Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

Ben içini dışını geçtim de, şu ulaşım rezilliği ne zaman bitecek ben onu merak ediyorum. Gidip gelmesi tam bir işkence. Karda geliyor, takım da kötü oynuyor, yine 9-10 bin kişiye oynamaya başlayacağız gibi geliyor.

O trabzonspor maçından sonra staddan çıkamadık. Binlerce kişi birikmiş metronun ve üst geçitin önüne.

Ulasim rezilligi bitmez ,defalarca ilettik yonetime, polat donemindeki otobus isi devam etmeliydi diye , hadi biz stad alti otoparka giriyoruz , ispark in otoparkinin ici yeni yeni bir duzene kavustu ,bir kere girmem gerekti cikamadim

otoyol dolu ise zaten o da sorun . metro icin ise kalabalik normal cunku binlerce insani huni gibi bir yerden kapasitesi belli bir tunele sokmak icin yol yok

yani dikkat edilirse esas buyuk sorun metro tuneli ile stadyum arasinda yasaniyor , bu sart cunku burasi hizli gecilirse peronlarda yuklenme olur

stadyumun hic bir yuruyerek dagilma guzergahi olmadigi icin bu sorun cozulmez

Ulasim rezilligi bitmez ,defalarca ilettik yonetime, polat donemindeki otobus isi devam etmeliydi diye , hadi biz stad alti otoparka giriyoruz , ispark in otoparkinin ici yeni yeni bir duzene kavustu ,bir kere girmem gerekti cikamadim

otoyol dolu ise zaten o da sorun . metro icin ise kalabalik normal cunku binlerce insani huni gibi bir yerden kapasitesi belli bir tunele sokmak icin yol yok

yani dikkat edilirse esas buyuk sorun metro tuneli ile stadyum arasinda yasaniyor , bu sart cunku burasi hizli gecilirse peronlarda yuklenme olur

stadyumun hic bir yuruyerek dagilma guzergahi olmadigi icin bu sorun cozulmez

Otobüs sistemi gerizekalılıktan ibaret

Leventteki binlerce kişiyi 3-4 otobüsle çekmeye çalışmak okyanustan kova ile su çekmeye benziyor

Metro sık çalışmalı başka yolu yok

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sen stadini dagin basina yaparsan ulasim her zaman sikinti olacaktir.

Adam gibi bir arazi secseydik boyle olmazdi.

kuslar elini kolunu sallaya sallaya maca gidebiliyorken bizimkiler metrolarda sikis tepis anca gidebiliyor. Yazik

Sent from my iPhone using Tapatalk

Beşiktaş'ın yeni stadyumunu beğenmeyen bir tek ben miyim acaba?

Bizim stadyum içeriden adeta bir İingiliz Stadyumu havasında. Bunların ki çok alelade.

Konumu için konuşacak olursak bence Mecidiyeköy de berbat bir yerdi.

50 yıl önce dutluk olan yerin bugün şehir içinde kalması ile yorum yapıyoruz.

Bir Stadyum inşa edilecek olsa Arazi yok tabi ama Beyoğlu tarafında olmasını çok isterdim. Galatasaray aslında tam da o semtin takımı.

Beşiktaş'ın yeni stadyumunu beğenmeyen bir tek ben miyim acaba?

Bizim stadyum içeriden adeta bir İingiliz Stadyumu havasında. Bunların ki çok alelade.

Konumu için konuşacak olursak bence Mecidiyeköy de berbat bir yerdi.

50 yıl önce dutluk olan yerin bugün şehir içinde kalması ile yorum yapıyoruz.

Bir Stadyum inşa edilecek olsa Arazi yok tabi ama Beyoğlu tarafında olmasını çok isterdim. Galatasaray aslında tam da o semtin takımı.

bana çıksın biri anlatsın bjknin stadının konya arenadan çok ucuk farkları nedir? bana göre kapasiteleri görünümleri dahil cogu açıdanbenzer

kargalara bunu sorunca bizim stadın işçilik mükemmel diyebiliyorlar anca

bana çıksın biri anlatsın bjknin stadının konya arenadan çok ucuk farkları nedir? bana göre kapasiteleri görünümleri dahil cogu açıdanbenzer

ya bir kere o dis mimarisi ne öyle

basit ara bosluklu direkler igrenc duruyor

bizim stadin disinda tamam beton ama catisi ile falan daha agar bir durusu var

atmosfer olarakta televizyonda bile anliyorsun daha agar daha büyük bir stad oldugunu

Insanin uzulecegi seylerle elindekini kiyaslamasi anca moral bozuklugu yaratir . Stadyumlari karsilastirirken ve gorselligini resimlere dokerken fenerin stadini filan kiyaslayin bizimkiyle , 3 asagi 5 yukari benzerler , tipleri olmasa da zihinlerdeki derecesi , ama vodafone dan resim koyarsaniz haksiz rekabet olur diger iki klube

hayatim boyunca bjk nin herhangi bir seyini kiskanacagimi soyleseler ,adamlarin ne kata gol gol diyen mezarci seyircisini , ne iki tane avrupa maciyla gundemde tutmaya calistiklari avrupali kimliklerini , ne de daha esitlenmek icin bile almalari gereken 2 ek yildiz varken lokal basarilarini kiskanirim

ama stadyum , ama o stadyum malesef kere malesef cok cok iyi . ve isin komigi bazen bizim maclara (ornegin super finaldeki 0-2 lik mac gibi) truva yapardim ve eski inonu de bu hissi bugunku kadar olmasa verirdi

oranin gecmisten gelen bir avantaji var ve stadi altindan da yapsalar diger kluplerin bu kiyaslamadan ustun cikma sansi yok

Türkiye de kendine özgü 3-4 stad bulunmakta;
1)TT arena(Türkiye de ilk ve tek 3 katlı tribünleri vardır-Küçük wembley)
2)Antalya Arena(kolezyum'lardan esinlenilmiştir - 4 katlı tribünler)
3)Timsah Arena(Kale arkaları tek kat - Green wall)

Türkiye de stad içi olarak bence bu 3 stadın yanına yaklaşabilecek bir stad olduğunu düşünmüyorum vodafone arena evet modern bir stad ama bana 1 tane özelliğini söyleyin ki stad içi insanları etkilesin yani konya arena'nın koltukları siyah beyaz olsa vodafone arena gibi oluyor ya da yeni yapılan stadlar da es es, antep, sivas, samsun bütün stadlar içi 2 katlı düzene sahipler 2 kat arasında localar var

Bizim stadın tek eksik yönü özenli yapılmamasıdır avrupalıların küçü wembley diye hitap ettiği bir stada sahibiz gerekli özenler gösterildiği zaman emin olun bu stad türkiye de ilk ve tek stad haline gelecektir gerek kapasite artması gerek dış cephelerin ön plana çıkması

Stadlar da en önemli olan kapasitedir vodafone arena 41 bin kişi olabiliyor ve biraz daha zorlasalar 42-43 bin kapasite çıkar ama kapasite her zaman önemlidir hem gelir bakımından hem de baskı açısından TT arena da ufak düzenlemeler ile inanılmaz şekilde kapasite artabilir 60 bin'e çıkar ve gelir olarak da localarla beraber beşiktaştan 2 katı daha fazla para kazanabiliriz

Şu an günümüzde bazı eski binaların yüzüne bile bakılamayacakken giydirme cephe ve günümüzdeki inanılmaz malzemelerle çok ama çok özel görüntülenebiliyor o yüzden üst kullanım hakkını aldığımız andan itibaren her şey çok farklı olacaktı özellikle riva + florya dan umarım borçlar kapanır ve kapasite arttırımı ile çok farklı noktalara gelebiliriz. Aslında önemli olan stadın betornamesi ve çeliğidir bunlar kolay kolay değişemeyecek şeyler ama diğer her şey iç yapıda düzenleme ve dış cephede güzelleştirme çalışmaları çok zor bir şey değil

Bahsettiğim merdiven boşlukları çok net gözükebiliyor stadın 5/1 kadar alan kaplıyorlar daha da düşürebilir :hat:
1156334-18235385-2560-1440.jpg

Son düzenleme:

Orjinallik bakimindan haklisin ama dunyada kac tane stad orjinal bir dizayna sahip ki?

Stad bu sonucta tribun , zemin ve kale. Ne kadar yaratici olabilirsin ki cok ucuk paralar harcamadan. Onemli olan kalite. Mesela bizimki Turkiye sartlarinda kendine has bir goruntusu var ama kalite bakimindan vasat bile olmayan bir goruntusu var. Kargalarin stadini korumak gibi olmasin ama ben begendim acikcasi. Yeri olsun , dis cephesi (goruntu kalitesi) olarak bizden ustun Allah var

Ama su bir gercek bizimki atmosfer olarak daha iyi. Arena isminin hakkini veriyor doldugu zaman. En buyuk sikinti ulasim ve yeri bence stadin. Bahsettigimiz dis cephe
, koltuklar falan yapilmayacak birsey degil. En kotu Olimpiyatta 1 sene oynariz bu islemler yapilirken ama bu ulasim ve yeri ciddi problem simdilik.

Hee ileride Arena'nin etrafida iyice sehirlesektir ama simdilik dagin basi

Basitce ozetleyecek olursak Turkiye'nin en buyugune yakismiyor mevcut hali ile.

Dursun irtifak hakki alindi demis.

Irtifak , ust kullanim hakki mi oluyor?

hybrit çime gecilecekmis önümüzdeki sezon zaten sis firması bakımını yapıyormus bizim zeminin

Geri
Üst Alt