# Alper Potuk [Eskişehirspor]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Alper Potuk [Eskişehirspor]

Bu ön libero kavramı bir tek bizde var galiba..Günümüzde orta saha oyuncuları 3'e ayrılıyor:

Defensive Midfielder (Örnek; Melo)

Box-to-Box Midfielder (Örnek; Selçuk, Alper)

Attacking Midfielder (Örnek; Sneijder)

Yok o ön libero muydu,şu orta saha mıydı diye tartışmak mantıksız..Alper iki yönlü orta saha oyuncusudur, iki yarı sahada sürekli gidip gelen..Ayrıca günümüzde iki Box-to-Box oyuncuyla oynayan takımlarda var, tabi bu orta sahayı biraz yumuşatıyor belki ama hücum anlamında da bir o kadar yaratıcı oluyorlar.Ayrıca Alper'i niye hep Melo'nun gidişiyle ilişkilendiriyoruz onu anlamıyorum, Melo kalsa da kalmasa da Alper alınmalıdır, hatta ikisinin birden alınması orta sahada ki seçeneklerimizi ve kalitemizi artırır..Elalemin elinde 6 tane orta saha varken bizde Selçuk-Melo'dan başka adam yok, birine birşey olsa aha yine mi Yekta'ya kaldık diyoruz.

eline sağlık.

4 5 ay önceki Gs dergide Selçuk İnan ben aslında ön liberoyum kimse benden geçen yılki kadar gol atmamı beklmesin dediği yazı vardı mesela.Genel anlamda ülkemizde ön libero diye geçtiğinden Alper ve Selçuk aynı tarz ön liberolar yazmıştım.Sen detaylandırmışsın doğru bir şekilde.

Son dediğinede katılıyorum.İnler ya da yabancı defansif orta saha alınsın ya da alınmasın Alperi almamız şart.

5-6m rotasyon oyuncusu için fazla gözüksede Burak örneği gibi zamanla parasını çıkaracak bir isim Alper.

5m+oyuncu şeklinde anlaştığımız yazıyor,hayırlısı :ayatollah:

Her ön libero aynı özelliklere sahip olmak zorunda değil ki.Mesela Real Madrid'de Xabi Alonso'da Khedira'da ön libero olarak oynamıyor mu? Ama ikisi birbirinden çok farklı niteliklere sahip oyuncular bizde 4-2-3-1 oynasak Melo-Selçuk ön libero olacak ama ikiside aynı değil.Alper'de ön libero oynayabilir ama tabiki ondan Melo'nun yaptıklarını istersen yapamaz.Asıl yerlerini konuşursak Alper,Selçuk,Xabi Alonso üçüde orta sahanın ortası ama ön libero yani daha defansın önünde de oynayabiliyorlar neyi tartışıyoruz ki?

eline sağlık.

4 5 ay önceki Gs dergide Selçuk İnan ben aslında ön liberoyum kimse benden geçen yılki kadar gol atmamı beklmesin dediği yazı vardı mesela.Genel anlamda ülkemizde ön libero diye geçtiğinden Alper ve Selçuk aynı tarz ön liberolar yazmıştım.Sen detaylandırmışsın doğru bir şekilde.

Son dediğinede katılıyorum.İnler ya da yabancı defansif orta saha alınsın ya da alınmasın Alperi almamız şart.

5-6m rotasyon oyuncusu için fazla gözüksede Burak örneği gibi zamanla parasını çıkaracak bir isim Alper.

5m+oyuncu şeklinde anlaştığımız yazıyor,hayırlısı :ayatollah:

Aynen, Selçuk da esasında bir ön liberodur, bizim tanımımızla..Ama Melo'dan veya Mehmet Topal gibi adamlardan farkı, oyun kuran, iki ceza sahası arasında gidip gelen tarzda orta sahadır..Alper de aynı şekilde..Bizde genelde orta saha tandeminde oynayan oyuncular direk ön libero olarak tanımlandığı için bu konuda bazen karışıklıklar çıkabiliyor doğal olarak..

Alper'i umuyorum ki kadromuza katarız, çünkü düzenli olarak 2 senedir takip ettiğim bir oyuncu ve hayranlıkla izliyorum cidden..Zaten biz belli bir sisteme bağlı kalan bir takım değiliz, sistem bizde daha esnek, gerekirse 4-3-3'e döneriz, yeri gelir 4-1-3-2'ye döneriz veya 4-2-3-1'e...O yüzden Alper zaten rotasyonda takılıp kalmaz, çünkü cidden yetenekli bir adam, mutlaka gösterir kendini..Bazı maçlarda Melo-Selçuk ikilisiyle oynarken (veya olurda Gökhan İnler'i alıp da Gökhan-Selçuk ikilisiyle oynarken) baktık ki, gol yollarında zorlanıyoruz, hemen Melo-Alper değişikliğiyle farklı bir yapıya da bürünebiliriz..Alper bu yüzden oyun içinde ki seçeneklerimizi de artıracaktır..Neyse umarım alırız, hayırlısı olsun diyelim :)

