⚽ AL 24/25 H:3 | Galatasaray 4-3 Elfsborg | MS | 23 Ekim | TRT 1

Bence de çevirmemek lazım ama sürekli defans yapmalıyız görüşünün doğru olduğundan da şüpheliyim. Tempoyu daha doğru belirlersek ve daha çok topa sahip olursak daha az yoruluruz. Kapanmak değil bizim ilacımız.

yauv kimse defans yapalım demiyor

avrupada ikinci yarı mertensi çıkar hemen mesela eğer sahada icardide varsa
torreirayı öne yollama mesela

biraz daha temkinli oynat
topu sete çek maçı öldür

rigaya bile ezildik anasını satayım 9-10 kişi oynuyoruz ikinci yarılar

Bence de çevirmemek lazım ama sürekli defans yapmalıyız görüşünün doğru olduğundan da şüpheliyim. Tempoyu daha doğru belirlersek ve daha çok topa sahip olursak daha az yoruluruz. Kapanmak değil bizim ilacımız.
Yahu kimse kapan, defans yap demiyor zaten. Hücum futbolu bizim geleneğimiz. Biz defansif kaliteyi de yeterli seviyeye çek diyoruz. 2 tane kuzey takımından 5 gol, sezon başından beridir bir sürü gol yedik, ligde verilen xg de orta sıralardaydık. Böyle olmaz. Dünyanın elit hücumcu takımları bile aynı zamanda savunmalarını güçlü tutmayı becerirler

Takımda kontrollü futbol skor tutma diye birşey yok ilk günden beri aynı saçmalık devam ediyor maalesef
Kontrollü futbol deyince millet savunma yap dediğimizi sanıyor. M.city de liverpool da hücum oynuyor ama kontrollü oynuyor. İpini koparan hurra ileri koşmuyor

Bizimle aynı mantalitede olsa bir çok maçı koruma kafasına girip kaybedecekti belki de. Taraftar Okan Buruk kadar cesur değil. Hepimiz önce temkinli olmalıyız kafasındayız. Ama Okan Buruk'la UEFA alan takım da bugünkü gibi cesur bir takımdı. 96-2000 takımının Avrupa'da çok fazla fark yediği de oldu ama uzun vadede bu anlayış Avrupa Kupası getirdi. Oyunculara da bunu aşılıyor çünkü.

Terimin izinde.

Terim'in 4-3-1-2'si akıl dışı bir iş değildi. Orta sahayı kalabalık tutan bir takımdık her türlü. Sadece önde basma kısmı benziyor... Yoksa bazen orta sahayı aşırı boşaltma, bazen takımda savunma yapabilen oyuncu sayısının azlığı falan, o kadar da değildi yani asla...

Kontrollü futbol deyince millet savunma yap dediğimizi sanıyor. M.city de liverpool da hücum oynuyor ama kontrollü oynuyor. İpini koparan hurra ileri koşmuyor
Yukarıda yazdığım cümlede geçen "sürekli defans yapmalıyız" lafını "çok fazla insan skoru aldıktan sonra sürekli defansif oynamalıyız diyor" anlamında yazdım ben. 90dk defans yapalım anlamında değil. Orayı yanlış anlamışsın ya da ben tam yazamamışım.

Terim'in 4-3-1-2'si akıl dışı bir iş değildi. Orta sahayı kalabalık tutan bir takımdık her türlü. Sadece önde basma kısmı benzemiyor ki, bazen orta sahayı aşırı boşaltma, bazen takımda savunma yapabilen oyuncu sayısının azlığı...
Ben mantaliteden bahsediyorum. Teknik olarak farklılıklar tabii ki var ama mantaliteleri aynı. Terim de Buruk da taraftardan çok daha cesur düşünen adamlar. Bu yüzden başarılı oldu Terim.

Yukarıda yazdığım cümlede geçen "sürekli defans yapmalıyız" lafını "çok fazla insan skoru aldıktan sonra sürekli defansif oynamalıyız diyor" anlamında yazdım ben. 90dk defans yapalım anlamında değil. Orayı yanlış anlamışsın ya da ben tam yazamamışım.
Skoru alınca defans yapalım diyenler yanılıyor. Kondisyon tasarrufu için vitesi biraz düşürüp pas yaparak kontrollü hücum futbolu oynamalıyız skoru alınca. Biz 1.dakikadan 90.dakikaya kadar kontrolsüz hücum futbolu oynuyoruz

Bu maç özelinde en masum adam Okandır, tamamen futbolcuların suçudur nasıl 3-0 a getirdilerse öyle de kendileri getirdi.

Dünkü maçta okanın suçu yok tamamen Barışın dikkatsizliği ve Aponun mallığı

Gesendet von meinem SM-S906B mit Tapatalk

Son saniyede kontra yememizi konuşan yok hiç bakıyorum da. Kendi sahamızda 4-3 öndeyiz, dakika 90+6 olmuş son saniyeler oynanıyor ve geride eksik yakalanıp atak yedik yine. Adam elini kolunu sallayarak ceza sahamıza girip şut çekti Günay yatarak kurtardı. Az daha köşeye gitse Kasımpaşa maçındaki gibi berabere bitmişti. Aptal gibi sürekli aynı hataları yapıyoruz ama sorarsan müthiş oynadık.

Bunuda eklemek lazım şifresiz kanaldanmaç izlemeyi çok özlemişim

Geri
Üst Alt