Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

Büyütmenin gerçekten bir yolu var mı? Koltuk boslukları falan gibi degilde fb'nin yapmak istediği gibi?

İnlesin Tüm Ülke Zaferinle, Şanlı GALATASARAY..

yapılcaksa 60k yapılsın ama fazla zaman almadan

1 yıl zaman alcaksa gereği yok

Zemini 2 metre aşağı çekeceksin..

2 Kale arkasındaki tribünü reklam panolarının oraya kadar indireceksin

Ölçülerine baktım da sadece bu işlemde bile 3 bin artış yapıyoruz ...

Koltuk aralarındaki mesafeyi de daraltınca 5..6 bin de ordan gelir

Bi düzenlemeyle kapasite 65 bin i rahat bulur
Zeminin altında otopark var,
UEFA'nın belirlediği, basın mensupları ve güvenlik için ayrılmış zorunlu kale arkası mesafesi var,
Reklam panoları ve ilk sıra tribün arasında yükseklik farkı yok.

Şimdi tekrar ele alabilirsin düşünceni.

Neden yarışamayalım?
Stadı onlarınki gibi yapalım
Alt yapıyı da çok iyi yaparsan
Bizim de onların kadar taraftarı var.
Bizim hedefimiz bayernle yarışmak olmalı

Deutsche Telekom ve Audi anlaşmalarından yıllık 100 milyon Euro'ya yakın bir gelirleri var.

Bu sadece 2 tanesi

Bİz onların rakibi olamayız.

Mevzu bayern ile yarışmak değil bencede yarışamayız zaten de 52 bin kapasite bence de az geliyor artık 70K falana çıkartabilsek keşke.
Onu stadı yapmadan önce düşünmek gerekirdi, bu tarz stadlarda o kadar büyük kapasite artırımı olmuyor yapıldıktan sonra

Bu konuyu her hafta kapasite konusunda uplamaya da gerek yok arkadaslar cunku kendim de papagan gibi ayni seyleri tekrarlayip duruyoruz :)

Belki koltuk duzenlemesi , bir iki kucuk ama akillica dokunus ile 4-5 bin daha artarabilir kapasite yani 58-59 olabilir ama oyle 70-75 gibi rakamlari goremez. Bunun icin bir gun -Allah o gunleri de nasip ederse- komple yeni stad ya da Real Madrid'in yaptigi gibi komple tribunleri ve catiyi yenilemek lazim onun da suan icin olmayacagini biliyorsunuz.

Bu eski bir stad degil, en az 20 yil daha gider tahminimce. Artik ne zaman zamani gelir ve yeni stad yapalim derlerse iste o zaman direkt 80k yapsinlar.

60 bine çok rahat çıkarılır bizimkiler üşeniyor muhtemelen. 60 binden fazla için stadı komple yeniden dizaynlayacak proje gerekir o da zor iş şuan gerekte yok. Ama sıkıştırsınlar koltuk düzenini al sana 60 bin.

Anlaşılan konuyu çözmek yine bana düştü. Alper admin beni aşağılayacak ama ben yine bildiklerimi söylemekten geri durmayacağım.

1- aşama çatının sökülmesi ;
1749935467190.webp

üstte 30 bin kişilik bir kat daha ekliyoruz.

1749936204899.webp

toplamda 80 bin kişilik stadımız olmuş oluyor. stadın üstünü kapatamıyoruz çünkü stadın çapı genişlediği için söktüğümüz direkler kısa geliyor ve takılamıyor.

23 bin kişilik Ali Sami Yen'in dolmadığı günler.
Hey gidi hey...

Geri
Üst Alt