Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Onur basladin yine i know this gamecilige

Sende başla, mantıklı görüşleri mevcut. :happynew:

Önyargıları bırakalım Serhat'ın çoğu kişiden futbolu daha iyi takip ettiği bir gerçek.Önerdiği adamlar hep ucuza gidip yükselişe geçti mesela.Dembele, Lens vs.

Sabriyi en kötü zamanında savundu, şimdi çoğu kişi beğeniyor ve banko yazıyor kadroya.

Hollanda ligini izlemesi ne kadar bos bir adam oldugunu gosterir bence herseyden once.

Neyse ona degil senin futbol cahili laflarina falandi o yorumum, gerek yok oyle abuk laflara. Yarin biri cikar sana futbol cahili der Elano konusunda diyecek birseyin olmaz

1 aya döner 2 maç alır,herkes Kaptan büyüksün,senden iyisi yok vs. muhabbetleri yapar. Kötü gününde yanında olanlar da güler geçer. :)

Özel hayati bizi ilgilendirmezmis.. dogrudur ilgilendirmiyor. Keske o da bu kadar gözümüze sokmasa, sokarsa da konusulmasina bozulmayacak. Kimse de burda size ne diyemez, konusana degil konusturana bakacaksin.

Gerrard barda adam yumruklar hastanelik eder, lafa gelince "Büyük Kaptan şu, cart curt..."

Arda ne yapmış yahu? Yok panpasıyla maç seyretmiş, fenerlilerle takılmış. Çocukça şeyler bunlar.

O adamlar sahip çıkıyor bizimkiler ağzına s.carken. Ben olsam ben de onlarla takılırım. Rıdvan kadar savunan Galatasaray'lı var mı Türkiye'de Arda'yı? Kendi başkanın bile kalkan olarak kullanıyor, bunu bile göremiyorsunuz.

Ayrıca ben görmüyorum Arda'yı. Magazin programlarını falan izlemiyorum çünkü. Benim gözüme falan girmiyor. İsteyen buluyor...

Çok Önemli Not: Gerrard şunu kazandırdı, bunu başardı demeyin. Zira bahsettiğiniz şey medyatiklik, karakter vs.

Sende başla, mantıklı görüşleri mevcut. :happynew:

Önyargıları bırakalım Serhat'ın çoğu kişiden futbolu daha iyi takip ettiği bir gerçek.Önerdiği adamlar hep ucuza gidip yükselişe geçti mesela.Dembele, Lens vs.

Sabriyi en kötü zamanında savundu, şimdi çoğu kişi beğeniyor ve banko yazıyor kadroya.

bendtner süper forvet,gerrard arsenal de kadroya giremez,en iyi sol bek hakan balta,di maria balon,messi en fazla 50 eder bunlarıda yazsaydın:happynew:,ayrıca dembele zaten herkesin bildiği bi adam,son senesinde düşüşteydi sadece ondan ucuz gitti,serhatında 2 senedir reo coker,lens hariç önerdiği bi adam yok,daha cristian ledesma yı bilmiyor adam fifa 11 de takıma aldım beğenmedim dedi:asd:,bırak bu işleri.

gecelim magazinini falanda

gecen sene basindan sonra takimimiza neler katmis kaptan ve yildiz olarak onu tartisalim:)

aaaa pardon bi cacik yapmamisti bnimkide yani hih

Bir karar verin o zaman. Karakteri açıklıyoruz, performans. Performansı anlatıyoruz, karakter...

Ayrıca adam sakat ne verecek takıma, o bile suç oldu. Ki bu Arda'nın kariyerindeki en uzun sakatlık.

Arda'nın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama, Arda kafasında burayı bitirmiş. En azından lig maçlarını bitirmiş kafasında. Seneye de Avrupa'da olmazsak Arda arıza çıkaracak ve Adnan'slara söyleyip uygun bir Avrupai kulübe gitmek isteyecek. Çünkü son 2 senedir, Arda'nın performanslarını takip edin, hep Milli maçlarda ve Avrupa maçlarında çok üst düzey.

İşin doğrusu bence bu. Aman Arda düşmanı fln ilan edilmeyim sadece düşüncem bu. Özel hayatında isterse sol koluna Paris Hilton'u, sağ koluna Kim Kardashian'ı taksın gezsin beni ilgilendirmez. Burda Arda'nın özel hayatına laf edenlerin cebinde o kadar para olsa, onlarında yapacağı bu olur. Ama Arda çok konuşuyor bu konuda ben hoş karşılamıyorum. Sürekli konuşuyor birşeyler, abi-abla edebiyatı yapıyor bunları hoş karşılamıyorum. Kafasında ki soru işaretlerini silse yetenekli ve katkı sağlayabilecek bir oyuncu. Ama ne hikmetse bilmediğimiz şeyler var bence.

Arda'nın kafasını kurcalayan veya onu rahatsız eden bir durum var. Bu durum bana göre dediğim gibi, Galatasaray'ın Avrupa'da olamamasıdır kesinlikle. Kendi reklamını yapamıyor. Milli maçlarda sırf arkasında Emre ve Hamit var diye iyi oynamıyor yani. Burda arkasında Barış-Mustafa varkende çoğu kez iyi oynamışlığı vardı. Tamamen psikolojik sorunlarıyla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Ha birde tabi kreş müdürü gibi yaklaşan bir başkanı var başında, şımarması da normaldir. Ama dediğim gibi, yok şu arabaya biniyor, yok bu kızla geziyor sorunu değil bu.

Bir karar verin o zaman. Karakteri açıklıyoruz, performans. Performansı anlatıyoruz, karakter...

Ayrıca adam sakat ne verecek takıma, o bile suç oldu. Ki bu Arda'nın kariyerindeki en uzun sakatlık.

hepsi birbiriinden kotu oglum napalim:)

performans yok karakter sallantida

bize ne kiziyon:)

bu tartışma karakolda biter laflarına dikkat et serdar abi:asd:

bu tartışma karakolda biter laflarına dikkat et serdar abi:asd:

yok bu konuda ahmetle birbirimize cooookkkkkk saldirdik

birsey olmuyor:)

o korudukca arda bize daha cok malzeme veriyor

ben ona yaniyorum

bu kadar sevildigini bilse aklini basina toplar arda bey:)

Arda update

Buyuk kaptanin 1 haftada yaptiklari

- Tribunde arkadaslarinin yaninda olmamak.

- Milli takimda ve Galatasaray'da geldigi noktayi EMRE B'ye mal etmek

- 100. kere transferle ilgili ustu kapali aciklamalar yapmak

- Abileri de devreye sokmus bu arada. Hasan Sas, Hakan Unsal ve Hakan Sukur her zaman oldugu gibi yanindaymis. Kulubu bozmaya calisan adamlarla bu kadar hasir nesir olmasi da ilginc.

gecelim magazinini falanda

gecen sene basindan sonra takimimiza neler katmis kaptan ve yildiz olarak onu tartisalim:)

aaaa pardon bi cacik yapmamisti bnimkide yani hih

Bindiği dalı kesmeye ne kadar meraklı adam var burda.

Kewell Arda'dan fazla naaptı da, forumun çoğu yalakası oldu adamın?

Geçen sene ve bu sezon kaç golü var Galatasaray'ın ve milli takımın Arda'sız?

Sakat adam. Sakat adamı bir şey yapmıyo diye eleştirmeyi de ilk kez görüyorum. Türkiye Liginde yıllardır takımın en önemli oyuncusu olarak oynaypı da bu kadar az sakatlanan kim var? Bana bir adam söyle Ayhan, Serkan, Aydın, Lincoln, Elano, Baros, Kewell, Hakan, Linderoth, Mehmet Topal, Emre Güngör, Serkan Çalık... uzar gider bu. Son 3 sezonda kaç futbolcumuz uzun süreli sakatlık geçirmedi ki Arda'yı suçluyorsunuz?

