Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

Hedef 70 bin ise yeni kata gerek yok.
Ben artık o geniş koltuk geyiğine inanıyorum. Koktuk düzenlemesi ile 63 bine ulaşır gibi. O zaman da sadece 70 bin için kat çıkmaya gerek yok.

Stada boya sürdürmüyorlar hala kapasite diyen var koltuk düzenlemesi dışında hiçbir bk yapamayız..

Çaktırmadan merdiven boşluklarına birer sıra ekleyin yavaş yavaş 60 bine yaklaştıralım kapasiteyi

Bayiliyorum hayvan bir beton sistem ve okuz gibi celik cati ortusu varken Lego gibi tak cikar yapanlara.

Simcity degil bu.

Koltuk isininde mutlaka bir regulasyonu vs si vardir yonetmelik olarak koysa 30cm 30cm plastik koy koltuk de adina, yarim toto oturulan.

Sonra konfor vs hic bir sey kalmasin.

13 uncu olunan sezonda ya da 8 inci gormuyordum bu argumanlari.

100k yapildi anasini satayim diyelim, kotus ezon gexti , ne gerek vardi denir.

daraldık genişlet ya rab

n6vylqq.png

Bayiliyorum hayvan bir beton sistem ve okuz gibi celik cati ortusu varken Lego gibi tak cikar yapanlara.

Simcity degil bu.

Koltuk isininde mutlaka bir regulasyonu vs si vardir yonetmelik olarak koysa 30cm 30cm plastik koy koltuk de adina, yarim toto oturulan.

Sonra konfor vs hic bir sey kalmasin.

13 uncu olunan sezonda ya da 8 inci gormuyordum bu argumanlari.

100k yapildi anasini satayim diyelim, kotus ezon gexti , ne gerek vardi denir.
100k stadı olan takım 60k-70 kombine satar her sezon doğal şampiyonluk favori olur ve iyi kadro kurar zaten.
Amaç da bu zaten, hiçbir şekilde geride kalmamak

Forumda mimar ve inşaat mühendisi varsa yorum yapabilir, özellike statik, deprem güvenliği, tahliye vs detaylar var stad kapasitesi için

100k stadı olan takım 60k-70 kombine satar her sezon doğal şampiyonluk favori olur ve iyi kadro kurar zaten.
Amaç da bu zaten, hiçbir şekilde geride kalmamak
Abicim anlatamadim.

Modifiye edemezsin boyle yapiyi

Fenerin stadi(ki oda baya supheli) ya da tipik ingiliz stadi gibi degil. (Edit: yani ne demek, kutu gibi 4 yonunde gelistirme yapabilecegin arazi yeterliyse tarz)

Belli hesaba kitaba yonetmelige gore yapiliyor hepsi.

Asy de 24 k ya oynarken 50k bugun dedigimiz 100k gibi geliyordu insanlara.

%50 daha fazla uzlasim sikintisi bilmemne sadece "satar-gelir gelir" dinamigi yok bu isin onu anlatiyorum.

Teorik olarak evet, pratikte kisa vadede yapilamaz.

Sadece belli tribunde belli koltuk ayari yapabilirsin o da 3k farketsin hadi ...

Hele bizim stad hic oyle bir yapi degil. Fener teoride catisini kaldirip altina yuk bindirecek - sagliksiz otesi ve risk tasidigni soyluyorum. Istedigi kadar kazik olsun kac yillik temele sahip. Depremde cinayete tesebbus.

Kaldi ki bizim stadin catisi 4 tane fener stad catisi falan eder.hacmi ve duzenegi geregi. Tmaamen kapanir sisteme gore tasarlandincunku. Basit bir ortu degil yani

Abicim anlatamadim.

Modifiye edemezsin boyle yapiyi

Fenerin stadi(ki oda baya supheli) ya da tipik ingiliz stadi gibi degil. (Edit: yani ne demek, kutu gibi 4 yonunde gelistirme yapabilecegin arazi yeterliyse tarz)

Belli hesaba kitaba yonetmelige gore yapiliyor hepsi.

Asy de 24 k ya oynarken 50k bugun dedigimiz 100k gibi geliyordu insanlara.

%50 daha fazla uzlasim sikintisi bilmemne sadece "satar-gelir gelir" dinamigi yok bu isin onu anlatiyorum.

Teorik olarak evet, pratikte kisa vadede yapilamaz.

Sadece belli tribunde belli koltuk ayari yapabilirsin o da 3k farketsin hadi ...

Hele bizim stad hic oyle bir yapi degil. Fener teoride catisini kaldirip altina yuk bindirecek - sagliksiz otesi ve risk tasidigni soyluyorum. Istedigi kadar kazik olsun kac yillik temele sahip. Depremde cinayete tesebbus.

Kaldi ki bizim stadin catisi 4 tane fener stad catisi falan eder.hacmi ve duzenegi geregi. Tmaamen kapanir sisteme gore tasarlandincunku. Basit bir ortu degil yani
İnşaat mühendisi veya mimarsan bize detaylı bilgi verebilirsen güzel olur. Yoksa olamayacağını herkes yazıyor, nasıl olabileceğini konuşalım

İnşaat mühendisi veya mimarsan bize detaylı bilgi verebilirsen güzel olur. Yoksa olamayacağını herkes yazıyor, nasıl olabileceğini konuşalım
Mimarim.

Bizim stad ozelinde catiyi TAMAMEN yeniden tasarlamadan , mevcut ayaklara dogru statik hesapla uygunlugu etud edilmeden asla yapilamaz

Yani stadin %30 unu yeniden yapman lazim.

Agirlik vs statik istlerini deyayli bilen insaat muhendisi varsa degerlendirebilir. Konu icinde 10 kere ayni nokta uzerinde konustuk geri sayfalarda.

Bastan 53 degil 75 lik dusunup yapacaktin o zaman. Boyle yapilar basit seyler degil. Diyorsunuz ki 30k insan daha gelsin. Ziplasin etsin bilmemne , hepsi bir detay.

Dedigin gibi tahliye , acil durum yonetmeligi apayro detay...

Ulasimi kaldiracak altyapi...detay.

En basit mantiktan gidelim

Ataturk olimpiyat stadi. Kapasite 77-78k kapasite diye hatirliyorum .meridvenlerini zorla 85 i zorlarsin.

Yapilirken neler neler beklenmisti.

Kisin git oraya , termal giyinmemissen dondun, ruzgardan bittin. (Bide olimpiyat stadi yani...olimpiyat, her yarismada negatif efekt o ruzgar ya da ciritte havaya gore dunyanrekoru kirilor surekli).

Velevkli bizim stadda bir seyler yaoildi, harcama yapildi, 3 yillik yavas imalatlar yaoildi 87 k oldu stad(totomdan attim) zaten buna harcadigin parayi kac senede cikarirsin hesabi yok

Surekli bu yaoinin bakimi, isitici derdi vs gibi surekli ugrasacagin bir sistemi var.

Altinda 4 kat mi 5 katmi otoparki var. Yamacli arazide bir temele oturuyor.

Oynatmazlar kimseyi mevcutta calisan bir yapiyla.hele hele deprem konusulurken statik hesabiyla parmak surdurmezler(dogrusuda budur).

Oyunlardaki givi "Upgrade" olmaz oyle.

Mevcutta bile tum dertleri bitmemis bir stad.. gene cok sukur doluyor.. bir sekilde isliyor.

52 ise 52...budur.

En basit mantiktan gidelim

Ataturk olimpiyat stadi. Kapasite 77-78k kapasite diye hatirliyorum .meridvenlerini zorla 85 i zorlarsin.

Yapilirken neler neler beklenmisti.

Kisin git oraya , termal giyinmemissen dondun, ruzgardan bittin. (Bide olimpiyat stadi yani...olimpiyat, her yarismada negatif efekt o ruzgar ya da ciritte havaya gore dunyanrekoru kirilor surekli).

Velevkli bizim stadda bir seyler yaoildi, harcama yapildi, 3 yillik yavas imalatlar yaoildi 87 k oldu stad(totomdan attim) zaten buna harcadigin parayi kac senede cikarirsin hesabi yok

Surekli bu yaoinin bakimi, isitici derdi vs gibi surekli ugrasacagin bir sistemi var.

Altinda 4 kat mi 5 katmi otoparki var. Yamacli arazide bir temele oturuyor.

Oynatmazlar kimseyi mevcutta calisan bir yapiyla.hele hele deprem konusulurken statik hesabiyla parmak surdurmezler(dogrusuda budur).

Oyunlardaki givi "Upgrade" olmaz oyle.
Para hesabı için konuşuyorum, basit mantıklıkla 25k kişilik kombine ortalama 40 bin TL (1k euro) ile yıllık 25m euro yapar. 5 yılda 125m euro basit bir hesapla gelir elde edersin. Üst katların yapım maliyeti hakkında en ufak fikrim yok tabi

IMG_0691.webp

Part 2:

Aslan vadisi olaylari, basket voleybol salon ve diger branslar icin alanlar.

Buralara yapacakken kapasiteli yapabilirisin. Konser vs tarzi organizasyonlardan da para kazandirirsin bir sekil

Yapilirsa denecek laflari yazayim:
"20k lik salon yaptilar 3 knbile gitmiyor."
"Gerek var miydi, o paraya *bir suru fikirler* yapilirdi"

Ama yapilacaksa onlar ekstra kapasiteyle(+4 +5 k neyse) yapilmali gunu gelince HER turlu organizasyonu buradaki total kompleks kaldirabilsin diye

Para hesabı için konuşuyorum, basit mantıklıkla 25k kişilik kombine ortalama 40 bin TL (1k euro) ile yıllık 25m euro yapar. 5 yılda 125m euro basit bir hesapla gelir elde edersin. Üst katların yapım maliyeti hakkında en ufak fikrim yok tabi

Ekli dosyayı görüntüle 291113
Yapamazsin bunu. Maliyetini gectim.

Statik olarak izin almamali bu teori-alamazda.bastan bu kapasitede yapacaktin kisacasi

Edit: yalan yok bu fikirde konusulan hersey kentsel donusumde muteahhit mantigi. Kadikoyde yasakto ama 1 kere 15 kat ustu bisey yapildi , gecmis olsun tum semtte gokyuzunu yururken goremiyorsun artik gecen 13 15 senede. (Sadece bagdat caddesi uzerinde kaldi o kural 5 kat gecemez (daha dogru 15.5 mu 17 metre mi ne iste)

Gelir diyorsan Aslan Vadisi diye onlarca spor orhanizasyonunu kaldiracak diger salonlari yapip pazarlama isletme projesiyle gelir dusunursun.

Görünen o ki biz bu stadı bi 5 sene daha kullanıp yerine barca gibi stad yenilemesine gideriz gibi

Alli Sami Yen de 10 bin 9 bin ortalamaya oynadığımız için 50 bin ütopik kalıyordu hatta millette boş kalacak korkuları vardı

Hatta Mete Arat stadı akustiğini 20 bin kişi varken 50 bin kişinin ambiansını yansıtsın düşüncesinde planladı .. gençlerle röportajı vardı ordan hatırlıyorum

Malesef ileri görüşlü olarak bilinen Galatasaray duayenleri bile hata yaptı kapasite konusunda

Şimdi barca gibi temele kadar inip yenilemeden 20..25 kapasite arttırımı hayal

Koltuk düzenlemesi ile falan belki 6..7 bin daha arttırırız

Görünen o ki biz bu stadı bi 5 sene daha kullanıp yerine barca gibi stad yenilemesine gideriz gibi

Alli Sami Yen de 10 bin 9 bin ortalamaya oynadığımız için 50 bin ütopik kalıyordu hatta millette boş kalacak korkuları vardı

Hatta Mete Arat stadı akustiğini 20 bin kişi varken 50 bin kişinin ambiansını yansıtsın düşüncesinde planladı .. gençlerle röportajı vardı ordan hatırlıyorum

Malesef ileri görüşlü olarak bilinen Galatasaray duayenleri bile hata yaptı kapasite konusunda

Şimdi barca gibi temele kadar inip yenilemeden 20..25 kapasite arttırımı hayal

Koltuk düzenlemesi ile falan belki 6..7 bin daha arttırırız

5 yıl içinde değil , 15 sene içinde bir tane çivi ekstra bile çakılmaz

Geri
Üst Alt