ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
He bok gibiydi.. akp gelince düzeldi :asd22:

Dünkü ve daha önceki bombalı saldırılarda ölenler ellerinden öper..

Ülke tarihindeki en büyük 10 bombalı saldırının 9'u akp döneminde oldu.. şehir meydanlarında insanların ölmesi normalleşti ama hala eskiye bok atıyorsunuz..

Eskiye bok atmak peygamber sünneti ne de olsa.. devam edin..

Ben 36 yaşındayım.. 80'leri de, 90'ları da gördüm.. bana göre akp dönemindeki rezillikleri hiç bir zaman yaşamadık.. bu bile yeterli 90'lar mis gibiydi demek için..

Akpsine de digerlerine de k...ym. Mesele parti degil. Ama 80ler ve 90larin tek guzel tarafi "cocuk olmakti"

Ayrica dunku ve onceki patlamalarda ölen MASUM vatandaslarimizin mekani cennet olsun.
Bombayi ben mi patlattim da ellerimden opsunler.
36 yasindasin ama cahilsin. 90lar 80ler son yillardan daha guzelmismis.
Dedim ya , o donemlerdeki en guzel sey cocukluktu. Daha dogrusu tek guzel sey

anlamak isteyene bir işaret bile yeterken kuranın açık bir şekilde bazı ayetleri o dönemde bilinmesi mümkün olmayan bazı mucizeleri dile getirmiştir.
*o dönemde kim uzayın genişlemekte oldugunu bilebilirdi ? arapları geçtim dünya üzerinde bir insan bu bilgiye sahip miydi ?
*gemiciler bu fenomene sahipti diyorsun kaptan kusto yakın zamanda manş denizindeki suların birleşmediğini keşfetmedi mi ? nerden çıkardın ?
* insanın doğum evrelerini o dönemli biyolojik bilgilerle kim açıklayabilirdi ?
* aristo dediğin adam yerin katmanlarının 7 tane oldugunu ya da bunun gibi insanın o dönemki şartlarda bilmesinin mümkün olmadıgı bir olayı haber verebilmiş mi ?
* kuran sadece o dönemki insanlara inmediği gibi tüm asırlara kıyamete dek tüm insanlara ve asırlara inmiştir. hepsinin de hissesi vardır...
dolayısıyla insanlara çalışmaları ölçüsünde işaretler sunar. tüm esrarını bir seferde sunsaydı insanları tembelliğe iteceği gibi insanoğlunun bazı şeyleri su-i istimal etmesine sebep olacaktı.
* kuran öncelikle öğüt ve ihtar kitabıdır bilim kitabı değildir yalnız insanların bilimsel çalışmalarına işaret ve bilim yoluyla kurana daha sıkı sarılmasına teşvik için bazı ayetler verilmiştir. o dönem kuranın ilk muhattabı bedevi araplardı sonra da teknolojik devinimden habersiz dünya idi. bu insanlara hiç anlamadığı şeyleri öne almak mantıklı mıydı ? ancak sonra da teknoloji ve gramer gelişince bundan pay almak isteyenleri mahrum etmedi.
* bahsettiğim bilgiler kuranda açık şekilde geçiyor..sana ilgili ayetlerin linkini veriyorum al bak ..

Bilimsel Mucizeler | İlme Davet

*o dönemde kim uzayın genişlemekte oldugunu bilebilirdi ? arapları geçtim dünya üzerinde bir insan bu bilgiye sahip miydi ?
* aristo dediğin adam yerin katmanlarının 7 tane oldugunu ya da bunun gibi insanın o dönemki şartlarda bilmesinin mümkün olmadıgı bir olayı haber verebilmiş mi ?
* bahsettiğim bilgiler kuranda açık şekilde geçiyor..sana ilgili ayetlerin linkini veriyorum al bak ..
* kuran sadece o dönemki insanlara inmediği gibi tüm asırlara kıyamete dek tüm insanlara ve asırlara inmiştir. hepsinin de hissesi vardır...
dolayısıyla insanlara çalışmaları ölçüsünde işaretler sunar. tüm esrarını bir seferde sunsaydı insanları tembelliğe iteceği gibi insanoğlunun bazı şeyleri su-i istimal etmesine sebep olacaktı.

-> Yine daha önce kast ettigim gibi, bu ayetler bilim'in bunlari kesfettikten sonra bu sekilde yorumlanmistir. Mesela Einstein zamaninda evreni statik olarak görmüstür (+- 1917). Evrenin genisledigi bilgiye +- 10 sene sonra ulasiliyor. Belli ki insanlarin evren'den haberleri var, hatta bu yönde calismalar bile var. Peki niye kimse o ayeti öne sürmüyor? Sonucta o dönemin insanlari anlayamayacagi seyleri öne aldigi yok.
-> Aristoteles icin öyle bir kastim yoktu. Sen sularin birlesmemesini Muhammed dönemindeki insanlarin bilmesini "imkansiz" olarak yorumladin. Ama 1000 sene önce yasayan Aristoteles tuzlu ile tatli suyun birlesmediklerinin farkindaydi.

* gemiciler bu fenomene sahipti diyorsun kaptan kusto yakın zamanda manş denizindeki suların birleşmediğini keşfetmedi mi ? nerden çıkardın ?

->
neyi nerden cikardim? Gemicilerin iki suyun birlesmemesini gözlemleyebildiklerini mi? Yoksa ayetin (25:53) yanlis oldugunu mu?

* kuran öncelikle öğüt ve ihtar kitabıdır bilim kitabı değildir yalnız insanların bilimsel çalışmalarına işaret ve bilim yoluyla kurana daha sıkı sarılmasına teşvik için bazı ayetler verilmiştir. o dönem kuranın ilk muhattabı bedevi araplardı sonra da teknolojik devinimden habersiz dünya idi. bu insanlara hiç anlamadığı şeyleri öne almak mantıklı mıydı ? ancak sonra da teknoloji ve gramer gelişince bundan pay almak isteyenleri mahrum etmedi.

-> Daha fazla uzatmadan: sen diyorsun ki, Kuran dönemine göre yorumlanir ve icindeki "bilim konulari" tesvik gibi bir seydir - ki bu bana göre kolaya kacmaktir. Böyle baksak bile - mesela su anki dönemi alalim - Kuran hic bir zaman bilimden önce davranamaz. Bilim kesfeder, sonra siz buna bir ayet bulursunuz ve ona göre yorumlarsiniz. Verdigin link'teki bilgiler (dogru yada yanlis) da buna dahildir (bknz. evrenin genislemesi).

Son düzenleme:
Emir sana biraz daha nostalji yaşatiyim :)
Evrenle ilgili bir konuda 2014 senesinde yazdığın bir post:

--------------------------------

Evren sonlu değildir. Çünkü genişlemeye devam etmektedir. Durana kadar sonsuz demek zorundayız.
Çünkü galaxiler biribirinden uzaklaşıyor. Evren balonu şişmeye devam ediyor.
Sınırları her geçen saniye hızla genişliyor.
Güneşimiz bile binlerce kilometre hızla hareket ediyor.
Evrenin dengesi bozulana kadar büyümeye devam edicektir tüm bu oluşum.
Evrenin dışında bence hiçbirşey yok. boşluk. Tanrının başka bir yerde olması lazım sanırım.
Yani mesela evren bi oda olsun.
Odanın kapısının dışında Tanrı ve yüce oluşumlar yok yani melekler falan gibi öyle düşünmüyorum.
Tanrı bence tamamen başka bir şey. Yani mesela, zeki ve duygusal varlıkların düşünceleri, hissiyatları vs. nin
bağlı olduğu bir boyut var. Benim düşüncem o.
Herkesin isteklerinin hislerinin bağlı olduğu.
Bir nevi hani bilgisayarın anakartı gibi.
Ama bilgisayarınızın işletim sistemi var bide.
Donanım ve yazılım birbiriyle kıyaslanamaz. İç içedir ama cisim olarak alakasızdır.
Tanrı ve varlıkta benim görüşüme göre bu benzetmede. Yani birbirinden ayrı şeyler.
Tanrı cisim ve mekandan ayrı birşey, belirli bir yeri yok. Ama tek gerçek somut şey.
Evren ise belirli bir yerdeki sonu olan bir yaratık. Bilmem anlatabildimmi, biraz komplike oldu. '

--------------------------------

Bu yazıda tanrı yok ama tanrı yerine geçen birşeymi var demek istiyorsun?
Yoksa bu fikirden tamamenmi vazgeçtin?

zaten var olan birşey yok edilemez (yani enerji yok edilemez ) evren sonsuz diye biliriz belki tanrı parçacıgı

