Almanya'yı Yendik, Bu Gurur Hepimizin: Türkiye Kadın Millî Voleybol Takımı 3-0 Almanya

Uğur Bulut

Bodybuilder
Ulubatlı Souness

Uluslar Ligi'nde Almanya karşısında beşinci maçına çıkan Türkiye Kadın Millî Voleybol Takımı 3-0'lık sonuçla sahadan galip ayrıldı ve 5'te 5 yapma başarısı gösterdi.​

1622541961151.webp

Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun düzenlediği Milletler Ligi turnuvasında Türkiye Kadın Millî Voleybol Takımı Almanya karşısında 3-0 galibiyet aldı. Kadın voleybol takımı bu skorla turnuvada 5'te 5 yaptı.

Galibiyeti 25-20, 25-20 ve 25-22'lik setlerle alan takım, daha önce Kanada'yı ve Sırbistan'ı 3-2, İtalya'yı 3-0 ve Polonya'yı 3-1 mağlup etmişti. (HABER MERKEZİ)

ortadaki abla isil alben mi

Ülkenin gelmiş geçmiş en başarılı milli takımı kadın milli voleybol takımıdır. Her jenerasyonla en üst seviyede kaldılar, her zaman iyi oyuncular çıktı.
Bu başarıyı neye borcluyuz sence
Neredeyse tüm okullarin voleybol takimlarinin olmasinin katkisi var midir

Cumhuriyet tarihimizin güreş ve halterden sonraki en başarılı branşı net olarak kadın voleyboldur bana göre. Hem milli takımlarda hem kulüplerde inanılmaz bir istikrar yakalamış durumdayız. Mesela erkek basketbolda kulüplerde Avrupa'nın en iyi takımlarından ikisi (Anadolu Efes ve Fenerbahçe Doğuş) yine Türk takımı ama milli takımlarda kulüp takımlarımızdaki seviyeden çok uzağız. Olimpiyat elemeleri falan var mesela ama gitmemiz çok zor. Ama kadınlarda olimpiyat elemelerinde ben Tokyo'ya gideceğimizden çok emindim zaten ve gittik de. Şu anda kadın voleybolda öyle bir seviyedeyiz ki şu anda Almanya galibiyeti falan sevindirmiyor beni ve benim gibi kadınlar voleybolunu biraz da olsa takip edenleri. Yarın Çin maçı var mesela o maç çok önemli.

Ama genel olarak konuşursak da bu turnuvayı biz ve ABD dışında pek de ciddiye alan yok bu sene. Çünkü Olimpiyatlar var ve Çin, Sırbistan, İtalya gibi güçlü ülkeler B takımlarıyla buradalar. As takım koçları bile yok başlarında o kadar B takımlarıyla oynuyorlar yani. Bakalım neler olacak göreceğiz ama ABD ve Brezilya maçları çok önemli bana kalırsa çünkü o bu iki takım as kadrolarıyla buradalar sanırım.

hani her puandan sonra saplak atarlar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cumhuriyet tarihimizin güreş ve halterden sonraki en başarılı branşı net olarak kadın voleyboldur bana göre. Hem milli takımlarda hem kulüplerde inanılmaz bir istikrar yakalamış durumdayız. Mesela erkek basketbolda kulüplerde Avrupa'nın en iyi takımlarından ikisi (Anadolu Efes ve Fenerbahçe Doğuş) yine Türk takımı ama milli takımlarda kulüp takımlarımızdaki seviyeden çok uzağız. Olimpiyat elemeleri falan var mesela ama gitmemiz çok zor. Ama kadınlarda olimpiyat elemelerinde ben Tokyo'ya gideceğimizden çok emindim zaten ve gittik de. Şu anda kadın voleybolda öyle bir seviyedeyiz ki şu anda Almanya galibiyeti falan sevindirmiyor beni ve benim gibi kadınlar voleybolunu biraz da olsa takip edenleri. Yarın Çin maçı var mesela o maç çok önemli.

Ama genel olarak konuşursak da bu turnuvayı biz ve ABD dışında pek de ciddiye alan yok bu sene. Çünkü Olimpiyatlar var ve Çin, Sırbistan, İtalya gibi güçlü ülkeler B takımlarıyla buradalar. As takım koçları bile yok başlarında o kadar B takımlarıyla oynuyorlar yani. Bakalım neler olacak göreceğiz ama ABD ve Brezilya maçları çok önemli bana kalırsa çünkü o bu iki takım as kadrolarıyla buradalar sanırım.
Olimpiyat madalyasi gelir mi?

Olimpiyat madalyasi gelir mi?
Bizim takımın sağı solu belli olmaz. İstikrarsızız. Altın da alabiliriz gruptan da çıkamayabiliriz. Klasik Türk takımı işte. Yetenekli de olsak dünyanın elit takımlarından biri de olsak Türk istikrarsızlığı her yerde var. :D O yüzden aşırı zevkli geçiyor bizim maçlar. Herhangi bir takımı dünyanın herhangi bir yerinde yenebiliyoruz. Alt limitimiz var çok şükür ama üst limitimiz yok. Bunlar benim görüşüm elbette. :)

Bu başarıyı neye borcluyuz sence
Neredeyse tüm okullarin voleybol takimlarinin olmasinin katkisi var midir

Voleybol ülkede fazla rant getiren ve göz önünde olan bir spor olmadığından her şeyi bilen büyüklerimizin(!!!) daha az karıştığı bir spor. Onlar daha az karışınca her şey daha güzel gidiyor tabiki doğal olarak. Torpil falan da olmuyor. Şu bizim kızı oynatıverin muhabbeti olmuyor pek diye tahmin ediyorum. Liyakat olunca da her şey kendiliğinden daha iyi oluyor.

Teknik taktik açıdan bakarsak da ligimiz baya kaliteli, çok iyi yabancılar geliyor hem oyuncu hem antrenör olarak, o yabancılar Türk oyuncu kalitesini de yükseltiyor. Kadınlar daha hırslı bir de. Yanında dünya çapında Sırp bir voleybolcu görünce ben de bunun gibi olurum diyor heralde daha iyi çalışıyor. Erkek futbolda tam tersi, misal Drogba’yı getirsen Türk diyorki “İyi ya bu maçı kurtarır ben de yatarım.”

Tabi Galatasaray, fener gibi takımların dandik bir futbolcusunun maaşına çok iyi bir takım kurma şansın da oluyor voleybolda. Ekonomik olarak çok yıpratmıyor yani. O yüzden de Vakıfbank, Eczacıbaşı gibi sponsorlar rahatlıkla aynı yatırımı sürdürebiliyor.

Geri
Üst Alt