Alternatif Sunun

Şu kredi olayını hiç anlamamışımdır. Gözünüzü açın artık bu adam çaylak teknik direktör değil çoğumuź daha proteinken futbolun içindeydi.
2000 kadrosunu kuranda kendisi 2008de finalin kapısından dönende.
İnsanlar fatih terimin karakterinin oyun planının bu olmadığı için kızıyorlar. 30 senedir hocalık yapan adamın 2.sınıf futbol ülkelerinde ne cevherler çıkabileceğini bilmesi gerektigi icin kızıyorlar.
Gomis gitti terim ne yapsın allah aşkına sadece şu plansızlıktan dolayı bile kulup kapatılmasi gerek.
Şu an bu kulupte futbol konusunda terimden habersiz kuş uçamaz adam futbolda cengizden üstün durumda.
Kredi falan yok geçiniz bunları geçen sene makina gibi bir sistem varken bu sene berbat geçiyorsa bunun sorumlusu olan kisilere niye kredi sunuyoruz eliyle mahvetmis niye surekli yapboz.

Çözüm belli çok net.
1-scout ekibi denilen beceriksizlik ya kendi görevini yapacaklar ya gidecekler.
2-transferde adam gibi avrupalı bir profesyonel ile çalışılacak. Alış ve satışta komisyon usulu calisilacak.(dunyanin olmazda olmazi bu)
3-tum yardimci ekip degisecek.
4-Madem oyuncu yok malzeme bu diyip gencler sahaya surulecek.(selcuk denilen zararli 5 dakika oyuna girip 35bin euroyu cepleyecegine o parayi cocuklara verip tesvik edilmeli)
5-free oyuncular kacırılmayacak.

Şimdilik acil eylem paket bu. Lige yillarca ambargo koymaya yetecek basit hamleler

Bu baslikta duzgun uslup var yazayim biraz. Forumun yuzde 90 i karsi degil onlarin sesi cok cikiyor o kadar. Terim emekli olmadikca herkes biliyor ki td olarak kalacak kalmali da ancak biz hatalarini gormuyor degiliz ya da herseyini begeniyor degiliz. En basitinden transfer konusunda onunda ufak olsa hatasi var. takimin kondisyon ve sakat durumu da kendisine yazar. Neymis prensi selcuk erenden vazgecemiyormus vs vicdanli olmak lazim gecen sene selcuk eren kac dk gorev aldi? Ndiaye donk cezaliyken fernando belhanda yapti selcuk oynamasin diye belhanda da gitti ne yapacak? Baska alternatif mi var? Celili bugun izledim tsl icin yeterli degil kusura bakmasin kimse. Yeterli gordugu adami maiconu kesip ozani oynatiyor ya da rierayi kesip colagi oynatabiliyor. Hersey icin elestirin de gencleri oynatmiyor diye laf etmeyin bari. Adam ta 2013 yilinda 2000 jenerasyonuna onem veriyorum diyordu. Sizden bizden iyi biliyordur onlarin durumunu merak etmeyin.
Güzel yorum. Teşekkürler.

FT yi en çok eleştirenlerden biriyim ama FT gitsin demedim, hala da demiyorum. Kendi isteğiyle giderse baska.. Takım TD siz kalmaz.. Alternatifler de var ama şu an dillendirmek gereksiz.

Peki FT ne yapmalı? Bazı arkadaşların yazdıklarına katılıyorum;
1- Hatayı önce kendisinde aramalı.. Yapılan yanlışlıklardan dersler çıkarmalı.
2- Teknik ekibi degiştirmeli (en basta kondusyoner olmak uzere)
3- Emre Utkucan ve scout ekibi basarısız, değişmeli.
4- Nokta atışı transferler yapılmalı.. Hata yapma luksumuz yok.. Isabet sart..
5- Devre arası dinlenme donemi değil, çalışma dönemi olmalı.. Kondusyon yuklemesi yapılmalı.
6- Duran top çalışması yapılmalı.
7- Muslera penaltı calışması yapmalı.

1.5 ayda 2 galibiyet almış adamı eleştirmeyip napsınlar, başkası olsa Florya'yı başına yıkarlardı. Terim sadece ismi ile bişeyleri kazanabileceğine ve değiştirebileceğine o kadar inanmış ki, hala rezil rüsva işlerde ısrar edip duruyor. Ne de olsa "Hoca yapıyorsa vardır bildiği" diyen büyük bir kesim mevcut. Ha bide "Allah Kerim Fatih Terim" diyen. Hiç öyle yüzde 90 karşı olan bir güruh falan yok.

