Apple, Çin Hükümetinin Ricası Üzerine Apple Store’dan Kuran Aplikasyonunu Kaldırdı

iyi de allah inancı islam öncesinde zaten mevcuttu , dolayısıyla "sadece allah ve kul vardır" dersen en azından islam toplumlarında kabul edilen "vahiy" kavramı anlamsızlaşır. çünkü "islam" dediğinde zaten kendi belirlediği yaşam tarzlarını öngören, allah ve kul "arasındaki" ilişkinin nasıl olması gerektiğini haricen belirlemek üzere oluşturulmuş bir kurumdan, belirli bir dili ve kültürü yedeklemiş olan politik bir yapıdan bahsediyorsun.

"gerçeğin" ideolojik olarak temsil edilebilir olduğunu düşünüyosan islamın dahi kendi içinde fırkalaşmış olmasını nasıl açıklıyorsun..?

Vahiy yoktur demiyorum ki. Allah ile kul arasında bir kurum yoktur diyorum.

İnsan bir ayettir. Evren bir ayettir. Kuran bir ayettir. Bu üç kitabı okumak da bize verilen misyon.

İslam da aslında bütün dinlerdir. O yüzden temelde bütün dinler aynı mesajları veriyor, kaynak aynı çünkü. Allah inancınin İslam öncesinde de olması bu yüzden hiç garip bir durum değil.

İslam’ın fırkalaşması da insanların yol açtığı bir durumdur. Allah Kur’an’da zaten bu duruma karşı uyarılarda bulunuyor. Korunaklı olduğunu vaadettiği tek şey de 1400 yıl bozulmadan günümüze ulaşan Kuran-ı Kerim.

Arkadaşlar Islamı kötülüyerek elit olmazsınız.

Bende buna ayar oluyorum, ateist olduğun için akıllı biri olmuyorsun, tanıdığım çok salak ateist ve agnostik insanlar var.

Dini özgürlüğü her zaman desteklerim.

Zaten ülkemizdeki bu embesil ulusalcı geçinen malum kesim yüzünden, 20 senedir baştalar.

Bu zihniyet Müslümanları ve dinlerini hor gördükçe bunlar başta kalacak.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Dinler gelmedi, insanlar yarattı. Üstün bir yaratıcı yoktu ahlak ve kanunlar ile ilgili insanlar bir şeyler karalarken Sümer'de, Hititliler'de

Bunu iddia eden bir kişinin yaratılışı da mantıklı bir biçimde açıklaması lazım.

Hepsi şans, aslında simulasyondayız gibi lame argümanlara başvurmadan.

Sorular: Allah var mı?
Evet ise, neden insanların din uydurmalarına izin verdi, bu kadar itinayla yarattığı dünya ve insanları sahipsiz mi bıraktı?

Hayır ise, bu evren nasıl oluştu? İlk insan nasıl meydana geldi? Bilimsel nedensellikten bahsetmiyorum (önce atmosfer oluştu, sonra sudan ilk canlı oluştu gibi. Bunlar zaten Allah’ın ilmi, sünneti) arkasında yaratıcı olmadan yaratılış nasıl gercekleşti?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Haşa, ben sadece Kur’an okuyorum.

Orada da insanların susacağı, şahitlerin konuşacağı yazıyor. Bu şahitler, uzuvların yanı sıra, başka insanlar, zaman, melekler ve birçok şey daha.

Guzel, kendin icin okuman ve yorumlaman en dogrusu. Alintiladigim yorumun, bu noktanin biraz ve hatta oldukca otesindeydi, kesinlik iceren koseleri keskin bir ifadeydi. Hani hatirlatmak istedim. Kural koyucu olmadigini bildigine gore sorun yok. Tesekkurler.

Bunu iddia eden bir kişinin yaratılışı da mantıklı bir biçimde açıklaması lazım.

Hepsi şans, aslında simulasyondayız gibi lame argümanlara başvurmadan.

Sorular: Allah var mı?
Evet ise, neden insanların din uydurmalarına izin verdi, bu kadar itinayla yarattığı dünya ve insanları sahipsiz mi bıraktı?

Hayır ise, bu evren nasıl oluştu? İlk insan nasıl meydana geldi? Bilimsel nedensellikten bahsetmiyorum (önce atmosfer oluştu, sonra sudan ilk canlı oluştu gibi. Bunlar zaten Allah’ın ilmi, sünneti) arkasında yaratıcı olmadan yaratılış nasıl gercekleşti?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yaratılışı mantıklı bir şekilde açıklamak için önce yaratılış var mı onu açıklamak lazım. Yaratılış iddiası sizin bir şeyin yokluğu değil varlığı ispatlanır nasıl ispatlayacaksınız bekliyorum.

Yaratıcı varsa eğer onu kim yarattı ? Her şeyin yaratıcısı var ama Allah zamandan ve mekandan münezzehtir o sayılmaz demeyin kendi denkleminiz çökmüş olur.

Vahiy yoktur demiyorum ki. Allah ile kul arasında bir kurum yoktur diyorum.

İnsan bir ayettir. Evren bir ayettir. Kuran bir ayettir. Bu üç kitabı okumak da bize verilen misyon.

İslam da aslında bütün dinlerdir. O yüzden temelde bütün dinler aynı mesajları veriyor, kaynak aynı çünkü. Allah inancınin İslam öncesinde de olması bu yüzden hiç garip bir durum değil.

İslam’ın fırkalaşması da insanların yol açtığı bir durumdur. Allah Kur’an’da zaten bu duruma karşı uyarılarda bulunuyor. Korunaklı olduğunu vaadettiği tek şey de 1400 yıl bozulmadan günümüze ulaşan Kuran-ı Kerim.

ben de allah ile kul arasındaki "kurumun" direkt islamın kendisi olduğunu ifade ediyorum , çünkü belirttiğim üzere söz konusu coğrafyada allah inancı zaten var, yani allah inancının islamla başlamış birşey olmadığını söylüyorum. islamın yaptığı burada, kendi politik sınırlarını çizerek soyut bir kimlik oluşturması ve "bireyi" de bu kimliğin öngördüğü toplumsal niteliklere nazaran değerlendirmeye başlaması.

"islamın fırkalaşması insanların yol açtığı bir durumdur" dediğinde , islamı insanların zihinlerinden izole olarak var olabilen birşey olarak düşünüyorsun , oysa öyle bir durum yok. en basit olarak senden mevcut fırkaların pratiklerini değerlendirmeni istesem birini diğerine "ideolojik olarak" tercih edeceksindir. kısaca islam da bir "dildir" ve tamamen iletişim süreçlerinde varlık bulur , dolayısıyla da "yorumlanmaktan" kurtulamaz. yani mesele zaten kur'anın 1400 yıldır bozulmamış olması değil , mesele metni anlamlandırmak, ki bu da zurnanın zırt dediği yer. çünkü, insan ancak kendi bilgisi-birikimi ölçüsünde anlamlandırmalar yapabilir ve bu da zaten dilin sabit olmadığı anlamına geliyor.

beyler yarin bizim forvet kim olucak ?
Her Firavunun bir Musa'sı vardır.
FB2Wo97WYAAtysX

Yaratılışı mantıklı bir şekilde açıklamak için önce yaratılış var mı onu açıklamak lazım. Yaratılış iddiası sizin bir şeyin yokluğu değil varlığı ispatlanır nasıl ispatlayacaksınız bekliyorum.

Yaratıcı varsa eğer onu kim yarattı ? Her şeyin yaratıcısı var ama Allah zamandan ve mekandan münezzehtir o sayılmaz demeyin kendi denkleminiz çökmüş olur.

Yaratılış var mı sorusunu sormak tek başına yeterince abes değil mi?

Bu dünyada yaşayan belki trilyonlarca farklı mahlukat, nasıl var oldu?