Takım kötüyse futbolcu yıldız da olsa bir şey yapamaz. Galatasaray son şampiyonluğundan beri nedeni sakatlıklar olabilir başka şeyler olabilir sahada kız gibi futbol oynuyor. Takım olamıyor. Buna Arda naapar. İşte yapılabileceğin maksimumunu yapar o kadar asist ve gol yaratır. Ha taraftar napar. Gördük geçen sezon bir maç önce sakat sakat takımını yanlız bırakmamak için Fener maçında nasıl acılar içerisinde mücadele etmeye çalışmış kaptanına naaptığını.

Şahsına söylemiyorum ama hakikaten haketmiyoruz iyi futbolcuyu taraftar olarak. Çünkü embesil, cahil ve dangalak sürüsüyüz, yobazız çoğu zaman. Analiz edemiyoruz.

Gidip 2 maç topla oynayıp bi gol attı diye Pino'ya etmedik iltifatı, yapmadık yalakalığı bırakmayalım yıllardır takımı taşıyan Arda'yı itin bi tarafına soktuktan sonra tabi. Kendine taraftar diyen bir topluluğuz bir de. Aslında bakıyorum da son yıllardaki başarısızlığımıza üzülsem de bu taraftar hakettiğini bulmuş, buluyor. Allahın sopası yok diye boşuna dememişler.

Yazılanları görünce dayanamadım bir mesaj daha atayım dedim.

Bu taraftara Emre Belezoğlu gibi futbolcu lazımmış. Büyük adammış, kaç paralık taraftar olduğumuzu görmüş. İyi günündeyken arkasına bile dönüp bakmadan gitmiş, sonra da dönmüş Fener'e gelmiş. Fazla mı bu nankörlüğe. Hayır değil.

Arda naapsın. Daha 2 gün önce gitsin sözleşmesini uzatsın. Yok mu ona Galatasaray'ın verdiği parayı verecek? Geçtim Avrupa'yı Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören'e sormak lazım. İşte Arda Galatasaray sevgini böyle ödüllendiriyoruz.

Bu taraftar pirana sürüsüne benziyor. Aslında el kadar balıktır pirana. Onu güçlü kılan kalabalığının yarattığı linç kültürüdür. Öküzü bile 3-5 dakka içinde böylece bitirirler. Neden birbirini yemezler. Çünkü bir balık diğerine saldırıp yaralanmayı göze alamaz. Pulu kalksa anında zayıf düştü diye tüm sürü üzerine çöker canını alıverir. İşte pulu kalkmış Arda işte pirana sürüsü.

emre adnan polatla anlaşmıştı ama camia onu dışladı yani galatasaray affetmedi diye feneri seçti...:(arda gibi kimse olamaz. arda bambaşka.:)

Neden Okan hem de Beşiktaş'a gittikten sonra alındı.

Geçiniz bunları. Biz bu takıma Emre Belezoğlu gibi davrananları hakediyoruz.

Evet Arda bambaşka. Ama 1-2 kişi anlıyo bunu. Layığımızı buluyoruz. Bulalım da...

Arda'nin bir kisim taraftarca bu kadar yerin dibine sokulmaya calisilmasinin nedeni, bir kesimin gereginden fazla sisirmesidir. Ortada bulussak cok daha güzel olacak. Adam yetenekli, ama efsane statüsünde degil. Zamaninda Hasan Sas, Arda'dan cok daha büyük isler yapti bu takimda ama nedense ona hic bir zaman bu kadar tapilmadi. Istikrari yok, 1 mac iyi, 5 mac vasat. Son zamanlardaki hali de futbolculuktan, Galatasaray kaptani olmaktan cok sinema yildizi, pop sarkicisi gibi. Bundan rahatsiz olan Galatasaray taraftari nankör oluyor nedense, rahatsiz olanlara karsi cikmak isteyenler de yakisir, helal aslanima diyor. Bunun ortasi yok mu? Maclarda hic bir zaman takim arkadaslarinin yaninda oturmuyor, kadroda olmayan oyuncularin hep beraber oturdugu bölümü her mac görürüz, ama Arda'yi hic bir zaman orda göremeyiz, adam belli ki kendini onlardan ayri görüyor. Aslinda hakli da böyle düsünmekte, cünkü Galatasaray baskani bile onu ayri bir yere koymaya calisiyor, 2 lafindan biri Arda'yla ilgili oluyor, Aslantepe'yi Arda'nin orda oynayacak olmasindan dolayi yapiyormus gibi anlatiyor, kaptan yapiyor.. nedenini acikcasi anlamiyorum. 2 sene önce yetenekli, sempatik, Galatasaray altyapisindan yetismis gelecek vaadeden bir oyuncuydu Arda, sadece bir oyuncuydu, bir cok macta yedek bile kaliyordu o zamanlarda. Simdi ne yapti bu 2 senede de bu kadar önemli oldu, ne yapti da Metin Oktay ile kiyaslaniyor anlam veremiyorum. Birakin yedek kalmayi, baska mevkiide oynatilmaya calisildiginda bile surat yapabiliyor ve bir kesim taraftar gene onu hakli buluyor. Buna tepki gösterenlerse gene hain oluyor tabii. Her röportajinda Avrupa'ya gidicem diyor, her Avrupa'yla ilgili soruya baliklama atlayip takim ismi bile veriyor taraftar buna bozulunca nankör oluyor. Futbol takiminin kaptani oldugu camianin adini bile agzina almayan, Galatasarayla anilmak istemedigini sürekli söyleyen birine her firsatta yalakalik yapiyor, yol göstericim diyor taraftar tepki gösterince gene haksiz oluyor, ama Arda kahraman, Arda Galatasaray'in ruhu.. Arda'ya bu kadar farkli anlamlar yüklenmeye calisilmasinin nedeni son yillarda bu takimin bir lidere sahip olmamasi olabilir. Zamaninda Bülent, Hakan, Hasan, Ergün, Suat, Okan gibi isimler hep birlikte oynuyordu bu takimda, ama hic biri ilk yillarinda bu kadar deger görmedi. Simdi bunlardan biri olsa Arda gibi efsanelestirilmeye calisilirdi eminim. Arda henüz bu takimla kayda deger bir basari yakalamadi, takimi sirtladi diyebilecegimiz maclar Sabri'nin takimi sirtladigi maclardan azdir, ama Sabri'ye herkes laf edebilir, niye bilmiyorum. Niye Sabri'ye laf etmek, dalga gecmek, hatta hakaret etmek serbest ama Arda'ya ufacik bir elestiri getirilmeye calisildiginda bazi taraftarlar direk saldiriya geciyor anlamiyorum. Arda'da benim göremedigim, Arda'nin bu takima kattigi bu kulübe verdigi ne var? Cidden yani ne var? Iyi cocuk, hos cocuk, yetenekli, Galatasarayli.. ee? Niye 10 numara ama, niye kaptan, niye kücük Metin?

Batu Arda'nin futboluna laf eden yok. Kiz arkadasina falan da laf eden yok.

Kaptanligina, fizigindeki dususe ve aciklamalarina laf edildi hep. "Yeniceri" diye bir olusum da varsa takimda Arda bunun basinda gelir, bu da soylendi. Neden insanlari cahil, pirana, at, essek diye degerlendirme geregi duydun bilmiyorum.

Taraftari o Hirsiz Hagi diye bagiran sonra Arda'yi ve Jo'yu isliklayanlardan ibaret saniyorsan bilemem tabii.

Bir ara bir atasözü duymuştum.

"Kediye b....n kimya demişler gitmiş denize sıçmış"

Hemen herkes Türkiye'de sırf futbolcular için değil, sanatçılar, yazarlar vs. vs. için de geçerli olmak üzere kendini gerçekten bir yıldız, bir star zannediyor. Bir yıldız ya da starın tolere edilebilecek davranışları olur ama sadece yıldız ve starın. Ki bu tolere edilebilir davranışların sınırları da bellidir. Gerçek de sanatçı olmayanların sanatçı olarak çok pofpoflandığı, entellektüel olmayanların entellektüelmiş gibi davrandığı bir ülkede bunun futbola yansımaması imkansız olurdu herhalde.

Arda olsam sözleşmemi uzatmaz basıp giderdim, hatta Fenere 4 mn euroya giderdim.1000 kat dahada saygı görürdüm bu taraftardan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt