Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park | 53.978

Bu çim konusuyla ilgisi olan herkesin izlemesini öneriyorum. Gördüğüm kadarıyla birçok kişinin bilgi eksikliği mevcut. Stadın konumu hatalıymış ve tasarlandığı şekilde çatı şeffaf yapılmamış. Bu sebeple bir çözüm üretilmezse sürekli tekrar eden bir çim problemi yaşayacağız ne yapılırsa yapılsın ve bu düzeltmeler diğer kulüplerin harcadığı zamanın 2-3 katı süreyle olacak.

İyi de Cenk İngiltere'de hiçbir stad güneş almıyor, keza Kuzey Avrupa ülkeleri de. Onlarda neden bir bozulma olmuyor? Yani bir çözümü var demekki.

Bu çim konusuyla ilgisi olan herkesin izlemesini öneriyorum. Gördüğüm kadarıyla birçok kişinin bilgi eksikliği mevcut. Stadın konumu hatalıymış ve tasarlandığı şekilde çatı şeffaf yapılmamış. Bu sebeple bir çözüm üretilmezse sürekli tekrar eden bir çim problemi yaşayacağız ne yapılırsa yapılsın ve bu düzeltmeler diğer kulüplerin harcadığı zamanın 2-3 katı süreyle olacak.

Videoyu izlemedim ancak bizim zeminin tek sorunu doğal etken ve konum hatası değildi. Drenaj sistemi o kadar kötü ki saha en ufak yağışta çamura dönüyordu. Zaten yeni drenaj sistemi yapılırken söylüyorlardı bunu, çok hatalı ve eksik montajlanmış sistem. Anladığım kadarıyla mimarisi tamamen sıkıntı bir stadımız var.

Oyunumuzu doğrudan etkileyen, çok önemli bir faktör sahanın zemini. İngiltere'den mi İtalya'dan mı nereden getiriyorlarsa birisini bulup getirmeleri gerekiyor bu iş için. İşi bu olan, net bir firma ile çalışmalıyız.

Bu arada stadın sorunlarıyla ilgili özlükte de bir arkadaş değinmişti yakın zamanda;

Olayın güneşlenme süresi olduğunu düşünmüyorum öyle olsa Rize, Trabzon zeminleri daha kötü olurdu. Drenajla alakalı bi problem var .

Olayın güneşlenme süresi olduğunu düşünmüyorum öyle olsa Rize, Trabzon zeminleri daha kötü olurdu. Drenajla alakalı bi problem var .
Peki zemindeki çimler neden 15 20 gün oldu hala büyümüyor. Drenaj da evet sorunlu ama sıkıntı şu çimler hiç büyüyor gibi değil

İyi de Cenk İngiltere'de hiçbir stad güneş almıyor, keza Kuzey Avrupa ülkeleri de. Onlarda neden bir bozulma olmuyor? Yani bir çözümü var demekki.
İngiltere güneş yok önermesi bence doğru değil. Doğal güneş ile yapay ışıklandırma arasında büyük fark var, çimin uzun süre stabil kalabilmesi için, hava kapalı da olsa illaki doğal güneş var. Not: İngiltere’de yaşıyorum 😁

Demek istediğim yapay güneş ışığı veriyoruz ama bu çimin kalitesini etkiliyor. Uzman değilim illaki bir çözümü vardır lakin, yıllardır bu işi çözemiyorsak bu 2 mimari hatanın önemi var zannediyorum.

Lan bu ne böyle, Allah kahretsin, hiç yapmasaydık daha iyiydi zemin.
Ya ben miyop + astigmattan dolayı iyice kör oldum ya da zemin gerçekten facia.
O sarılıklar ne öyle yahu.

Geçen kış zeminin bozulmasinda TFF de etkisi çöktü bunu unutmayın yoğun kar yağışındaaci tatil etmesi gerekirken oynattı haysiyetsizler

Galatasaray'ın maçlarına ev sahipliği yapan Türk Telekom Stadyumu'nun çatısına dev güneş enerjisi santrali kurulma çalışmaları devam ediyor. Çatıda 40 bin metrekare alana kurulacak güneş enerjisi panelleri tamamlandığında yılda yaklaşık 2 bin hanenin tüketimine eşdeğer olarak elektrik üretecek. Panel kurulmasına ilişkin çatıdaki hummalı çalışma drone ile görüntülendi. (İHA)

Geri
Üst Alt