ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
la fonten aramızda..

zeyd hikayesini hiç bu kadar çarpıtarak anlatan olmamıştı..

sürekli sıkıstıgınız icin ancak gercekler ile alay eder, sözde söylediginiz laf yer tutmus gibi birbirinizden destek alıp sevinirsiniz.

bildiginiz tek olay inkar ve alay.

ne ise siz kendinizi akıllı sanmaya ve herseye yüksekten bakmaya devam edin.

Kur'an'da zaten cok eşli evlilik acıklanmıs. dört eşe kadar bayan ile evlenilebilir ama bunun çok zor hatta mümkün olamayacagını gene kur'an acıklamıs.

neden ?

eşler arasındaki adalet sağlanamayacagı icin en güzeli bir eş ile evlenmektir.

eş sınırı zaten Hz. Muhammet döneminde koyulmus. ileriye gerek yok, o zaman da yogun tepki alabilirdi. gectim ileriyi o günün şartlarınıda mı hesap edemedi ?

Kur'an-ı Kerim'i Hz. Muhammet yazdı diyorsunuz. Peki üst düzey zekası olmayan bir insan nasıl böyle evrensel bir kitabı yazabilmiş ?

Ne kadar zeki olup olmadığının kanıtı mı var elinde.. yanlış anlama ama yazdıklarının çoğu ortaokul din dersi müfredatı..

Ne kadar zeki olup olmadığının kanıtı mı var elinde.. yanlış anlama ama yazdıklarının çoğu ortaokul din dersi müfredatı..

önce kuran'ı yazan hz. muhammet'ten baskası degil diyorsunuz.

bende diyorum. üst düzey zekası olmayan bir insan nasıl böyle bir kitabı yazabilmiş ?

kendi icinizde sürekli çelişiyorsunuz. sıkısınca alaylı bir kac laf ile gecistiriyorsunuz.

kur'an'daki bazı süreleri kendinize göre değerlendirip saçma bulmanız bu sürelerin saçma oldugu anlamına hicbir zaman gelmeyecek. cünkü kur'an bir türkce paragrafı degil, yorumlamak icin cok arastırmak gerekir.

bende diyorum. üst düzey zekası olmayan bir insan nasıl böyle bir kitabı yazabilmiş ?

"Andolsun biz, en yakın göğü kandillerle donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık." ayetini einstein yazacak degildi herhal m8

adam yildizlari dunyaya aydan daha yakin zannediyor

Başka tanrı yok, Allah'tan başka.

ra, zeus, odin, brahma, siva, danu, arawn, lucifer, mesih, yahweh, atlas, ares, apollo, hades, osiris, isis, hathos, bast, thor, loki, set, hubel, molok, ahura-mazda, inara, ashur, vayu, anubis, ek-cuah, itzamna, cama-zotz, inti, ilyapa, tlaloc, sinaa, chia, ao-chin, nu-gua, guan-yu, benten, susanoo, tsukiyomi, hoori, amaterasu, bamapana, wandjina

hafizamda olan 63000 tanesini daha sayabilirim? istisnasiz, hepsi de ayni iddiadadir; "benden baska tanri yok"

Flying Spaghetti Monster da var; güncel tanrılardan.

ra, zeus, odin, brahma, siva, danu, arawn, lucifer, mesih, yahweh, atlas, ares, apollo, hades, osiris, isis, hathos, bast, thor, loki, set, hubel, molok, ahura-mazda, inara, ashur, vayu, anubis, ek-cuah, itzamna, cama-zotz, inti, ilyapa, tlaloc, sinaa, chia, ao-chin, nu-gua, guan-yu, benten, susanoo, tsukiyomi, hoori, amaterasu, bamapana, wandjina

hafizamda olan 63000 tanesini daha sayabilirim? istisnasiz, hepsi de ayni iddiadadir; "benden baska tanri yok"

Recep İvedik'i hatırlattın.
Say... :)

Sorun yok, bro.
Sen ok diyorsan, istediğine inanabilirsin.
Ben yapabileceğimi yaptım. Gönlüm rahat.

Recep İvedik'i hatırlattın.
Say... :)

Sorun yok, bro.
Sen ok diyorsan, istediğine inanabilirsin.
Ben yapabileceğimi yaptım. Gönlüm rahat.

hic birine inanmiyorum tabi ki m8, zira her biri var olmak icin insana muhtac, cunku sadece insanin kafasinda var olabilmekteler. u get it?

hic birine inanmiyorum tabi ki m8, zira her biri var olmak icin insana muhtac,
cunku sadece insanin kafasinda var olabilmekteler. u get it?

Benim tanrımın kimseye ihtiyacı yok,
fark bu işte...

İhlas (1-2)
De ki: O Allah'tır, Bir Tek'tir.
Allah'tır, Eksiksizdir/Muhtaç değildir.

fark bu işte...

İhlas (1-2)
Şu verdiğin örnek benim kendim için "Süha dünyanın en mükemmel insanıdır" demem gibi bir şey. :)
Yazdığı şey kanıt desen kanıt değil, gerçerli bir argüman desen o da değil, mantıklı desen o da değil...
*Allah var mı?
-Var
*Kim dedi?
-Kuran
*Kuran'ı kim oluşturdu
-Allah
*Allah'ın var olduğunu nerden biliyoruz?
*Kuran söylüyor
-Kuranı kim yazdı?
*Allah
-Allah'ın var olduğu nereden belli peki?
*E Kuran diyor işte
İişte bunlar hep delil :D

fark bu işte...

İhlas (1-2)

lafla peynir gemisi yurumez, az bir felsefi derinlik edinseniz iyi olacak imho.

tamsan, muhtac degilsen, 'yaratmak' gibi bir fiil ortaya koyamazsin, hic bir sey ortaya koyamazsin, ilelebed statik kalirsin. hareket halindeki, sartlara bagli nitelenen sey kosullarin esiridir.

nitekim, taraftar kaybetmemek icin taviz veren tanri olmaz;

"Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar, size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz. Allah, Ramazan gecelerinde hanımlarınıza yaklaşarak kendinize zulmetmekte olduğunuzu bildi de tövbenizi kabul edip sizi affetti."

iman pazarlamak icin sefil, aciz bir yahudiden nemalanmaya calisan mutlak bir kudret, hic olmaz;

"De ki: Gördünüz mü? Ya o Kur’ân, Allah katından ise ve siz O’nu inkâr etmişseniz? Ve İsrailoğullarından bir şahit de O’nun gerçekliğine şahitlik etmiş, böylece îmân etmişse ve siz de büyüklük taslamışsanız? Muhakkak ki Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez."

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt