⚽ AL 24/25 H:5 | AZ Alkmaar 1-1 Galatasaray | MS | 28 Kasım | TRT 1

Nasıl yok? Ben çok sayabilirim var olan. Bu gün oynadığımız AZ bile her maç aynı performansı sergiliyor. Bazen iyi oynamazsın tamam ama bizde her maç acaba nasıl oynayacağız diye soru işareti var. Bir bakıyorsun Real Madrid’i yeniyoruz bir bakıyorsun ankaragücüne yeniliyoruz
Bizim 10 gol kaçırdığımız Tottenham neredeyse aynı kadro ile City'i 4-0 yendi. Örneği çok bunların. Roma bizim 3-0 öne geçtiğimiz Elfsborg'a yenildi, bugün deplasmanda Tottenham ile berabere kaldı.

Her maçın havası farklı. AZ de eksikleri dönünce, fb maçı galibiyetiyle bize karşı ayrı motive olmuştur, biz nasıl Tottenham'a ayrı motive olduysak.

Bir de dakika 2 de deplasmanda geri düşüyorsun. Bunlar maçın hikayesini baştan değiştiriyor.

Kadromuz çok dar, iki kupa mümkün değil gitmez, eğer olurda ilk 8 olmazsa umuyorum eleme turunda eleniriz.Her sene bu kadro darlığını yaşıyoruz
Üstüne kalan yedeklerden de katkı yerine daha zarar görüyoruz. Bir Bats var ekstra katkı aldığımız.

Berkan-Nelsson-Demirbay.-Ziyeş. Bunların 11 çıksa bile sırıtmaması gerekiyor ama sonradan girseler bile bekleneni veremiyorlar.

Üstüne kalan yedeklerden de katkı yerine daha zarar görüyoruz. Bir Bats var ekstra katkı aldığımız.

Berkan-Nelsson-Demirbay.-Ziyeş. Bunların 11 çıksa bile sırıtmaması gerekiyor ama sonradan girseler bile bekleneni veremiyorlar.

En büyük dert yedekler.Berkanı ben saymıyorum, onun gerçek bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum,takım içinde tercümanlık kankalık yapsın yeter.

Futbolcularımız neden garanti paslaşmalar yapmıyorlar anlamıyorum. Yine çok fazla top kayıpları yaptık. Bu kadar fazla hatalı paslaşmalar yapmamıza rağmen 554 pas yapabilmemiz de ilginç. Her zaman olduğu gibi kanatlardan sürekli ortalar açmalar, ikili mücadelelerde çoğu zaman rakibin topları bizden alması, merkezden kısa paslarla hücum yapmamak veya da en azından denemeye çalışmamak çok sinir bozucu. Oyunu geniş alanda oynayabilmek adına futbolcularımız arasında mesafe olmasından kaynaklı paslar hep isabetsiz gidiyor. Maç boyunca 27 tane orta açmışız ve yarısından fazlası rakip defans oyuncuları tarafından karşılanmış veya da doğrudan dışarıya çıkmış. Takımdan Barcelona performansı beklemiyorum ama yapılan top kayıplarının farkında değiller mi? Her top kaybında rakibe atak şansı kazandırmış oluyoruz. Yediğimiz ilk golden sonra yapılan top kayıplarıyla skor aniden 2-0 veya 3-0 olabilirdi. Okan hocaya güvenmekten başka çare yok. Umarım bu maceranın sonu güzel biter.

Nasıl yok? Ben çok sayabilirim var olan. Bu gün oynadığımız AZ bile her maç aynı performansı sergiliyor. Bazen iyi oynamazsın tamam ama bizde her maç acaba nasıl oynayacağız diye soru işareti var. Bir bakıyorsun Real Madrid’i yeniyoruz bir bakıyorsun ankaragücüne yeniliyoruz
Sayamazsin

Benim anlamadığım şey nasıl Tottenham’a karşı hayatımda izlediğim en iyi GS performanslarından birini verip ondan sonra zar zor bodruma karşı yeniyorsun ve az’e karşı iddialı bir oyun sergilemiyorsun
Cevap basit, Galatasaray defansında bir oyuncunun ayağı vasat ya da vasat altı olursa o maçta kesinlikle b.k gibi oynuyoruz. Ne zaman orta saha ayarında ve üstünde ayağı olan stoper olursa o maçta çılgın atıyoruz. Davinson, Kaan, Apo 3lusu oynadığında maasallah hepsi pirlo gibi oyun başlatıyor, ortasahasiz bir kurgumuz oluyor. Bu 3luye Nelson gibi hem ayaksız hem kafasız birisi eklendiğinde puan kaybı %98 oluyor. Millet davinsona önde baskı yapıyor, o da mecburen nelsona geri dönüyor, nelsonda yüzde 99 musleraya, Yüzde 1 abdulkerime pas atıyor, rakibi sindiremiyoruz, ileri itemiyoruz. Geriye sürekli dönüş oluyor, bu da takımın pilinin 60a varmadan bitmesine sebep oluyor. Nelsonun kafa topu istatistiklerine bakıp hava toplarinin hepsini alıyor ya diyenler oluyor. Halbuki tek top olumlu olmuyor, dan dun uzaklaştırdığı için ve kısa kaldığı için atakları devam ediyor rakip takımın. İlk yarıyı izlerseniz sanki bütün 2. Topları topladılar, ikinci yarı tek top alamadılar, sebebi orta sahamız değil, nelsonun uzaklastiramamasi, davinsonun kafasını da ayakları kadar iyi kullanmasi

Herkes istifa etsin bu oyun ve sikor kabul edilemez.

3412 Okan Buruk'un hedef olarak koyduğu nihai formasyon. Bunu oynayacak oyuncu var, oynamayacak oyuncu var.

Dün bütün sorun Nelsson'dan kaynaklandı. İlk golde ağır kaldı ve topu süpüremedi. Bunun formasyonla alakası yok. Bu formsuzluk tamamen. Ancak 3lü savunma hattının merkezinde oynayabilecek bir oyuncu asla değil Nelsson. Kaan Ayhan varken Abdülkerim-Kaan-Davinson yapabilirsiniz. Ancak Nelsson ile bunu yapamazsınız.

Bunu Okan Hoca biliyor. İspatı Bodrumspor maçında Metehan ile sahaya çıkmış olması. Ancak o maç takım geneli yeterli performans gösteremeyince Okan Hoca maçı almayı öncelikli hedef haline getirdi ve oyuncuyu kenara çekti.

Diğer yandan elinizde olan Nelsson her ne kadar tahta bacaklı bir adam olsa da iyi bir stoper. İyi bir kesici. Oyun kurulumuna katkısı yok belki ancak formda olduğu zaman çok iyi işler yapıyor. Bu adam en nihayetinde bizim kadromuzda +15milyon€ değer biçilen, Danimarka milli stoperi. Değersizleştirmemek, küstürmemek, Bodrumspor maçındaki yedekliğin acısını hafifletmek için sahaya sürüldü. Sonuç felaket oldu. Nelsson'u bizim oynadığımız formasyonda merkeze koysan olmuyor. Ben bu tercihi için Okan Buruk'a kızamıyorum. Çünkü elindeki varlığı yok edip, çöp statüsüne düşürmek istemiyor. Ancak eğer hedef oyunumuz bu ise biz Nelsson'u neden sezon başında bir şekilde göndermedik arkadaş? İşte buna kızarım. Pazarlaması yapılmış olsa mutlaka Nelsson gibi bir stoperi alacak takım bulunurdu.

Metehan'ın girişi ile ikinci devre oynadığımız oyun bambaşka bir şey oldu. AZ'yi ezmeye başladık net şekilde. Ancak 45 dakika yorgun takım nereye kadar rakip savunmanın ağzına basacak. 30-35 dakika olması gerektiği kadar zorladık. Gol gelmedi.

Çok yazık oldu. 4-5 gol atarak çok rahat kazanbileceğimiz bir karşılaşmadan 1 puan ile döndük. Riga maçı ile eş değer bir sonuç benim gözümde. Şu an 5te5 ile zirvede yola devam ediyor olabilirdik. 11 puanımız var ve 9. sıradan 13. sıraya kadar olan tüm takımların üst gruba kendilerini atma ihtimalleri var. Futbol garip oyun. Bir bakmışsın çok iyi oynar kazanamazsın ve playoff maçları yapmak zorunda kalırsın. Umarım bu senaryo gerçekleşmez. Şu kupayı kazanabilecek kadro kalitemiz ve iştahımız fazlasıyla var.

Bence bu maça nellson ile başlamak hataydı. Rakibin hız olayı malumdu. Bir de genel olarak böyle üst düzey maçlarda yunus'u kanat beki oynatmak yine bence son derece yanlış bir tercih. Eyüp'e karşı, Bodrum'a karşı ok ama yüksek seviye maçlarda olmaz.

Takımımızda bek olmadığından böyle alternatif çözümlere yönelmek zorunda kalıyoruz ve şimdilik namağlup devam ediyoruz. Ancak bu aldatmasın. jelert ve jakobs'u yok gibi düşünüp, devre arasında iki tane canavar gibi atletik bek alalım derim.

Bence bu maça nellson ile başlamak hataydı. Rakibin hız olayı malumdu. Bir de genel olarak böyle üst düzey maçlarda yunus'u kanat beki oynatmak yine bence son derece yanlış bir tercih. Eyüp'e karşı, Bodrum'a karşı ok ama yüksek seviye maçlarda olmaz.

Takımımızda bek olmadığından böyle alternatif çözümlere yönelmek zorunda kalıyoruz ve şimdilik namağlup devam ediyoruz. Ancak bu aldatmasın. jelert ve jakobs'u yok gibi düşünüp, devre arasında iki tane canavar gibi atletik bek alalım derim.
1 tane atletik sağ bek 1 tane sanchez tarzı yıldırıcı orta saha ve yaratıcı kanat. Bunları alırsak çok iş yapariz

Kadromuz çok dar, iki kupa mümkün değil gitmez, eğer olurda ilk 8 olmazsa umuyorum eleme turunda eleniriz.Her sene bu kadro darlığını yaşıyoruz
Kadronun dar olduğunu düşünmüyorum.Kadroda yetersiz afam çok desek daha iyi olur.Jelert,bats,kerem,berkan,nelson gibi adamları yetersiz olduğu için oynatmıyor okan buruk.Ve üçlü sisteme ıygun olmayan bir kadro.Ve rezil bir planlama.Her sene aynı halt.Bılktım şu çapsız yöneticilerden.
Okan burukda hiç kadro dar falan demesin.

Benim anlamadığım şey nasıl Tottenham’a karşı hayatımda izlediğim en iyi GS performanslarından birini verip ondan sonra zar zor bodruma karşı yeniyorsun ve az’e karşı iddialı bir oyun sergilemiyorsun
Çok basit daha önce buna benzer sadece manchester ve bayern maçları oynadık.Bunlarda bile iyi oynamamıza rağmen üstelik bayern maçlarında galibiyetiniz yok. Bu takımların kadrosundaki oyuncular daha çok oynamak üzerine kurulu olduğu işin belleklerinde defansif anlayış az olduğu için oyun olarak göze hoş gelen oyun oynuyoruz.Ama genede o oyuna göre çok rahat yendiğimizi söyleyemeyiz.

Geri
Üst Alt