Atatürk’ün Ezan ve Kur’an-ı Kerim Hakkındaki Fikir ve Düşünceleri

Yasin Şimşek renktaşım tarihe yeni bir yön verebilirsin o bilgilerle. :d

Oooof of. Beyinlere bak.

Ben Atatürk'ün din hakkındaki fikirlerinden çok, bana göre tarihte Türklere, İslam dini konusunda yapılacak en iyi şeyi Kur'an-ı Türkçe'ye çevirttirerek yapmıştır.

Ben hala Kur'an-ı Türkçe okuma taraftarıyım, yanlış bir algı var insanlarda tarih boyunca empoze edilmiş bir algı. Bu kitabı kutsal yapan şey içerisinde ki bilgilerdir, bu kitap İslam dininin kılavuzu olsun diye yazılmış fakat hiçbir zaman kılavuz olarak kullanılmamış bir kitap. Düşünsenize din hakkında en doğru, en güvenilir bilgilerin olduğu bir kitap var ama insanlarımızın %99'u bu kitabı okuyunca hiçbir şey anlayamıyor. Bahaneler de birbirinden komik "vay efendim Arapçası daha büyük sevap ", "Türkçesi yanlış çevrilmişse okuyunca günah kazanırsınız" böyle komik bahaneler olabilir mi ya? Bana göre bir kere sen o kitabı dini öğrenmek için değil de sırf sevap kazanmak için okuyorsan baştan kaybetmişsin zaten.

Ben hep bu din konusunu şuna benzetirim; Çok çok önemli bir ürün alıyorsun ama kullanım kılavuzu Arapça, yanlış kullanırsan ürünün mahvolma riski var. Anlamıyorsun tabi eviriyorsun çeviriyorsun, sonunda için içinden çıkamayıp yetkili servisi arayıp bilgi alıyorsun. Bazı yetkili servis elemanları işin ehlidir, işini düzgün yapar ama bazıları konu hakkında hiçbir bilgisi yoktur. ya da bazı şeyleri yanlış biliyordur. Buna gerek kalmaması, riske atmamak için ne yapılması gerekiyor ya Arapça öğrenip kılavuzu kendin okuyacaksın, ya da kılavuzu Türkçe yazdıracaksın

yil olmuş 2015, millet daha Atatürk'ün din hakkindaki düşünceleri tartişiyor

wake the f up

yil olmuş 2015, millet daha Atatürk'ün din hakkinda düşünceler üzeri tartişiyor

wake the f up

Zamaninda Türkiye´de cocuklara okullarda gercekler üzerine kurulu bir tarih ögretselerdi, asla tartisma konusu olmazdi. Ama sen Müslüman dinine inanmayan bir adami, yillarca Müslüman diye ögretirsen, düzmece kitaplar ve hikayeler ile. 100 degil, 200 yil da tartisilir güzel kardesim.

Zamaninda Türkiye´de cocuklara okullarda gercekler üzerine kurulu bir tarih ögretselerdi, asla tartisma konusu olmazdi. Ama sen Müslüman dinine inanmayan bir adami, yillarca Müslüman diye ögretirsen, düzmece kitaplar ve hikayeler ile. 100 degil, 200 yil da tartisilir güzel kardesim.

Zamaninda Türkiye´de cocuklara okullarda bilim üzerine kurulu bir öğretim verselerdi, asla tartisma konusu olmazdı bu ve bunun gibi mevzular.

Yil 2035. Turkiyenin nufusunun %60-70 dinsiz ve geri kalanin musluman ve diger batil inanca sahip insanlardan olusacagini gorebilir gibiyim. Sacma dusundugumu sanan 20 sene oncesinin Turkiye'siyle bugunu kiyaslasin.
Ben 20 sene once bir lise ogrencisiyken okulumuzda ateistim demeye cesaret edebilen bir babayigite rastlamadim. Oldugunuda sanmiyorum. sagolsun internettin abi yuzyillardir saklanan gercekleri gun isigina cikardi ve insanlar gunde onlarca, yuzlerce sayida aydinlaniyor. Bugun okullarda dine inananlarla dine inanmayanlar belki hemen hemen esit sayida. Ozellikle metropolitan bolgelerde. 20 sene sonra muslumanlarin cok kucuk bir azinlik olacagini kestirmek zor degil.

Yil 2035. Turkiyenin nufusunun %60-70 dinsiz ve geri kalanin musluman ve diger batil inanca sahip insanlardan olusacagini gorebilir gibiyim. Sacma dusundugumu sanan 20 sene oncesinin Turkiye'siyle bugunu kiyaslasin.
Ben 20 sene once bir lise ogrencisiyken okulumuzda ateistim demeye cesaret edebilen bir babayigite rastlamadim. Oldugunuda sanmiyorum. sagolsun internettin abi yuzyillardir saklanan gercekleri gun isigina cikardi ve insanlar gunde onlarca, yuzlerce sayida aydinlaniyor. Bugun okullarda dine inananlarla dine inanmayanlar belki hemen hemen esit sayida. Ozellikle metropolitan bolgelerde. 20 sene sonra muslumanlarin cok kucuk bir azinlik olacagini kestirmek zor degil.

Ne oldu Ersin, burada AKP hükümetini mi övüyorsun... :asd22:

Adam ölmüş , 80 küsür sene önce hayatla bir bağı kalmamış.

Küfür ettiğin , alkolik diye yadırgadığın adam sana direkt allaha kulluk etme şansı tanımış.

Ama anlaşılan yetmemiş , sen hala kula kulluk peşindesin.

sen kimsin de senin belgelerini kaale alalım şu güneş gözlüklerinizi çıkarıp gerçeği görün artık

Sen ne diyorsun ya ben mi anlatamadim sen mi anlayamadin.Ataturkun Dini beni ilgilendirmez diyorum Yurdumuzu dusmanlardan korudugu icin vatanimizi kurtardigi icin Ataturke saygim her zaman sonsuzdur demeye calisiyorum fakat dinine gelirsek mason olduguna dair bilgiler var.

Ben bir istişare'ye yatayım ,
Atatürk'ü rüyamda görürsem soracağım , Atam sen dinsiz miydin , budist miydin, agnostik miydin diye? Bu sorunun cevabını bulursam muassır medeniyetler seviyesine çıkacağız diye direteceğim.
Muhtemelen memleketin halini soracaktır , ona da bok götürüyor derim.

Sen ne diyorsun ya ben mi anlatamadim sen mi anlayamadin.Ataturkun Dini beni ilgilendirmez diyorum Yurdumuzu dusmanlardan korudugu icin vatanimizi kurtardigi icin Ataturke saygim her zaman sonsuzdur demeye calisiyorum fakat dinine gelirsek mason olduguna dair bilgiler var.

Mason´lari bana tarif et Yasin ?

Masonluğu nasıl canlandırıyorsun gözünde bilmiyorum fakat bil diye söylüyorum kardeşim, Bu söylediğim kural bölgeden bölgeye değişiklik de gösterebilir fakat genel itibariyle Giriş aşamasında bir inancının olması lazım. Türkiye için de aynı kural geçerli. Hür ve kabul edilmiş masonlar locası isminde bir loca vardı yanlış hatırlamıyorsam. İnanma zorunluluğu vardı.

Yani M.kemal Atatürk Ya Mason değil, ya da bir dini inanışı yok. ikisi aynı an da olmuyor. Ayrıca bahsettiğimiz kişi 1935 yılında Mason localarını kapattırmıştır. O dönem mecliste de Mason vekiller vardı. (Mim Kemal gibi.) Kapatılmadan 1-2 gün önce bu duyumu alıp kendilerini off konumuna getirmişlerdi. Tabi M.kemal paşa vefat ettikten sonra İsmet inönünün ilk icraatı Kapatılan locaları tekrar aktif hale getirmek oldu. O dönem Yeşilay'da kurulmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Masonik yapılanmaydı o da.

Geri
Üst Alt