Asgari Ücret Tahminleriniz? | 5500 TL Oldu

Umarım Asgari ücrete çok zam yapmasınlar, hatta mümkünse hiç yapmasınlar. Zira asgari ücret e yapacakları zammın 2 katından fazlasını hepimizden çıkarıyorlar. Enflasyonu düşürsünler yeter. Özetle asgari ücret e % 30 zam yapılan yer de enflasyon % 60 oluyorsa aslında asgari ücretten % 30 indirim yapılıyor demektir.

4000 olmaz bence cünkü asgari ücretliye o kadar artış yaparsa memura ve emekliyede ciddi zam yapması gerekir okadar gözü kararttıklarını sanmıyorum henüz

Asgari ücreti arttırmaktansa seçim kararı alarak alım gücünü daha fazla arttırırlar zira seçim kararı alınır ve seçime kadar faize dokunmayacağız derlerse dolar 10 liraya iner hızlıca, üreticiler de insansa yaptıkları zamları geri alırlar. Bence bir düşünsünler.

Asgari ücreti arttırmaktansa seçim kararı alarak alım gücünü daha fazla arttırırlar zira seçim kararı alınır ve seçime kadar faize dokunmayacağız derlerse dolar 10 liraya iner hızlıca, üreticiler de insansa yaptıkları zamları geri alırlar. Bence bir düşünsünler.
@RTE

3750 düşünüyordum 4000 üstü bekliyorum artık malesef özgür demirtaşın dediği gibi 4000 üstü olsa da geçen seneye göre alım gücü düşecek

Diğer saçma bulduğum yorum: asgari ücrete zam yüksek zam gelirse fiyatların daha çok uçacağı.
Gelmezse sabit mi kalacak?
Zaten hali hazırda bu fiyatlamalar raflara yansımadı mı?
Parası neredeyse yarı yarıya değer kaybetmiş bir ülkenin; en asgariden maaş alan insanlarının suçu mu bu? Ve bu insanlar nasıl yaşayacak?

Geri
Üst Alt