Ismail ARI
Büyük Kaptan
- 3 Aralık 2008
- 28.452
- 12.051
- 2.573
Ne dionuz la
te doy un hostia
te doy un hostia
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Pardon ama konuşuyorsunuz diyorsun ben hiç böyle bir şey konuşmuyorum orucu neyin bozup neyin bozmadiginida iyi biliyorum.Islamda bilim zamanla bitmiştir efendim artik seyinize su kacsa oruc bozulurmu diye konuşuyorsunuz. Kisaca islamda bilim ve sanat çocuk yapmaktan ibarettir.
Envoyé de mon Lg G3 Cloudy 2.5 en utilisant tapatalk
Pardon ama konuşuyorsunuz diyorsun ben hiç böyle bir şey konuşmuyorum orucu neyin bozup neyin bozmadiginida iyi biliyorum.
İslam dininde bilimin bittiği felan yok suç islam ülkelerinin eğitime önem vermiyorlar ve şu zamanda islam ülkelerini hep batı yalakalari yönetiyor
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Saçmalamanin zirvesinden Farabi, Harezmi, İbni Sina bunlar büyük bilim adamlarıydı batılı ülkeler bilimi islam ülkelerinden aldılarIslamda hiçbir dinde olmayacak kadar ayet ve hadis olmasına karşın "bu dünya geçici öbür dünyaya hazırlanalım" düşüncesiyle hic bir zaman bilim yerini bulamadi. Sonra siz kahvede okey atarken agziniz acik wooaah adamlar uzayda su bulmuslar cumlesiyle baslayip adamlar yapiyor aga ile devam edip sakir caylari tazele cumaya gidecegim ile bitirirsiniz.
Geçmiş geçmişte kalmıştır islamin haala geçmişte yaşadığı gibi. Millet farebide bilmez harezmide halk aya kim gidiyor uzaya kim cikiyor ona bakar ve Bâtı bunun kaymağını löp löp yer.Saçmalamanin zirvesinden Farabi, Harezmi, İbni Sina bunlar büyük bilim adamlarıydı batılı ülkeler bilimi islam ülkelerinden aldılar
Ya haklısın usta benim anlatmak istediğim suçu islamda değil insanlarda ara, sen Kuran'da böyle böyle ayetler var o yüzden islamiyette bilim hiç bir zaman ilerlemedi yazmışsınGeçmiş geçmişte kalmıştır islamin haala geçmişte yaşadığı gibi. Millet farebide bilmez harezmide halk aya kim gidiyor uzaya kim cikiyor ona bakar ve Bâtı bunun kaymağını löp löp yer.
Ya haklısın usta benim anlatmak istediğim suçu islamda değil insanlarda ara, sen Kuran'da böyle böyle ayetler var o yüzden islamiyette bilim hiç bir zaman ilerlemedi yazmışsın
Felsefi birikim, kavramlar üzerinden düşünce üretir.
Tarihte "Tanrı var mıdır ? sorusuna, felsefi anlamda ortak noktada buluşulabilmişmi ki, ben seni ikna edeyim.
Adamlar kendilerini bile ikna edememişken.
Bu konuda, benim kendimce, ikna olduğum konular var.
Evrenin başlangıcı, genişlediği ve bir sonu olduğu.
Ayrıca, 7.yy.de en azından peygamber tarafından bilinemeyeceğini düşündüğüm durumlar var.
İlki güneşin hareket ettiği, ikincisi ayın güneş ışığını yansıttığı.
Bir de, microsoft word ün inkar edemediği söyledikleri (daha çıkanı da duymadım, yakından takip ettiğim bir konu),
sayısal ilginç bir sırayla yazıldığının iddia edilmesi.
Tüm bunlar, çöl ortasında, bilgiye inanılmaz zor ulaşıldığı bir dönemde,
bir insanın excel yokken hafızadan yapamayacağını düşündüğüm,
beni Tanrı'nın varlığına ikna eden konular.
Ha sen diyebilirsin ki, dünyanın başlangıcı yok, evren genişlemiyor, dünyanın sonu yok,
güneş hareket etmiyor, ayın ışığı yansıttığını nerden biliyorsun diyebilirsin,
haklısın, o zaman seninle başka bir topicte Hamzaoğlu bu sene şampiyon yapar mı onu tartışırız, Sato kardeş.![]()
Saçmalamanin zirvesinden Farabi, Harezmi, İbni Sina bunlar büyük bilim adamlarıydı batılı ülkeler bilimi islam ülkelerinden aldılar
felsefi birikim dusunce mi uretir?
![]()
Felsefe, düşünce sanatı değil midir ? Düşünce üretmez mi ?
Sen felsefenin kendisiyle de problemlisin sanırım kardeş![]()
f
tarihte 'tanri var midir' sorusunu sorup felsefe ve diyalektige dalan hic bir insanevladinin teolojiye saplandigi, ...gorulmemis.
biz tesadüfen mi olduk yavuzayda dönen topun içine kim koydu lan bizi !! niye her mahlukat mutlaka ölüyor arkadaş !! [ Mars atmosferinde bizler için hayati önem taşıyan oksijen neredeyse mevcut değildir (%0,13) ve çok büyük bir kısmı karbondioksittten (%95,3) oluşmaktadır. Ayrıca Mars’ın Dünya’ya göre oldukça ince bir atmosferi vardır ve Dünya atmosferinin %0,7’si kalınlığındadır. Bu sebeple güneş radyasyonu ve kozmik radyasyonu süzme yetisine sahip değildir. Atmosferi kalınlaştırılmadıkça Mars yüzeyinde özel kıyafetlerle dolaşılma zorunluluğu kaçınılmazdır. Bu sadece bizler için de geçerli değil… Örneğin bir bitki serası kurulsa da sürekli olarak koruyucu bir dış yüzey bulundurulma zorunluluğu vardır ] lan bu samanyolu galaksisinde neden sadece dünya yaşanacak bir yer lan !! neden kuran da korunmuş bir tavandan bahseder !! valla kutsal kitapları bir kenara bırakın bir yaratıcı kesin var arkadaş !! bu kadar tesadüf olamaz !! yobaz ve münafıklar sizi yaratıcıdan sakın uzaklaştırmasın sevgili ateist dostlarım !!
işte anahtar kelime bu '' sebebini açıklayamamak '' neden böyle neden şöyle hep sorular sorular bitmiyor bilim ilerliyor ama ölüme çare yok !! millet milyon dolarlar akıtıyor bir sağlıklı gülüş için ama sonuç kaçınılmaz !! eski çağlarda zır cahil bilimsel açıdan çok zayıf insanlar önüne gelene tapmış nerdeyseEskiden de o simseklerin nerden geldiklerini aciklayamadiklari icin sorumlusu tanrilar oluyordu. Yanar dagin patlama sebebi mi? Bilmiyoruz, tanrilar yapmis olmali. Deprem mi? Bilmiyoruz, tanrilar yapmis olmali. Ve liste uzar.
Uzun lafin kisasi, insanlar anlayamadiklari fenomenler icin kisa yolu secip, her zaman tanrilarin isi diye savusturmustur, ve hala savusturmakta.
biz tesadüfen mi olduk yav![]()
...
...
...valla kutsal kitapları bir kenara bırakın bir yaratıcı kesin var arkadaş !! bu kadar tesadüf olamaz !! yobaz ve münafıklar sizi yaratıcıdan sakın uzaklaştırmasın sevgili ateist dostlarım !!
Pardon ama konuşuyorsunuz diyorsun ben hiç böyle bir şey konuşmuyorum orucu neyin bozup neyin bozmadiginida iyi biliyorum.
İslam dininde bilimin bittiği felan yok suç islam ülkelerinin eğitime önem vermiyorlar ve şu zamanda islam ülkelerini hep batı yalakalari yönetiyor
yazdim ya ne oldugunu bubba? tekrar mi yazayim?