arda güler

Su cocugun veya bu tur cocuklarin bizim alt yapimizdan yetismesi gerekiyor(du).
Ozellikle su anda cocuklarin abartisiz %70'i Galatasarayli ve biz alt yapimizdaki liyakatsizliktan ve organizasyonsuzluktan dolayi yetenekli olanlarin buyuk bir kismini kaciracagiz.
A takimin maas butcesinin %1'i ile cok guzel bir sistem kurulabilir. Sattiklarin cok cabuk bir surede kendini telafi eder, kadronda oynayanlar da yanina kar kalir.
Bu kadar guclenmisken neden su olayi halledemiyoruz, anlam veremiyorum.
Öncelikle bu çocuk gençlerbirliği alt yapısından çıktı fenerin değil... bunu söylememdeki asıl sebebini de aşağıda yazıyor olacağım... Hak verirsin vermezsin onu bilemem tabi ki...

Büyük kulüplerin alt yapılarında oynayan çocukların yaşam tarzlarında sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Özellikle daha 15 16 yaşlarından itibaren isimleri ülke genelinde duyulmaya başlıyor... bu da onların yaşamlarında ben oldum algısı yaratıyor. Sadece onlarda değil ailelerinde de aynı düşünce vuku buluyor... Bu yüzden de bir türlü kendilerini ileri atamıyorlar... Atabilenler ise bunu dışarıya çıkıp biraz ezildikten sonra hırs yaptıklarında anlayaniliyorlar... buna son dönemde yunus u örnek gösterebilirim...

Ancak Anadolu da daha düşük ölçekli takımların alt yapılarındaki çocuklar biraz daha farklı... onlarda gerçekten ileride iyi bir oyuncu olmak isteyen çocuklar İstanbul da ki yaşıtlarından çok daha fazla çalışmak zorunda olduklarını anlayabiliyorlar... anlayanlar bir noktaya gelebiliyor işte. Örnek mi barış, apokerim, eren vs.

Yani Galatasaray, fener, bjk taraftarı olan bir çocuk eğer zaten o takımların alt yapılarında oynuyorsa amaçlarına daha çocuk yaşta ulaşmışlığın rehavetini yaşarken, diğer çocuklar o amaca ulaşmak için çalışmaya devam ediyorlar...

Bu benim bu olaydan, artık ne lojik olduğunu bilmiyorum, sosyolojik, psikolojik siz koyun adını, çıkardığım sonuç bu...

Öncelikle bu çocuk gençlerbirliği alt yapısından çıktı fenerin değil... bunu söylememdeki asıl sebebini de aşağıda yazıyor olacağım... Hak verirsin vermezsin onu bilemem tabi ki...

Büyük kulüplerin alt yapılarında oynayan çocukların yaşam tarzlarında sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Özellikle daha 15 16 yaşlarından itibaren isimleri ülke genelinde duyulmaya başlıyor... bu da onların yaşamlarında ben oldum algısı yaratıyor. Sadece onlarda değil ailelerinde de aynı düşünce vuku buluyor... Bu yüzden de bir türlü kendilerini ileri atamıyorlar... Atabilenler ise bunu dışarıya çıkıp biraz ezildikten sonra hırs yaptıklarında anlayaniliyorlar... buna son dönemde yunus u örnek gösterebilirim...

Ancak Anadolu da daha düşük ölçekli takımların alt yapılarındaki çocuklar biraz daha farklı... onlarda gerçekten ileride iyi bir oyuncu olmak isteyen çocuklar İstanbul da ki yaşıtlarından çok daha fazla çalışmak zorunda olduklarını anlayabiliyorlar... anlayanlar bir noktaya gelebiliyor işte. Örnek mi barış, apokerim, eren vs.

Yani Galatasaray, fener, bjk taraftarı olan bir çocuk eğer zaten o takımların alt yapılarında oynuyorsa amaçlarına daha çocuk yaşta ulaşmışlığın rehavetini yaşarken, diğer çocuklar o amaca ulaşmak için çalışmaya devam ediyorlar...

Bu benim bu olaydan, artık ne lojik olduğunu bilmiyorum, sosyolojik, psikolojik siz koyun adını, çıkardığım sonuç bu...
Ben fenerin alt yapisindan cikti demedim, istersen tekrar oku mesajimi.

Altyapi konusunda turlu problemler var; herkesin bahsettigi beslenme sorunu, yeterli saha/malzeme olmamasi sorunu, senin dedigin psikolojik sorunlari da bu listeye ekleyebiliriz, ki en onemlilerinden bir tanesi. Ben de diyorum ki, A takima ayirdirgimiz paranin %1'i veya %2'si ile butun bu problemler cozulebilir. Gerekirse Anadolu'da bu sekilde okulu vs de icinde olan kompleksler kurulur ve burada tam anlamiyla oyuncu yetistirilir.

Bir cok cocuk yasi ilerledikce okul ve futbol arasinda secim yapmak zorunda kaliyor. Keske sacma sapan yerlere sacilan paralarin bir kismi ile bu problemi cozebilecek bir yapi kurulsa. Once cocuklari duzgun ve hakkaniyetli bir secim ile alt yapina alacaksin. Hem futbol oynayabilecekleri, hem okullarina gidebilecekleri hem de duzgun beslenebilecekleri bir hayat sunacaksin. Belki senin dedigin gibi, bir kismi Anadolu kuluplerinin alt yapilarina gonderilir, yaslari geldikce Avrupa'daki anlasmali veya pilot takimlara da gonderilebilir.

Benim oncelikli derdim, bu ilginin ve bu potansiyelin bir sekilde bosa harcanmamasi. Bugun yapilacak birkac milyon euro yatirim ve ekilecek tohumlar, oyuncu satislarinda kat ve kat fazlasini verecektir.

Neyse, keske yoneticiler de bizim kadar kafa yorsalar : )

Ben fenerin alt yapisindan cikti demedim, istersen tekrar oku mesajimi.

Altyapi konusunda turlu problemler var; herkesin bahsettigi beslenme sorunu, yeterli saha/malzeme olmamasi sorunu, senin dedigin psikolojik sorunlari da bu listeye ekleyebiliriz, ki en onemlilerinden bir tanesi. Ben de diyorum ki, A takima ayirdirgimiz paranin %1'i veya %2'si ile butun bu problemler cozulebilir. Gerekirse Anadolu'da bu sekilde okulu vs de icinde olan kompleksler kurulur ve burada tam anlamiyla oyuncu yetistirilir.

Bir cok cocuk yasi ilerledikce okul ve futbol arasinda secim yapmak zorunda kaliyor. Keske sacma sapan yerlere sacilan paralarin bir kismi ile bu problemi cozebilecek bir yapi kurulsa. Once cocuklari duzgun ve hakkaniyetli bir secim ile alt yapina alacaksin. Hem futbol oynayabilecekleri, hem okullarina gidebilecekleri hem de duzgun beslenebilecekleri bir hayat sunacaksin. Belki senin dedigin gibi, bir kismi Anadolu kuluplerinin alt yapilarina gonderilir, yaslari geldikce Avrupa'daki anlasmali veya pilot takimlara da gonderilebilir.

Benim oncelikli derdim, bu ilginin ve bu potansiyelin bir sekilde bosa harcanmamasi. Bugun yapilacak birkac milyon euro yatirim ve ekilecek tohumlar, oyuncu satislarinda kat ve kat fazlasini verecektir.

Neyse, keske yoneticiler de bizim kadar kafa yorsalar : )
Ben de fenerin alt yapısından çıktı demediğini bildiğim için 2. Cümlemde neden gençlerbirliği alt yapısından çıktığını aşağıda anlatacağım diye yazmıştım... anlatmak istediğim İstanbul takımlarındaki çocuklarım ve ailelerinin mental olarak Anadolu'daki çocuklardan farklı olduğu idi...

Bu çocuğu seviyorum. Bazı futbolcular vardır, onun hangi takımlı olduğu, nerede yetiştiği çok da önemli değildir. Örneğin zamanında sırf Nihat Kahveci yüzünden türk halkı Real Sociedad'ı takip eder ve herkes Nihat'a göre Sociedad'ın başarılı olmasını isterdi. Bu da öyle. Arda'yı tüm dünya takip ediyor ve kimse de fenerli Arda demiyor, türk futbolcu Arda diye bahsediyorlar.

Güzel gol atmış. Top o kadar havalanıpta yere düşüp kale boyunu nasıl geçmemiş hayret. Uzaydan gelen top az bişey sekti kaleye girdi. Resmen top gol olmak istedi anasını satıyım. Neyse arda iyi hoşta overratedin dik alası şu an. Villarreal'de falan sağlam yıldız olur. Real'de Malesef yeri yok. Tıpkı vinicus, bellingham gibi iki ucubede takımda mevcutken

Sevimsiz herif ilk defa avrupada oynayan bir Türkün takımında sevilmediğini görüyorum

Arda Güler: "Dünyadaki bütün takımlarla baş edebiliriz. Beraber oynama alışkanlığımız var. 2002'de çok fazla Galatasaraylı oyuncu vardı, şimdi de birçok Galatasaraylı oyuncu var. Onlar da 2 senedir Şampiyonlar Ligi'nde güzel başarılar elde ediyorlar."

Belliki çocuk net Fenerbahçeli, hiç gelmez ve gelmesinide istememiz lazim. Ha, Fenerbahçeyle arasi bozulup bize göz kirparsa olur tabii yetenekli iyi futbolcu ama Fenerbahçe ve Fenerliler bunla arayi hiç kolay kolay bozmaz, adamlar bas üstünde tasiyorlar. Aga bende isterem diyerek Fenerlileri sadece daha çok sevindiriyorsunuz.

Bu yaz bizde şimdiden ho
İfb liler ve İrealliler kudurabilir

Geri
Üst Alt