Ali Koç:
"Aslında Fenerbahçe futbolda son 10 senedir de istikrar sağlamıştır. Son 10 ve 5 senenin toplam puan durumuna bakılırsa bu, söylediklerimi doğrulamaktadır. Fenerbahçe hep zirvede olmuş, ancak başarıya ulaşması bir şekilde engellenmiştir. Bir kez şampiyon olup can tavanı kırdığımızda, emin olun şampiyonluklar arka arkaya gelecektir. Bizi engelleyenlerin en büyük korkusu da budur."
"Kulübümüzü aldığımız noktadan şimdiki hale getirmek için çok mücadele ettik ve iyi bir noktaya geldik. Başkan adayı olmamın ana nedenlerinden biri bu dönüşümü tamamlayarak kulübü hedeflediğimiz noktaya getirmektir. 2018 senesinde kulübü kendi malı gibi gören yönetim anlayışından kurtulmak için yola çıktık. Bu yönetim anlayışının geri dönmemesi için aday olarak karşınızdayım. O günlere dönemeyiz! Bir kulübün bağımsız olması, finansal güç olarak başlar."
"Fenerbahçe, uluslararası alandahak ettiği konuma gelene kadar var gücümüzle çalışacağız. 'Ali Koç varken Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar' sözü üzerinden strateji yürütenlere sözüm var. Bu ifadeyi kullandım. Ama bu kesinlikle bir umutsuzluk ya da teslimiyet ifadesi değildi. Eğer o teslimiyette olsaydık çoktan avlu atardık. 22. dakikada haksız bir şekilde 10 kişi kaldığımız derbide böyle bir mücadele edemezdik. O sözler, bir isyanın dışa vurumuydu. Fenerbahçe'nin karşı karşıya kaldığı durumu izah eden bir tespitti. Futbolu istediği gibi dizayn etmeye çalışanlara bir mesajdı. Gerilimin asıl sebebi camiamızın duruşudur."
"Dünyada bir spor kulübü yok ki Fenerbahçe'nin yaşadıklarını yaşamış olsun ve dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri haline gelsin. Yönetime geldiğimizden beri futbolun yapısal sorunları çözülsün diye çalışmalar başlattık. Ancak gördük ki ortam böyle bir ortam değil. Biz her daim ötekileştirildik. Sistemin içindeki anti Fenerbahçeli güçlerin kulüple derdi olduğunu hep beraber görüyoruz. Karşımızda hayali bir düşman olduğunu söyleyenler de aslında bu düzenden menfaat elde edenlerdir."
"Aday olmamın bir diğer sebebi de haksızlığı norm haline getirmiş sisteme karşı başlattığımız mücadeleyi sonuna kadar götürme amacıdır. Biz direnirsek, sonunda futbolda adil ve temiz rekabet ortamının oluşmasını sağlayacağız."