Ateizm Hakkında

Hiristiyan dünyasinda hiristiyanliktan vazgeçip ateist olanlara anlayiş gösteriyorum.

Saygisizilik yapmak istemem ama Incil aykırılikla dolu oldugunu inkar edemem.

son zamanlardaki ateizmle ilgili konu sayısı,

satislariniza_ivme-kazandirin.png

üyelerin ise konuya ilgisi yok.. hala niye zorlanıyorsa

bazi ateistlerin yobaz olan müslümanlardan asagi kalir yanlari yok..herkesin inanci kendine arkadas..bu isleri bu kadar kurcalamaya ne gerek var?bu kafatasci zihniyetden kurtulun artik..

Son düzenleme:
bazi ateistlerin yobaz müslümanlardan asagi kalir yanlari yok..herkesin inanci kendine arkadas..bu isleri bu kadar kurcalamaya ne gerek var?

Benim deist bir arkadaşım var.. Yazın sahildeyiz bu başladı inancı sorgulamaya, ama saygılıyım falan diyor,işte değerlere laf etmem ..Eyvallah öyle ol, edelim sohbet diyorum... Sohbet koyulaştıkça gerçek yüzü ortaya çıkmaya başladı tabii...İşte "bana hadi Allah'ı göster","Kur'an anayasa gibi yazılmış bir kitap,mucizeler falan saçma sapan şeyler","gözümle görmediğim hiçbir şeye inanmam" vb...Ben alttan alıyorum falan çıldıracak sanki,illa kabul ettirecek fikirlerini... Neyse bana diyor ki "Muhammet 9 yaşındaki bir kızla evlenmiş yahu"...Bunun korumacılık olduğunu bilmiyor herif,"sübyancı" konumuna sokacak aklı sıra. Ben de mars etmek için "gözünle gördün mü?" diyorum.. "hayır duydum" diyor...Ben de direkt yapıştırıyorum"O zaman Allah'a neden inanmıyorsun gözünle görmeden?"

Benim deist bir arkadaşım var.. Yazın sahildeyiz bu başladı inancı sorgulamaya, ama saygılıyım falan diyor,işte değerlere laf etmem ..Eyvallah öyle ol, edelim sohbet diyorum... Sohbet koyulaştıkça gerçek yüzü ortaya çıkmaya başladı tabii...İşte "bana hadi Allah'ı göster","Kur'an anayasa gibi yazılmış bir kitap,mucizeler falan saçma sapan şeyler","gözümle görmediğim hiçbir şeye inanmam" vb...Ben alttan alıyorum falan çıldıracak sanki,illa kabul ettirecek fikirlerini... Neyse bana diyor ki "Muhammet 9 yaşındaki bir kızla evlenmiş yahu"...Bunun korumacılık olduğunu bilmiyor herif,"sübyancı" konumuna sokacak aklı sıra. Ben de mars etmek için "gözünle gördün mü?" diyorum.. "hayır duydum" diyor...Ben de direkt yapıştırıyorum"O zaman Allah'a neden inanmıyorsun gözünle görmeden?"
ya hocam beni rahatsiz eden sey farkli aslinda..
adam buraya gelip diyor ki"ben din inancindan kurtuldum ve dini hayatimdan cikarttim"diyor..
ama bakiyorsun ayni tipler her gün ortalama 3-4 saat din ile alakali yazilar yaziyor ve dindarlarla ugrasiyor,peygamberlerele ugrasiyor..ne bileyim siteler falan kuruyorlar..bu ne perhiz ne lahana tursusu arkadas:)
madem dini hayatindan cikarttin, kurtuldugunu iddia ediyorsun, e ne diye din,peygamber ile bu kadar ugrasiyorsun ki?hani din den kurtulmustun sen?demek halen icinde beynini kemiren sorular var ki böyle sorgulama,saldirma geregi hissediyorsun..

tabii hadisleri ku´ran´a üstün gören yobaz,seyh hoca takimi da atesistlerin ekmegini yag sürdügü gercegini gözardi etmeyelim..dikkat ettiysen kuran dan cok yalan yanlis hadislerlen bel alti vurmaya calisiyor ateistler..

Son düzenleme:
Müslüman olduğumu baştan söyleyeyim de sonra millet saldırmasın.

Bu başlıkta müslüman olduğunu iddia eden birkaç yobaz yarından tezi yok ışid saflarına katılsın. Ateistler ne kadar saygılı olursa olsun DÜŞÜNDÜĞÜ herşey bir nevi benim inançlarıma hakarettir diyor. Şu neyin hakaret olup olmadığı ayrımına varın. Senin düşündüğün herşey de bir başka din mensubu veya ateistin değerlerine hakaret o zaman. Eğer düşündüklerini düzgün bir üslupla köpeklenmeden söylüyorsa hakaret etmiyordur. "Bence İslam doğru yol" demen ne kadar normalse diğer kişinin "Bence Allah yok." demesi bir o kadar normal. Mesela bundan 2 mesaj önce ki Ayberk Çetin'in anısında ki ateist kardeş hassas değerlere hakaret edip hırslanmış ve bana kalırsa o adam şu an paralel bir evrende kız çocuğunu "kızlar okumaz" diye okula göndermeyen bir yobaz. Bu evrende de farklı düşünce ve inançlara tahammülsüz bir yobaz.

İsteyen istediğine inanmakta özgürdür. Kimse kimseyi dini tercihleri ile yargılayamaz. Kuran'da herkesin inancına saygı duyulması gerektiği yazıyor. Bunu bilmek için hafız olmaya gerek yok. Din derslerinde bize öğretilen şeydi bu. Müslümanlar belki de Dünya'da en fazla ayrımcılığa uğrayan insan topluluğudur. Bunu başkasına yapmak doğru olmaz.

Sato ailemden biri olsa Kobane'ye yollardim.

Bazi ateistlerin ben Tanri'ya inanmiyorum çünkü tüm savaşlar din sayesinde oluyor demesine müthiş anlamda kicik kapiyorum.

Sanki öldür emri'yi veren din'ler miydi? Insanlik basladiktan beri insanlar her zaman birbiriyle dövüs veya savaş yapti, müslüman, hiristiyan veya yahudiler olmadigi dönemlerde bile.

Son düzenleme:
Bazi ateistlerin ben Tanri'ya inanmiyorum çünkü tüm savaşlar din sayesinde oluyor demesine müthiş anlamda kicik kapiyorum.

Sanki öldür emri'yi veren din'ler miydi? Insanlik basladiktan beri her zaman birbiriyle dövüs veya savaş yapti, müslüman, hiristiyan veya yahudiler olmadigi dönemlere bile.

Dünyanın en sığ görüşlerinden birisi olma yolunda ilk sıraya oynar. Ne güzel hayaller, idealler var millette gıpta ediyorum. Bu kafada olup herşeyi çözmüş gibi yaşayıp gitmek isterdim doğrusu.

Din olmasaydı bilinen evrenin en bencil ve kibirli türü olan 'insan'ın en zeki ve liderlik vasfı olan bireylerinin tarih boyunca kendi menfaatleri uğruna kitleleri peşine takıp savaş açmayacağını, zulüm göstermeyeceğini düşünmek en hafif tabiriyle saflıktır. Aynen bilader din olmasaydı haçlı seferleri olmazdı. Zaten tüm avrupa zamanında papadan haber geldi diye din uğruna o kadar yol tepti. Din olmasaydı da o zaman pepe çıkar güneydekiler anamıza sövdüler deyip olaylar gelişirdi. Bilmem could i tell

Geri
Üst Alt