alman çikolatası

Arif Ulu

Baba Gündüz
almanya'dan türkiye'ye gelişlerde hep beklenen çikolatadır. insanlar bu çikolatanın hep güzel olduğuna inandıkları için tadını sorgulamazlar.

(bknz.: almanya'dan geliyorken alman çikolatası getirmek)

2833_2008-06-03-18-31-45.jpg

Amcam tir soforu Almanyada her Turkiyeye gelisinde getirirdi tadi guzel olur genellikle :D

Schogetten_haselnuss.jpg

Zaman geçtikçe Schogetten ve Nussknacker kesmedi milleti...milka ve kaliteli lindt çikolatası istendi :D

Bir İsviçre çikolatası asla değildir.

Ah o küçüklüğümden kalan İsviçre Çikolataları. Nur içinde yat komşu teyze.

meşur olan isviçre chicolatesidir aslında azizim ama biz donçlanddan gelen chico larla büyüdük..

Annem hala yapar bunu. Bende hep karsi cikarim, her defa kücük bir tartisma yasariz izin öncesi bu cikolata olayi sayesinde :D

"Anne Türkiye de de cikolata var, hemde alasi" Annem: Ama yok olmaz, eli bos gidilmez.

Ulan Almanya ya gelen Türklerden kim icat ettiyse kim akil ettiyse bu cikolata olayini adam iyi para kazandiriyor :D

Annem hala yapar bunu. Bende hep karsi cikarim, her defa kücük bir tartisma yasariz izin öncesi bu cikolata olayi sayesinde :D

"Anne Türkiye de de cikolata var, hemde alasi" Annem: Ama yok olmaz, eli bos gidilmez.

Ulan Almanya ya gelen Türklerden kim icat ettiyse kim akil ettiyse bu cikolata olayini adam iyi para kazandiriyor :D

Anneannem cikolata ve çay (çay !!!) Götürür :D ...birde Nutella moda oldu son 5 yıl xD

Bende kızıyordum ama aynı marka'nın ürünlerini iki ülkede'de yedikten sonra bizimkileri haklı buluyorum. ;)

içerisinde alkol olan çikolataları bilmeden yiyen büyüklerimiz tadını garipse de yemeye devam ederdi :)

Almanya'ya her zaman gitmek istemişimdir. Oradaki düzeni merak ediyorum. Yurt dışında yaşadığım halde her zaman gidip görmek istemişimdir.

Genellikle aynı marka ürünlerin tadı ülkeden ülkeye değişiyor. Amerika'daki McDonalds ve Türkiye'deki tat olarak baya farklı.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt