Cevap: Arda Turan resmen Atletico Madrid'te
Devir değişti dostlar. metin oktay zamanında futbol pazarı bu kadar gelişmemişti. Her gelişen sektörde olduğu gibi, futbol pazarıda gelişirken içine pislikleride alarak gelişti. Chelsea - Manchester city - barcelona gibi takımların başkanları daha doğrusu sahipleri futbol pazarında söz sahibi olmaya başladı. Avrupa ülkelerindeki futbol ekonomisinin artmasında bu isimlerin ve daha sayamadığım bir çok isimin katkısı büyük. Bu gelişim karşısında bizim ülkemiz kayıtsız kaldı, avrupa kadar gelişemedi. alt yapı avrupa gibi değildi. Avrupadaki köklü klüpler alt yapıya paralarını harcarken, her ülkede her şehirde bir izleme komitesi oluştururken, biz avrupanın 27-32 yaş sınırındaki futbolculara harcadık paralarımızı. hal böyle olunca onların ligleri haklı olarak bizden üstte tutuldu. Ve avrupa vitrini denilen olay boy göstermeye başladı. Biz 10 yılda alt yapıdan bir oyuncu çıkarırken, arsenal her yıl takım kadrosu yeniledi, keza barcelonanın yedek takımını geçenlerde hazırlık maçlarında izledik. Avrupada köklü klupler arasında sadece real madrid gençleşmeyi alt birimleriyle değil parasıyla yaptı. onlardada istikrar olmadığı için barcelonanın altında ezildiler. İşte bu sebepten ötürüdür ki, Bizim futbolcumuzda avrupada oynama hayalleri kurmaya başladı. ve yine bu sebepten ötürüdür ki, arda turanın takımdan ayrılışını üzüntü değil sevinçle karşılıyorum ben. 1 sene daha kalması taraftarı değildim, çünkü bu sene takımımız yenilenmeye gitmişti. Arda turan bu sene gönderilmezse seneye daha zor olurdu göndermek. aynı şekilde atletico madrid'de yeniliyordu kadrosunu. bonservis konusuna gelince, Bizim ülkemizin AB'e girmemesinden ötürü türk futbolcu avrupaya giderken sıkıntı yaşanıyor bonservis konusunda. Buna rağmen arda turanın iyi bir ücretle takımdan gittiğini düşünüyorum. Arda turan bizim gözümüzde üst düzey bir futbolcu olabilir fakat avrupalının gözünde tam tersi standart bir futbolcu imajı çizdi hep. İki taraf içinde hayırlı uğurlu olmasını ve arda'nın atletico madrid takımında başarılı olmasını dilerim. büyük ihtimalle 10 ya da 14 numaralı formayı terletecektir. Saygılarımla.