ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sato'cum, aslında gerçek felsefe bu değil, aslında orda gerçek anlamı şudur gibi felsefe bükücülüğü yapmana gerek yok.

Sokağa çıkalım, 100 kişiye soralım, senin yaptığın tanımı yapan 10 kişi bulamazsın.
%90 felsefe düşünce üretir der.

İnkara gerek yok, Sokrates son sözü söylemiş.

indir-2-jpg.39948

Sokrates'in o sözü Emir'in yaptığı tanımı teyit ediyor :)

Sato'cum, aslında gerçek felsefe bu değil, aslında orda gerçek anlamı şudur gibi felsefe bükücülüğü yapmana gerek yok.

lmao.gif

bu satiri yazmak icin cok ugrasmadin insch m8

Sokağa çıkalım, 100 kişiye soralım, senin yaptığın tanımı yapan 10 kişi bulamazsın.

nerede sokaga cikacagina bagli

%90 felsefe düşünce üretir der.

olabilir, ama dogrusu bu:

the study of the fundamental nature of knowledge, reality, and existence, especially when considered as an academic discipline.

dusunce uretmek ayri bir sey, felsefe yapmak ayri bir sey. 3 yasinda veled de dusunce uretir.

İnkara gerek yok, Sokrates son sözü söylemiş.

indir-2-jpg.39948

o alintinin ne manaya geldigini bilmedigine istedigin bahse girebilirim, honestly

Şöyle bir durum var ki buna da bi netlik getirmek gerekir.

Ateist savunucuları, bir kere çoğu Kuran'ı okumuş ???
Sorunca, okudum diyor ve mantıksızlık gördüm, inanmadım diyor.

Bu ayeti okumuş (?) ama methoduna uymamış.
Hud (11:1) Bildirdiğimiz ayetleri yine biz açıklayacağız.
Ama maalesef kendi açıklamaya çalışınca, çelişkiye düşünce, Kuran çelişkili diyor. :)

Tevbe'de savaşın ayetini görmüş, ama onu açıklayan sadece sizinle savaşanlarla savaşını nasıl olduysa okumamış. (?)
Ama okudum diyor. :)

Bu Kitap zaten size sormuyor mu, methoda niye uymuyorsunuz ?
Bakara (2:85)
Şimdi, siz bu Kitap'ın bir kısmına inanıp, bir kısmına inanmıyor musunuz ?

Son düzenleme:
Sokağın ismini sen söyle,
organizasyonun transport ve catering benden.

Senin tanımı yapacak, 100 kişide 10 kişi çıkmayacağını, hala iddia ediyorum. :)

Teşbihte hata olmaz :) Yav bu istediğim dakikadan başlatma olayını bir türlü beceremedim. Youtube'de paylaş'a tıklayıp başlama zamanına check atıyorum, sonra linki paylaşıyorum yine de olmuyor, neden ? Edit: Olmuş galiba.

https://youtu.be/wYOu85eP3Xo?t=6m29s

Son düzenleme:
meanwhile in HATIPLAND

Hatipoğlu'nu bu yüzden sevmem.
Okumayan halk, tüm saçma soruları sormakta.
Ve bu adamı zengin etmekte.

Oysa ki, tüm sorularının cevabı, aşağıdaki ayette.

Maide (5:101)
Ey İman edenler ! Size açıklandığında, canınızı sıkacak şeylerle ilgili sorular sormayın !
Kuran, indirilmekte iken onları sorarsanız, size açıklanır.
Allah, onlardan vazgeçmiştir.
Allah, affeder ve şefkatlidir.

Katılıyorum.
Bizim meselemizde bu zaten.
Ama söyleyince, ayet bükücü oluyoruz.

ayeti bukmesen ne olacak ki?

girizgah, yani ilk onerme, ayetin evrenin yaratici-tanrisindan geldigi yonunde, yani yalan. duysal ve gorsel enjeksiyon ilen maruz kalinan boyle bir onermenin yalan oldugunun kesfi/idragi da felsefeye dayanir isth. ayette vb ne yazdigi muhim degil.

Bu felsefeye yada görüşe yada her ne deniliyorsa onu söyleyen herkese saygım sonsuzdur. Aynı saygıyı gösterip göstermemeleri umurum da değil,lakin inancıma hakaret edilmesi üzmektedir. Tek derdim inancımıza hakaret edilmemesidir.

Başlıkta hiç bir mesajı okumadım. Bunu koyma sebebim iki üç bir şey bilmediği halde bilmiş davrananlar yüzünden inancıma hakaret edilmesidir. Yoksa konu içeriği ile ilgili hiç bir yorum yapmıyorum. Sadece saygı duyduğumu belirtiyorum.

Ciddi ciddi ateist arkadaslardan ogrenmek istedigim bir konu var;
Dunyada din diye birsey olmasa hepimiz ateist olsak nasil bir hayat olur? Mesela savaslar bitermi, insanlar kisisel hirslari icin diger insanlari ezmekten vaz gecermi, hepimiz herseyi paylasirmiyiz ve insanin dogaya ve insan ogluna yaptigi zulumler bitermi? Birde insanlik tarihinde tanri kavrami ve dinler olmasaydi nasil bir gecmis yasamis olurduk? Ayrintili bir sekilde tasvir edip cevaplarsaniz sevinirim, ve simdiden tesekurler...

Başlıkta hiç bir mesajı okumadım. Bunu koyma sebebim iki üç bir şey bilmediği halde bilmiş davrananlar yüzünden inancıma hakaret edilmesidir. Yoksa konu içeriği ile ilgili hiç bir yorum yapmıyorum. Sadece saygı duyduğumu belirtiyorum.

ne anlatiyon o zaman

girdigin gibi cikaydin

Gereksiz birisin. Gereksiz biri olarak kalacaksın. Bulaşık olarak kendini avutmaya devam edebilirsin. Şimdi Çeneni Kapa İşine Bak.!

Özellikle 3:00'dan sonrası ciddi sıkıntılı, 12 yaşında ki çocuğa izlettirdikleri tiyatro'ya bak... Korku filmlerinin çocuklar'da kalıcı hasar bırakabildiğini söyler psikiyatrist'ler. Bu nasıl etkiler kim bilir.

Rahip aklınca bunu kabul edilebilir zarar olarak görüyor. Öyle ya; cehenneme gidip sonsuza kadar yanacağına burada sıkıntı çeksin problem değil (!) Kendinden nasıl emin olduğuna bakın, asla yanlışlanamaz görüyor fikirlerini zira tanrının emirlerini uyguluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=YCH6D5KXPgI

Dunyada din diye birsey olmasa hepimiz ateist olsak nasil bir hayat olur? Mesela savaslar bitermi, insanlar kisisel hirslari icin diger insanlari ezmekten vaz gecermi, hepimiz herseyi paylasirmiyiz ve insanin dogaya ve insan ogluna yaptigi zulumler bitermi? Birde insanlik tarihinde tanri kavrami ve dinler olmasaydi nasil bir gecmis yasamis olurduk? Ayrintili bir sekilde tasvir edip cevaplarsaniz sevinirim, ve simdiden tesekurler...
Din ile insan olunmaz önemli olan vicdandır vicdan yoksa ne dindarlık kalir ne bişey. Ayrica Gecmiste oldugu gibi insan yine üretirdi dini toplumda algi operasyonu yapip yonete bilmek için.

Envoyé de mon Lg G3 Cloudy 2.5 en utilisant tapatalk

Sevgili Leo, ben din ile insan olunur veya olunmaz demiyorum. Acik acik butun insanlar ateist olsa nasil bir dunya tasvir edersiniz diye soruyorum ve asil merak ettigim insanlik baslangictan beri ateist olsaydi nasil bir dunyada olurduk diye tasvir edresiniz diye soruyorum, gercekten insanlarin hayalgucunden neler cikacak merak ettigim icin, saygilar...

welcome.gif

Dunyada din diye birsey olmasa hepimiz ateist olsak nasil bir hayat olur?

dunyada din diye bir seyin olmama ihtimali yok, zira tuketici insan toplumunun oldugu yerde politika mecburiyettir. o halde organize teoloji, halklara afyon oldugu kadar antik bir zihin kontrol sistemi olarak turemistir diyebiliriz. fakat dinden kastim, bireyin subjektif hayat gorusu ya da inanci olmaktan ziyade, topluma mal olan, nesillere enjekte edilen siyasal, teolojik doktrinlerdir, kurumsal yapilardir. yoksa ornegin, taoizme de din deniliyor, fakat felsefi/materyalist disiplinler ile semavi dinlerin siyasi dogmasi, inanc somurusu vs alakasiz olgular, ayni sekilde kisiye kavramsal yapilandirmalarla duysal ve gorsel olarak enjekte edilmemis, kisinin kendisine ait herhangi inanc da siyasete girmez, subjektif durumdur.

Mesela savaslar bitermi, insanlar kisisel hirslari icin diger insanlari ezmekten vaz gecermi, hepimiz herseyi paylasirmiyiz ve insanin dogaya ve insan ogluna yaptigi zulumler bitermi?

bitmez, fakat ateizm kisiyi bilinclendirmeye yatkin, cunku bir yerde hayat gorusunu kor inanclara, dogmaya yahut belli ideolojilere teslim etmeme manasina geliyor. semavi dinlerin doktrinal tabani/sosyal muhendisligi ise, bugun kapitalizmin de cokca nemalandigi cikar amacli siyasetten ibarettir. belki hristiyanliga tarihi itibariyle ayri bir parantez acmak gerekir, cunku hristiyanlik kilise katolisizmi yahut protestanliktan ibaret degil, orijinal olarak teozofik bir disiplindir, yani kokleri ayri bir tartisma konusu.

Birde insanlik tarihinde tanri kavrami ve dinler olmasaydi nasil bir gecmis yasamis olurduk?

ateizm gibi teizmin de (tanri kavrami) varligi kacinilmazdir, cunku birinin temeli materyalizm, digerinin idealizm, hayat iki taraftan da ele alinmaya musait -
Yin_Yang.png

dinler olmasaydi nasil gecmis olurdu - semavi dinler olmasa iyi olurdu, cunku dogma demagojidir, kontroldur, cikar amacli siyasettir, baskidir, ayristiricidir, cehaleti korukler, bilim ve felsefenin dusmanidir. nitekim, agac meyvesinden belli olur demek durumundayiz, ki bugun papa gelmis "evet evrim vardir" diyor, bir donem insanlari kaziklarda yakan kurumdur bu.

Ayrintili bir sekilde tasvir edip cevaplarsaniz sevinirim, ve simdiden tesekurler...

hope it helped

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt