Ceyhun ERİM
Cezalı
- 15 Aralık 2012
- 2.574
- 0
- 726
Cevap: # Alper Potuk [Eskişehirspor]
eline sağlık.
4 5 ay önceki Gs dergide Selçuk İnan ben aslında ön liberoyum kimse benden geçen yılki kadar gol atmamı beklmesin dediği yazı vardı mesela.Genel anlamda ülkemizde ön libero diye geçtiğinden Alper ve Selçuk aynı tarz ön liberolar yazmıştım.Sen detaylandırmışsın doğru bir şekilde.
Son dediğinede katılıyorum.İnler ya da yabancı defansif orta saha alınsın ya da alınmasın Alperi almamız şart.
5-6m rotasyon oyuncusu için fazla gözüksede Burak örneği gibi zamanla parasını çıkaracak bir isim Alper.
5m+oyuncu şeklinde anlaştığımız yazıyor,hayırlısı :ayatollah:
Bu ön libero kavramı bir tek bizde var galiba..Günümüzde orta saha oyuncuları 3'e ayrılıyor:
Defensive Midfielder (Örnek; Melo)
Box-to-Box Midfielder (Örnek; Selçuk, Alper)
Attacking Midfielder (Örnek; Sneijder)
Yok o ön libero muydu,şu orta saha mıydı diye tartışmak mantıksız..Alper iki yönlü orta saha oyuncusudur, iki yarı sahada sürekli gidip gelen..Ayrıca günümüzde iki Box-to-Box oyuncuyla oynayan takımlarda var, tabi bu orta sahayı biraz yumuşatıyor belki ama hücum anlamında da bir o kadar yaratıcı oluyorlar.Ayrıca Alper'i niye hep Melo'nun gidişiyle ilişkilendiriyoruz onu anlamıyorum, Melo kalsa da kalmasa da Alper alınmalıdır, hatta ikisinin birden alınması orta sahada ki seçeneklerimizi ve kalitemizi artırır..Elalemin elinde 6 tane orta saha varken bizde Selçuk-Melo'dan başka adam yok, birine birşey olsa aha yine mi Yekta'ya kaldık diyoruz.
eline sağlık.
4 5 ay önceki Gs dergide Selçuk İnan ben aslında ön liberoyum kimse benden geçen yılki kadar gol atmamı beklmesin dediği yazı vardı mesela.Genel anlamda ülkemizde ön libero diye geçtiğinden Alper ve Selçuk aynı tarz ön liberolar yazmıştım.Sen detaylandırmışsın doğru bir şekilde.
Son dediğinede katılıyorum.İnler ya da yabancı defansif orta saha alınsın ya da alınmasın Alperi almamız şart.
5-6m rotasyon oyuncusu için fazla gözüksede Burak örneği gibi zamanla parasını çıkaracak bir isim Alper.
5m+oyuncu şeklinde anlaştığımız yazıyor,hayırlısı :ayatollah: