Asgari Ücretli Bir Ayda Hangi Ürüne Ne Kadar Ayırabiliyor?

Şirketi Allah için şikayet et böyle şerefsiz kurumlar gerçekten çok can sıkıyor. Allah kolaylık versin.
Bu tür durumlarda olanı söyleyeyim. Müfettiş görevlendirilir maliyeden. Gelen eleman sorar ofiste (kurumda) bulduklarına var mı sıkıntı diye. Personeller "yok" der. Olay kapanır.

Bu tür durumlarda olanı söyleyeyim. Müfettiş görevlendirilir maliyeden. Gelen eleman sorar ofiste (kurumda) bulduklarına var mı sıkıntı diye. Personeller "yok" der. Olay kapanır.
Abi ıspatlanır o kadar kolay değil malesef. Anlıyorum seni öyle olaylar oluyor biliyorum şirket çalışanları işinden olmamak için ancak kanıtlanabilir her türlü benim kızdığım nokta bunlar eğitim veriyorlar eğitim çocuklara gençlere vs bunlar insan yetiştiriyor bu kurumlar yazık gerçekten çok yazık.

Abi ıspatlanır o kadar kolay değil malesef. Anlıyorum seni öyle olaylar oluyor biliyorum şirket çalışanları işinden olmamak için ancak kanıtlanabilir her türlü benim kızdığım nokta bunlar eğitim veriyorlar eğitim çocuklara gençlere vs bunlar insan yetiştiriyor bu kurumlar yazık gerçekten çok yazık.

Tabiki ispatlanabilir ama tabi tipik devlet memuru zihniyetiyle gelen müfettiş denk gelmezse...İstihdam sağlıyor diye ne rezillikleri görmezden geliyorlar neler yapılıyor. Çok basit bir örnek, şimdilerde ABD'ye kaçak yollarla geçip arkadaşlarının Mustang'ıyla hatun avına çıkan beyaz yakalı köle arkadaşım 2 sene önce kendi şirketini bu şekilde şikayet etti. Gelen müfettiş ofiste denk geldiği herkesle tek tek konuşup sormuş "servis yok, yol parası vermiyor mu - 3-4 yıldır asgari ücretle mi çalışıyorsun az değil mi" vs diye. Sohbet edip gitmiş herif. Halbuki bordroları bir incelese ve işini adam gibi yapsa 100 kişiye yakın personeli olan firmanın her ay firma sahibi hariç yöneticiler dahil asgari ücret gözüktüğünü bunun hayatın doğal akışına aykırı olduğunu bilecek. Personellerin kart dökümleri, imza puantajları vs ortaya dökülse oluşan vergi kaybını ve personelin haklarının gaspını görecek ve şirketi tarihe gömecek cezalar yazılacak. Ama sonuç malum, işini hakkıyla yapanı bulmak zor.

Ben soyliyim, 8500 alsam ki şuan almıyorum 6250 TL alıyorum, 3400 kredi kartı borcu asgari, 3250 kredi borcu, 2000 TL vergi yapılandırılması ödüyorum. Sadece 6 gün çalıştığım maaşla yemeden içmeden kira ödemeden ısınmadan -150 ile işin içinden siyrilabiliyorum. Şimdi diyeceksiniz nasıl geciniyorsun, isim sabah 9da basliyor 4:30da bitiyor. Akşam 10a kadar özel ders veriyorum haftanın 6 günü. Bugün hasta oldum gidemedim özel derslere eve geldim, muazzam zararım var. Köpek gibi çalışırsam az biraz yasayabiliyorum bir öğretmen olarak(özelde). Bugun patron açıklama yaptı, asgari ücret vermeyeceğiz sene sonuna kadar anlaşılan fiyatla çalışmak isteyenler bizimle kalsın, asgari ücret isteyen öğretmenler ayrılabilir diye😄 hayat cidden çok komik. Ama tekrar tekrar şükrediyorum iyiki batmisim diye. Ben bu adamlar gibi öğretmenime asgari ücret asla teklif etmezdim, hep en az 1.5 kat fazlasını verirdim, bu durumda da veremeyecegim için daha kötü batardim. Şimdi en azından 36 ay sonra batisimin izlerini silebiliyorum
6250 nasıl veriyorlar ki yasal mı bu durum

Geri
Üst Alt