Arda Turan - Karmaşık Bir İlişki

Özgür Kızılaslan

The Doctor
Onursal Üye
Tamamen subjektif, kendi kişisel his ve düşüncelerimi içermektedir.

Manisaspor’un bekinden Galatasaray’ı delik deşen eden çocuk için Galatasaray’dan kiralık dediğinde spiker he iyi gelecek sene oynar bu diyerek geçmiş, sonra unutmuş gitmiştik. Mlada Bloslav maçı ile de hem Türk hem de genç bir oyuncunun yetenekleri ve kafasını birleştirerek nasıl oynayabildiğini görmüştür. Ama en abartmayı seven ve çabuk gaza gelen taraftar bile La Liga kupasını kaldırdıktan sonra Şampiyonlar Ligi finaline çıkacağını tahmin edememişti.

Arda Turan, Galatasaray alt yapısından çıkan belki de en iyi oyuncu. Arda Turan diyince aklıma Jo’lu sezonda 1-1 biten Beşiktaş-Galatasaray maçında attığı gol geliyor ilk. Bahçelievler Beer Garden’da izlerken yanımdaki Beşiktaşlı arkadaşın yakasına yapışmış. Gol bee, kaptanıma bak bee diye bağırmıştım.

Rezil sezonumuzda, Arda sık sık sakatlanıyor, takımla birlikte olmuyordu. Yabancı futbolculara karşı tavrı olduğu konuşuluyordu. Medya hareketlerini mercek altına alıyor, spor programlarında çakma yorumcular hakkında densizce konuşmalar yapıyordu. Bu sarmal Arda’nın etrafını sarmışken, Arda’nın medyaya koz verdiği, Aziz Yıldırım’ın lanlı lunlu çıkışlarına sessiz kalarak imaj zedelediği, sürekli kilo alarak kendine bakmadığı ve sakat olmadığı halde kasıtlı olarak maçlara çıkmadığı taraftar arasında da dilden dile yayılıyor, Arda Turan’a karşı ufak tepkiler başlıyordu.

Ondan sonra malum maç geldi. Tribünler, bugün Arda’yı seven sevmeyen herkesin tiksinti ile hatırlayacağı, sinemalı, paralı, sizin gibi ruhsuz görmedik diye biten tezahüratını söylüyor. Zaten formsuz ve moralsiz futbolcular çöküyor, Arda ile kendisine az süre önce “Sıra geldi Paris Hilton’a” tezahüratı yapan tribünler arasında ilk çatlaklar oluşuyordu.

Bu tepkilere katılmasam da profesyonel bir oyuncu olarak Arda Turan’ın bunlara takılma şansı yoktu bana kalırsa. Öyle ya da böyle, sezon bitti. Ünal Aysal’la beraber yepyeni bir macera başlıyor, önce Fatih Terim ardından Selçuk İnan ile adeta Arda için olabilecek en mükemmel senaryo gerçekleşiyordu. Haziran ayının Galatasaray dergisinde Arda ve Selçuk beraber havuzda poz veriyor. Gelecek sene için taraftara heyecan veriyordu.

Ülkeyi 3 Temmuz soruşturması sarsarken ani bir karar ile ligler 1 ay erteleniyor. Tam sezon başlayacak derken verilen arada kulüp oyunculara kısa süreli izin veriyor. Arda izinden döndüğünde kendini bambaşka bir yola koymaya karar veriyordu. Galatasray tarihinin en yüksek bonservis ücretlerinden biri ile Atletico Madrid kulübüne gidiyordu.

Bu taraftar için bir yıkımdı. Yerli bir oyuncu, kaptan, takımın yıldızı, ligler başlamadan, takımı ona göre kuran, yönetime, teknik ekibe, takım arkadaşlarına ihanet ediyor. Adeta son saniyede kaçarak ortadan kayboluyordu.

Bu kaçış, “Bu ülkede kalmamalı, gitmeli” diyen beni de kızdırıyordu. Çünkü haziranda, temmuzda değil, son saniyede giderek takımı zor durumda bırakıyor, Galatasaray panik halinde Albert Riera’yı kadrosuna katıp beklediği katkıyı alamıyordu.

Arda Turan’ın irite edici tavırları bununla da kalmıyordu. Gittiği yerden konuşuyor, beyanlar veriyor, Galatasaray’da geçirdiği zor zamanları anlatıyor ve helikopter muhabbeti ile belki hayatı boyunca üstüne yapışacak bir saçmalık ortaya koyuyor. Kendisine yönelen okların ucunu sivriltiyordu.

Daha önce Tuncay Şanlı ve Mehmet Topal örneklerinde gördüğümüz gibi, tombikleşen ve habire sakatlanan Arda’nın 1 seneye geri döneceğini düşünmüştüm. Terk edilen sevgili gibi, eninde sonunda bana döneceksin, kıymetimi anlayacaksın.

İki takım da kendi yoluna devam ediyor. Arda tek tük idare ederken, Galatasaray’ın dolu dizgin gidişi Arda’yı unutturuyordu.

Sonrası ilginç.

Arda her geçen gün üstüne koyarak her an daha gözde, daha büyük oyuncu haline geliyor. Galatasaray yönetimi bir çaba kendisini tekrar almaya çalışıp başarılı olamıyodu.

Ondan sonra Arda’nın dönemi başlayacaktı.

Kimsenin beklemediği biçimde Barcelona ve Real Madrid hegamonyası yerle bir edilip, Atletico şampiyonluğa yürüyerek, Arda La Liga’yı kaldırırken, UEFA kupasını kaldırmış Arda Turan bu kez de Şampiyonlar Ligi finaline hazırlanıyordu. Hem de yarı finalde attığı golle adını işletmiş olarak.

Peki hislerim mi neler?

Arda bizi bırakıp adeta kaçtı..

Arda bizde oynarken kendine bakmadı..

Arda taraftar tepkilerine bakarak, küçük bir gruba olan tepkisini tüm taraftara yansıttı..

Arda gittikten sonra saçma sapan konuştu..

Bize gelebilecekken gelmediği gibi sözleşme uzattı..

Arda bana, bize, sana, Aysal’a, Terim’e, Selçuk’a, Burak’a ihanet etti.

Eğer bana sorarsanız bu adamın dikiş tutturamamasını, kulübünden tepki görmesini, taraftarın onu sevmemesini isterim. Bize yanaşsın, biz istemeyelim. Tek şansı kalsın. Üstelik zaten tüm becerileri abartılıyor.

Gene, eski sevgilim benden sonra kötü şeyler yaşasın, yeni sevgilileri onu sevmesin, bana dönmek istesin, tek çaresi olayım, zaten güzel falan da değil dercesine.

Futbolcularla olan ilişkilerin, duygusal ilişkilere bu kadar benzemesi tuhaf mı? Olabilir.

Şimdi sen o Barcelona maçına çıktın ya, keşke Barcelona temiz bir yenseydi sizi, çimlere çöküp kalsaydın keşke Galatasaray’dan hiç ayrılmasaydım deseydin.

Bunlar geliyor aklıma.

Ama sonra maça bakıyorum, Atletico öne geçince inceden bir sevinç. Sonunda Arda ve kupa..Tüh yahu diyorum aldı gene, içten içe engelleyemediğim bir sevinç. Bir “aferin lan koca kafalı” ifadesi ile.

Şimdi sen Şampiyonlar Ligi finaline çıkacaksın ya.

(gerçi sakat olduğu için çıkamayacak galiba ama olsun)

Real o kupayı size bırakırsa yazıklar olsun onlara. Temiz bir fark atarlarsa Atletico muhabbeti biraz söner belki. Ya Arda’da da pek olay yokmuş derler. Üzülürsün falan, benim hoşuma gider.

Diyorum da gene engel olamadan içimden hadi be oğlum diyeceğim herhalde. Her zaman olduğu gibi.

Olum bana bak..

Biz seni çok seviyorduk lan, gerizekalı herif..Ne vardı durduk yerde gidecek.

Beter ol da çaresiz kal o final maçlarında inşallah.

Dön sonra.

Uzatma fazla arayı, olmuyor böyle.

Özlüyoruz.

Özgür Kızılaslan

Portal Konusu İçin Tıklayın

Tarif ettigin butun negatif duygulari ben de besliyorum.Lakin sampiyon olduktan sonra ben de icten ice sevinmeden edemedim. Ne kadar kizgin, kirgin olsam da kendisine, finale cikmisken cl kupasini da almasini istiyorum koca kafanin.

Aynı hisleri bende yaşıyorum ...

Al kupayı bugün sonra ilk uçakla dön istanbula koca kafa sensiz olmuyor...

hadi nas ardacim benim aklima 60. dkkda dili disari cikan ardadan baska bisey gelmiyor

fatih terimi bizi satti diye kebapci yapanlar simdi arda geri donsun demeye hakki olmayan insanlar

yorumlarda bakalim o gruptan kimse olacakmi sizde ona gore yazin yorumlarinizi ki paradox yasanmasin

Arda Turan..

galiba 14 yasindaydim yeni yeni Galatasaray takiminin starlarin arasina girdiginde. Cok cok seviyordum. Ardayi gorunce her zaman aklima gelir. Yeni Fifa oyunu cikmasini bekleyemezdim. Arda'nin hak ettigi ratingi istedigim icin. Belki bu sene daha yüksekdir diye bekledigimi hatirliyorum. Galatasaray o zamanlar pek basarili degildi ama cok zevk aldigimi hatirliyorum galatasarayin maclarina bakmaktan ve galatasarayi takip etmekten. Baros, Kewell, Lincoln, Arda 4lüsü muthisdi. Sevmemek elde degildi. Her sey yolunda gitmedi ama ve teknik direktörler geldi ve gitti. Rijkaard döneminin ilk basi cok güzeldi ama sonu güzel olmadi maalesef. O aralar sinirler basladi galiba. Takimin kötü gidisaati icin bi suclu bulunmasi gerekiyordu. Medya bence cok Arda'nin üzerine vardi. O zamanlarda daha benim yasimda ki bir cocuktu ve onun seks hayati konusuluyordu televizyonda. Bunlar bana yapilsa ben Türkiye'de bir saniye bile durmak istemem. Zamaninda cok cok kizdim gittigi icin ama ayni durumda olsam artik ben yapmazdim diyemem. Tek bir sey var halen kizginlik duygumum o da Galatasaray'a 'bu kulup' dedigi icin ve 'bu kulup'de oyunculara yemek verilmedi demesi. O halen zoruma gidiyor ama afediyorum seni Arda Turan, Galatasaray'in cogugu..

Ayni düşünceler içindeyim. Bi yanim başarısız olmasını istiyor, öteki yanim her başarısında sanki o hedeflere Galatasaray ulaşmış gibi seviniyor. Hıyar.

N5

Gelirs etekrar ayni arda olabilir. Güzel yazı.

Tapatalk

Galatasarayın kötü dönemlerinde, kaptanlığı taşıyamamış,futboluyla değil de özel hayatıyla öne çıkmiş, sinema kapattırmiş, kaprıslı kaprıslı taraftarlarla tartışmış , Milli takımda ise prim pazarlığı yapmıştır. İyi bir futbolcu olabilir belki, ama bir Metin Oktay olamayacak asla. Oysa o okadar heyecanlandırmıştın ilk zamanlarında beni, bizleri.

İnsanın zaten birisine yoğun duygular beslemesi için o kişiyi umursuyor olması lazım. Yani burada bir şekilde atıp tutan herkes aslında Arda'yı bir parça sevdiği için sitem ediyor.

Ben kötü düşünmek istemiyorum çünkü çocuğun içinde bir kötülük olduğuna inanmıyorum. Doğrusuyla yanlışıyla temiz bir çocuk Arda.

Arda'nın ne işi var Türkiye'de allah aşkına. Önümüzdeki yıl 5+3 rezaleti ile daha da sefil bir lig olacak.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evet ya gelse takımı bir güzel karıştırsa burak ve selçuk'la beraber.okan ve emre abisinin jardel'e yaptığı gibi sneijder vs. dövse.ulan ne ardaymış adamı messi yaptınız a.madrid'in vasat topçusu bide d.costa gibi 40 küsur gol atmış adam varken bunu takımın yıldızı diye gösteren var.

evet ya gelse takımı bir güzel karıştırsa burak ve selçuk'la beraber.okan ve emre abisinin jardel'e yaptığı gibi sneijder vs. dövse.ulan ne ardaymış adamı messi yaptınız a.madrid'in vasat topçusu bide d.costa gibi 40 küsur gol atmış adam varken bunu takımın yıldızı diye gösteren var.

qöbekhh dmheyi unnttn qanqa

Geri
Üst Alt