Ali Koç:
"Toplantımıza katılan bütün Fenerbahçeli dostlara, medya mensuplarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Başkanlığım sürecinde desteklerimle yanımızda olan tüm taraftarlarımıza, kongre üyelerimize, yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza, kurullarda görev alan değerli üyelerimize, kulüp çalışanlarımıza, sponsorlarımıza, gerçek medya mensuplarına, tamamen Fenerbahçe menfaatleri doğrultusunda davranan sayın Sadettin Saran ve ekibine şükranlarımı sunmak istiyorum."
"Bugün tekrar neden aday olduğumu sizlerle paylaşacağım ve yeni yönetim kurulumuzu size takdim edeceğim. Görev süremiz boyunca Fenerbahçe'nin geleceği açısından stratejik olarak ciddi başarılar elde ettiğimiz söyleyebilirim. Bu başarılar, futbolda yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle geri planda kalmıştır. Başarılarımızla da, hatalarımızla da yüzleştik. Evet, Fenerbahçe için hayal ettiklerimizin amaçladığımız düzeye henüz gelmediğinin farkındayız. Çok isteyip yapamadıklarımız, hepsi önümüzde. Tüm süreci analiz ettik."
"Futbol A Takım yapılanmamızda özellikle ilk dönemimizde doğru yapmadığımız işler olmuştur. Transferlerde, kadro tercihlerinde, bazı hoca tercihlerinde bizi doğal olarak sorgulayabilirsiniz. Tüm süreçlerden çok şey öğrenip tecrübe kazandık. Neler yapılması gerektiğini bugün çok daha iyi görüyoruz. Ne olursa olsun, bizim Fenerbahçe'ye hiçbir yanlışımız olmaz, olamaz da."
"Gidecek çok yolumuz var. Çaba sarf ettiğimiz konu, Fenerbahçe'nin finansal mevzuları olmuştur. Finansman konusunu sürekli vurguladık. Mali bağımsızlığımız tehlikede diyorduk ve buna odaklandık. Neticesinde 6 yıl sonra çok önemli mesafeler katettik. Daha gidecek yolumuz var ama doğru yoldayız. Geldiğimizde ekonomik durumun iyi olmadığını biliyorduk, ama bu kadarını tahmin etmemiştik. Kimse bilerek isteyerek, bir kulübün finansa durumunu bu duruma getirmez. Bunu bağımsız raporlar söylüyor. UEFA'nın raporunda net bu şekilde durumu görüyoruz."