Hayalimdeki orta saha Selçuk-Alper-İnler önlerinde Sneijder -- Burak-Drogba çift forvet.... Çok etkili bir takım oluruz kanatsız oynayalım.. Selçuk ve Sneijderin harika pasları , Alper'in mücadele gücü,driblingleri , İnlerin bazukaları of of... Önde zaten Drogba gibi müthiş top tutan bir forvetimiz , Burak gibi bitiricimiz var .. Ayrıca Hücum+orta sahada sadece 2 yabancı kullanmış oluruz böylece kale+savunma için 4 yabancı hakkımız olur...Stoper de alırız,sol bek de alırız Muslera'yı satıp Onuru almayı da düşünmeyiz..:D

dikine oynaması öok önemli o bölge için ALIN LAN SU ADAMIIIII

Yapacak birşey varmı sence? Türk futbolun da yıldız kaynıyor da bizimkiler mi almıyor.Şuan ki sistem bu,mecbur basacan parayı alacaksın.

Elbette alınmalı ama sanki Alper'e muhtacız gibi davranmamak lazım, böyle davranırsak fiyatlar şişiriliyor fırsatçı Anadolu klüpleri tarafından.

Alper'in sanırım benzer Türk oyunculardan iki çok önemli farkı var:

1. Tempo

2. Güçlü fizik.

Yetenek olarak sıkıntı yaşamayan ülekmizin en büyük sıkıntıları.

Elbette alınmalı ama sanki Alper'e muhtacız gibi davranmamak lazım, böyle davranırsak fiyatlar şişiriliyor fırsatçı Anadolu klüpleri tarafından.

Şuanda muhtaç değiliz ama bi daha ki seneye muhtaç olacağız büyük ihtimal.

bi çoğunuz kızıcak ama ben alperin yekta dan çok daha iyi bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum ikisi eşit demiyorum ama fazla da artısı yok bence...

Kayseri de oynayan bir genç var.Fizikli filan.Altay'dan gitmişti galiba,ismini hatırlayamadım şimdi.Oda çok iyi bir futbolcu.

Şuanda muhtaç değiliz ama bi daha ki seneye muhtaç olacağız büyük ihtimal.

Muhtaç olmamak için gerekli girişimleri yapmamız gerekiyor. Burada bize karşı olduğu aşikar olan yabancı sınırının düşürülmesi çabası var. Bu konuda sesimizi çıkarmamız lazım. Fol yok yumurta yok niye Baroni Türk vatandaşı olmak istedi? Kendi çarklarını kurup, kendi çarklarıyla çıkarlarını işletiyorlar. Düzenbaz herifler.

okay yokuşlu yu diyosun sanırım

Evet o :yenieek:

Muhtaç olmamak için gerekli girişimleri yapmamız gerekiyor. Burada bize karşı olduğu aşikar olan yabancı sınırının düşürülmesi çabası var. Bu konuda sesimizi çıkarmamız lazım. Fol yok yumurta yok niye Baroni Türk vatandaşı olmak istedi? Kendi çarklarını kurup, kendi çarklarıyla çıkarlarını işletiyorlar. Düzenbaz herifler.

Bu konuda sana katılmakla beraber,sorunun sadece bizimle çözülmeyeceği orta da.Çoğunluk oluşturamasak bir işe yaramaz.Mevcut kulüp başkanlarını düşünürsek eğer %90'ı yalaka ki,şikeye destek verdiler.

geçenlerde bir spor programında izlemiştim. Devre arası alper için girişimde bulunmuşuz ama eskişehir 11 milyon euro istemiş.

Bu cocuk dehşet,fena yani,acayip değişik bi tarzı var,topla bi anda süratleniyor,fizik olarak güçlü,kolay yıkılmıyor,22 yasında,en cok istedigim topcu,umarım kıyarız paraya ve bu cocugu alırız..

ön lıberoyu bı kalıba sokamazsınız Alper erkanla bırlıkte cok on lıbero olark oynadı,sahsı fıkrım sol iç sag iç degısmelı oynayabılır ,temposu yüksek,cevık,anı hızlanan yapıya sahıp yıldırıcı pres gucu harıka ,tek defosu sut ozellıgı çok kotu

Alper ile kalmayalım, Kayseri'den Engin-Okay-Sefa paketi de yapsınlar. Amrabat'a takas kabul ederlerse ne ala.

Türkiye'nin Bayern'iyiz, o doğrultu da davranmalıyız. Anadolu kulüplerine artık alt yapımız gibi bakmalıyız. Onlar yetiştirip pişirecek, biz parasını basıp alacağız.

alperi ön libero olarak deyilder.. hamitin yerine selcuka partner olarak düsünelim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt