- 18 Mayıs 2011
- 23.555
- 12.914
- 1.998
Öncelikle bu çocuk gençlerbirliği alt yapısından çıktı fenerin değil... bunu söylememdeki asıl sebebini de aşağıda yazıyor olacağım... Hak verirsin vermezsin onu bilemem tabi ki...Su cocugun veya bu tur cocuklarin bizim alt yapimizdan yetismesi gerekiyor(du).
Ozellikle su anda cocuklarin abartisiz %70'i Galatasarayli ve biz alt yapimizdaki liyakatsizliktan ve organizasyonsuzluktan dolayi yetenekli olanlarin buyuk bir kismini kaciracagiz.
A takimin maas butcesinin %1'i ile cok guzel bir sistem kurulabilir. Sattiklarin cok cabuk bir surede kendini telafi eder, kadronda oynayanlar da yanina kar kalir.
Bu kadar guclenmisken neden su olayi halledemiyoruz, anlam veremiyorum.
Büyük kulüplerin alt yapılarında oynayan çocukların yaşam tarzlarında sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Özellikle daha 15 16 yaşlarından itibaren isimleri ülke genelinde duyulmaya başlıyor... bu da onların yaşamlarında ben oldum algısı yaratıyor. Sadece onlarda değil ailelerinde de aynı düşünce vuku buluyor... Bu yüzden de bir türlü kendilerini ileri atamıyorlar... Atabilenler ise bunu dışarıya çıkıp biraz ezildikten sonra hırs yaptıklarında anlayaniliyorlar... buna son dönemde yunus u örnek gösterebilirim...
Ancak Anadolu da daha düşük ölçekli takımların alt yapılarındaki çocuklar biraz daha farklı... onlarda gerçekten ileride iyi bir oyuncu olmak isteyen çocuklar İstanbul da ki yaşıtlarından çok daha fazla çalışmak zorunda olduklarını anlayabiliyorlar... anlayanlar bir noktaya gelebiliyor işte. Örnek mi barış, apokerim, eren vs.
Yani Galatasaray, fener, bjk taraftarı olan bir çocuk eğer zaten o takımların alt yapılarında oynuyorsa amaçlarına daha çocuk yaşta ulaşmışlığın rehavetini yaşarken, diğer çocuklar o amaca ulaşmak için çalışmaya devam ediyorlar...
Bu benim bu olaydan, artık ne lojik olduğunu bilmiyorum, sosyolojik, psikolojik siz koyun adını, çıkardığım sonuç bu...