Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Arda ilk eleştirilerini basından değil aksine kendi taraftarından almıştır. Bunu arda'yı eleştiren biri olarak çok iyi hatırlıyorum.Çünkü bugüne kadar hiçbir futbolcunun basından arda'nın görüdüğü desteğin yarısını görmediğini söylüyordum. Basın sayesinde arda'nın maaşı arttı.Arda arkasındaki basın sayesinde bu kadar güçlü oldu.En basitinden arda'nın rıdvan dilmenden gördüğü desteği kimse görmemiştir.Fenerbahçeli futbolcular dahil.Tekrar ediyorum arda'yı ilk eleştimeye başlayan bizim taraftarımızdı basın değil.İnanmayan arkadaşlarımız 2-3 yıl önce burada yazılan mesajlara ve o zamanın gazetelerine bakabilirler...Daha sonra işler tabiki değişti.Şuan arda'yı herkes eleştirebilir.

Herkes arda'nın kaptan yapılmasının hata olduğundan bahsediyor.Adnan Polat'a yükleniyor falan filan...Abicim bu adam değilmiydi deli gibi kaptan olmayı isteyen?

Kaptan koltuğuna oturup ne istediğini söylemedimi bu adam? Deplasmanda Berlini, yenip geldiğimiz Ankarada aldığımız 3. Galibiyetten sonra bu adam değilmiydi Bu takımda 2. Kaptan olmam ben diyen? Bu adam değilmiydi Lincoln-Baros-Kewell coşarken somurtan?

Tamam arda'yı savununda peygamberde ilan etmeyin arkadaş!..

Arda'yı Türkiyede kimse bitiremez.Hiçbir kuvvet...

Çıkar yarın iki maçta iyi oynar,arkasına Türkiyede alınabilecek en büyük güçlerden birini alır.Taraftar gücünü...Birçok maçta arkadaşları protesto edilirken kendisi bir maçta 23 bin kişilik stadın %10 'u tarafından protesto edildi(O gün stadda olanlar bilirler kaç kişinin protesto ettiğini...) diye 30 milyonluk bir camia'ya içerlediyse kesinlikle arda haklıdır...Tabi....

Ama arda esas avrupada orta sıra bir takıma(büyük ihtimalle) transfer olduğunda bitiricek kendini.Çünkü orada yalnızca kendisi olucak.Problemin basında veya taraftarda olmadığını anlıyacak... Hepberaber göreceğiz ne olucak...

Kimse kendini kandirmasin, dünkü olay her ne kadar cok sacma gibi görünse de Arda'nin neden kaptan olmamasi gerektiginin cok acik bir göstergesidir. Insanlar davranislariyla, duruslariyla belirler diger insanlarin onlara nasil yaklasacagini. Metin Oktay'a, Hakan Sükür'e, Bülent Korkmaz'a diyebilirmiydi aynisini diyenler var mesela, dogru diyemezdi. Cünkü o adamlarin belli duruslari var, bir agiriliklari vardi hem medyada hem takim icinde. Arda'yi sokakta görsek bizim bile "ulan Arda naber?" diyesimiz gelir. " Ne yapalim biraktik futbolu acilislara katiliyoruz, lafi da bunca insanin Arda'ya niye tepkili oldugunu özetliyor aslinda. Her sakanin bir gerceklik payi vardir diye bosuna demiyorlar, adam bilinaltinda kendi de biliyor hatali oldugunu. Durum gercekten öyle, Arda magazin sayfalarini süslemek disinda birsey yapmiyor uzun zamandir, bu durumdan da pek memnun. Elestiri alinca da savunma mekanizmasi direk saldiriya geciyor, agresiflesiyor, tavir koyuyor. Cünkü aslinda kendi de cok iyi biliyor söylenenlerin dogru oldugunu, yediremiyor ama kendine.

Arda'nın sonuna kadar arkasındayım.

bugün ardaya destek veren zihniyetlerin sayesinde Sergen avrupa göremeden jübile etti..Sonrasında tv yorumcusuyken gezer tozar bi sezon yatardım 2 maç oynar kral olurdum burası türkiye dedi..Biz böyle pop yıldızı oyuncuların arkasında olduğumuz sürece daha fazla zarar verecez bu gençlere..Arda bian önce yurtdışında çıkıp profesyonelliği öğrenmeli...

Adnan Polat adam gibi bir başkan olsaydı, Arda medyaya bu kadar kolay malzeme olmazdı.

Galatasaray Başkanlığı yapmak öyle sadece uefa kriterlerini falan yerine getirmekten ibaret değildir.

Adnan Polat adam gibi bir başkan olsaydı, Arda medyaya bu kadar kolay malzeme olmazdı.

Galatasaray Başkanlığı yapmak öyle sadece uefa kriterlerini falan yerine getirmekten ibaret değildir.

Arda yeteri kadar profesyonel bir futbolcu olsaydi kendini medyaya malzeme etmezdi. Futbolcumuzun ne olursa olsun arkasindayiz diye diye her yaptiklarina göz yumuyoruz. Adnan Polat'in görevi kendini her firsatta magazin gündeminin oyuncagi eden oyuncusuna sahip cikmak degil, onun görevi Galatasaray'a sahip cikmak.

Millet kafayı yemiş. Orada Galatasaray'ın kaptanı kendisine "Ulan" diyen birine başkanım diyecek kadar sempatiktir. Beyler kendinize gelin, bu adamlar bunları bilerek yapıyor. Kaptanlık mevzusunun bahsini bile açmayın. Biraz zeki olsanız bu durumun sonuçlarının takıma neler getirebileceğini hesap edersiniz. Ha eğer yönetim gider bunu yapar, işte siz taraftardan bir farkı kalmaz.

Takıma daha neler gelecek be bunu anlamadım..Sence daha ne olabilir?? 2 pozisyonla bitirdiğimiz küme düşmek üzere olan konya maçında tek sevincimiz anıl dilaverin golü, cana nın yumruğu, daha ne olacak takıma..Takımımız bu haldeyken kaptan kahkahalarla açılışlarda geziyo..Sahada yok..İlhan mansız sakatken reinada diye cezalar verilmişti o dönenmin akıllı bjk yönetimi tarafından..Bu arda daki yetenek ayhan da olsa ayhan 33 yaşında sahada çırpınmasıyla kral olurdu...Olsun arda 2 maç gol atar unuturuz oda profesyonelliği unutur Sergen olur.....

aziz bana gordugu yerde lan sendemi burdasin dese

ulan evet bende burdayim derim cekinmeden

hic bir goturusu de olmaz bu hareketin benden

Arda yeteri kadar profesyonel bir futbolcu olsaydi kendini medyaya malzeme etmezdi. Futbolcumuzun ne olursa olsun arkasindayiz diye diye her yaptiklarina göz yumuyoruz. Adnan Polat'in görevi kendini her firsatta magazin gündeminin oyuncagi eden oyuncusuna sahip cikmak degil, onun görevi Galatasaray'a sahip cikmak.

Adnan Polat takım üstünde adam gibi otorite kuramayarak zaten başta hata yapmıştır.

Senin oyuncun çıkıp Lincoln maça neden kaptan çıktı diye açıklama yapabiliyorsa, senin zaten başkan olarak çok büyük hataların var demektir. Bu açıklamalardan sonra tutup Arda ya kaptanlık vererek düşen otoriteni hepten yitirmişsin.

Adnan Polat, Arda yı ve takımı idare edemedi, bu kadar basit.

Galatasaray a sahip çıkmak demek, oyuncusuna da, teknik direktörüne de sahip çıkmak demektir, Adnan Polat ın da bunlara sahip çıkamadağı açık ve net ortadadır. Birçok td yi ve oyuncuyu heba etmiş olmak bu işin kanıtıdır.

Kaptanlık konusunu ben hiç hafife almıyorum.

Arda'ya verilmesinide doğru bulmuyordum. Elalem isterse 19 yaşında oyuncusunu kaptan yapsın, Türkiye'de kaptanlık meselesi çok başka boyutlarda.

Bir kere, kimse kimseyi kandırmasın. Bu saatten sonra Arda'nın elinden kaptanlığının alınması çok tehlikeli ve yanlış olur. Olan oldu.

Ama ben bir kaptanın, takım içersinde oldukça otoriter, tabiri caizse "koşsana lan!" dediğinde, "sen ne diyosun yaa" diye tepki veremeyeceği kişi olmasından yanayımdır.

Bu ne Arda, ne Ayhan vs. değildir.

Bir takım kaptanı illa ömrünü o takımda geçirecek diye bir kaide yoktur ama oynadığı vakit, gerekirse takımın menfaati için kendinden ödün vermeyi, nabza göre şerbet vermeyi ve "ben burdayım!" demeyi bilmelidir.

Kaptanlık illa ki "yetenekli oyuncu" demek değildir.

Francesco Totti, Carles Puyol, G. Neville, Bülent Korkmaz, Paolo Maldini gibi kaptanları severim.

Kaptanlığın alınması şöyle doğru olmaz; Sezon ortasında bir futbolcudan kaptanlığı alıp, bir başkasına verirsen yeni kaptan ve eski kaptan arasında sıkıntı olabilir, takımda gruplaşma olabilir. Bunu bizim takım özelinde söylemiyorum, genel olarak böyle.

Kaptanlığın alınması şöyle doğru olmaz; Sezon ortasında bir futbolcudan kaptanlığı alıp, bir başkasına verirsen yeni kaptan ve eski kaptan arasında sıkıntı olabilir, takımda gruplaşma olabilir. Bunu bizim takım özelinde söylemiyorum, genel olarak böyle.

Haklısın...Arda takımdan gitmeli avrupada profesyonellik öğrenmeli...

Adnan Polat takım üstünde adam gibi otorite kuramayarak zaten başta hata yapmıştır.

Senin oyuncun çıkıp Lincoln maça neden kaptan çıktı diye açıklama yapabiliyorsa, senin zaten başkan olarak çok büyük hataların var demektir. Bu açıklamalardan sonra tutup Arda ya kaptanlık vererek düşen otoriteni hepten yitirmişsin.

Adnan Polat, Arda yı ve takımı idare edemedi, bu kadar basit.

Galatasaray a sahip çıkmak demek, oyuncusuna da, teknik direktörüne de sahip çıkmak demektir, Adnan Polat ın da bunlara sahip çıkamadağı açık ve net ortadadır. Birçok td yi ve oyuncuyu heba etmiş olmak bu işin kanıtıdır.

Ben aksi birsey söylemedim zaten. Adnan Polat Arda'nin kaprislerinden sonra florya'nin cikislarindan bahsediyordu, keske söylediklarinin arkasinda durabilseydi de bu adami bu kadar tepemize cikarmasaydi. Ama Arda'ya sahip cikmak her yaptiginin arkasinda olmak demek degildir. Arda cok uzun bir zamandir bütün camianin rahatsizlik duydugu davranislar sergiliyor ve bunlar yüzünden Adnan Polat'i suclamak Arda'nin yaptiklarini görmezlikten gelmek oluyor. Arda'nin bugün icinde bulundugu durumu Arda kendisi yaratti, ve sucu medyaya veya yönetime atmak hem Arda'nin hem taraftarin isine geliyor. Basin'in isi bu, acik buldugu takdirde affetmez, cirkinlesir, gündem yaratmak icin her olayi abartirlar. Bunun suclusu da asla yönetim degildir. Arda'yi idare etmek de yönetimin görevi degildir. Bugüne kadar yaptigi bircok yanlisi cezalandirmayarak, tam tersine ödüllendirerek büyük yanlis yapmistir Adnan Polat, ama taraftarin da yaklasimi pek farkli degildi kabul edelim. Her olumsuz haberde medyayi sucladik, Arda'yi fener medyasina yem etmeyiz dedik, ve maalesef bu savunma psikolojisi bizim Arda'nin yanlislarini taraftar olarak da görmezden gelmemize neden oldu. Bir kere tepki gösterelim dedik, cocuk aylarca surat asti, tavir koydu. Kendi hatasi ve amatörlügü yüzünden aylarca takimi yalniz birakti, hatasini yüzüne vuranlar olunca ekrana cikip agladi. Arda davranislarinin ve sorumluluklarinin asla farkinda degil, caninin istedigi sekilde davranip kimsenin ses cikarmamasini istiyor. Yönetimin de taraftarin da bu hale gelmesinde payi var, ama en büyük suc Arda'nin. Bunun farkina vardigi gün zaten medyanin da yönetimin de taraftarin da kendisine yaklasimi degisecektir, ama böyle birsey olacagini sanmiyorum.

yahu bu Arda Guti gibi alkollü kaza yapsa, Ferrari gibi alkolden ehliyetini kaptırsa, Santos gibi seks partisi verse, Sergen gibi altılı manyağı olsa, Serdar Özkan gibi adı şikeyle anılsa falan, ülke olarak erken seçime gidicez yada ordu darbe falan yapıcak heralde.

Abi sen cok yanlis yerlerdesin be.. Cidden bakis acin bu kadar dar, algin bu kadar yanlis olamaz. Alkolün etkisinde oldugunu varsayiyorum.

Senin ne varsaydığın da çok umurumdaydı. Hadi işine Arda'ya sallayacak yeni alanlar bulman lazım, televizyonu izle muhakkak bulursun.

Senin ne varsaydığın da çok umurumdaydı. Hadi işine Arda'ya sallayacak yeni alanlar bulman lazım, televizyonu izle muhakkak bulursun.

Burda sinirlenecek, olayi kisisellestirmeni gerektirecek bir durum yok. Arda'ya niye sallamak icin yer arayayim ben, adam benim tuttugum takimin kaptani ona camur atarak ne gibi bir cikar saglarim sence? Arda kendi kendini bitiriyor, ben de bu duruma üzülüyorum. O kadar, gercekten sadece o kadar. Sen de biraz sakinles, seni de üzmüs anlasilan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt