Atatürk’ün Ezan ve Kur’an-ı Kerim Hakkındaki Fikir ve Düşünceleri

adam dine inanmıyorsa öyle kabul edelim. hem adam siyasetçi. siyasi amacı için olumlu yada olumsuz konuşmuş olabilir, dini özelidir beni ilgilendirmez. iyi müslümanmış ya da ateistmiş diye daha çok sevmem.

bir adamı sevebılmek ıcın dın on kosul mudur? dıne hızmet ılla namaz kılıp tum halkı fes takmasını bas ortusu takmasını saglamak mıdır? unutmayın kı o donem bagımsız olan tek musluman devlet turkıye ıdı..o donem somurge altında suan da ortadoguda emınım rahat rahat yasıyorlardır dınlerını..15 yıldır soylenmedık sey , yapılmadık hakaret kalmadı zaten Ataturk hakkında ona ragmen Turk nufusunun yuzde 70 ı hala sahıp cıkıyor.bu topraklardan nası osmanlı padısahları sılınmedıyse O da sılınmeyecektır. ne kadar ugrasırlarsa ugrassınlar

bir adamı sevebılmek ıcın dın on kosul mudur? dıne hızmet ılla namaz kılıp tum halkı fes takmasını bas ortusu takmasını saglamak mıdır? unutmayın kı o donem bagımsız olan tek musluman devlet turkıye ıdı..o donem somurge altında suan da ortadoguda emınım rahat rahat yasıyorlardır dınlerını..15 yıldır soylenmedık sey , yapılmadık hakaret kalmadı zaten Ataturk hakkında ona ragmen Turk nufusunun yuzde 70 ı hala sahıp cıkıyor.bu topraklardan nası osmanlı padısahları sılınmedıyse O da sılınmeyecektır. ne kadar ugrasırlarsa ugrassınlar

Mainstream medyada, ne gibi hakaretler edildi ? (Misiroglu gibi mezhuplardan bahsetmiyorum)

mainstream den kastın hurrıyet mıllıyet kanald starsa onlar etmez tabı ama bı kanal 24 kanal 7 ulke tv yı fln ac neler konusuyorlar

Acikcasi benim takip ettigim kanallar degil, sadece neleri hakaret olarak gördügünü merak ettim ? Mesela diktatör mü diyorlar ?

Atatürk ateistti,dinsizdi diyenler gelmedimi daha

Atatürk ateistti,dinsizdi diyenler gelmedimi daha

Ataturk ustun zekali bir insanevladi, akli basinda da bir dinsizdir.

h-yar-n-faydas-nelerdir.jpg

1 adet rodos adasını fetih için 20.000 genç askerimizin ölmesine sebep olan çok dindar kanuniden ise ülkesini düşman kuvvetlerinden kurtaran dinsiz atatürkü yeğlerim

Bu tarz konular nedense hep Mustafa Kemal'in dini imanı üzerinden yürür gider. Bırakın başkasının dinini imanını sorgulamayı da kendi imanınıza eğilin biraz. Milletinki ile uğraşmaktan kendi ahiretinizi yakacaksınız.

Bu tarz konular nedense hep Mustafa Kemal'in dini imanı üzerinden yürür gider. Bırakın başkasının dinini imanını sorgulamayı da kendi imanınıza eğilin biraz. Milletinki ile uğraşmaktan kendi ahiretinizi yakacaksınız.

Bu konular genel olarak karisik, Türkiye´de dini olmayan insanlara karsi hasta ruhlu bir bakis acisi var. Ayse Hür bir programda, Atatürk´ün dini olmadigini anlatiyordu, sonra sunucu araya girdi, ve bu konusmalarini, sanki hakaret ediyormus gibi yansitti/algiladi. Sonra Ayse hanim kendisinin Ateist oldugunu aciklamak zorunda hissetti... Bu misalde konu Atatürk´te degil, Ayse Hür, kadinin program icin bulundugu ortamda, dini görüsü, hakaret olarak algilaniyor.

Atatürk´ün Müslüman olmamasi, onu daha az insan yapmiyor, yada müslüma olsa, daha fazla insan olmayacak.

Mustafa Kemal'ın dindar olduğunu iddia edecek kadar komik duruma düşmeyelim. Bir zahmet yaptıklarına bakın, 1960'lara kadar TDK'da Türkün dini Kemalizm'dir diye yazdırmış bir adamı burada insanlara müslüman diye yutturmaya çalışmak aymazlık resmen.

Atatürk'ün ezan ve kuran hakkındaki fikir ve düşünceleri olumlu olsa ne olur olumsuz olsa ne olur? Bu millet hala ufak işlerin peşinde... Neye inanıp inanmadığı kime ne arkadaş? Bu vatan için mücadele etmedi mi bu adam? Hem askeri hem de siyasi olarak bu ülkeye çok şeyler vermiş saygıdeğer bir adam. Seversin sevmezsin hatta yeri gelir belki eleştirebilirsin onu bilemem lakin saygı duymuyorsan sağlıklı bir zihin yapısına sahip olduğundan şüphe duyarım. Bir de sanki ülkenin tüm sorunları bitmiş gibi Atatürk inançlı mıydı inançsız mıydı sorunsalına kafa yoruyorlar :red: Bu ülkenin meselesi bu mu arkadaş? Bu kadar sığ bir millet mi olduk? Ona bakarsan Vahdettinler, Menderesler, Tayyipler inançlıydı da ne oldu? Atatürk'e küfür edenler genellikle bu saydığım isimlere taparlar da ondan diyorum :red:

Mustafa Kemal Atatürk'e her koşulda saygı duyan bir insanım. İnançlı mıydı inançsız mıydı bilemem. Lakin inançsız bir insansa, kendisiyle alakalı biraz önce saydığım isimlerle herhangi bir konudan en ufak bir benzerlik bırakmadığı için saygım bin kat daha artar...

Mustafa Kemal'ın dindar olduğunu iddia edecek kadar komik duruma düşmeyelim. Bir zahmet yaptıklarına bakın, 1960'lara kadar TDK'da Türkün dini Kemalizm'dir diye yazdırmış bir adamı burada insanlara müslüman diye yutturmaya çalışmak aymazlık resmen.

Dindar degildi, Müslüman da degildi, ama senin bahsettigin ibareyi onun yazdirdigini belgeleyen bir kanitin var mi ? Atatürk dogmalari karsi bir insandi, kendisi de asla bir dogma yaratmak istememistir.

Dindar degildi, ama senin bahsettigin ibareyi onun yazdirdigini belgeleyen bir kanitin var mi ? Atatürk dogmalari karsi bir insandi, kendisi de asla bir dogma yaratmak istememistir.

Her şeyi eksik bilme, kendine yontma hastalığı ile alakalı o yorum :D Latifeye vuruyorum ahiretinizi yakacaksınız diye ama yakacak bunlar hakikaten :D

Din bu dilde hangi anlamlarda kullanılıyor ? TDK' hangi anlamlarda kullanmış ? O dönemde nasıl tarif edilmiş ? Biraz bunları da araştırıp, yazsalar böyle saçmalamayacaklar ama zor geliyor. Nasıl olsa Google amca var. Doğru yanlış ne varsa kendine yarayanı al, inan, sonra birde savun. İnternet çöplüğünde dolaşan martılar gibi çığlık çığlığa başlıklarda süzülüyorlar işte :)

Her şeyi eksik bilme, kendine yontma hastalığı ile alakalı o yorum :D Latifeye vuruyorum ahiretinizi yakacaksınız diye ama yakacak bunlar hakikaten :D

Din bu dilde hangi anlamlarda kullanılıyor ? TDK' hangi anlamlarda kullanmış ? O dönemde nasıl tarif edilmiş ? Biraz bunları da araştırıp, yazsalar böyle saçmalamayacaklar ama zor geliyor. Nasıl olsa Google amca var. Doğru yanlış ne varsa kendine yarayanı al, inan, sonra birde savun. İnternet çöplüğünde dolaşan martılar gibi çığlık çığlığa başlıklarda süzülüyorlar işte :)
Yav hiç sorma :D Hani forumda falan yasak olmasa ceza yemeyeceklerini bilseler falan seni beni Ataputçu diye yaftalayacaklar bir de şüphesiz ama ortam müsait değil işte :D Ciğerini biliyoruz artık böylelerinin...

Yav hiç sorma :D Hani forumda falan yasak olmasa ceza yemeyeceklerini bilseler falan seni beni Ataputçu diye yaftalayacaklar bir de şüphesiz ama ortam müsait değil işte :D Ciğerini biliyoruz artık böylelerinin...

Daha beteri şu ki; Mustafa Kemal'e dair olumlu bir kaç kelam eden herkesi de ''Kemalist'' yada ''Atatürkçü'' zannediyorlar.

Neyse daha önce yine benzer bir tartışmada yazdığım şeyi buraya da yazayım;

Mustafa Kemal inansa ne olacak, inanmasa ne olacak ? Ateist olsa, Budist olsa, Pagan olsa, Müslüman olsa ne değişecek ? Bu topraklar için verdiği bağımsızlık mücadelesi ve nicesi anlamını mı yitirecek ? Mustafa Kemal'in sizin baktığınız taraftan dünyaya bakması gerekmiyor. Onun durduğu yere nereden bakarsanız bakın saygı duymanız gerekiyor. Zira kendisi bu saygıyı hak edebilecek ender tarihi şahsiyetlerden birisidir.

Benim için olayın özeti budur.

Daha beteri şu ki; Mustafa Kemal'e dair olumlu bir kaç kelam eden herkesi de ''Kemalist'' yada ''Atatürkçü'' zannediyorlar.

Mustafa Kemal inansa ne olacak, inanmasa ne olacak ? Ateist olsa, Budist olsa, Pagan olsa, Müslüman olsa ne değişecek ? Bu topraklar için verdiği bağımsızlık mücadelesi ve nicesi anlamını mı yitirecek ? Mustafa Kemal'in sizin baktığınız taraftan dünyaya bakması gerekmiyor. Onun durduğu yere nereden bakarsanız bakın saygı duymanız gerekiyor. Zira kendisi bu saygıyı hak edebilecek ender tarihi şahsiyetlerden birisidir.

Olay bu kadar basit ;)

Birsey üzeri yazmadan, en azindan yeterince düzeyde arastirilma taraftariyim. Türkiye´de büyük sorunlarindan bir tanesi, tarihin adam gibi anlatilmamasidir. Ya abartilir, yada kilifa uymayinca, büzülüp, uygun hale getirilir. Türkiye´de tarih cocuklari bastan itibaren, bilimsel bir sekilde anlatilsaydi, degisik arayislar icinde olmazlardi. Sonra ilk okduklari konuda, insanlar kandirilmis hissediyor tabi...

Selamlar. Öyle olsa ne olacak böyle olsa ne olacak deniliyor iyi güzel.Tabiki mustafa kemalin dini bizi ilgilendirmiyor isterse puta tapar benide ilgilendirmez.Burda önemli olan Rejim.Rejim.Rejim.Konuşulacak çok şey var ama din anlayışı başlık içinde yerlerde oldugu için tartışamayacağım.Bu sözlerim şahsınıza değil.

Geri
Üst Alt