Akpsine de digerlerine de k...ym. Mesele parti degil. Ama 80ler ve 90larin tek guzel tarafi "cocuk olmakti"

Ayrica dunku ve onceki patlamalarda ölen MASUM vatandaslarimizin mekani cennet olsun.
Bombayi ben mi patlattim da ellerimden opsunler.
36 yasindasin ama cahilsin. 90lar 80ler son yillardan daha guzelmismis.
Dedim ya , o donemlerdeki en guzel sey cocukluktu. Daha dogrusu tek guzel sey

80'lerde ekmek kuyrukları, hastane kuyrukları vardı ama diktatör yoktu.. insanları bu derece bir birine düşman eden, ayrıştıran bir iktidar benim şahsen hatırladığım süreçte hiç olmadı..

akp'ye koyuyorsun ama "eski türkiye" diye geçmişe bok atmalarına lafın yok.. sanki inşaattan başka bir boku becermişler de ülkeyi uzaya çıkarmışlar gibi yeni türkiye propagandası yapmalarını normal görüyorsun..

halbuki yeni türkiye dedikleri olay: "ülkeyi yobazlaştırma ve şeriatlaştırma projesi.."

eski türkiye'de adım başı imam hatip denen zehir ve pislik yuvaları yoktu.. yeni türkiye'de her mahallede 2 tane var.. eski türkiye'de gss denen bir halkı soyma vergisi yoktu.. yeni türkiye'de halka vermedikleri bir hizmetin parasını gss adı altında alıyorlar.. eski türkiye'de seçim öncesi tv'de bütün parti liderleri karşılıklı medenice tartışırdı ve halk da ona göre karar verirdi.. yeni türkiye'de sadece yandaş kanallara çıkan ve kimseyle tartışmayan, uzlaşmayan ruh hastaları var.. eski türkiye'de yayıncı platformlardan bir anda 7 kanal kaldırılmazdı.. en dincisi bile her platformda yayın yapardı.. yeni türkiye'de havuz değilsen yoksun..

ekonomik sebeplerle eski türkiye'ye bok atabilirsin ama söylediklerimi inkar ediyorsan sana bir doz ilber ortaylı da yetmez..

muhammed de aynı akp'nin ülkeyi karanlığa gömmesi gibi arabistan'ı karanlığa gömmüştür, hala da çıkamadılar o karanlıktan.. öyle bir karanlık ki 1400 yıl sonra arap kadınları erkeksiz sokağa çıkamıyor, araba bile kullanamıyor..

halbuki cahiliye dönemi dediği dönemde, arabistan'ın anasını islamla bellemeden önce evlendiği kadın hatice tüccar olmayı başarmış, çalışan, bütün ülkeyi kervanıyla gezen zengin bir kadındı.. yeni arabistan'da kadınlar ninja kostümlerine hapsolup hayattan soyutlanmışlardır..

cahiliye diye bok atılan dönem bugünden çok daha özgür bir zamandı.. bunu tarihi kaynaklar onaylıyor.. arabistan'ı anti-devrim ile cehenneme çeviren adam muhammed'tir.. aynı akp'nin türkiye'yi cehenneme çevirmesi gibi..

evet türkiye daha zengin oldu.. daha zengin bir cehennem.. büyük marifet..

seni aydınlığın ile başbaşa bırakıyorum.. biz cahil kalalım..

Son düzenleme:
80'lerde ekmek kuyrukları, hastane kuyrukları vardı ama diktatör yoktu.. insanları bu derece bir birine düşman eden, ayrıştıran bir iktidar benim şahsen hatırladığım süreçte hiç olmadı..

akp'ye koyuyorsun ama "eski türkiye" diye geçmişe bok atmalarına lafın yok.. sanki inşaattan başka bir boku becermişler de ülkeyi uzaya çıkarmışlar gibi yeni türkiye propagandası yapmalarını normal görüyorsun..

halbuki yeni türkiye dedikleri olay: "ülkeyi yobazlaştırma ve şeriatlaştırma projesi.."

eski türkiye'de adım başı imam hatip denen zehir ve pislik yuvaları yoktu.. yeni türkiye'de her mahallede 2 tane var.. eski türkiye'de gss denen bir halkı soyma vergisi yoktu.. yeni türkiye'de halka vermedikleri bir hizmetin parasını gss adı altında alıyorlar.. eski türkiye'de seçim öncesi tv'de bütün parti liderleri karşılıklı medenice tartışırdı ve halk da ona göre karar verirdi.. yeni türkiye'de sadece yandaş kanallara çıkan ve kimseyle tartışmayan, uzlaşmayan ruh hastaları var.. eski türkiye'de yayıncı platformlardan bir anda 7 kanal kaldırılmazdı.. en dincisi bile her platformda yayın yapardı.. yeni türkiye'de havuz değilsen yoksun..

ekonomik sebeplerle eski türkiye'ye bok atabilirsin ama söylediklerimi inkar ediyorsan sana bir doz ilber ortaylı da yetmez..

muhammed de aynı akp'nin ülkeyi karanlığa gömmesi gibi arabistan'ı karanlığa gömmüştür, hala da çıkamadılar o karanlıktan.. öyle bir karanlık ki 1400 yıl sonra arap kadınları erkeksiz sokağa çıkamıyor, araba bile kullanamıyor..

halbuki cahiliye dönemi dediği dönemde, arabistan'ın anasını islamla bellemeden önce evlendiği kadın hatice tüccar olmayı başarmış, çalışan, bütün ülkeyi kervanıyla gezen zengin bir kadındı.. yeni arabistan'da kadınlar ninja kostümlerine hapsolup hayattan soyutlanmışlardır..

cahiliye diye bok atılan dönem bugünden çok daha özgür bir zamandı.. bunu tarihi kaynaklar onaylıyor.. arabistan'ı anti-devrim ile cehenneme çeviren adam muhammed'tir.. aynı akp'nin türkiye'yi cehenneme çevirmesi gibi..

evet türkiye daha zengin oldu.. daha zengin bir cehennem.. büyük marifet..

seni aydınlığın ile başbaşa bırakıyorum.. biz cahil kalalım..

Kismet katiliyorum , kismet katilmiyorum. Katildigim yerler katilmadigim yerlerden cok..
Islamiyet dusmanligi yapmadan yazsan oturup saatlerce dogruyu yanlisi tartisirim. Ama sen konuyu islam dusmanligina cevirince konusacak cok sey kalmiyor.

Diger dinlere de dusman misin?

-> Yine daha önce kast ettigim gibi, bu ayetler bilim'in bunlari kesfettikten sonra bu sekilde yorumlanmistir. .
arkadaşım ayet bu ...yoruma açık tarafı var mı ?

Gogu, gucumuzle Biz kurduk; suphesiz biz onu genisleticiyiz. (zariyat-47)

..ateist insan ile doğruyu arayan insan arasında fark vardır..her defasında bu gerçeği unutuyorum işte...diğer cümlelerine de izahım var ama anlıyorum ki sözün bittiği yerdeyiz. bu yüzden yorumu uzatmıyorum hele bilim kuranın önünde cümlenden sonra zaten yazacak bir şey kalmıyor..yüzyıllar öncesindeki bilimsel haberler kuranda geçtiği halde sen bilim kuranın önünde diyebildiysen.

Son düzenleme:
Kismet katiliyorum , kismet katilmiyorum. Katildigim yerler katilmadigim yerlerden cok..
Islamiyet dusmanligi yapmadan yazsan oturup saatlerce dogruyu yanlisi tartisirim. Ama sen konuyu islam dusmanligina cevirince konusacak cok sey kalmiyor.

Diger dinlere de dusman misin?

hepsi için düşüncem aynı.. bunu eskiden en azından cuma namazlarına düzenli gitmiş biri olarak söylüyorum.. insan "kendince" bazı gerçekleri farkedince fikri değişiyor.. yapacak bir şey yok..

arkadaşım ayet bu ...yoruma açık tarafı var mı ?

Gogu, gucumuzle Biz kurduk; suphesiz biz onu genisleticiyiz. (zariyat-47)

..ateist insan ile doğruyu arayan insan arasında fark vardır..her defasında bu gerçeği unutuyorum işte...diğer cümlelerine de izahım var ama anlıyorum ki sözün bittiği yerdeyiz.

ateist olmayan ve doğruyu arayan birisi olarak yazıyorum.. o ayetin orjinali şudur:

Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim her şeye gücümüz yeter.

bilimin evrenin genişlediğini iddia etmesinden sonra senin dediğin şekilde yontularak (kuran tahrip edilerek) bundan çıkar sağlamaya çalışılmıştır..

bekir'in sana söylediği de o.. ayetleri keşif yapıldıkça editleyen dejenere bir dinci kitle var.. dini bilime uygun gösterip ayakta tutmaya çalışan..

bir şeyin mucize olduğu iddia edildiğinde "acaba gerçekten öyle mi" diye soru sorup araştırıyor musun? yoksa hemen inanıyor musun?

şahsen ben araştırıyorum.. ve araştırınca ayetin orjinalinde genişletme olmadığını bulmam zor olmuyor..

bak mesela ben hemen 1983 yılında diyanet işleri tarafından basılan merhum dedemden kalma kuranı raftan indirdim ve zariyat 47'yi açtım.. internet manyakları tarafından tahrip edilmemiş bu 30 küsur yıllık orjinal kuranda o ayet aynen şöyle:

kelimesine dokunmadan yazıyorum..

Zariyat 47: Göğü gücümüzle biz kurduk. şüphesiz biz geniş kudret sahibiyiz.

bu kadar.. senin paylaştığın palavra harun yahya gibi hokkabaz siteler tarafından ortaya atılan bir yalandan başka bir şey değil..

Son düzenleme:
Ya serdar abide iyice cividi ayni Muhammed donemindeki inkarcilar gibi herseye yalaaaannn yalaaannn demeye basladi ahahah :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ya serdar abide iyice cividi ayni Muhammed donemindeki inkarcilar gibi herseye yalaaaannn yalaaannn demeye basladi ahahah :D

ekrem evinde kuran var mı?

bende 5 tane var.. en yenisi 32 yıllık.. internet ile dejenere olmamış..

senden abi olarak ricam varsa evindeki herhangi bir kuranı alıp zariyat 47 ye bakar mısın.. dürüstçe buraya zariyat 47'de ne yazdığını koyuver kardeşim..

bir adnan hoca yalanını da buradan çürütelim hep birlikte.. yukarıda paylaşılan safsatayı adnan hoca uydurmuştur..

ateist olmayan ve doğruyu arayan birisi olarak yazıyorum.. o ayetin orjinali şudur:

Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz bizim her şeye gücümüz yeter.

bilimin evrenin genişlediğini iddia etmesinden sonra senin dediğin şekilde yontularak (kuran tahrip edilerek) bundan çıkar sağlamaya çalışılmıştır..

bekir'in sana söylediği de o.. ayetleri keşif yapıldıkça editleyen dejenere bir dinci kitle var.. dini bilime uygun gösterip ayakta tutmaya çalışan..

bir şeyin mucize olduğu iddia edildiğinde "acaba gerçekten öyle mi" diye soru sorup araştırıyor musun? yoksa hemen inanıyor musun?

şahsen ben araştırıyorum.. ve araştırınca ayetin orjinalinde genişletme olmadığını bulmam zor olmuyor..

bak mesela ben hemen 1983 yılında diyanet işleri tarafından basılan merhum dedemden kalma kuranı raftan indirdim ve zariyat 47'yi açtım.. internet manyakları tarafından tahrip edilmemiş bu 30 küsur yıllık orjinal kuranda o ayet aynen şöyle:

kelimesine dokunmadan yazıyorum..

bu kadar.. senin paylaştığın palavra harun yahya gibi hokkabaz siteler tarafından ortaya atılan bir yalandan başka bir şey değil..

kuranın tahrip edilmediği ispatlandı..

Kur'an'ın tahrif edilmediği ispatlandı - GÜNCEL Haberleri

ayetin mealini harun yahya'dan da almadım ..sana ayetin mealini veren bazı ilim adamlarını sıralayayım ..

Abdullah Parlıyan: Gökyüzünü ve içerisindekileri, yaratıcı gücümüzle inşa eden biziz ve onlardan daha üstününü ve daha büyüğünü kurmaya da gücümüz yeter veya o gökyüzünü devamlı genişletmekteyiz

Ahmet Varol: Göğü de biz güçle bina ettik ve biz onu genişletmekteyiz. [4]

Ali Bulaç: Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz.

Bayraktar Bayraklı: Göğü kendi kudretimizle biz bina ettik ve biz elbette genişleticiyiz.

Bekir Sadak: Gogu, gucumuzle Biz kurduk; suphesiz biz onu genisleticiyiz.

Celal Yıldırım: Göğü de kudretimizle yapıp kurduk. Şüphesiz ki biz, hep genişleticileriz.

Diyanet İşleri (eski): Göğü, gücümüzle Biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz.

Diyanet Vakfi: Göğü kendi ellerimizle biz kurduk ve biz (onu) elbette genişleticiyiz.

Edip Yüksel: Göğü gücümüzle biz kurduk ve onu biz genişletmekteyiz.

Elmalılı (sadeleştirilmiş): Bir de göğe bakın! Biz onu kuvvetle bina ettik ve şüphe yok ki Biz onu genişletmeye de malikiz

Gültekin Onan: Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz biz, (onu) genişleticiyiz.

Hayrat Neşriyat: Göğü de kuvvet(imiz)le binâ ettik; ve şübhe yok ki biz, elbette (devamlı sûrette onu)genişleticileriz

İbni Kesir: Göğü gücümüzle Biz kurduk. Ve muhakkak ki Biz, genişleticiyiz.

daha çok var yazmıyorum link istersen altta ..

ZARİYAT-47 ayeti için tüm Türkçe Kuran Meallerini Kıyasla / Kuran-ı Kerim Meallerini Kıyasla - 35 adet Türkçe Kur'ân Meâli

kuranın manaları çok derin ve nüfuzludur tam meali zaten çevrilemiyor ...bu kadar ilim ve heyet üzerinde birleşmişse size göre yalandır çıkar için yapmışlardır ..

aklı olan bir insan bazı keskin ayetlere bakar ve düşünür mesela yerin yedi kat oldugu bilgisi...
mesela yağmurun belli bir ölçü ile indirilmesi , çocuğun biyolojik doğum evreleri gibi.
yoruma kapalı olan bu ayetler o zamana göre mucize haber veriyorlar..
eğer doğruyu arıyorsan bu ayetler üzerinde düşün..

Son düzenleme:
Uyarı:

8.Forum içerisinde düşünce yapılarını, görüşleri, etik yapılarını alaya alan, aşağılan üyeler en az 72 saat süre ile mevcut konudan uzaklaştırılacak ve en az 1 gün MYC alacaklardır.

10.Konu başlıklarında provokasyon yasaktır. Kasıtlı olarak kavga çıkarma amaçlı mesaj atan üyeler konudan süresiz olarak uzaklaştırılacak ve uyarılacaklardır.

11.Irkçılık ve nefret söylemleri insanlık suçudur. Bu tarz mesajlar atan üyelere en az 20 gün MYC uygulanacaktır.

Lütfen konu içerisinde bu üç kurala dikkat ediniz...

https://www.gscimbom.com/forum/f69-gscimbom-com-forumlari-hakkinda/yeni-ceza-kurallari-79583/

ekrem evinde kuran var mı?

bende 5 tane var.. en yenisi 32 yıllık.. internet ile dejenere olmamış..

senden abi olarak ricam varsa evindeki herhangi bir kuranı alıp zariyat 47 ye bakar mısın.. dürüstçe buraya zariyat 47'de ne yazdığını koyuver kardeşim..

bir adnan hoca yalanını da buradan çürütelim hep birlikte.. yukarıda paylaşılan safsatayı adnan hoca uydurmuştur..

Abi o ayet iki turlu de anlam iceriyor zaten.Sizin iddianiz bilime gore kurani yorumladigimiz yonde lakin yanlis yaklasiyorsunuz olaya.Biz burda bilim kanitlamadan cogu seyi bilmiyoruz ama bilim kanitladiginda o ifadenin gectigini goruyoruz.

fatih'çim hala internet şarlatanlarının yaymaya çalıştığı saçmalıkları ve değiştirilen kuranları paylaşıyorsun.. benim evimdeki 30 yıl veya daha eski olan kuranların hiç birinde o şekilde yazmıyor.. illa fotoğraf çekip mi koyayım?

evinde eski bir kuran varsa sen bak.. mümkünse evrenin genişlemesinin keşfinden daha eski bir kuran olsun ki sahtekarlık olmasın..

Abi o ayet iki turlu de anlam iceriyor zaten.Sizin iddianiz bilime gore kurani yorumladigimiz yonde lakin yanlis yaklasiyorsunuz olaya.Biz burda bilim kanitlamadan cogu seyi bilmiyoruz ama bilim kanitladiginda o ifadenin gectigini goruyoruz.

ekrem dürüst olalım.. önce dürüstlük..

sözde ilim adamı diye fatih'in paylaştığı şarlatanların sözde çevirilerini geçelim..

lütfen dediğimi yap ve evde evrenin genişlemesinin keşfinden önce yazılmış eski bir kurandan zariyat 47'yi buraya yaz.. biz yazınca kafir diyorlar..

sen yaz görelim.. ama lütfen kitap son 15-20 yılda harun yahya (adnan hoca)
ve benzeri şarlatanlar tarafından yazılmış olmasın..

mesela fatih'in bahsettiği şarlatanların bazılarını tanıyorum.. dinledim veya okudum.. kuranı bilime göre editleme ve modernize etme çabasındaki adamlar bunlar.. orjinal kuranda zariyat'ta genişletme falan yok.. olsa ben görürüm..

iddianıza devam ederseniz surenin sararmış sayfalardaki fotoğrafını çekip koyacağım..

zariyat 47'nin yozlaştırılmamış orjinali şudur: (bendeki kuranlarda öyle)

fatih'çim hala internet şarlatanlarının yaymaya çalıştığı saçmalıkları ve değiştirilen kuranları paylaşıyorsun.. benim evimdeki 30 yıl veya daha eski olan kuranların hiç birinde o şekilde yazmıyor.. illa fotoğraf çekip mi koyayım?

evinde eski bir kuran varsa sen bak.. mümkünse evrenin genişlemesinin keşfinden daha eski bir kuran olsun ki sahtekarlık olmasın..

kulp takmak kolay değil mi ?
bak onların içinde iki tane eski diyanet bir de ibn kesir çevirisi var okudun mu ?

bu arada kuranın tüm nüshaları aynıdır değişmemiştir. bu ispatlandı ..merak etme senin dediğin o ucuz numaraları hiçbir din alimi yapmaz zira kuranı kendi nefislerine göre çevirenler yorumlayanlar dinden çıkar. lafzın manası çok geniş oldugundan yorum farklılığı olmasını şeytanın sana farklı fısıldıyor haberin olsun ..
eğer ondan sıyırılıp aklınla bakmak istiyorsan yoruma kapalı keskin ayetlerine bak sana onları söyledim ..

Uyarı:

8.Forum içerisinde düşünce yapılarını, görüşleri, etik yapılarını alaya alan, aşağılan üyeler en az 72 saat süre ile mevcut konudan uzaklaştırılacak ve en az 1 gün MYC alacaklardır.

10.Konu başlıklarında provokasyon yasaktır. Kasıtlı olarak kavga çıkarma amaçlı mesaj atan üyeler konudan süresiz olarak uzaklaştırılacak ve uyarılacaklardır.

11.Irkçılık ve nefret söylemleri insanlık suçudur. Bu tarz mesajlar atan üyelere en az 20 gün MYC uygulanacaktır.

Lütfen konu içerisinde bu üç kurala dikkat ediniz...

https://www.gscimbom.com/forum/f69-gscimbom-com-forumlari-hakkinda/yeni-ceza-kurallari-79583/

kurallara Peygambere hakaret de dahildir değil mi ?

Son düzenleme:
ekrem dürüst olalım.. önce dürüstlük..

sözde ilim adamı diye fatih'in paylaştığı şarlatanların sözde çevirilerini geçelim..

lütfen dediğimi yap ve evde evrenin genişlemesinin keşfinden önce yazılmış eski bir kurandan zariyat 47'yi buraya yaz.. biz yazınca kafir diyorlar..

sen yaz görelim.. ama lütfen kitap son 15-20 yılda harun yahya (adnan hoca)
ve benzeri şarlatanlar tarafından yazılmış olmasın..

mesela fatih'in bahsettiği şarlatanların bazılarını tanıyorum.. dinledim veya okudum.. kuranı bilime göre editleme ve modernize etme çabasındaki adamlar bunlar.. orjinal kuranda zariyat'ta genişletme falan yok.. olsa ben görürüm..

iddianıza devam ederseniz surenin sararmış sayfalardaki fotoğrafını çekip koyacağım..

zariyat 47'nin yozlaştırılmamış orjinali şudur: (bendeki kuranlarda öyle)

Elimde eski bu kuran yok malesef senin elindekiler o sekilde yaziyorsa dogrudur.Bendeki arapca oldugu icin anlamiyorum yazilani

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt