde Olağanüstü Seçim Genel Kurulu’nu toplantıya çağırmak zorundadır’ kararını yazmadı. Kurul, raporuna bunu yapsalardı mahkeme kararı geçerli olacaktı, notunu da düşerek kararını sağlamlaştırdı. Polat ve kurmayları seçim kararını ‘Yönetim Kurulu kararı ile olağanüstü toplantı kararı alınmıştır’a göre aldıkları için mahkemenin genel kurulu iptal yetkisi bulunmuyor. Mahkeme bu raporu geçerli kabul ederse, seçimin yapılmasına karar verecek.

Tüzüğün 25.3 ve 28.1 maddesi

Galatasaray’ın yeni tüzüğündeki 87.22 nolu madde Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin gerekçesi oldu. Bu madde de “Genel kurulda mali veya idari yönden aklanmamak durumunda en geç 30 gün içinde seçimli genel kurul yapılır” ibaresi var. Ancak Polat ve yönetimi aynı tüzüğün 25.3 ve 28.1’inci maddelerine göre seçim kararı aldı. Bu maddelerde yönetimin her zaman olağanüstü toplantı, seçimli toplantı kararı alabileceği belirtiliyor. Başkan Polat da seçim kararını genel kurul sonucuna göre değil, yönetim kararı olarak aldıklarını açıklamıştı.

iste bu yüzden polat ve 10 yönetici dava acti.yemedi :)

Bu iste kesin birsey var ama ney? Bir insan bukadar mi direnir gitmemek icin? Bir insan bukadar mi kendini rezil eder ne icin acaba?

ya arkadaslarin dedi gibi korku var yeni yönetim gelince bütün yolsuzluklari ortaya cikar diye, yada 1 yil daha baskan kalip daha nekadar hortumlarsam galatasarayin gelirlerini kardir diye gitmek istemiyor. baska ne alternativ olabilirki bukadar kücük düsmek icin?

Bu iste kesin birsey var ama ney? Bir insan bukadar mi direnir gitmemek icin? Bir insan bukadar mi kendini rezil eder ne icin acaba?

ya arkadaslarin dedi gibi korku var yeni yönetim gelince bütün yolsuzluklari ortaya cikar diye, yada 1 yil daha baskan kalip daha nekadar hortumlarsam galatasarayin gelirlerini kardir diye gitmek istemiyor. baska ne alternativ olabilirki bukadar kücük düsmek icin?

1 yil daha kalirlarsa dosyalari yok etmek iicn zaman olacak.stancu-zapata-culio hele misimovic transferlerinde ahmet cakarin dedigi gibi pis kokular var.

hafta sonu oynanacak derbi maci ile taraftardan tepki beklyiorum.ama öyle bir tepki ki böyle protesto dünyada esi benzeri olmasin.(polatin kulübe yaptiklarininda dünyada benzerini kimse yapmamistir)

düsünüyorum düsünüyorum ama bir cözüm bulamiyorum adnan polat bunu niye yapiyor bu mi Galatasaraylilik adnan polat istenmiyorsun anlamak cok mi zor? yaziklar olsun sana ve arkadaslarina.

bu adamin galatasaray üyelini elinden alacak bir imkan yokmu?

ya allah icin adnan polata kufur etmek ceza sebebi olması yaa.. offf..

divan kurulunun bir an evvel polat ve yandaslarinin kulüple olan iliskilerinin kesilmesinin bir yolunu bulmalari gerek.

mahkeme olumlu yanit verecek diye böyle bir dava acildi ama buda fosss :) merak etmeyin.bugün divan kurulu avukatlari mahkemeye dilekce verdi ondan bunu yaptilar

meark etmeyin kulübümüzde cok cok iiy avukatlar var.

Galatasaray tarihinde asla unutulmayacak bir leke oldular,helal olsun..

Ayıp yahu asırlık çınar Galatasarayımız resmen göz göze göre tüketiliyor..

Yönetmeyi beceremediniz,adam gibi gitmiyorsunuz bile..

Ne koltuk sevdanız varmış,taraftar sevmiyor,kulüp üyeleri sevmiyor,istemiyor neyin kavgası..

Galatasaray'a durmadan zarar veriyorsunuz yeter..

Sizin yüzünüzden gelecek senemizide kaybediyoruz!

o kadar cok bela okuduk ki sana.

ne diyeyim inşallah cıkar bi yerinden

ölsen üzülmem 3 gün bayram tatili veririm kendıme

adnan polat nerenden çıkacak bunlar ya rezilsin

Mehmet Helvacı suan twitter da soruları yanıtlıyor;

Soru: Sayın Helvacı eğer mahkemeden seçim kararı çıkmayıp, Adnan Polat başkanlığa devam ederse napmayı düşünüyorsunuz acaba ?

M.Helvacnın Cevap: GSbirlik in topladığı imzalar var

kesin bu adnan polat biseyler cevirdi yaptigi biseyler varki bu kadar direniyor gitmek istemiyor bunun altindan pis biseyler cikarsa kimse sasirmasin

Mehmet Helvacı suan twitter da soruları yanıtlıyor;

Soru: Sayın Helvacı eğer mahkemeden seçim kararı çıkmayıp, Adnan Polat başkanlığa devam ederse napmayı düşünüyorsunuz acaba ?

M.Helvacnın Cevap: GSbirlik in topladığı imzalar var
İmzalar olsa ne yazar..İş işden geçmiş olacak..Sanki hemen seçim olacak..Yine mahkeme muhabbeti olur.Uzadıkca uzar.

Transfer dönemi bizim için çok önemli.

admin Caner Akdemirci de soyle birsey yazdı Helvacıya :D

Mahkeme seçim olmasını engeller ise GSCimbom.com olarak Polat'ın istifa etmesi için herşeyi yapacağız. yürüyüşler düzenleriz

Nazli İlicak bugun Tv 8 de siyaset programindaydi ve "Kezban Hatemi" de oradaydi...Nazli İlicak'in twitter adresi var bir arkadas Galatasaray'imizin durumunu sormus Kezban Hatemi'ye iletirmisiniz diye...Nazli İlicak'in yazdigi tweet "@sozcakici yanlis anlamisim Genel kurul Divanini iptal ettirmis Ama secimlere gidiliyormus" isteyenler baksin tekrar

Geri
Üst Alt