Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

C3tsI-lWYAEnzy7.jpg

Dogru degil bu rakamlar.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Bjknin stadının yerinde olsaydı bizim stat ortalama 30 bine oynardık zaten.

Üst kullanım hakkı alındığına göre ilk yapılması gereken en önemli noktalar;
1) Katlar arası banner'lar takılmalı
2) Dış cephe de iyileştirme yapılmalı
3) Pembe koltuklar yerine daha sağlam ve uzun yıllar rengi atmayacak koltuklarla değiştirilmeli
4) Saha içi ve tribün ışıklandırılması da değiştirilmeli

Son düzenleme:
2 stad arasındaki koltuk dizilimi ve renklerindeki farklılıklar çok net belli oluyor(Koltuk dizilimini emirates stadındaki gibi yaparsak 60.000-62.500 kapasite'ye çıkar ve iyi bir kadro mühendisliği sonrası stad dolduğu zaman ekstra gelir sağlanır) :oley:
e8eryba8.jpg

5b0b695be5397d1e862a0088c759ab40.jpg

Son düzenleme:
Üst kulanim hakki alindi ama bir civi dahi cakmaz bunlar ancak ceplerine gelir getirecek islerle ugrasirlar misal sag sola reklam koyarlarki para kazanmak icin.

Umarım Bein Sports bir an önce şu kamera açısına geçer lig tv zamanında en üst noktadan izlettiriyorlardı Almanlar'ın bizim TT arena da Türkiye maçında çektiği şu açı çok güzel ve ambians'ı daha iyi yansıtmış hatta bütünlük açısından baya üst düzey olmuş Avrupa standartlarında bir yayın sayılır umarım bir an önce uygulamaya konur diğer türlü maç izlerken çok garip gözüküyor sanki uzaydan bakıyormuşuz gibi geliyor :D

Turkei - Deutschland 1:3 [07.10.2011] Alle Tore! [HQ] - YouTube
Galatasaray 2-1 Benfica Champison Leagu C Grubu - YouTube

Son düzenleme:
Hadi stadyum çevresinde yaşam yok ama önünden günde zilyon tane araç geçiyor doldursana ulan beton yığınlarını reklamlarla. Gerçi bu mallar yeni kaynaklar yerine beleş Nef falan yazarlar.

0_26376_1_bis.jpg

ttarena-dis.jpg

yıkılıp başka yere yapılmalı

Ya aslında Türkiye'nin en iyi stadı diyebiliriz şu ambians şu görüntü bu ülkede hiçbir stadda yok yalnız eksikleri de az değil çok fazla mesela 2-3 dokunuşla bile çok şey değişir, koltuklar değiştirilip sıkılaştırılsa, merdiven boşlukları azaltılsa, ışıklandırma çok fazla güçlendirilse, ara kat duvarları sarıya boyansa bir de banner'lar takılsa muazzam bir stad olur tabi bu dediklerimiz çok masraflı işler değil ama bunu yapabilecek potansiyel de bir yönetim gerekiyor max 3 ay da biter ama bu yönetim daha transfer'de son dakika kağıda imza atamıyorlar bunlardan stadı düzeltmeyi beklemek imkansız gibi geliyor ünal aysal 2013 gibi 45 bin kombine varken koltuklar'ı ve merdiven boşluklarını düzelterek 60-65 bin kişiye çıkarmayı düşünüyordu tabi onda da her şey sözde kaldı ama üst kullanım hakkımız onun dönemin de olsa şu an bu stad belki de çok daha iyi durum da olacaktı :D

Bir de yayıncı kuruluşun çektiği yer de stadı ya çok iyi ya çok kötü gösterebiliyor eğer üst katın en üst basamağından değil de üst katın başladığı yerden maçlar çekilse emin olun bir çok kişi bu stad başka stad der :D

Son düzenleme:
stadın koltukları ve koltuk düzeni değişmeli. samsun stadının koltukları bizim staddakinden daha güzel baksanıza şu görüntüye. ama başımızda estetikten yoksun kalitesiz bir adam dursun varken bunun olacağını sanmıyorum ünal aysal başkanım olsa olabilirdi

YDNmXE.jpg

R0P27n.jpg

Az takim duzgun yonetilip dembele gibi gencleri kaçırmasa guzel bir duzenleme ile seyirci sayisini cikaracaksin 60 bine.
Ama yalaka beceriksiz bir adam varken forman alana kombine vermeye dogru gideriz

kocaelinin yeni stadının koltukları. en pahalı koltuklardan biri ve görüntü açısından renk açısından mükemmel bi koltuk

m3kB38.jpg

Şu merdivenlerin turuncuya boyama işi de tam bir beceriksizlik gibi gözüküyor zaten stad içinde koltuktan çok boşluk var bir de böyle açık renk turuncu gibi bir renge boyayınca o boşluklar daha da belli oluyor :D

Bir de Fener maçında bu sezon seyirci rekorunu kırarız gibi gözüküyor ne kadar şampiyonluk maçı olmasa da üzerine pahalı bilet fiyatlarına rağmen fener maçı beşiktaş maçından çok daha dolu olacaktır hatta kapalı gişe bile olabilir bunun en büyük sebebi de pazar günü olmasından kaynaklanacaktır

Arkadaşlar boş zamanlarımla stadla ilgili çizim üzerine uğraşıyordum neler yapılabilir diye denemeler yapmaya çalışıyordum elde ettiğim sonucu sizlerle de paylaşmak istedim bunları da başlıca sıralamak gerekirse;
1) Merdiven boşlukları 1.00-1.50 metre indirilirse
2) Koltuklar arası boşluk 3-4 cm değil de 1-2 cm'e indirilirse
3) Merdiven çıkışları çift taraflı değil tek taraflı olursa
4) Emirates modeli uygulanırsa
Bunlar yapıldığı zaman kapasite yaklaşık olarak 65.500 kişiye kadar çıkabiliyor tabi bunlardan biraz taviz verilirse stad 62.500 kişilik olabilir takım yükselişe geçildiği zaman yapılırsa ekstra 10.000 bilet demek oluyor bu da ciddi bir gelir ve daha çok insanın izlemesi demek stad kötü diyen kimseye kulak asmayın stadın eksikleri giderilince Türkiye de açık ara en iyi stad olacaktır dediğim gibi kapasite arttırımı gibi imkanımız da gördüğünüz gibi mevcut hangi tribünde kaç koltuk olabileceğini de yazdım :hat:
X0MzaR.jpg

Son düzenleme:
Şu şekil elden geçmesi lazım stadın, o zaman mabed diyebiliriz.

emre44_galatasaray_turk_telekom_arena_stady.jpg

Geri
Üst Alt