İlk haftalarda kazanırken "Galatasaray 11 kişi sahaya çıkıyorsa eksik değildir, bu bahane değil" diye böbürlenen adam, maç kazanamadıkça başladı, yok hakemler, yok eksikler, yok Ocak ayı, yok Temmuz ayı demeye. Adam 17 Ocak'ta sözleşme uzattı, o tarihten beri 10 resmî maçta 2 galibiyet var. (Onlardan biri 3.lig takımı Keçiörengücü) Ligde 4.sıraya gerilenmiş, liderin 6 puan arkasında kalınmış ve deplasmanlarına gidilecek. Şampiyonlar Ligi'nde Allah yüzüne bakmış 1 tane bile üst düzey takım çıkmamış, ona rağmen UEFA'ya kalsa yarabbi şükür diyecek durumda. Şu tabloyu Terim dışında kim yaparsa yapsın bu kulüp ve bu taraftar bavulunu eline verip yollamıştır. En yakın dönemde Prandelli, Hamza ve Tudor'da aynı süreçleri deneyimledik. O yüzden kimse Terim'e şu yapılıyor bu yapılıyor demesin. Hatta fazla bile makul davranılıyor. O da Fatih Terim olduğu için.

SM-G925F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yazi gercekleri baya aciklamis dogrusu , sert ama dogru yorumlar (sampiyonlar ligindeki rakipleri gomen ifade haric)

Hocaya yapılan eleştiriler çok büyük oranda olgunluk içeriyor, bu kadarını ummazdım doğrusu. Körü körüne Terim karşıtlığı yapan on kişi filan vardır ki üsluplarını bozmadıkları sürece onları suçlamaya da hakkımız yok ayrıca...

FT karşıtı olanların sayısı, direkt ''Terimci'' diyebileceklerimizin onda biri bile değildir. Gözlemlerime göre mesele şu ki; Terim yanlısı/karşıtı iki taraf; kendi taraflarında, kendileri kadar keskin tavır almayan herkesi karşı tarafta addediyorlar. Daha çok da hocanın tarafında olanlar yapıyor bunu...

1.5 ayda 2 galibiyet almış adamı eleştirmeyip napsınlar, başkası olsa Florya'yı başına yıkarlardı. Terim sadece ismi ile bişeyleri kazanabileceğine ve değiştirebileceğine o kadar inanmış ki, hala rezil rüsva işlerde ısrar edip duruyor. Ne de olsa "Hoca yapıyorsa vardır bildiği" diyen büyük bir kesim mevcut. Ha bide "Allah Kerim Fatih Terim" diyen. Hiç öyle yüzde 90 karşı olan bir güruh falan yok.

İlk haftalarda kazanırken "Galatasaray 11 kişi sahaya çıkıyorsa eksik değildir, bu bahane değil" diye böbürlenen adam, maç kazanamadıkça başladı, yok hakemler, yok eksikler, yok Ocak ayı, yok Temmuz ayı demeye. Adam 17 Ocak'ta sözleşme uzattı, o tarihten beri 10 resmî maçta 2 galibiyet var. (Onlardan biri 3.lig takımı Keçiörengücü) Ligde 4.sıraya gerilenmiş, liderin 6 puan arkasında kalınmış ve deplasmanlarına gidilecek. Şampiyonlar Ligi'nde Allah yüzüne bakmış 1 tane bile üst düzey takım çıkmamış, ona rağmen UEFA'ya kalsa yarabbi şükür diyecek durumda. Şu tabloyu Terim dışında kim yaparsa yapsın bu kulüp ve bu taraftar bavulunu eline verip yollamıştır. En yakın dönemde Prandelli, Hamza ve Tudor'da aynı süreçleri deneyimledik. O yüzden kimse Terim'e şu yapılıyor bu yapılıyor demesin. Hatta fazla bile makul davranılıyor. O da Fatih Terim olduğu için.

Şu mesaja like attım ama yetmediğini düşünüyorum. Birden fazla like atabilsek.

Eksikler bahane değildir kısmına bir not düşmek lazım yalnız. İlk 11'den 7-8 adamın eksikse bu bahane üretmek değildir. Beşiktaş deplasmanında yedek kulübesi sadece alt yapı oyuncularından oluşuyorsa ya barcasındır ya da o işte bir anormallik vardır. O konuda sezon başı böyle dedi sonra bahane üretmeye başladı demek haksızlık olur diye düşünüyorum. Tabii hoca da sahada değildi cezadan dolayı. Onun dışında yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil maalesef.

Terim'den nefret eden bir grup da var azınlık da olsa. Onları yok saymak zorundayız, herkesi mutlu etmek mümkün değil. Lucescu farklı kadrolarla inanılmaz işler yaparken "defansif oynatıyor" diye beğenmeyen bir taraftar topluluğundan bahsediyoruz. Bu noktada Fatih Terim'in olması şanstır. En azından taraftar desteğe devam ediyor. Yoksa teknik direktör, futbolcular, yönetim falan tepki görecek, işler daha da karışacaktı. Şu an her şey toparlanabilir vaziyette, şampiyonlar ligi hariç. Tabii önümüzdeki 3 maç çok kritik.

"ölene kadar terim'ciyiz" saflarından biri olarak ben de birkaç kelam etmek istiyorum. yapıcı eleştirileri seviyorum ve bu forumda da hocaya yönelik eleştirilerin ekseriyetinin bu boyutta olduğuna inanıyorum. hepinizin isimlerini bildiği, hocaya karşı cephe almış küçük bir güruh da var. bunlar trolluk mu yapıyor yoksa ciddiler mi bilmiyorum ama eğer hocayı eleştirecekseniz, oyun üzerinden mantıklı argümanlarla eleştirmeye çalışın.

yukarıda da yazdığım gibi "ölene kadar terim'ci" olan ben de bazı konularda hocayı sorgulayabilirim. zira biz Galatasaray taraftarıyız, başarıyı çabuk unutur en ufak başarısızlığın da hesabını sorarız. bu yüzdendir ki bizden bir aziz yıldırım çıkmamış, efsane hocamız bile bu kulübe dördüncü kez gelmiştir. mesela;

- garry ve ndiaye. bu ikilinin gecen sezonki ve bu sezonki vücut yapısını dikkatli karşılaştırın. oyun zekaları sınırlı olup driplingi, çevikliği ve esneklikleri ile fark yaratan bu oyunculara neden kas yüklemesi yapıldı? ndiaye belki İngiltere'de bu hale geldi ondan emin olamam ama Garry'i biraz daha sisirsen Shaqiri olacak. Garry düştüyse önünde forvet aradığından ve kendisini fazla şişirmesinden düştü. eski çevikliği ve hızı yok.

- kondüsyon ve sakatlar ile alâkalı da çok eleştiri geliyor ama ben bunu daha çok türkiye liginin yavaşlığına, dandik zeminlere ve sıklaşan milli maç aralarına bağlıyorum. Birinci ikinci vites giden bir aracı nasıl pat diye beşinci vitese atamıyorsan 105 km koşmaya alıştığın ligde 115 kmye bir anda çıkamıyorsun. Fenerbahçe ve Beşiktaş da benzer koşu mesafelerine sahipler ve hemen hemen aynı sayıda sakatlık yaşadılar. Onların da mı kondüsyonerleri ve antrenman programları kötüydü?

abdullah-avci-dan-galatasaray-cevabi-2189674.Jpeg

Terim gitsin mi bundan tam emin değilim ama yerine biri düşünülüyorsa anlayışı değiştirecek biri lazım boşta kalıyor mu bilmiyorum sözleşmesi 2019'da bitiyor gözüküyor Leipzig teknik direktörü Ralf Rangnick tarzı değişim yaşatabilecek biri olmalı sezon sonu Leipzig Nagelsmann ile anlaştı.

Rangnick kim diyen varsa bana göre en underrated isimlerden dünya futbolunda Hoffenheim gibi köy takımını 3.ligde alıp geliştiren 1.lige çıkaran-Schalke ile Ş.Ligi yarı finali oynayan-2012'den beri Leipzig'de Sportif direktör ve Teknik direktör olarak çalışan bir adam

Döneminde alınan oyuncular Leipzig zaten belli de Hoffenheim'da Gylfi Sigurdsson-Roberto Firmino-Sebastian Rudy-Luiz Gustavo-Demba Ba-Ibısevic falan var.

Bu olmasa da daha modern bir isimle artık gençleri devreye sokabilecek bir adam lazım getirebilsek yeni Jupp Derwall olur burda gençlerle tempolu oyunu falan tam ihtiyacımız olan şey bu olmasa da bu ekolden bir anlayış değişikliği yapmamız lazım

Terim gitsin mi bundan tam emin değilim ama yerine biri düşünülüyorsa anlayışı değiştirecek biri lazım boşta kalıyor mu bilmiyorum sözleşmesi 2019'da bitiyor gözüküyor Leipzig teknik direktörü Ralf Rangnick tarzı değişim yaşatabilecek biri olmalı sezon sonu Leipzig Nagelsmann ile anlaştı.

Rangnick kim diyen varsa bana göre en underrated isimlerden dünya futbolunda Hoffenheim gibi köy takımını 3.ligde alıp geliştiren 1.lige çıkaran-Schalke ile Ş.Ligi yarı finali oynayan-2012'den beri Leipzig'de Sportif direktör ve Teknik direktör olarak çalışan bir adam

Döneminde alınan oyuncular Leipzig zaten belli de Hoffenheim'da Gylfi Sigurdsson-Roberto Firmino-Sebastian Rudy-Luiz Gustavo-Demba Ba-Ibısevic falan var.

Bu olmasa da daha modern bir isimle artık gençleri devreye sokabilecek bir adam lazım getirebilsek yeni Jupp Derwall olur burda gençlerle tempolu oyunu falan tam ihtiyacımız olan şey bu olmasa da bu ekolden bir anlayış değişikliği yapmamız lazım

Transfere harcanacak 1 TL yok

Transfere harcanacak 1 TL yok

Para ile çokta alakası yok bunun zaten bende gençleri oynatabileceği için yazdım.Transferden çok gençleri oynatıp minimuma transfer yapabilecek biri lazım bize

Leipzig'deki anlayışın da para ile fazla alakası yok.

Yussuf Poulsen-Emil Forsberg-Lukas Klosterman-Willi Orban-Marcel Sabitzer-Konate bu 6 adama 10 milyon euro harcanmış toplam şu anda en yaşlısı 26 yaşında ve piyasası en düşük olan 15 milyon

İsveç-Danimarka-Avusturya-Fransa liglerinden alınmış bu adamlar Keita-Werner ikisi toplam 38 milyon sadece Keita'yı 60 'a sattılar.

2. Takimda hic defans organizesi yok, hic uzerine calisilmamis.
3. Takimda organize atak yok, sanirim 14 haftanin icinde organize atak sayisi 3-4 dur.

En son hangi td vardi bunlar

Terim'in bu sezon müthis formsuz oldugunu ve özelistiri verip oyuncu tercihleri, oyun ve teknik heyette radikal degisikliklere gitmezse mevcut mali kosullarda kaldigi sürece kronik basarisizlik yasatacagini düsünen bir Terim destekcisi olarak Mancini'nin defans sorununu cözdügünü ve mac icinde rakibi bogmasa da üzerine düsünülmüs atak organizasyonlari yaptirdigini söyleyebilirim.

Ralf Rangnick gerçekten bayağı underrated bir adam.

Schalke dönemlerinde burnout rahatsızlığı yaşadığı için futboldan uzaklaşmıştı sonra Hoffenheim ile futbola muhteşem bir geri dönüş sergiledi şimdi de Leipzig ile harikalar yaratıyorlar.

Işte böyle bir üst akıl lazım bizim gibi bilgisiz kulüplere. Terim ile olmaz ama maalesef çünkü işine karışılmasını hiç sevmiyor, futbol anlamında "üstünde" olacak bir kişiyle çalışır mı pek ihtimal vermiyorum.

Ama Rangnick önerisi gerçekten çok iyi. Hoffenheim da düşük rakamlara iyi oyuncuları toplayıp başarılı olmuşlardı, Leipzig de de başarı geldikçe harcamaları arttı tabi ama kemik kadroyu bizim savurduğumuz paralardan daha az bir miktara kurmuşlardı sanırım.

sent via GSC

Transfer butcesi olsa alternatif sunarimda butce olmadigindan FT ile devam edilmeli

Eren,ahmet Ve selçuk ilk 11 çıkarken kahvedeki herkes dünya laf söylüyor.
Onyekuru,çıkıp yerine ömer girince kahvedeki herkesin hata yapıldığını bilip puan kaybedecegimizi biliyor

Demek ki neymiş.
Kahveden birini bile terimin yerine koysak daha başarılı olur.
Kendi kendinize terim gitse biteriz triplerine girmeyin.
Artık varlığı yarardan çok zarar veriyor.
Kim gelirse gelsin ondan daha başarılı olur.
En azından oyuncularimiz sahada yürümez ve hakemlere saldirmaz.

Geri
Üst Alt