ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Islamda hiçbir dinde olmayacak kadar ayet ve hadis olmasına karşın "bu dünya geçici öbür dünyaya hazırlanalım" düşüncesiyle hic bir zaman bilim yerini bulamadi. Sonra siz kahvede okey atarken agziniz acik wooaah adamlar uzayda su bulmuslar cumlesiyle baslayip adamlar yapiyor aga ile devam edip sakir caylari tazele cumaya gidecegim ile bitirirsiniz.

Envoyé de mon Lg G3 Cloudy 2.5 en utilisant tapatalk

Islamda bilim zamanla bitmiştir efendim artik seyinize su kacsa oruc bozulurmu diye konuşuyorsunuz. Kisaca islamda bilim ve sanat çocuk yapmaktan ibarettir.

Pardon ama konuşuyorsunuz diyorsun ben hiç böyle bir şey konuşmuyorum orucu neyin bozup neyin bozmadiginida iyi biliyorum.

İslam dininde bilimin bittiği felan yok suç islam ülkelerinin eğitime önem vermiyorlar ve şu zamanda islam ülkelerini hep batı yalakalari yönetiyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pardon ama konuşuyorsunuz diyorsun ben hiç böyle bir şey konuşmuyorum orucu neyin bozup neyin bozmadiginida iyi biliyorum.

İslam dininde bilimin bittiği felan yok suç islam ülkelerinin eğitime önem vermiyorlar ve şu zamanda islam ülkelerini hep batı yalakalari yönetiyor

kusura bakma orda genel olarak konuştum ben senin din kültürünü sorgulayacak degilim.

Kendi agizinla Onem vermiyorlar ve bati yalakalari yonetiyor diyorsun bu bitti demektir kisaca.

Islamda hiçbir dinde olmayacak kadar ayet ve hadis olmasına karşın "bu dünya geçici öbür dünyaya hazırlanalım" düşüncesiyle hic bir zaman bilim yerini bulamadi. Sonra siz kahvede okey atarken agziniz acik wooaah adamlar uzayda su bulmuslar cumlesiyle baslayip adamlar yapiyor aga ile devam edip sakir caylari tazele cumaya gidecegim ile bitirirsiniz.

Saçmalamanin zirvesinden Farabi, Harezmi, İbni Sina bunlar büyük bilim adamlarıydı batılı ülkeler bilimi islam ülkelerinden aldılar

Saçmalamanin zirvesinden Farabi, Harezmi, İbni Sina bunlar büyük bilim adamlarıydı batılı ülkeler bilimi islam ülkelerinden aldılar

Geçmiş geçmişte kalmıştır islamin haala geçmişte yaşadığı gibi. Millet farebide bilmez harezmide halk aya kim gidiyor uzaya kim cikiyor ona bakar ve Bâtı bunun kaymağını löp löp yer.

Geçmiş geçmişte kalmıştır islamin haala geçmişte yaşadığı gibi. Millet farebide bilmez harezmide halk aya kim gidiyor uzaya kim cikiyor ona bakar ve Bâtı bunun kaymağını löp löp yer.

Ya haklısın usta benim anlatmak istediğim suçu islamda değil insanlarda ara, sen Kuran'da böyle böyle ayetler var o yüzden islamiyette bilim hiç bir zaman ilerlemedi yazmışsın

Kuranda iyi ayetlerde var ınanılmaz derecede sacma sapan ayetlerde ben buna bişey demiyorum. Ayrıca ben orda son donemden bahsetmistim mesala bakan Ergün şöyle bir aciklama yapmisti : Üniversiteler fizikçi değil pastacı yetiştirsin" tabi sonradan kivirdi ama bu bile yetiyor adamlarin nasil bir düşüncede oldugunu kisaca kardeş işiniz zor size bol sanslar dilerim islam ve bilim gelismelerinde.
Ya haklısın usta benim anlatmak istediğim suçu islamda değil insanlarda ara, sen Kuran'da böyle böyle ayetler var o yüzden islamiyette bilim hiç bir zaman ilerlemedi yazmışsın

Felsefi birikim, kavramlar üzerinden düşünce üretir.

felsefi birikim dusunce mi uretir?
Untitled_1_copy.png

felsefe, yunanca phileo (tutku/arayis) kelimesinden turemis, akil yuruterek bilgiye ulasma metoduna verilen isimdir. dusunce/fikir uretiminden ziyade, bilissel bilimdir, dusuncenin ne oldugunu ve nasil turedigini idrak etme gayesiynen tertiplenen gozlem ve yargi cercevesindeki mantiksal, diyalektik surectir. yani kavramlar uzerinden dusunce uretmekten ziyade, hali hazirda yapilandirilmis kavramlari cozmede kullanilir. dolayisiynan ozne, oznellikten siyrilma temelinde evrensel prensiplere sadece felsefe ile ulasabilir.

Tarihte "Tanrı var mıdır ? sorusuna, felsefi anlamda ortak noktada buluşulabilmişmi ki, ben seni ikna edeyim. :)
Adamlar kendilerini bile ikna edememişken.

tarihte 'tanri var midir' sorusunu sorup felsefe ve diyalektige dalan hic bir insanevladinin teolojiye saplandigi, yahud belli bir teolojik inanca mensup oldugu gorulmemis. neden gorulmemis? cunku mumkun degil.

nitekim inanc temelindeki teolojik dogma, sadece dusunme kabiliyetinden yoksun kitleye hitab eder.

Bu konuda, benim kendimce, ikna olduğum konular var.
Evrenin başlangıcı, genişlediği ve bir sonu olduğu.

sozunu ettigin mevzularda herhangi bir bilimsel ispat veyahud tartismaya kapali consensus olmadigi gibi, bu tur mevzularda ikna oldugunu sanmak herhangi bir teolojiye dayanak olmaz/olamaz.

Ayrıca, 7.yy.de en azından peygamber tarafından bilinemeyeceğini düşündüğüm durumlar var.

'peygamberlik' diye bir muessesenin gercekligin dinamiklerinde barindigini nereden biliyorsun ki? adamin teki 'ben vahiy aliyorum' diye ortaya cikinca bu gercekten evreni yaratan bir sahis oldugu ve peygamberlik iddiasinda bulunan kisinin bu sahistan vahiy aldigi manasina mi gelir?

İlki güneşin hareket ettiği, ikincisi ayın güneş ışığını yansıttığı.

gunes herkesin gozu onunde hareket ediyor. kuran'da hareket eden gunes de dunyanin etrafinda donen gunestir.

kaldi ki, dunyanin gunesin etrafinda dondugu, ve gunesin sadece bir yildiz oldugu, hindu yazitlarda, kuran'dan binlerce yil evel yazilmis olarak yer alir, fekad donemin arablari bu durumdan elbed habersiz.

https://www.youtube.com/watch?v=NRattMa46eI

Bir de, microsoft word ün inkar edemediği söyledikleri (daha çıkanı da duymadım, yakından takip ettiğim bir konu),
sayısal ilginç bir sırayla yazıldığının iddia edilmesi.

herhangi bir sey iddia edilebilir. kendin direkt onaylamadigin surece senin zihninde sadece inanmayi sectigin bir hikayedir.

Tüm bunlar, çöl ortasında, bilgiye inanılmaz zor ulaşıldığı bir dönemde,
bir insanın excel yokken hafızadan yapamayacağını düşündüğüm,
beni Tanrı'nın varlığına ikna eden konular.

tanri'nin varligina bu mu ikna ediyor seni? emeviler doneminde kitap haline getirilen metinlerin icerdigi 3 5 matematik unsur mu? ahitsel metinleri biraz arastir o vakid. alfabe ve matematiksel sistemler, kuran'in cok oncesinde icad edilmistir, cogu teolojik yazitlarda harmanlanip kullanilmislardir. burda sozunu ettigin resad halife'nin materyali ise, onu da tartisabiliriz.

Ha sen diyebilirsin ki, dünyanın başlangıcı yok, evren genişlemiyor, dünyanın sonu yok,
güneş hareket etmiyor, ayın ışığı yansıttığını nerden biliyorsun diyebilirsin,

ayin gunesin isigini yansittigi antik misirdan beri biliniyor (nevertheless, kuran'da bu yonde bir girdi yok) binaenaleyh, kuran'in haricinde kalana ilgi duymadigin icin, dunyada ne olup bittiginden habersizsin, probz.

haklısın, o zaman seninle başka bir topicte Hamzaoğlu bu sene şampiyon yapar mı onu tartışırız, Sato kardeş. :)

aight then

Son düzenleme:

sozunu ettigin adamlarin sadece islami topraklarda dogup buyumeleri adamlarin taliban mensubu oldugu manasina gelir mi m8? ibni sina dedigin herifin calismalarini hic okudun mu?

emevi islami ve kuran, orijinal olarak bu tur adamlarin piyasa surduklerinden bagimsizdir, sadece zamanla bunlardan nemalanmaya mecbur kalmistir. bu adamlarin teist soylemleri de tamamen sosyo kulturel cercevededir, yani yasadiklari topraklarda ornegin, tanriya (theos) allah denir.

Son düzenleme:
Felsefe, düşünce sanatı değil midir ? Düşünce üretmez mi ?
Sen felsefenin kendisiyle de problemlisin sanırım kardeş :)

yazdim ya ne oldugunu bubba? tekrar mi yazayim?

"felsefe, yunanca phileo (tutku/arayis) kelimesinden turemis, akil yuruterek bilgiye ulasma metoduna verilen isimdir. dusunce/fikir uretiminden ziyade, bilissel bilimdir, dusuncenin ne oldugunu ve nasil turedigini idrak etme gayesiynen tertiplenen gozlem ve yargi cercevesindeki mantiksal, diyalektik surectir. yani kavramlar uzerinden dusunce uretmekten ziyade, hali hazirda yapilandirilmis kavramlari cozmede kullanilir. dolayisiynan ozne, oznellikten siyrilma temelinde evrensel prensiplere sadece felsefe ile ulasabilir."

f
tarihte 'tanri var midir' sorusunu sorup felsefe ve diyalektige dalan hic bir insanevladinin teolojiye saplandigi, ...gorulmemis.

Teolojiye saplandılar demedim ki,
ortak bir noktada anlaşamamışlar ki dedim ben seni ikna edeyim...

Yanlış kişiye soruyorsun, önce bana değil,
felsefeciler olarak önce siz bir ortak noktada buluşun. :)

Daha önce de başka konularda belirttiğim gibi Allah arapların ay tanrısıdır.. kullandıkları hicri takvim bile aya göre hesaplanır.. zamanla insanlar dini reforme ede ede bugün serhan'ın inandığı gibi alternatif ve "soft islamiyet"ler yaratmışlardır..

islamiyetin sembolü bu sebeple hilaldir.. buyrun Allah'ın ay tanrısı olduğuna dair bugüne kalan bazı izler..

cami-hilal.jpg

4841819128_8d8a132936.jpg

cami-kubbe-hilal2.jpg

bu sembolü bayraklarda ve islam ile igili daha bir çok yerde görebileceğinizi siz zaten biliyorsunuz..

biz tesadüfen mi olduk yav :confused: uzayda dönen topun içine kim koydu lan bizi !! niye her mahlukat mutlaka ölüyor arkadaş !! [ Mars atmosferinde bizler için hayati önem taşıyan oksijen neredeyse mevcut değildir (%0,13) ve çok büyük bir kısmı karbondioksittten (%95,3) oluşmaktadır. Ayrıca Mars’ın Dünya’ya göre oldukça ince bir atmosferi vardır ve Dünya atmosferinin %0,7’si kalınlığındadır. Bu sebeple güneş radyasyonu ve kozmik radyasyonu süzme yetisine sahip değildir. Atmosferi kalınlaştırılmadıkça Mars yüzeyinde özel kıyafetlerle dolaşılma zorunluluğu kaçınılmazdır. Bu sadece bizler için de geçerli değil… Örneğin bir bitki serası kurulsa da sürekli olarak koruyucu bir dış yüzey bulundurulma zorunluluğu vardır ] lan bu samanyolu galaksisinde neden sadece dünya yaşanacak bir yer lan !! neden kuran da korunmuş bir tavandan bahseder !! valla kutsal kitapları bir kenara bırakın bir yaratıcı kesin var arkadaş !! bu kadar tesadüf olamaz !! yobaz ve münafıklar sizi yaratıcıdan sakın uzaklaştırmasın sevgili ateist dostlarım !!

biz tesadüfen mi olduk yav :confused: uzayda dönen topun içine kim koydu lan bizi !! niye her mahlukat mutlaka ölüyor arkadaş !! [ Mars atmosferinde bizler için hayati önem taşıyan oksijen neredeyse mevcut değildir (%0,13) ve çok büyük bir kısmı karbondioksittten (%95,3) oluşmaktadır. Ayrıca Mars’ın Dünya’ya göre oldukça ince bir atmosferi vardır ve Dünya atmosferinin %0,7’si kalınlığındadır. Bu sebeple güneş radyasyonu ve kozmik radyasyonu süzme yetisine sahip değildir. Atmosferi kalınlaştırılmadıkça Mars yüzeyinde özel kıyafetlerle dolaşılma zorunluluğu kaçınılmazdır. Bu sadece bizler için de geçerli değil… Örneğin bir bitki serası kurulsa da sürekli olarak koruyucu bir dış yüzey bulundurulma zorunluluğu vardır ] lan bu samanyolu galaksisinde neden sadece dünya yaşanacak bir yer lan !! neden kuran da korunmuş bir tavandan bahseder !! valla kutsal kitapları bir kenara bırakın bir yaratıcı kesin var arkadaş !! bu kadar tesadüf olamaz !! yobaz ve münafıklar sizi yaratıcıdan sakın uzaklaştırmasın sevgili ateist dostlarım !!

Eskiden de o simseklerin nerden geldiklerini aciklayamadiklari icin sorumlusu tanrilar oluyordu. Yanar dagin patlama sebebi mi? Bilmiyoruz, tanrilar yapmis olmali. Deprem mi? Bilmiyoruz, tanrilar yapmis olmali. Ve liste uzar.

Uzun lafin kisasi, insanlar anlayamadiklari fenomenler icin kisa yolu secip, her zaman tanrilarin isi diye savusturmustur, ve hala savusturmakta.

Eskiden de o simseklerin nerden geldiklerini aciklayamadiklari icin sorumlusu tanrilar oluyordu. Yanar dagin patlama sebebi mi? Bilmiyoruz, tanrilar yapmis olmali. Deprem mi? Bilmiyoruz, tanrilar yapmis olmali. Ve liste uzar.

Uzun lafin kisasi, insanlar anlayamadiklari fenomenler icin kisa yolu secip, her zaman tanrilarin isi diye savusturmustur, ve hala savusturmakta.
işte anahtar kelime bu '' sebebini açıklayamamak '' neden böyle neden şöyle hep sorular sorular bitmiyor bilim ilerliyor ama ölüme çare yok !! millet milyon dolarlar akıtıyor bir sağlıklı gülüş için ama sonuç kaçınılmaz !! eski çağlarda zır cahil bilimsel açıdan çok zayıf insanlar önüne gelene tapmış nerdeyse :) şimdi uzaya marsa uydu gönderiliyor ama yine de bana göre hala hiç bir boku açıklayamadılar !! neden ? ben niye konuşuyorum düşünüyorum ama neden hayvan sadece anırıyor onda da beyin var mide var üreme organı var aynı uzuvlar var neden ?? bir meniden nasıl havasız bir ortamda düşünen konuşan olağanüstü şeyler icat edebilen bir zekaya sahip insan oluşuyor !! neden maymun Charlie değilde insan :) kuranda ruhdan üfleyerek bir insan yaratılmasından bahsedilir !! yani bizde olağan üstü bir özellik var !! yaratıcının bütün sıfatları az yada çok hepsinden biraz var hepimizde !! bundan dolayı firavunlar gibi kendini tanrı gören insanlar bile ortaya çıkmıştır ve bunların bir şekilde yok edildiği kuranda anlatılır !! açıkçası bizi yaratan kesin var !! ancak her dinde bağnaz ve yobazlar bir şekilde kendi şahsi menfaatleri için kutsal sözleri farkı yorumlayarak sanki bir çelişki varmış durumu ortaya çıkarmışlardır !! sıkıntı burada işte !!

biz tesadüfen mi olduk yav :confused:

ateizmin boyle bir argumani yok ki

kaldi ki 'olmak', fenomenal duzlemde gecersiz bir ibaredir, gecerli olan 'olusmak' daha cok, nami diger gozlem veren dinamik kosullara bagli gecici nitelik degisimi.

...
...
...valla kutsal kitapları bir kenara bırakın bir yaratıcı kesin var arkadaş !! bu kadar tesadüf olamaz !! yobaz ve münafıklar sizi yaratıcıdan sakın uzaklaştırmasın sevgili ateist dostlarım !!

yaratici dusuncede var, nesnel gerceklikte yok, yahud maddi evreni yaratici olarak tanimlayabilirsin ornegin, ama buna sahis atfetmek (niyet/bilinc vb sahibi olarak ele almak) subjektif deluzyondan ibarettir.

gercek islam bu deil mi :D

yazdim ya ne oldugunu bubba? tekrar mi yazayim?

Sato'cum, aslında gerçek felsefe bu değil, aslında orda gerçek anlamı şudur gibi felsefe bükücülüğü yapmana gerek yok.

Sokağa çıkalım, 100 kişiye soralım, senin yaptığın tanımı yapan 10 kişi bulamazsın.
%90 felsefe düşünce üretir der.

İnkara gerek yok, Sokrates son sözü söylemiş.

indir-2-jpg.39948

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt