ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bildiğim tek şey ateist olan birinin belki yarın belki 10 sene sonra belki son nefeste imana kavuşabileceğidir !! ama münafık hep münafık kalacak !! çünkü dürüst değil !! ateist en azından dürüst !!

son nefeste herkes imana geliyor zaten zira ölüm meleğini görüyor firavun da kabul etmiştir ancak bu iman kabul edilmez.

son nefeste herkes imana geliyor................
firavun da kabul etmiştir ancak bu iman kabul edilmez.

Yunus-90-91-92'ye dikkatinizi çekerim.
Firavun'un son andaki imanı kabul edilmez. Katılıyorum.

Yalnız, Allah'ın cevabındaki mesaj çok açık.
Bakın, isteğin reddedildi demiyor kabul etmiyorum demiyor, Şimdi mi ? diye soruyor.
Mesaj çok net, Şimdi mi ?

Allah'ın kalpleri mühürlediği konusuna çok takılan arkadaşlara söylüyorum.
Allah'ın son dakikaya kadar sizi sabırla beklediğini hatırlatırım. :)

Yunus-90
Ve İsrailoğulları'nı denizden geçirdik.
Firavun ve ordusu, azgınlık ve düşmanlıkla onları izlemekteydi.
Nihayet, Firavun, boğulma ümüğüne çökünce şöyle dedi :
"İman ettim. İsrailoğulları'nın inanmış olduğu dışında ilah yok. Bende O'na teslim olanlardanım."

91
"Şimdi mi ? Daha önce isyan etmiş, bozgunculardan olmuştun."
92
Bugün senin bedenini kurtaracağız ki, arkandan gelenlere bir ayet olasın.
Ama insanların çoğu bizim ayetlerimizden gerçekten habersiz bulunuyor.

Son düzenleme:
ateist en azından dürüst !!

Haklısın, bende ateistleri dürüst buluyorum.

Bu anlamda, günümüze ve geleceğe de seslenen evrensel vahiy,
çok önemli bir mesaj verir.

Dikkat edin, evrensel vahiyde, hiçbir zaman ateistler veya ibadet etmeyenler lanetlenmez.
Zaten bu yüzden, evrenseldir, insan ürünü değildir.

Vahyin lanetledikleri, ibadete, gösteriş, riya, çıkar karıştırıp,
insan haklarını ihlal edenlerdir. Dürüst olmayanlardır.

Bu anlamda, şirke bulaşan müslümanları, çok büyük bir sürpriz beklemektedir.

Enam (6:22-23)
Hepsini topladığımız gün ortak koşanlara : "Nerede iddia ettiğiniz ortaklarınız ?"
Ortak koşanların savunması şu olacak : "Rabb'imiz, Allah'a yemin olsun ki, biz ortak koşmadık"

(Düşünün ki Allah'ın ortak koştuğunu tescillediği kimseler,
hesap günü son dakikada "biz ortak koşmadık ki" şaşkınlığını yaşayacaklar.)

Fakat, ateistlerin/deistlerin/agnostiklerin ;
hayatı boyunca iyilik yapmış, fakat yanlış İslam'ı görünce uzak durmuş kimselere,
evrensel vahiy, - zaten bu yüzden mesajı bugüne ulaşmaktadır - açık kapı bırakmıştır.

Bakara (2:62)
Şu bir gerçek ki ;
iman edenlerden, yahudilerden, nasrilerden (hristiyanlardan), sabilerden,
Allah'a ve ahiret gününe inanıp, barışa/hayra yönelik iş yapanların,
Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktır.
Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklar onlar.

Kurtuluşun minimum 3 kriteri verilmiş.
Sadece müslümanların kurtulacağı genel düşüncesinin tam tersi olarak,
vahyin tüm ulaştığı halklara yönelik bir çağrıdır bu.

Şirkten uzak duranlara bence bir çağrıdır ve açık kapıdır.
Gelin, Allah'a (1) ve ölümden sonraki hayata (2) inanın ki bunun hiçbir maddi külfeti yoktur.
Sadece kabul edeceksin.
Son olarak ta, bu dünyada barış ve iyilik için çalışın (3), bence yeterlidir diyor.

Tabi ki, bunu Kuran'a ulaşmış ve müslümanlar için geçerli olmadığını düşünüyorum.
Bu düşünceme referans ayetler var, detaya girmiyorum.

Özetle; ateistlerin dürüstlüğüne bende katılıyorum.
Bu nedenle, Allah'ın size azap edeceği saplantısında düşünmeyin bu konuyu.
Allah, Firavun'a bile "Şimdi mi ?" diyor.
Yani, azap eden tavırla değil, keşke önce inansaydın yani affedici tavırla yaklaşmaktadır.

Naçizane önerim. İyi düşünün. :)

Son düzenleme:
Dindar arkadaşlardaki "benim bildiğim doğru" havası çok ilginç.. Tamam ben onlar yanılıyor demiyorum ama kendim de ayrıca "ben kesin doğruyu" biliyorum diyemiyorum. Elde zerre kanıt olmadan nereden geliyor bu cesaret merak ediyorum :)

Son düzenleme:
Bu arada buraya sağdan sonra Kuran çevirisi koyan arkadaşlara sesleniyorum; yapmayın :D
Benim iş arkadaşı var, kendisi Arap kökenli. Türkçe ve Arapça anadili. Bedevi lehçeleri de dahil Arapça'da yaklaşık 22 farklı Arapça mevcut ve iş arkadaşım 20'sini iyi anlayıp konuşuyor. Arap dili edebiyatı mezunu. Adama bir ayet çevirtmek istedim geçen ve ciddi söylüyorum Tunus'tan, Cezayir'den, Irak'tan, Libya'dan herkesle sular gibi Arapça konuşan arkadaş tek bir cümleyi zar zor çevirebildi. Çevirdiği de o meal sitelerindekinden alakasızdı. Bana neden öyle olmadığını dil bilgisi kurallarıyla birlikte anlatı. Yani anlayacağıınız o meal sitelerindeki adamlar yarım yamalak arapçalarıyla çeviri yapıyorlar (eksiklikleri ve çelişkileri kapatmak için bol parantezler falan kullanıyorlar). Sen de onun üstünden bir de kendi yorumunu yapıyorsun çarpıtarak ya da en işine gelen çeviriyi alıyorsun. Böyle evrensel kitap olmaz kimse kusura bakmasın. Yaratıcı vardır yoktur bilemem, yorum da yapmam bu konuda ama bırakın artık size kutsal diye uydurulan masalları. O kutsal kitaplarda bahsedilen peygamberlerin neredeyse hepsi Yahudi kralları veya komutanları. 1400 sene önceki bu saçmalıklar hakkında öyle bilmiş konuşuyorsunuz ki; Bilim önünüze kanıt getirip tersini göstermesine rağmen ona güven duymayıp sırat köprüsüne meleklere masallara inanıyorsunuz. Biraz algılarınızı açın benden söylemesi. Yıl 2015, 1400 sene öncesinde takılı kalmanın ve anlamlar çıkarmaya zorlamanın akıl karı bir tarafı yok bence.
Şu an Türkiye'deki insanların din diye yaşadıkları arap kültüründen başka bir şey değil. Şunu iddia ediyorum; hem Türk hem de Müslüman olunmaz. Bu hem Türk hem de Alman olmak gibi bir şey. Türksen dinin Tengrizm dir illa bir inanan olmak istiyorsan. Müslüman kişi araplığı kabul etmiş demektir ve Türk değildir gözümde. Zamanında bu adamlar Türk katliamı yaptılar. Türklerin nasıl müslüman olduğu da ayrı bir konu gerçi. Biz Türklerin milli çöküşü müslüman olmaya zorlanmamız ile başlamıştır..

Son düzenleme:
Allah'ın yarattığı akılla Allah'ı inkar edebiliyorlar sonra da haşa ben daha üstünüm inananlardan daha akıllıyım diye düşünebiliyorlar. şeytan bunlara bakıp bakıp gülüyor ben ise ilk etapta acırdım ama kalplerinin mühürlü ve asla açılmaz girilmez laf dinlemez kanıt kabul etmez olduklarını gördüğüm anda çekildim kenara..
bekleyin şeytan da bekliyor ve yanacağı güne kadar kendisine ateş arkadaşlarını çoğaltıyor. ancak aranızda bir fark var. şeytan size fısıldayıp inkara çağırdığı her şeyi kabul ediyor.

allah şeytanın kendine itaat etmeyecigini yaratmadan önce bilmiyomuydu niye yaratmış o zaman imtehan mı

Haklısın, bende ateistleri dürüst buluyorum.

Bu anlamda, günümüze ve geleceğe de seslenen evrensel vahiy,
çok önemli bir mesaj verir.

Dikkat edin, evrensel vahiyde, hiçbir zaman ateistler veya ibadet etmeyenler lanetlenmez.
Zaten bu yüzden, evrenseldir, insan ürünü değildir.

Vahyin lanetledikleri, ibadete, gösteriş, riya, çıkar karıştırıp,
insan haklarını ihlal edenlerdir. Dürüst olmayanlardır.

Bu anlamda, şirke bulaşan müslümanları, çok büyük bir sürpriz beklemektedir.

Enam (6:22-23)
Hepsini topladığımız gün ortak koşanlara : "Nerede iddia ettiğiniz ortaklarınız ?"
Ortak koşanların savunması şu olacak : "Rabb'imiz, Allah'a yemin olsun ki, biz ortak koşmadık"

(Düşünün ki Allah'ın ortak koştuğunu tescillediği kimseler,
hesap günü son dakikada "biz ortak koşmadık ki" şaşkınlığını yaşayacaklar.)

Fakat, ateistlerin/deistlerin/agnostiklerin ;
hayatı boyunca iyilik yapmış, fakat yanlış İslam'ı görünce uzak durmuş kimselere,
evrensel vahiy, - zaten bu yüzden mesajı bugüne ulaşmaktadır - açık kapı bırakmıştır.

Bakara (2:62)
Şu bir gerçek ki ;
iman edenlerden, yahudilerden, nasrilerden (hristiyanlardan), sabilerden,
Allah'a ve ahiret gününe inanıp, barışa/hayra yönelik iş yapanların,
Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktır.
Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklar onlar.

Kurtuluşun minimum 3 kriteri verilmiş.
Sadece müslümanların kurtulacağı genel düşüncesinin tam tersi olarak,
vahyin tüm ulaştığı halklara yönelik bir çağrıdır bu.

Şirkten uzak duranlara bence bir çağrıdır ve açık kapıdır.
Gelin, Allah'a (1) ve ölümden sonraki hayata (2) inanın ki bunun hiçbir maddi külfeti yoktur.
Sadece kabul edeceksin.
Son olarak ta, bu dünyada barış ve iyilik için çalışın (3), bence yeterlidir diyor.

Tabi ki, bunu Kuran'a ulaşmış ve müslümanlar için geçerli olmadığını düşünüyorum.
Bu düşünceme referans ayetler var, detaya girmiyorum.

Özetle; ateistlerin dürüstlüğüne bende katılıyorum.
Bu nedenle, Allah'ın size azap edeceği saplantısında düşünmeyin bu konuyu.
Allah, Firavun'a bile "Şimdi mi ?" diyor.
Yani, azap eden tavırla değil, keşke önce inansaydın yani affedici tavırla yaklaşmaktadır.

Naçizane önerim. İyi düşünün. :)
resul muhammed(sav) bir gün yolda baygın düşen köpeğe su veren bir kadın görür yanında da ashabı kiram vardır ve bu kadın kötü kadın diye bilinmektedir ve herkes onu dışlamıştır ama resul ashabi kirama dönerek bu sıcakta bu köpeğe su veren kadın cenneti kazanmıştır buyurmuştur !! yine başka bir hadiste o zamandaki bir kadın sürekli oruç tutup namaz kılıyor hep ibadetle ömrünü geçiriyormuş ve resul(sav) sormuşlar bu kadın kesin cennetlik dir değil mi ? resul şöyle demiş : komşularıyla arası nasıl diye sormuş ? ashabı kiram demiş ki komşularıyla arası pek iyi değil cevabını alınca o kadın cehennemliktir diye cevap vermiş :) bunlar bilinen hadisler araştırıp bulabilirsiniz !! bu hadislerde çok açıkça kimseye lakap takıp bu alkolik bu dinsiz bu atesit bu fahişe demenin yanlış olduğu kalplerde olanı sadece allahın bildiğini çok net ortaya koymuştur !!! atalarımız ne güzel demiş parayla imanın kimde olduğu bilinmez :) geçenlerde haberlerde okumuştum çöp evde yaşayan bir kadın yada erkek tam hatırlamıyorum bankada 1 milyon parası olduğu ortaya çıkmıştı :) o yüzden biz önce kendi kıçımızı kurtarmaya bakalım derim kimsenin garantisi yok :) bu konular çok derin mevzular :)

Son düzenleme:
o yüzden biz önce kendi kıçımızı kurtarmaya bakalım derim kimsenin garantisi yok :)
bu konular çok derin mevzular :)

süpersin.

Kesinlikle, hiçbirimiz garanti değil,
5 vakit namazını kılan diye bilinen insanların bile garantisi yok.
(bakınız şirk ayetleri, maun suresinde lanetlenen namazı kılanlar, tevbe suresinde gitmeyin denen camilere gidenler)

Öte yandan, çevresinde dinsiz/ateist bilinen, fakat birçok kişiye göre, kendini etrafına iyilik yapmaya adayanlar,
son dakika sürprizleri yaşatabilirler, kurtulabilirler.
(bakınız bakara:62)

Müslümanlar, hergün Fatiha'yı okurlar.
Sözde Fatiha'yı bilmeyen yoktur. Ama anlamını sorsan, 100 kişide 10 kişi çıkmaz.
Fatiha'da bu konuda çok büyük bir uyarı vardır.

Düşün ki ;
Fatiha 1 ve 3'te Allah'a inandığını bildirirsin,
Fatiha 2'de yalnız Allah'ı "Kainatın Efendisi" kabul edersin,
Fatiha 4'te Ahiret'e inandığını bildirirsin,
Fatiha 5'te Allah'a asla şirk koşmadığını bildirirsin,

Tam bu arada sure bitmeden, böyle birinin kesin kurtulacağını düşünür insan,
Ama bu durumda dahi, çok enteresan bir uyarı ile devam eder sure,

Fatiha 6'da "Dosdoğru yola yönelt bizi"

Düşünün ki, bu insan doğru yolda değil mi ki doğru yola yönelt deniyor.
Bence hiç emin olmayın, acaba yanlış yapıyor muyum, ortak koşuyor muyum u aklınızdan çıkarmayın uyarısı var.

süpersin.

Kesinlikle, hiçbirimiz garanti değil,
5 vakit namazını kılan diye bilinen insanların bile garantisi yok.
(bakınız şirk ayetleri, maun suresinde lanetlenen namazı kılanlar, tevbe suresinde gitmeyin denen camilere gidenler)

Öte yandan, çevresinde dinsiz/ateist bilinen, fakat birçok kişiye göre, kendini etrafına iyilik yapmaya adayanlar,
son dakika sürprizleri yaşatabilirler, kurtulabilirler.
(bakınız bakara:62)

Müslümanlar, hergün Fatiha'yı okurlar.
Sözde Fatiha'yı bilmeyen yoktur. Ama anlamını sorsan, 100 kişide 10 kişi çıkmaz.
Fatiha'da bu konuda çok büyük bir uyarı vardır.

