AL 25/26 Final | Freiburg 0-3 Aston Villa | MS | 20 Mayıs | TRT 1

bizim şansımıza yine totts,utd falan bile vardı hani geçen sene bile böyle değildi en azından bu sene aston-notts falan vardı yani sadece ikisi de öyle çok absürt kadro kalitesi değil ama bizde avrupada maç yapma kültürü yok artık normal , yoksa mesela şu halinde ben uefaya gitsek kupa beklerim direkt yarı final aşağısı falan başarısızlık sayılır direkt
Kesinlikle, o yuzden diyorum konferansa ts bjk gidip grup gormemesi skandal. En kotu yari final gormeleri lazim - oralarda da ulke puani olarak desteklerim.

Dezavantaj soyle ama senin bakis acisina hak verdigim kisim: buyuk liglerden CL yoluna giden cok, o yuzden AVL ye dusen ingilizler genelde avantajli oluyor.

ama bu düzende bizim gibi takımların avrupa kupası hayali yok oluyor.
cl'ye katılmazsan ekonomik olarak gelişemiyorsun. alt kupalara gitmedikçe yarı final/final hayali kuramıyorsun
Konu bizim gibi takimlara kupa dagitmak degil zaten, herseyi kendi penceremizden bakma isine son vermeliyiz ;)

Ben bu yeni sistemi hatasiz demiyorum ama eski sisteme nazaran daha adaletli, cunku artik farkli takimlarin CL haricinde finale cikma ve kazanma sansi dogdu, eski sistemde yine ayni 10-15 takimin etrafinda donuyordu.

Kesinlikle, o yuzden diyorum konferansa ts bjk gidip grup gormemesi skandal. En kotu yari final gormeleri lazim - oralarda da ulke puani olarak desteklerim.

Dezavantaj soyle ama senin bakis acisina hak verdigim kisim: buyuk liglerden CL yoluna giden cok, o yuzden AVL ye dusen ingilizler genelde avantajli oluyor.
aynen öyle zaten öyle bir sıkıntı da var ingilteredeki kulüp 6. oldu diye beleşten avrupa ligine gidiyor o kadro kalitesiyle , ben de iyi kadro kuruyorum ama sırf şampiyon oldum diye clye gidiyorum mücadele etme ihtimalimin zor olduğu takımlarla oynuyorum yani o zaman da bir haksızlık var yani

Ulan bu freiburg bile çıktı finale biz çıkamadık yıllardır. Ayıptır

Konu bizim gibi takimlara kupa dagitmak degil zaten, herseyi kendi penceremizden bakma isine son vermeliyiz ;)

Ben bu yeni sistemi hatasiz demiyorum ama eski sisteme nazaran daha adaletli, cunku artik farkli takimlarin CL haricinde finale cikma ve kazanma sansi dogdu, eski sistemde yine ayni 10-15 takimin etrafinda donuyordu.
ama kupa hayali bile kuramamak üzücü değil mi üstat :(

psg örneğiyle bu bir değil psg zaten bilmem kaç senede çıkan nadir takımlardan biri çok alakasız örnek yani orası bir de zaten en üst futbol müsabakası cl örneği doğru örnek değil.Ne adaleti abi futbol bu eğlence sektörü yani bir dünya para kazanılıyor buradan , bunu kazananlar adalet olarak mı bakıyorlar devlet mi yönetiyorlar yani öyle şey mi olur en zevkli olanı olsun futbol seyircisi ne isteyecek ben adalet bekcisi miyim ? Futbol izleyicisi olarak en güzelini görmek isteyeceğim tabii ne isteyeceğim başka ? Şurada aston-totts yada juve falan artık clden düşen bir takım görmek isterdim yada başka bir şekil olurdu yani en güzelini görmek isteyeceğim tabii gidip freiburg gibi celta,braga falan eleyip bedavadan gelip finalde topu elle kaleye bile götüremeyen takım görmek isemem , rmnin haklı olduğu tek konu da bu avrupa süper ligi işiydi zaten
İlk 5 ligden kalbur üstü bir takım kötü bir sezon geçirip uefa'ya düştüğünde finalin bir ayağı belli oluyor .eğer kendi liginden sampiyonlar ligine gitme şansı kalmadı mı direkt final için oynuyorlar karşısında kendi seviyesinde takım olmadığı için.

psg örneğiyle bu bir değil psg zaten bilmem kaç senede çıkan nadir takımlardan biri çok alakasız örnek yani orası bir de zaten en üst futbol müsabakası cl örneği doğru örnek değil.Ne adaleti abi futbol bu eğlence sektörü yani bir dünya para kazanılıyor buradan , bunu kazananlar adalet olarak mı bakıyorlar devlet mi yönetiyorlar yani öyle şey mi olur en zevkli olanı olsun futbol seyircisi ne isteyecek ben adalet bekcisi miyim ? Futbol izleyicisi olarak en güzelini görmek isteyeceğim tabii ne isteyeceğim başka ? Şurada aston-totts yada juve falan artık clden düşen bir takım görmek isterdim yada başka bir şekil olurdu yani en güzelini görmek isteyeceğim tabii gidip freiburg gibi celta,braga falan eleyip bedavadan gelip finalde topu elle kaleye bile götüremeyen takım görmek isemem , rmnin haklı olduğu tek konu da bu avrupa süper ligi işiydi zaten
Senin bakisin sadece isimli-eski buyuk takimlarin hep goz onunde olmasi ve buralarda en sonlara kadar devam etmelerini saglamak. O zaman getireceklerdi Avrupa Super Ligini her hafta Barca-Inter, PSG-Milan, Real-Arsenal gibi maclar izlerdik. Buna da hepsi engel oldular.

Simdi yeni formatta cok super degil ama eskiye gore daha adaletli farkli takimlarin finale cikma ve kazanabilmesi adina. Ingilizlerin bu kupayi kolay almasi cok basit, en iyi futbolcular EPL'e gidiyor adamlarin para derdi de yok.

aynen öyle zaten öyle bir sıkıntı da var ingilteredeki kulüp 6. oldu diye beleşten avrupa ligine gidiyor o kadro kalitesiyle , ben de iyi kadro kuruyorum ama sırf şampiyon oldum diye clye gidiyorum mücadele etme ihtimalimin zor olduğu takımlarla oynuyorum yani o zaman da bir haksızlık var yani
Ona oyle bakmamak lazim bence yav, CL en guzel arena sonucta - seni buyutecek yer orasi (mantaliten oysa)

Sevilla ulonladar aldi da ne oldu.

AVL eski siklet ve prestijde degil acikcasi

ama kupa hayali bile kuramamak üzücü değil mi üstat :(
Evet ama burada sorun UEFA degil, bizim kendi ligimiz ve dolayisiyla Turk futbolu. Mesela bir Trabzon ve BJK neden Konferansta puan toplayamiyor? Bu sistemde orada toplanan puanlar ile CL'deki ayni. Yani bizim takimlar 100 milyon euro para harciyor ama surada bir en kotu yari final yapamiyorsa hatayi kendimizde aramaliyiz.

Bazen mac konularinda goruruz, iste abi Bjk elensin ya cok zevkli oluyor Fener de elensin napacagiz ulke puanini derler bazilari. Iste ulke puani bunun icin onemli. Sen cok puan toplarsan daha fazla takim Avrupa'ya gider ve ligin kalitesi de artar. Ama herkes olayi Galatasaray uzerinden yorumluyor ve sadece boyle Turk futbolun ilerleyecegini dusunenler var.

Gecen sene mesela AL'i alabilirdik dogru duzgun kadro muhendisligini yapabilseydik, o firsati kacirdik.

Sezona hedef Uefa diye başlamak bizim seviye takımlar için mümkün değil Osimhen gibilerini en fazla 1 sene oynatabilirsin burada ikinci sene basar gider 2000'de de öyle başlamadık zaten kervan yolda düzüldü biraz.

avrupa kupalarında ve genel olarak avrupa futbolunda adaletin yolu şampiyonlar ligine bir ülkeden maksimum 2 takım katılımından geçiyor

böylece hem gelirler adil dağılacak hem daha çok sayıda lig güçlü kalacak hem de her kupada daha iyi takımlar olacak

Senin bakisin sadece isimli-eski buyuk takimlarin hep goz onunde olmasi ve buralarda en sonlara kadar devam etmelerini saglamak. O zaman getireceklerdi Avrupa Super Ligini her hafta Barca-Inter, PSG-Milan, Real-Arsenal gibi maclar izlerdik. Buna da hepsi engel oldular.

Simdi yeni formatta cok super degil ama eskiye gore daha adaletli farkli takimlarin finale cikma ve kazanabilmesi adina. Ingilizlerin bu kupayi kolay almasi cok basit, en iyi futbolcular EPL'e gidiyor adamlarin para derdi de yok.
evet ama dediğim gibi o zaman da adaletli olmuyor tam olarak ve yani ne diğer görüş ne de benim görüş tam adaletli olmadığı için ben burada futbol zevkine bakıyorum sadece.Çünkü bu şekilde de her sene ingiliz takımları final oynayacak rakipler de böyle olacak yani , bende dediğim gibi bunun en azından ingilizlere beleş kupaya yol açmasından dolayı bunu daha adaletsiz buluyorum eski sistem belki clye gidenlere final yolu açıyordu ama bu da ingilizlere bedava kupa açıyor gibi yani tek ülkeye yaradı

İlk 5 ligden kalbur üstü bir takım kötü bir sezon geçirip uefa'ya düştüğünde finalin bir ayağı belli oluyor .eğer kendi liginden sampiyonlar ligine gitme şansı kalmadı mı direkt final için oynuyorlar karşısında kendi seviyesinde takım olmadığı için.
tamam bu şekilde de finalin bir ayağı belli zaten üstüne diş geçirecek rakip de olmuyor seneye de bournemouth yada brighton var mesela finalde

Geri
Üst Alt