Asgari Ücret Tahminleriniz? | 5500 TL Oldu

zam nekadar olursa ertesi gün gıda ulasım giyim kira vs gelecek yeni yıl zammı en az 2 katı artacaktır özellikle gıda ve giyim sektörü daha asıl zamlar gelmedi diyorlarmış ,toptancılarda konusalan bu

Öğretmen maaşları o kadar düşük mü hocam? Haber sitelerinde yok memura şu kadar zam bu kadar zam haberleri okuyoruz sürekli. Hangi memur bunlar acaba. Ya da oranlar düşük sanırım.
6.yılımdayım 5038 lira Kasım maaşım üstüne fazladan ve hafta sonu girdiğimiz derse göre 6000-6500 civarına çıkabiliyor

İsterlerse 5000 TL yapılsın. Yılbaşı sonrası zaten gelen zamlarla geri alınacaktır. Devlet iyilik ve ciddi destek yapacaksa, öncelikle vergi dilimi kesintisine son vermesi gerekiyor. Türkiye'deki bir çok fabrika eksik elemenla full kapasite çalışıp, mevcut elemanlarla mesai ile işletmeleri çalıştırıyor. Sürekli mesai ile çalışan askeri ücretli 4 veya 5. Ayda vergi dilimi dolup kesintiler baslayinca hem fazla saat çalışıp hemde askeri ucret altında maaş alıyor. Allah yardımcımız olsin

Reis 5000 lira yapacaktır .

Nereden anladım diye sorarsanız öğretmene doktora 2500 TL zam yapacağız dedi. Bu ülkede eğitimli insana yapılan zam her zaman asgari ücretin gerisinde kalacaktır

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sağlıkçılar için dedi onu ya öğretmenler için denilmedi sanırım

Şimdi size birşey soracağım ben asgari ücrete çalışan biri değilim? Örnek veriyorum benim maaşım 10bin TL enflasyon %23 âçıklandı. Şirket bana yüzde 23den az zam veremez değil mi ?

Marizlenmeye hazır mısın?
x5_970945146emz.webp

Artık hissetmiyorum.Böyle olduk.

Şimdi size birşey soracağım ben asgari ücrete çalışan biri değilim? Örnek veriyorum benim maaşım 10bin TL enflasyon %23 âçıklandı. Şirket bana yüzde 23den az zam veremez değil mi ?

İkinci problem de bu zaten. Çoğu şirket yıllardır enflasyonun altında zam yapıyor böyle oldukça da asgari ücretle diğer maaşlar günden güne yakınsamaya başladı. Orta gelir grubunun yok edilmesi böyle gerçekleşiyor zaten.

O zaman çok bir beklentin olmasın
Ne gibi her sene enflansyon ne açıklanırsa +2 +3 fark ile zam yapılır bu sene 23 'den az enflasyon olmayacağını öngörürsek 25 üstü zam bekliyorum buda orta gelirli biri için bence yeterli bir miktar fazlasını beklemek hayalcilik olur. Benim sormak istediğim şirket politikası mı yoksa zorunlulukmuydu diye demek ki şirketin politakası.

Geri
Üst Alt