Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
var azizim cok var hatta
BAKARA-191: Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke’den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı, adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.
ama iste kisas var onlar size saldirirsa diyor
Bunun aslında çok basit yolu var. İnanmayanlar istediğini söyleye bilir sana veya bize ne? Kendi İnancımızı etkilemez ve tek şey yapılır bu durumda. Allaha havale edilir ve o kişiyle daha fazla muhabete girilmemeye bakılır. Nokta.Nerede olduğunun ne önemi var ki ?
İnançsız bir insanın din hakkında söylediği her şeyi hakaret olarak algılayan insanlar var, inancının aleyhinde bir şey söylenmesine asla tahammül edemiyorlar. Tabi küfür falan hariç.
İnançsız bir insanın kitap hakkında, peygamber hakkında inananlar açısından pek hayırlı bir şey düşünmeyeceği açık![]()
mesela dıyor ki bana, Allah sana torpıl yapmış cennetlıksın dıyor.. yine iyisin dıyor.. bu alay etmek degılde nedır ?? yada Muhammed kendıne göre cınsellık ayetleri yazmış dıyor.. nerden bılıyorsun ?? onun devrinde mı yaşadın sen ?? gözünle gördun mu yazarken ?? bunlar hakarettır... daha saygılı daha düşüncelı olunabılır
Bu ayet, savaşa izin veren ayet.
Eğer ayetin önünü arkasını okursan, sizi yurdundan çıkaran, size savaş açanlara karşı şartı ile...
Yani sıradan sana dokunmayan birine değil....
Mümtehine (60:8)
Allah sizi, din konusunda sizinle savaşmamış ve sizi yurtlarınızdan çıkarmamış kimselere,
iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez.
..........................
Serdar'a daha önce çok sivri yazdığını söylemiştim, kendisi şahittir. Benimsemediğim bir tarzı var, çoğu konuda kendisiyle benzer düşünüyorum ama daha yumuşak dile getirebilir bencede.
Yalnız şu var, Serdar'a neyi nasıl söyleceğini söylemek ne benim haddime düşer, ne de senin.
Şöyle düşünelim; Serdar yazdıklarında samimi, düşüncesi sivri olunca bunun dışa vurumu da sivri oluyor. Burada da bir ikilem ortaya çıkıyor, seni rahatsız etmemesi için kendi olmaktan vazgeçip rol yapması lazım. Bunu istemeye hakkımız/haddimiz var mı ?
Hepinize iyi geceler...
Sabah 6 da kalkıcam.![]()
o zaman bende sivri olayım forumda kan gövdeyi götürsün olur mu ?? sen onunla aynı düşüncelerımı paylaşıyorsun ?? ne gibi ??
Kan gövdeyi neden götürsün yahu ? Serhan Aktaş ile Serdar sen daha foruma üye değilken bile bu konuları tartışıyordu, hiçte kan gövdeyi götürmedi. Medeniyet dediğimiz şey bu değil mi zaten ?
doğrudur... Pekı senın onunla aynı düşüncede oldugun konular nedir ??
Agnostisizm ile deizm arasında gidip gelen bir insanım, inanç konusunda ortak pek çok noktam var Serdar ile, bunu kastettim.
hmm senı ıkna ettı yani![]()
Baya uzundur bu durumdayım yav Serdar ile alakası yok.
Öldükten sonra ne bekliyorsun peki? Kişisel herhangi bir visyonun varmı? Helsing teorisi var mesela ilginç olan. Kitabını okumuştum.Agnostisizm ile deizm arasında gidip gelen bir insanım, inanç konusunda ortak pek çok noktam var Serdar ile, bunu kastettim.
peki neden İslama uzak duruyorsun sebebı var mı ? yoksa sende mı kuranın uydurma oldugunu düşünenlerdensın ?
Öldükten sonra ne bekliyorsun peki? Kişisel herhangi bir visyonun varmı? Helsing teorisi var mesela ilginç olan. Kitabını okumuştum.