Uzman doktor emekli maaşı 4-5 bin seviyesinde. O kadar vergi verip bu maaşı almak rezalet. Sadece ona yönelik düzenleme idi ama 5 bin yalanı ve diğer sağlık personeli bu yalanı bilmesine rağmen eylemleri ile o da olmadı. Geçenlerde sağlık personeli döneri yüzde 20 arttı doktordan kesilip kimse ses etmedi halbuki. Çok ciddi bir doktor düşmanlığı var her anlamda.
SM-G985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Maalesef ama ben bunu yıllar önce gördüğüm için devletten istifa ettim.
Bir kere döner sermaye ve performans konusunun tamamen kalkması lazım bu sağlık çalışanlarına birbirine düşüren çok ciddi bir mesele, Doktorlar arasında adaletsizlik yaratan bir sistem. Bunun dışında o kadar dengesiz ki yoğun çalışan diğer sağlık personellerine de dağıtılan paralar da kesinti olduğunda çok komik paralar yatabiliyor bu doktora karşı olan garezin alt yapısında biraz da bunun etkisi olduğunu düşünüyorum.
Mecburi hizmette döner Sermaye Komisyonu’nda görevli iken hastane batık durumda olduğu için her ay bizden 200 300.000 TL kesinti yapmamız istenirdi. Güç pilav 100.000 TL kesintiye giderdik bu durumda 500 600 tl döner sermayeden para alacak hastane personeli 100 TL gibi rakamlara düşüyordu aynı şekilde az performans alan hekimler de 1500-2000 TL alacakken 700 800 TL’ye düşüyorlardı.
Yüksek performans puanı olan hekimler ise bundan o kadar çok etkilenmiyorlardı. Yani sadece hastane personeli değil bir çok uzman hekim de bu adaletsizlikten olumsuz etkileniyor.
Ancak hiçbir hekim dışı sağlık çalışanının bir hekimin kazancına yönelik ithamlarda bulunması çok nahoş beyanlar vermesi Kabul edilebilir değil.
Sağlık sistemi tamamen hekimler üzerine kuruludur hekim yoksa o sistem hasta Çalışmaz Ekim dışı diğer personeller bu çarkın içerisindeki araçlardır bu bütün dünyada böyledir ve her zaman böyle olacaktır. Yani hekim dışı personel kendini nimetten sanmasın artık lütfen.
Şunu açık ve net olarak sorayım siz hiç bir adli vakadan dolayı 5 trilyon ceza kesilen hekim dışı sağlık personeli duydunuzmu 12 trilyon ceza alan uzman hekim var. Hekim dışı sağlık çalışanının hemen hemen hiçbir sorumlulu yok sorumlulu olmayan kişinin de kalkıp bu kadar para yüzünden Garez kasması, Zaten çok komik paralar altında ezilen hekimlerin ufacık alacağı bir iyileştirmeye gözünü dikmesini ben kabullenemiyorum.
Ben şu an sistemden çıktım yani bu yapılacak zamlar iyileştirmeler beni hiç etkilemiyor ama yıllarca bu sistem içerisinde çalışmış ve emek vermiş biri olarak bu çark ve düzenin tamamen değişmesi gerektiğini her zaman savunacağım.
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi