Asgari Ücret Tahminleriniz? | 5500 TL Oldu

Elinde diploması ve donanımı olup alanı dışında çalışan insanlar da bir dolu. Misal bugün evli ve çocuklu kesime de 100 ve çocuk rakamına göre ekleme yapılırken eğitim almış ama memur olması gerekirken fabrika, market kasasında sürünenler için bir ekstra teşvik var mı? Kimsenin hakkı yok, okumuş kesime keşke okumasaydım dedirtmeye. Evli çocuklu olmak kadar eğitimin teşvik edildiğini görmedim. Buna çok kızıyorum. Diplomalarım var. İşsizim misal. Malulen emekli olan rahmetli babamın maaşı ile geçiniyoruz. Ben kendim yaşadığım bu zorluğu bir başkaları çeksin istemiyorum ama ne yazık ki cebindeki telefonunu çıkart diyen dayılar,kahvede isterse dolar elli lira olsun diyen okeyci şükür erbapları, biz zamanında tüp yağ kuyruğu gördük diyen ama şimdi yol yaptı diye göğsünü geren yurdum insanı sizden o yılların intikamını bu yolla alıyor. Yani geçmiş nesil sizinle, bugünün şartlarıyla affedersiniz ama sidik yarıştıyor ve kendisi ne çektiyse aynısını yaşa istiyor. Ben bu kini affetmeyeceğim öncellikle ve Karşılarında olarak belki çoğunuzun da ablası olarak gerekeni bu seçimde de yapıp tepkimi koyacağım. Ben ülkemi seviyorum. Sevdiğim için de gençlerin kaçmayı arzu etmeyeceği bir ortam ve hayat standartı hayal ediyorum. Evet fikir ayrılıkları olmuyor mu aramızda oluyor. Bu da çağ kaynaklı. Ebeveynlerimizle zamanında bizler de öyle bir çatışma içindeydik. Bunlar çok normal. Her dediklerini, yaptıklarını onaylamak zorunda değiliz. Ama bu isteklerini gözardı edeceğimiz anlamına gelmemeli. Y kuşağı kesim olarak görevimiz onları küstürmek değil kazanmak olmalı. Bize yapılanlar bu çocuklara yapılmamalı...Bir neslin hayali bitti tükendi. Ben yandım sen de yan demek yerine onları doğru olana, iyi olana yöneltmek gerek.

Mesai ye gelmiyorsan onu kıyaslama dışında tutmak lazım.
Yok hocam mesailik durum olmuyor bende. Elektrik elektronik arızalarına bakıyorum. Yani anlık müdahale ediyorsun. Çok nadir mesai oluyor. Yoksa mesai bende isterim. İsyeride bu konuda teknik elemanlardan kesebildigini kesip üretimdeki kere full mesai politikası uyguluyor

20211216_142624.webp

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

alim gücü gecen seneye göre cok daha fazla düstü, yapilan zam cok yetersiz

10 binin altinda alanlarin hemen hemen hepsi gecim sikintisi yasar her zaman

bir de su var bu maasi kac tane is yeri ödeyebilir ki?

kücük esnafin mümkünati yok bu paraya eleman calistiramazlar

hani bu ortamda büyüyebilen is yeri yok ki hepsi zarar yapiyor her gün kur yüzünden

Reis ülkeye komünizm mi getirecek bu gidişle herkes aynı maaşa çalışacak

okuyan kesimden oy alamıyorlar zaten okuyanla bunların ne işi olur

Tüm ülke asgari ücretli oldu, reis sosyalizm getirdi helal

SM-G985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tahminim 250 TL şaştı. O değil de bize bu oranda zam yapılır mı acaba!

Geri
Üst Alt