# Alper Potuk [Eskişehirspor]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Alper Potuk [Eskişehirspor]

Hocam farkındamısın;şuan Türkiye'deki "mevcutlar dışında yani emre ,mehmet topal " dışında tek kafasıyla oynayabilen ön libero.

melo kadar kuvvetli olsa dünyanın her takımında oynar iddaa ediyorum.Eskişehir yönetimi bunu çok iyi biliyor.

Bence kesinlikle alınması gereken topçu.

Emre çolak ,sercan,çağlar,clio,kazım,mehmet batdal,ceyhun ;seçsin beğensin alsınlar:)))

alper mi on libero

Hocam farkındamısın;şuan Türkiye'deki "mevcutlar dışında yani emre ,mehmet topal " dışında tek kafasıyla oynayabilen ön libero.

melo kadar kuvvetli olsa dünyanın her takımında oynar iddaa ediyorum.Eskişehir yönetimi bunu çok iyi biliyor.

Bence kesinlikle alınması gereken topçu.

Emre çolak ,sercan,çağlar,clio,kazım,mehmet batdal,ceyhun ;seçsin beğensin alsınlar:)))

+Terim etkisi ve takımda bulunan büyük yıldızlardan kazanacağı tecrübe ile daha komplike bir oyuncu olacaktır hem de yaşıda çok genç. Milli takım içinde ileride Hamit etkisi oluşturacak hem de daha hızlısı :)

Parası beni alakadar etmiyor.Kaç para ise verilip alınmalı.

Demişsiniz ya, sonra basıyorlar parayı, parasının altında ezilip kalıyor.

Yapacak birşey varmı sence? Türk futbolun da yıldız kaynıyor da bizimkiler mi almıyor.Şuan ki sistem bu,mecbur basacan parayı alacaksın.

Abartmaya gerek yok Alper sonuçta daha tam anlamıyla parlamadı gelecek vadeden kaliteli kumaşa sahip bir oyuncu Yiğit + Ceyhun + 3 Mn € çok yeterli , ayrıca neyi vermiyorlar saçmalamayı bıraksınlar.

Hocam biraz empati yapmak lazım...Biz Selçuk'a , Burak'a ,Muslera'ya , Semih'e değer biçemiyoruz gidip Amrabat'a 8 milyon veriyoruz adamlar da uyanık Anadolu'nun en çok parlayan yerli oyuncusuna sahip... Kapıyı yüksekten açarlar... Dediğin teklif Alper'in ederidir ama Es-es kesinlikle öyle bir teklife bırakmaz...Bence takas da olmaz keş para isterler...

Hocam biraz empati yapmak lazım...Biz Selçuk'a , Burak'a ,Muslera'ya , Semih'e değer biçemiyoruz gidip Amrabat'a 8 milyon veriyoruz adamlar da uyanık Anadolu'nun en çok parlayan yerli oyuncusuna sahip... Kapıyı yüksekten açarlar... Dediğin teklif Alper'in ederidir ama Es-es kesinlikle öyle bir teklife bırakmaz...Bence takas da olmaz keş para isterler...

almayiz ozaman sozlesme uzatmaz nasilsa 1 2 sezon sonra bedavaya gelir

kendi bilir o eses midir nedir.

5 milyona veriyorlarsa gelsin. Yada futbolcu + 3 3,5 milyonda olabilir.

Sezon sonunda alacağız bu adamı, kimse kafasını yormasın..

Alper alınırsa Melo'ya bonservis vermenin bir anlamı olmaz. 2'si fazla.

Neresi fazla ? Yine alternatif olarak sadece elimizde Yekta kalacak, o da fazlasiyla yetersiz birinci alternatif icin.

Alper-Selcuk cok yumusak bir orta saha olur,hem bizim mutlaka yedekte/rotasyonda bir kaliteli orta sahamiz olmali. Biri eksik olunca 40 takla atiyoruz o hafta ne olacak diye.

evet, mesela selçuk inan da ön liberodur. ön libero deyince aklınıza melo / mehmet topal filan mı geliyor ?

Ön libero: Defansın önünde görev alarak rakibin hücum varyasyonlarına önde basma, pozisyon bozma görevini üstlenir. Bir süpürge gibi vazife görerek, rakip takımın ataklarına engel olmakla yükümlüdür.

.

evet, mesela selçuk inan da ön liberodur. ön libero deyince aklınıza melo / mehmet topal filan mı geliyor ?

Aynen Renktaş defansif özelliği hiç olmayan bile ön liberolar var.Alper'in en beğendiğim özelliği seri oynaması bizim takımızı yavaşlatacak değil hızlandıracak adamlara ihtiyaç var.Ben Sneijder'in hızlı düşünmesine hayran kalıyorum mesela Alper daha da geliştirebilir kendini doğru bir transfer.Ancak eğer şuan oynadığımız gibi baklava dilimli bir orta sahayla oynayacaksak Melo gibi defansa yardım edecek sigorta görevi görecek bir adamada ihtiyaç var.Alper gelirse bu sistemde Hamit'i kesebilir veya ilk alternatif olur gibi geliyor bana.

alper on libero falan degil. yada on libero sizin sandiginiz sey degil

alper juventus'taki marchisio gibi tek pas yapan teknik dribbler cm'dir.

Alper ön libero değil, tempolu iç oyuncusu.

Bu ön libero kavramı bir tek bizde var galiba..Günümüzde orta saha oyuncuları 3'e ayrılıyor:

Defensive Midfielder (Örnek; Melo)

Box-to-Box Midfielder (Örnek; Selçuk, Alper)

Attacking Midfielder (Örnek; Sneijder)

Yok o ön libero muydu,şu orta saha mıydı diye tartışmak mantıksız..Alper iki yönlü orta saha oyuncusudur, iki yarı sahada sürekli gidip gelen..Ayrıca günümüzde iki Box-to-Box oyuncuyla oynayan takımlarda var, tabi bu orta sahayı biraz yumuşatıyor belki ama hücum anlamında da bir o kadar yaratıcı oluyorlar.Ayrıca Alper'i niye hep Melo'nun gidişiyle ilişkilendiriyoruz onu anlamıyorum, Melo kalsa da kalmasa da Alper alınmalıdır, hatta ikisinin birden alınması orta sahada ki seçeneklerimizi ve kalitemizi artırır..Elalemin elinde 6 tane orta saha varken bizde Selçuk-Melo'dan başka adam yok, birine birşey olsa aha yine mi Yekta'ya kaldık diyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt