Mimari olarak mümkün degil mi can ? Tribünleri indirerek kapasite arttirimi yada çatıyı kaldırarak kapasite arttirimi bunlarin hepsi mevcut yapının statigini baştan hesaplamak yeniden proje çizmek degilmi
Bizimki imkansizmi bilmiyorum lakin fblilerin kadikoyde kapasite arttirimi dahada imkansiz bence onların zeminde riskli deniyordu ,sıvilisma vs
Bu arada stadın dis dizayna birseyler yapabilirlermi malum mimar Hollanda da ve adam ölmüş
Mimari ve muhendis/statik olarak teoride her sey mumkun. Yeterki saglayan parametrelerin olsun. Gerekli izinlerin oldum proje muelliflerinden. Bu baslangic noktasi.
Ondan sonrasi bir seyin butcesi, kaca patalayacgi ve getirisini tartip planlamak. Bu da karar kismi.
Kisaca syadin projelerindeki statik, sahinin altindaki sistem/direnaji vs vs. o katmanlardan sonra otopark tavani ya da altyapi hatlarinin bozulup tekrar yapilmasi ve sezona yetismesi mumkun degil.
Kafayi kirsan yaparsin. Maddi olarak zarar da edersin fakat sacma kisimlar var . Sahaya cikan tunel, iste acil giris cikislar/itfaiye ambulans bilmemne bunlarin heosinin giris cikislar elden gecmesi lazim.
Yani domino.tasi gibi basit gelen bir sey asiri fazla yeniden ele alinmasi gereken detay demek. O yuzden asiri mantiksiz geliyor bana.
Gelelim cepheye, orada projede imza yetkisi ve proje muellifi olanlarin onayi gerekir. Velevki ben kentsel donusum diye apartman yaptim. Projeyi cizmisim, muellifi benim (mimari projenin). 6 yil sonra yururken bi bakiyorum balkon kapatilmis. Aydinlarma konmus. Bir seyler yapilmis benim onayim olmadan. Dava edebilirim ve kazanirim ve bozdurabilirim ugrasmak istesem. Ben bizim ozelimizde iste mimarin ailesi mi bir sey mi baska problemler var orda. Is inat etmekle direkt alakali degil gibi.
He bana gore cephemizde sikinti yok. Ben seviyorum cogu kisinin aksine. He beton yuzeyi biraz temizlenip cilalansa daha boyle sade ve estetik beton gorsek daha iyi olurdu. Bir tek o ana tasiyici kolon sistemlerinde ufak espiriler hayal ederim baktikca ama abarti bir seye zaten gerek yok.
Zaten zemin/isik alma vs kac sene dertli oldu, bunuda sifirliyirsun. Neresinden bakarsan bak mantikli degil .
Geleyim fener stadindaki hayal satmalara. Oraya yapilacak(bunlarin gorsellerde bahsettigi seyler) insan hayatiyla oynamak olur, tahminen zaten bazi onaylarin katakulli ile alinmasi gerekir. Gecenlerde birilerinin yayininda duydum, max 62k mi be llur, barca stadindan ben 2 muhendis getirir gosteririm falan filan diyenler var. Istanbul/turkiye/kadikoy yonetmelikleriyle orasi farkli bir kere. Zaten 2 yerden yola 0 stad. Yani azizin yaptigi yenilemelerin hepsi zaten alsinda dogru degil. Birde uzerine daha fazla yanlis yapma durumu...
Bazi taraftar kitlesi SAHILDE 100k lik stad diyor. Hayal kuruyorlar, o altyapiyi kaldiramaz sahil yolu. Zaten allah korusun deprem yasarsak o maltepede yaoilan ucsuz bucaksiz bahceler alanlar vs gayet su altinda kalabilir mesela.
Tek yapabilecekleri e5 taraflarinda ana arterden ulasim alan bir sey olur. Diger turlu her senaryo vana gore ya fantazi ya da bile bile felaket senaryosuna sebep olma.
Bunlar tabi tamamen sahsi fikrim, dusuncem. Mimariden daha cok statik ve insaat muhendisligi gerektiriyor bu kapasite isleri.
Ozetle bunlarla mafa yorulacagina, Kemerburgazda akademiyi hizlica bitirip aktof hale getirsinler, ikincisi temel attilar salon malon oraya kafa patlatsinlar. Yani baslatilan seylerin once sonu bir gorulsun.