Sadece galaksimizde 7 milyar yıldız var. Bunlar nasıl oluştu?

Dünyamızın ekseni 2 derece farklı olsa dünyada yaşam diye birşey olmayacaktı. Bu nasıl tam olması gerektiği gibi gerçekleşti?

Onu kim yarattı sorusu esas kısırdöngüdür. Yaratıcı olmak için, yaratılmamış olmak gerek çünkü.

Yaratılış var mı sorusunu sormak tek başına yeterince abes değil mi?

Bu dünyada yaşayan belki trilyonlarca farklı mahlukat, nasıl var oldu?

Sadece galaksimizde 7 milyar yıldız var. Bunlar nasıl oluştu?

Dünyamızın ekseni 2 derece farklı olsa dünyada yaşam diye birşey olmayacaktı. Bu nasıl tam olması gerektiği gibi gerçekleşti?

Onu kim yarattı sorusu esas kısırdöngüdür. Yaratıcı olmak için, yaratılmamış olmak gerek çünkü.

Yaratılış var sorusunu sormak abes değil. Yaratıcı olduğunu hatta bir takım özellikleri bulunan Allah ismindeki tanrının yarattığını söylüyorsunuz.

Bende her şeyin başlamasına sebep olan bir güce, etkiye, sebebe ''inanıyorum'' fakat herhangi bir ispatım yok. Sadece inanıyorum. Bunun nasıl olduğunu, bilinçli olup olmadığını bilmiyorum.

Dünyanın ekseni meselesi farklı bir konu. 2 derece farklı olsaydı yaşam olur muydu bilmiyorum bakmak lazım. Dünya milyarlarca yıl önce yaşama uygun değildi milyarlarca yıl sonra da uygun olmayacak en azından bugünkü bilim bunu söylüyor. Sadece yaşamın uygun olduğu zaman dilimi içerisindeyiz.

Evrenin nasıl oluştuğunu bilimden öğreniyoruz ve öğrenmeye devam ediyoruz. Dinler cevabını bilmediği fenomenleri üstün varlıklara dayandırarak açıklamaya çalışır. Deneye ve gözleme dayanmaz. Bilim dinlerin argümanlarını bir bir yok ediyor.

Yaratıcı olmak için yaratılmamış olması gerektiğini neye dayanarak söylüyorsunuz bir kanıtınız var mı ?

Okuma ve yazması olmayan Birinin çölün ortasında haşa ayet mi uydurdugunu soyluyor burdaki birtakim renktaşlar :/

Allah bizi birkaç sebepten yaratmış:
1. Bu muhteşem evrene, anlayabileceğimiz kadarıyla şahitlik etmemiz için.
2. Kendisine kulluk etmemiz için.
3. Aramızda iyiyi kötüyü ayırdetmek için.
4. Bilmediğimiz ama muhtemelen ahirette anlayabileceğimiz bazı sebeplerden ötürü.

1. O muhteşem evreni geç dünyanın yaşı dört buçuk milyar yıl. İnsanlık ise sadece ikiyüz bin yıl civarı. Sonuna bile yetişememişiz ki neredeyse şahit olalım. Kuran ise sadece 1400 yıl. İnsanlık için hiçbirşey, varlığını bi bu kadar daha sürdürmesi imkansız gibi.
2. Eğer gerçekten bu sebepten yaratılacak olsaydık, irademiz olmasına gerek yoktu. Yaratsaydı kulluk etseydik. Eğer irademizin kulluk edip etmememize bir etkisi olacaksa, bizi bunun için yaratmasına gerek yoktu. Kafası karışmış olabilir mi? Sanırım.
3. Aramızdaki iyi ve kötüyü ayırt etmek için ne dünyaya, ne ödüllendirecek cennete ne de cezalandıracak cehenneme ihtiyacı yok. Sonuçta Allah seni iyi yaratmışsa iyi kötü yaratmışsa kötüsün. Allaha karşımı geleceksin.
4. Evet, sen anlayamadığın ve bilmediğin bazı sebeplerden ötürü inanmaya devam edebilirsin. Ama gel gör ki her insan senin gibi değil, insanoğlu anlayabiliyor, görebiliyor, doğruyu yanlışı ayırt edebiliyor, gelişiyor, geliştiriyor ve evrimleşmeye devam ediyor. Din dediğin şey insanlık tarihinin son çeyreği, islamiyet ise bu son çeyreğin 50 de 1 i neredeyse. Kendini çok kaptırma derim.
Ve ekstra olarak evet senin o dinin getirdiğini sandığın ahlak kurallarının, bazı temel yasaların temelleri değil islamiyet daha dinler bile ortaya çıkmadan önce vardı. Saygısızlık yapmak istemem ayrıca ama malesef hem ahlak bilgisi hem de temel haklar olarakda Kuran sınıfta kalır. Normalde aslında ama neyse.
İnsanların inancınıza olan saygısını kaybetmemesi için “ben eminim var” “hakikati bul” gibi sadece sizin anlayabileceğiniz, gerçelikle bir alakası olmayan söylemlerden kaçının derim, sonra birisi gelip bu saçma peri masalına mı inanıyorsun diye sorar, seninde ağrına gider.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Okuma ve yazması olmayan Birinin çölün ortasında haşa ayet mi uydurdugunu soyluyor burdaki birtakim renktaşlar :/

Okuma yazma bilip bilmediğini nereden biliyoruz ? İslam kaynaklarına göre Muhammed iki kapak arasına alınmış kuranı hayatı boyunca görmedi. Bu ayetlerin kitap haline geleceği bile belirsizdi. Ondan sonra iki kapak arasına alınıp kitaplaştırıldı. Orijinali de ortada yok. Zaten Muhammed karakterinin yaşayıp yaşamadığı da belirsizdir. Yaşasa bile bize anlatıldığı şekilde mi yaşadı çok çelişkili ve kanıtı zayıf durumlar var. Ondan önceki peygamberlerin ise hiçbiri yaşamamıştır hepsi mitolojik hikayelerdir.

Bazı arkadaşlar şunu anlamalı lütfen rica ediyorum.
Senin inancın sana benim ki bana. Bu sebeple kimsenin inandığı değerlere laf etmeyin. Ayrıca burası bir spor forumu Felsefe kasılacak bir yer değil. Yarın maçımız var. Maçımıza odaklanalım. Birbirimizi farkında olmadan rencide etmeyelim.

Okuma yazma bilip bilmediğini nereden biliyoruz ? İslam kaynaklarına göre Muhammed iki kapak arasına alınmış kuranı hayatı boyunca görmedi. Bu ayetlerin kitap haline geleceği bile belirsizdi. Ondan sonra iki kapak arasına alınıp kitaplaştırıldı. Orijinali de ortada yok. Zaten Muhammed karakterinin yaşayıp yaşamadığı da belirsizdir. Yaşasa bile bize anlatıldığı şekilde mi yaşadı çok çelişkili ve kanıtı zayıf durumlar var. Ondan önceki peygamberlerin ise hiçbiri yaşamamıştır hepsi mitolojik hikayelerdir.

Usta enteresan bir adamsın. Tuttum seni. Takip edeceğim. Enteresan yazılar sundun. Hürmetler

Olabilir ? Sorun mu var bu noktada ?

Renktaş Kuranda bahsedilen okadar ayet var bilim'e dayalı. Denizlerin birbirine karısmamasi mi dersin, havadaki bulutlarin dönmesi mi dersin. Okadar kavimden ornekler sunuluyor binlerce yıl önce vuku bulmuş. Sizin gözünüzde bir 'bedevi' olan biri bunlarin hepsinden haberi olup vahiy diye uyduracak değil ki..

Gercekten saat ta geç pek uzun yazmak istemiyorum. Belli ki katılaşmış dusunceler var. Herkesin doğrusu kendine diyelim..

Geri
Üst Alt