- 14 Ağustos 2011
- 28.944
- 2.102
- 2.043
Arda efsaneleşmedi ki bizde. Onu geçtim, "itibarsızlaştırma" olayı da doğru değil. Basın yalan haber yapmıştır, her zaman yapar. İspanya'da da yaparlar, İngiltere'de de, Fransa'da da... İlk değil, son değil.Fatih Hoca G.Saray'da iken Mersin maçının sonunda TFF'nin kendisini "itibarsızlaştırma" operasyonu içerisine girdiğini iddia etmişti. Şimdi o TFF'nin başındaki kukla Arda'yı "itibarsızlaştırmaya" çalışıyor ve başardı. Arda haklıdır , haksızdır konusuna girmeyeceğim ama bu forma altında efsaneleşmiş isimleri çok kolay yiyorlar.
Aynı zamanda basın tam tersini de yapar. NTV Spor'un Arda'ya ne kadar yalakalık yaptığı ortada. Barcelona'ya gittiğinden beri EURO16 dönemini saymazsak istikrarlı bi biçimde övülüyor kendisi. Söz konusu gazetecinin Arda'nın ailesi hakkında yazdığı bişey bulamadım hala, doğrulamadan konuşmak güzel değil ama burda da Arda mağdur edebiyatı yapmaya çalışmış gibi alakasız meselelerden bahsederek.
Arda'nın yapması gereken meseleyi Fransa'da halletmekti. Veya Fransa dönüşü. Terim'in de süreci doğru yönettiğini söyleyemeyiz. Biri çıkıp "şu şu oldu" veya "şöyle olmadı" diyebilmeliydi. Hadi olayların üzeri bi şekilde örtüldü, herkes mutlu mesut... Aradan 1 sene geçmiş neyin problemini çıkarıyorsun? Hakan Çalhanoğlu - G.Töre olayı bile bu kadar uzamadı. Ömer Toprak konuşmadı bile, sadece daveti reddetti. O da kavga çıkarabilirdi. Basına konuşabilirdi "eli silahlı adam Milli Takım'daysa benim orda işim yok" gibisinden.
Uçakta problem çıkarmak, ne yapmış olursa olsun babası yaşındaki adama saldırmak (hele aradan 1 sene geçtikten sonra), düpedüz eşkiyalık. Adamın uçakta olması senin için sorunsa ya hocaya gidersin "bunu indirin" dersin, ya da "hocam bu herif varsa ben ayrı geleceğim, ya da müsade isteyeceğim bu seferlik" falan dersin.
30 yaşındaki beli dönmeyen, yedekte çürüyen kağnı hızındaki adamın Milli Takım'a bu şartlar altında sağlayabileceği en güzel katkı genç oyunculara örnek olmakken, o tam tersini yapıyor. Gencecik çocuklar var orda, hepsi muhtemelen dünyanın en iyi 5 takımından birinin kadrosundaki Arda'ya bakıyor. Bu çocuklar için iyi mi oldu?
Arda dediğin gibi "itibarsızlaştırma" operasyonuna kurban ediliyor da olabilir. Ama bu operasyona balıklama atlayan da bu davranışlarıyla kendisi. Üzerinden o kadar zaman geçtikten sonra olayı tekrar gündeme getiren, hem de hiç olmadık yerde, kendisi. Rahatlıkla sorunlardan kaçınabilecek olan kendisi biraz önce anlattığım gibi. Ama onun aklı fikri kabadayılıkta. Kimse kusura bakmasın, Arda haklı olabilecekken haksız duruma düşmüştür. Kendi kendisini itibarsızlaştırmıştır.