Asgari Ücret Tahminleriniz? | 5500 TL Oldu

İkinci problem de bu zaten. Çoğu şirket yıllardır enflasyonun altında zam yapıyor böyle oldukça da asgari ücretle diğer maaşlar günden güne yakınsamaya başladı. Orta gelir grubunun yok edilmesi böyle gerçekleşiyor zaten.
Sendikan varsa enflasyon zammı zorunlu oluyor ama sendikan yoksa malesef dediğin gibi vicdana kalmış. Şirketin kaliteli bir şirketse veriyor o farkı ayırt etmiyor ama öyle enflasyon 23 açıklanırken 10 felan veriyorlarsa gerçekten çok kötü olur o kişiler için.

Birde şu var ocakta verilmesi gereken enflasyon zamları mayısta veriyorlar çoğu şirket ve mayısa kadar sen enflasyona ezilip borçlanıyorsun mayısta geriye dönük alsan da bi anlamı kalmıyor bu da çok kötü bir durum bana göre.

Ne gibi her sene enflansyon ne açıklanırsa +2 +3 fark ile zam yapılır bu sene 23 'den az enflasyon olmayacağını öngörürsek 25 üstü zam bekliyorum buda orta gelirli biri için bence yeterli bir miktar fazlasını beklemek hayalcilik olur. Benim sormak istediğim şirket politikası mı yoksa zorunlulukmuydu diye demek ki şirketin politakası.
Şuan için şirket karlılığı ile alakalı bir durum yani normal olan enflasyon kadar zam yapılması ama herkes krizi fırsata çeviriyor işsizlik yüksek diye tamamen insaflarina kalmış

Sendikan varsa enflasyon zammı zorunlu oluyor ama sendikan yoksa malesef dediğin gibi vicdana kalmış. Şirketin kaliteli bir şirketse veriyor o farkı ayırt etmiyor ama öyle enflasyon 23 açıklanırken 10 felan veriyorlarsa gerçekten çok kötü olur o kişiler için.

Birde şu var ocakta verilmesi gereken enflasyon zamları mayısta veriyorlar çoğu şirket ve mayısa kadar sen enflasyona ezilip borçlanıyorsun mayısta geriye dönük alsan da bi anlamı kalmıyor bu da çok kötü bir durum bana göre.

Sendika olsa da belli politikaları değiştiremiyorsun. Pandemide THY %30 düşürdü maaşları, sonra da istemeyen varsa istifa etsin dedi, sendika hiç bir şey yapamadı.

Şu an yeni başlayan normal düz bir memur kaç para alıyor? 4.300- 4.500 falan mı? Asgari ücret 3800 falan olursa memura da genel bir iyileştirme yapılması gerekmez mi? Arada fark kalmıyor neredeyse.

4100 filan olursa özel sektörde çok fazla işten çıkartma olur
3500'ü geçecegini sanmıyorum

Aslında bu gelen zamlara ve Türk lirasının erimesine filan 5000 tl olması lazım. Ekmek 5 liraya dayandı

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sağlıkçılar için dedi onu ya öğretmenler için denilmedi sanırım

Doktorlara zam yok denildiği gibi 800 küsür TL mi ne halka yalan söylüyorlar geçen de böyle yaptılar doktorlar çok iyi döner alacak dediler binlerce doktora performans ödemesi yatmadı , sonra halk garezinden linç ediyor

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şimdi size birşey soracağım ben asgari ücrete çalışan biri değilim? Örnek veriyorum benim maaşım 10bin TL enflasyon %23 âçıklandı. Şirket bana yüzde 23den az zam veremez değil mi ?

Vah gülüm saf kardeşim benim 🤣

Şu an yeni başlayan normal düz bir memur kaç para alıyor? 4.300- 4.500 falan mı? Asgari ücret 3800 falan olursa memura da genel bir iyileştirme yapılması gerekmez mi? Arada fark kalmıyor neredeyse.
%12.5 + 1.000 TL seyyanen dedikoduları var kurumlarda ne kadar doğru bilmiyorum pek sanmıyorum da ama %12.5 + 500 TL seyyanen kesin deniyor...

Herşeye zam koyarsan verdiğinin bir anlamı yok. İnsanların onuruyla yaşayabileceği şartlar sağlanmalı. Market alışverişin de ben çocuğuma istediğini alabiliyorken başkası çocuğuna alamıyorsa o düzene lanet gelsin. Bir babanın bir annenin boynunu büktüğü düzen yerin dibine girsin.

Doktorlara zam yok denildiği gibi 800 küsür TL mi ne halka yalan söylüyorlar geçen de böyle yaptılar doktorlar çok iyi döner alacak dediler binlerce doktora performans ödemesi yatmadı , sonra halk garezinden linç ediyor

Yine birileri show yapmış

6 ay filyasyon yaptık 1ay tek 3 bin yatırdılar, aile hekimlerine 3 bin ödeme dediler 4 ay geçmişti 1.500 tl yatırdılar. Ben vazgeçtim bize zam falan yapmasınlar millet açlıktan ölüyor ona baksa bana yeter.

3640 TL. olacağını tahmin ediyorum.

Geri
Üst Alt