Düşün ki ;
Fatiha 1 ve 3'te Allah'a inandığını bildirirsin,
Fatiha 2'de yalnız Allah'ı "Kainatın Efendisi" kabul edersin,
Fatiha 4'te Ahiret'e inandığını bildirirsin,
Fatiha 5'te Allah'a asla şirk koşmadığını bildirirsin,

Tam bu arada sure bitmeden, böyle birinin kesin kurtulacağını düşünür insan,
Ama bu durumda dahi, çok enteresan bir uyarı ile devam eder sure,

Fatiha 6'da "Dosdoğru yola yönelt bizi"

Düşünün ki, bu insan doğru yolda değil mi ki doğru yola yönelt deniyor.
Bence hiç emin olmayın, acaba yanlış yapıyor muyum, ortak koşuyor muyum u aklınızdan çıkarmayın uyarısı var.
Kuran hani Allah'ın sözleriydi? Fatiha'ya bakınca sanki Muhammed'in sözleri gibi duruyor :)

Kuran hani Allah'ın sözleriydi? Fatiha'ya bakınca sanki Muhammed'in sözleri gibi duruyor :)

Süha'cım süpersin :)
Öyle diyorsan saygı duyuyorum. Respect.

Ben hala senin şu arkadaşa takıldım. :)
Şimdi bu arkadaş Arap Edebiyatı mezunu. Ana dili Arapça.
Ama edebiyatı zor bir Kitap'ı çevirememiş.

Bizim Türk Dili ve Edebiyatı mezunu Türk'ler geldi aklıma.
İçlerinden mutlaka; intak, kinaye, teşbih veya mecazı mürsel bir Türk edebi eser önüne koysak,
anlamını tam olarak veremeyebilir veya türlü anlamlar çıkabilir.

Yani, İstiklal Marşı'ndaki bazı dizelere bile 2-3 farklı yorum yapıldığını biliyorum.
Zaten Kuran bizi bu konuda uyarıyor.
Dinin en temel konuları, tartışmasız açık olan ayetler.
Birden fazla anlama gelen ayetleri, sadece ilim adamları anlayacak denmiştir.
Bence, güncelliği, bilim adamlarının keşifleri sonucu anlaşılacaktır.
Kuran'ı ilk defa görenler değil, anadili olsa bile.
Kitap'ın evrenselliği budur.

Süha'cım süpersin :)
Öyle diyorsan saygı duyuyorum. Respect.

Ben hala senin şu arkadaşa takıldım. :)
Şimdi bu arkadaş Arap Edebiyatı mezunu. Ana dili Arapça.
Ama edebiyatı zor bir Kitap'ı çevirememiş.

Bizim Türk Dili ve Edebiyatı mezunu Türk'ler geldi aklıma.
İçlerinden mutlaka; intak, kinaye, teşbih veya mecazı mürsel bir Türk edebi eser önüne koysak,
anlamını tam olarak veremeyebilir veya türlü anlamlar çıkabilir.
.
Kendisi Arap Dili Edebiyatını Arap ülkesinde okudu. Kuran'ı hemen çevirememesinin nedenini bilerek anlamazlıktan geldiğini düşünüyor ve açıklıyorum; Araplar kendileri bile düzgün çeviremiyor bu kitabı. Parantezlerle eklemelerle ancak eli yüzü düzgün hale sokuyorlar. Senin öyle meal sitelerinden baktığın gibi değil yani. Ama kitap evrensel tabi :)
Arkadaşın Arapçası "en iyi ben konuşuyorum" diyen Araplardan bile daha iyi emin ol. 20 lehçeyi bir arada konuşabilen, dil bilgisi kurallarını çok iyi bilen, aynı zamanda Türkçe'yi de anadili gibi konuşan birini çok zor bulursun. Araplar arapça konuşur ama dil bilgisi, edebiyat falan pek bilmez. Yani bahsettiğim arkadaştan daha iyi çeviri yapabilecek birini bulamazsın kendi çevrende.

Fatiha'ya gelince saygı duymanı beklemiyorum; cevap bekliyorum. Benim senin söyleyeceğin cevaba bile cevabım şimdiden hazır, orta açmanı bekliyorum sadece. Cevabını inandığın ayetlerle vereceğim ve olayı kapatacağım 2 ayet ile :) (saygı duyma derken ofansif anlamda demedim, tabi ki ben de saygı duyuyorum fikirlerine ve bu yüzden tartışıyorum seninle :) teşekkürler saygı için)

Edit: Neyse ben yazacaklarımı şimdiden yazaym;
«Yoksa Kurân’ı "Peygamber uydurdu" mu diyorlar? Onlara de ki: "O halde, eğer iddianızda samimi iseniz, uydurma olarak, siz de onun (sûreleri) gibi on sûre getirin ve gücünüzün yettiği Allah'tan başka kimseleri de yardıma çağırın".» (Hûd: 13) Burada ve benzeri ayetlere göre Kuran Allah'ın sözüdür.

«Onlar Kurân’ı hiç düşünmüyorlar mı? Eğer o, Allah'tan başka birisinden gelmiş olsaydı, onun içinde pek çok çelişki bulurlardı.» (Nisa: 82) Fatiha ve daha bir çok ayette görebileceğimiz gibi Kuran aslında Muhammed'in ağzından bir çok ayetten oluşuyor. (Bir çoğunu aslında orijinalinde olmayan ("de ki:" lerle örtmeye çalışmışlar...)

Evet görüldüğü üzere Kuran kendi kendini yalancı durumuna düşürüyor bu küçücük örnekte bile.

gibi gibi....

Son düzenleme:
Kendini garantiye almak için mi ibadet ediyor abi insanlar ?

Tüm ibadetler, sadece diğer insanlara iyilik yapmak içindir.
Garanti diye birşey yok.

Niye ibadet ediyoruzun anlamı, Mülk-2'de açıkca bildirilmiştir.
Bence de hayatın anlamı, budur. Bu nedenle, evrenseldir.

Bakın, hanginizin daha çok ibadet edeceği, daha çok namaz kılacağı,vb...
dinsel parametreleri,...hayatın anlamı diye koymamıştır.

Mülk (67:2)
Hanginizin daha iyi/güzel işler yapacağınızı sınamak için, ölümü ve hayatı yaratandır.
O, üstündür, bağışlayandır.

Evet görüldüğü üzere Kuran kendi kendini yalancı durumuna düşürüyor bu küçücük örnekte bile.
gibi gibi....

Ne anlatmak istediğini anlayamadım.

NOT: Elimde 5 çeviri var satın aldığım.
Genelde (hiç demeyim, ara sıra kullanırım) internet stelerini kullanmam.

Tüm ibadetler, sadece diğer insanlara iyilik yapmak içindir.
Garanti diye birşey yok.

Niye ibadet ediyoruzun anlamı, Mülk-2'de açıkca bildirilmiştir.
Bence de hayatın anlamı, budur. Bu nedenle, evrenseldir.

Bakın, hanginizin daha çok ibadet edeceği, daha çok namaz kılacağı,vb...
dinsel parametreleri,...hayatın anlamı diye koymamıştır.

Mülk (67:2)
Hanginizin daha iyi/güzel işler yapacağınızı sınamak için, ölümü ve hayatı yaratandır.
O, üstündür, bağışlayandır.

Peki abi ''iyi/güzel işler'' den kasıt nedir ? İyilik kavramı kültürden kültüre değişir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt