Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN
Arda'nin bir kisim taraftarca bu kadar yerin dibine sokulmaya calisilmasinin nedeni, bir kesimin gereginden fazla sisirmesidir. Ortada bulussak cok daha güzel olacak. Adam yetenekli, ama efsane statüsünde degil. Zamaninda Hasan Sas, Arda'dan cok daha büyük isler yapti bu takimda ama nedense ona hic bir zaman bu kadar tapilmadi. Istikrari yok, 1 mac iyi, 5 mac vasat. Son zamanlardaki hali de futbolculuktan, Galatasaray kaptani olmaktan cok sinema yildizi, pop sarkicisi gibi. Bundan rahatsiz olan Galatasaray taraftari nankör oluyor nedense, rahatsiz olanlara karsi cikmak isteyenler de yakisir, helal aslanima diyor. Bunun ortasi yok mu? Maclarda hic bir zaman takim arkadaslarinin yaninda oturmuyor, kadroda olmayan oyuncularin hep beraber oturdugu bölümü her mac görürüz, ama Arda'yi hic bir zaman orda göremeyiz, adam belli ki kendini onlardan ayri görüyor. Aslinda hakli da böyle düsünmekte, cünkü Galatasaray baskani bile onu ayri bir yere koymaya calisiyor, 2 lafindan biri Arda'yla ilgili oluyor, Aslantepe'yi Arda'nin orda oynayacak olmasindan dolayi yapiyormus gibi anlatiyor, kaptan yapiyor.. nedenini acikcasi anlamiyorum. 2 sene önce yetenekli, sempatik, Galatasaray altyapisindan yetismis gelecek vaadeden bir oyuncuydu Arda, sadece bir oyuncuydu, bir cok macta yedek bile kaliyordu o zamanlarda. Simdi ne yapti bu 2 senede de bu kadar önemli oldu, ne yapti da Metin Oktay ile kiyaslaniyor anlam veremiyorum. Birakin yedek kalmayi, baska mevkiide oynatilmaya calisildiginda bile surat yapabiliyor ve bir kesim taraftar gene onu hakli buluyor. Buna tepki gösterenlerse gene hain oluyor tabii. Her röportajinda Avrupa'ya gidicem diyor, her Avrupa'yla ilgili soruya baliklama atlayip takim ismi bile veriyor taraftar buna bozulunca nankör oluyor. Futbol takiminin kaptani oldugu camianin adini bile agzina almayan, Galatasarayla anilmak istemedigini sürekli söyleyen birine her firsatta yalakalik yapiyor, yol göstericim diyor taraftar tepki gösterince gene haksiz oluyor, ama Arda kahraman, Arda Galatasaray'in ruhu.. Arda'ya bu kadar farkli anlamlar yüklenmeye calisilmasinin nedeni son yillarda bu takimin bir lidere sahip olmamasi olabilir. Zamaninda Bülent, Hakan, Hasan, Ergün, Suat, Okan gibi isimler hep birlikte oynuyordu bu takimda, ama hic biri ilk yillarinda bu kadar deger görmedi. Simdi bunlardan biri olsa Arda gibi efsanelestirilmeye calisilirdi eminim. Arda henüz bu takimla kayda deger bir basari yakalamadi, takimi sirtladi diyebilecegimiz maclar Sabri'nin takimi sirtladigi maclardan azdir, ama Sabri'ye herkes laf edebilir, niye bilmiyorum. Niye Sabri'ye laf etmek, dalga gecmek, hatta hakaret etmek serbest ama Arda'ya ufacik bir elestiri getirilmeye calisildiginda bazi taraftarlar direk saldiriya geciyor anlamiyorum. Arda'da benim göremedigim, Arda'nin bu takima kattigi bu kulübe verdigi ne var? Cidden yani ne var? Iyi cocuk, hos cocuk, yetenekli, Galatasarayli.. ee? Niye 10 numara ama, niye kaptan, niye kücük Metin?