Alaattin Hatayoğlu: "Trabzonspor'un kupası Erdoğan'da"

isin problemli tarafi ,sike yapildigini ispat eden bir hukuki delil yok ortada .. konusma kayitlari ile ilgili yargitay karari var , 3 aylik sure sonunda dinleme kayitlarinin hakim huzurunda bir yargilamaya konu olmasi lazim

buradaki bosluk cmk 135 te duzeltilerek ictihat haline geldi . artik hakimler surekli 3 er ay 3 er ay dinleme surelerini uzatamayacak dendi , gecmiste de bu yolla yapilan yargilamalarda saniklar lehine takipsizlik verilmesi uygun goruldu

ama bu butun davalari kapsayan bir mevzu idi , sike davasina indirgemek dogru olmaz , aksi takdirde bir kisi hakkinda suc suphesi var gerekcesi ile hayati boyunca dinlenebilmesinin yolu acilmis oluyordu , bu da ozel hayatin gizliligine aykiri bulundu , bence dogru bir degisiklikti

İşin özü aziz yıldırım kendilerine küfür eden taraftarı hapse attırmak için sporda şiddet yasası olarak bilinen 6222'nin hazırlanması talimatını verdi fettullahçılar da bunun içine teşvik ve şikeyi de dahil etti aziz yıldırım ile yıldırım demirören her zamanki gibi neyi oyladığını bilmeden okumadan yasayı kurulda oylayıp canhıraş bir şekilde kabul ettirip meclise gönderdiler. Mecliste de önce komisyon sonra da genel kurulda oylanarak kabul edildi.

Sonrasında da resmi gazetede yayınlanınca da tüm şikecilerin dinlenmesine başlandı tabi bunlar muhalifler hapse atılacak zannediyordu kendileri atıldı olay bu...Zaten şaşkınlıkla teşvik vermeyen mi var, galatasarayın sezonu kötü geçince dürüst mü oluyorlar hezeyanları geldi hatırlıyorsunuz...

Eee be davar sen onaylamasan türkiyede tck'ya göre teşvik-şike suç değildi ki hem suç haline getirip hem de şike yapıp sonra bunlar dinlenince dinleme kaydından delil olmaz deyip sonrasında bunları hukuki düzenlemelerle delil olmaktan çıkarınca tabii ki dersin delil nerede diye ee peki o zaman niye dedin suçun şahsiliği olmaz diye :) Olay bundan ibarettir...İnsan onayladığı bir şeye vakıf olmalı aziz bazgan!!!

ceza davalarinda ozellikle de Agir cezada sert bir kanunilik ilkesi mevcuttur , bu yuzden hakimlerin elleri kollari baglidir , ozel yetkili mahkemelerle bunu asmislardi fakat onlarin hakimleri de simdi ya iceride ya da kacak durumundalar

adamlar senelerce fb sike yapti diye kamuoyunu oyaladilar , ama mevzu kumpas cikti .. aziz kismen cezasini cekti , yani hukuken sikeden beraat dahi etse 1 sene hapis yattigiyla kaldi .. (hakedip etmemesine deginmiyorum burada , hukuki bakis acisiyla soyluyorum)

kurum olarak ise mevzu ceza yargisi degil , tff bunyesindeki yonetmelikle ve talimatlarla gorulmeliydi , problem burada cikti zaten

yani 6222 den aziz hala iceride dahi olsaydi bugun , fb klubu bir kurum olarak bundan etkilenmeyecekti cunku tff 58 inci maddeyi degistirdi.

eger ertesi sezon biz sampiyon olamasaydik , bu degisiklik bizi vuracakti cunku eksi puan ile baslamasi gereken fb sampiyonlugu ucu ucuna kacirmis oldu , o zaman sampiyon olacakti ... hak yerini sahada buldu yani

Sinan bilgin çok boş konuşuyorsun Fener’e yapılan fetönün kumpasıydı ancak gerçeklerdi çakma suçlamalar değildi. Net bir şekilde yapılan şikeydi Aziz’in şu anda dışarıdaysa Rtenin sayesinde yeni yasa çıkarttı ses kayıtları geçerli değil diye. Yani hertürlü rte desteği ile çıktılar dışarı. Ts ise götünü yaladı siyasetçilerin sus payı aldılar sürekli taraftar olarak istemeleri normal ama yönetimleri hep şeref yoksunlarıydı

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yahu sen oyle yorumluyorsun ben baska turlu , katilmak zorunda miyim ? ben erdogan fb lehdari hareket etseydi o zaman aziz hapse girmez , tff de uefa ya fb yi gondermemezlik etmezdi diyorum

bunlara gerekce buluyorsaniz ben sizle ayni fikre de gelirim , takilip kalmam ama erdogan tam manasi ile fb yi korumak isteseydi bu kadar mali kayip ,oyuncu kaybi yasamazlardi ,buna da engel olurdu diyorum

polisi erdogan kontrol etmiyor mu ? uefa ve tff polis fezlekelerine gore fb yi senelerce avrupadan men etmedi mi ? erdogan bunlari neden engellemedi ?

buna doyurucu gerekceler sunun dinleyim ben de

Bu konuda cok kafa aciliyor, ben cikiyorum.

yahu sen oyle yorumluyorsun ben baska turlu , katilmak zorunda miyim ? ben erdogan fb lehdari hareket etseydi o zaman aziz hapse girmez , tff de uefa ya fb yi gondermemezlik etmezdi diyorum

bunlara gerekce buluyorsaniz ben sizle ayni fikre de gelirim , takilip kalmam ama erdogan tam manasi ile fb yi korumak isteseydi bu kadar mali kayip ,oyuncu kaybi yasamazlardi ,buna da engel olurdu diyorum

polisi erdogan kontrol etmiyor mu ? uefa ve tff polis fezlekelerine gore fb yi senelerce avrupadan men etmedi mi ? erdogan bunlari neden engellemedi ?

Polisi Erdoğan mı kontrol ediyor?

Muz cumhuriyeti değil ki türkiye niye ohal kalkmıyor 657 sayılı kanundan dolayı tüm fettullahçı pislikler mahkemeye başvurup geri dönmesinler işlerine bir daha darbe yapmasınlar diye...

Tayyip Bey azizi kurtarmak için her şeyi yapmıştır her ne kadar kendine muhalif olsa da o da iyi bir fenerlidir adam nasıl azizin hapse girişini engelleyecekti? kendisi 6222 sayılı kanunu geçirtmedi mi çığırtkanlık yapmadı mı aziz? Eeee eskiden de şike yapıyordu ama bu kanunen suç değildi 6222 yürürlüğe girdi suç oldu fettulahçılarda dinlemeye başladılar aziz için günlük rutin olduğundan teşvik ve şike cürmu meşrut yaptılar.

Tayyip bey de yapabileceğinin en hızlısıyla önce tff'ye sonra da meclise talimat verdi suçun mahiyetiyle alakalı mevzuatı değiştirip azizin serbest bırakılmasının yolunu açtı ne yapacaktı ki cumhurbaşkanı hayır çekilin deyip silivrinin kapısına tekme mi atacaktı? Cumhurbaşkanını sevmeyebilirsiniz ama kendisini öldürmek isteyen fettulahçıların göreve dönmesini engellemek için ohale mecbur kalan birine diktatör demek haksızlık ki azizi isteseydi daha önce kurtarırdı demek de türkiyeye hakaret burası bir hukuk devleti muz cumhuriyeti değil...Eğer tapeler delil olarak kullanılmaya devam etseydi hala daha içerideydi...

bilmiyorum , etmiyor mu ? yorumlar her seyi onun yonettigi seklinde diye yazdim .. eger oyle bir kontrolu baskisi varsa polis neden erdoganin takimini sike acisindan dinleyip afise etti ? bunlara cevap bulamiyorum

Muz cumhuriyeti değil ki türkiye niye ohal kalkmıyor 657 sayılı kanundan dolayı tüm fettullahçı pislikler mahkemeye başvurup geri dönmesinler işlerine bir daha darbe yapmasınlar diye...

Tayyip Bey azizi kurtarmak için her şeyi yapmıştır her ne kadar kendine muhalif olsa da o da iyi bir fenerlidir adam nasıl azizin hapse girişini engelleyecekti? kendisi 6222 sayılı kanunu geçirtmedi mi çığırtkanlık yapmadı mı aziz? Eeee eskiden de şike yapıyordu ama bu kanunen suç değildi 6222 yürürlüğe girdi suç oldu fettulahçılarda dinlemeye başladılar aziz için günlük rutin olduğundan teşvik ve şike cürmu meşrut yaptılar.

Tayyip bey de yapabileceğinin en hızlısıyla önce tff'ye sonra da meclise talimat verdi suçun mahiyetiyle alakalı mevzuatı değiştirip azizin serbest bırakılmasının yolunu açtı ne yapacaktı ki cumhurbaşkanı hayır çekilin deyip silivrinin kapısına tekme mi atacaktı? Cumhurbaşkanını sevmeyebilirsiniz ama kendisini öldürmek isteyen fettulahçıların göreve dönmesini engellemek için ohale mecbur kalan birine diktatör demek haksızlık ki azizi isteseydi daha önce kurtarırdı demek de türkiyeye hakaret burası bir hukuk devleti muz cumhuriyeti değil...Eğer tapeler delil olarak kullanılmaya devam etseydi hala daha içerideydi...

bu yazdiklarina imzami atarim . zaten benim de itirazlarim aynen bu dediklerin .. oyle bir hava estiriliyor ki , erdogan istese hapse sokmaz , istese su olmaz bu olmaz

yazili kanun var . bunu kimse asamaz . ben zaten bunlarin olabilecegini iddia edenlere karsi "madem oyle diyorsunuz aziz i de hapse hic sokmazdi" diyorum , ama bu mumkun degil .. dedigim senin yazdiklarinla paralel yani

cmk dan falan örnekler vereceğinize yazdıklarınızın nereye çıkacağını düşünün iki kere okuyun.

ne demek erdoğan polisleri kontrol etmiyor mu?

Erdoğan, Fenerbahçe’yi korusaydı polislere o emirleri verir miydi demek ne demek sayın Bilgin? Bu soruşturmayı yürütenler şu an kumpas davalarında yargılanıyorlar o yargılanan kişiler Erdoğan’dan mı emir aldı yani?

Trollük, çıkıntılık yapacağız diye daha da saçma sapan konuşup başınızı belaya sokmayın bence sayın Bilgin.

cmk dan falan örnekler vereceğinize yazdıklarınızın nereye çıkacağını düşünün iki kere okuyun.

ne demek erdoğan polisleri kontrol etmiyor mu?

Erdoğan, Fenerbahçe’yi korusaydı polislere o emirleri verir miydi demek ne demek sayın Bilgin? Bu soruşturmayı yürütenler şu an kumpas davalarında yargılanıyorlar o yargılanan kişiler Erdoğan’dan mı emir aldı yani?

Trollük, çıkıntılık yapacağız diye daha da saçma sapan konuşup başınızı belaya sokmayın bence sayın Bilgin.

yahu sen de anlamamissin , dedigim su ... her olayda erdogan boyle yapti , onu korudu , bunun boyle olmasini sagladi diye herkes bir seyler yazma derdinde , ben de diyorum ki "madem boyle iddia ediyorsunuz , polisi de kontrol edip neden sevdigi camianin problem yasamasina engel olmadi" ... yani yazdigim sey soylemek istedigimi tersten anlatmak ... cunku insanlarin gorusu , polisi de , ceza alacak kisileri de , kluplerin kaderine de erdogan karar veriyor seklinde .

ben de eger oyle inaniyorsaniz polisi de kontrol edip fb nin hic sorun yasamamasini saglayamaz miydi diyorum ,ama cevap veren cikmiyor

Geri
Üst Alt