ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
anliyorum, yani merak ettigim cevaplari kendim bulabilirim kurani okuyarak ;)

Aslında çelişki İslam dininde değil, İslam dini diye uydurulan dinde.
Uydurulan dini izlersen, zaten Kuran mesajını ıskalamış olursun.

2 artı 2 yi 5 olarak toplayan birini görüp, matematiğe kızmaktan farksız.
Çelişki matematikte değil, onu yanlış anlatan veya bilipte gizleyenlerde.
Anlatabildim mi ?

Yoksa, önyargısız Kuran'ı okuduğumda çelişki görmedim.
Ama şu an önyargısız okumuyorum tabiki :)

Ateizm konusunda ;
bence dini yanlış öğreneceklerine, herşeyi sorgulamaları kendilerince doğrudur.

İlginçtir,
benim inancım Kuran dini İslam'ın, bilindiğinin aksine, ateizme kadar daha büyük problemlerin peşindedir.
Birincisi zulüm, ikincisi şirk.

agreed
ahzab suresi #50 gerekli cevaplari verecektir :k19:

Hulusi, sana tavsiyem, asla tek bir ayet üzerinden, inanç kararını verme.
O konudaki, tüm ayetleri çıkar, bir araya getir, sonra yorumla ve karar ver.

Çünkü o tek ayeti, kendin çözmeye çalışırsan, yanılabilirsin.
Kuran'ın önerdiği yöntem, ayeti, biz başka ayetlerde açıklayacağız.
Yani, açıklamasını, yine Kuran'da ara.

Özellikle Ahzab-50'yi uygulayan peygamberin,
konuyu saptıran kişiler gibi, "birçok genç ve evlenmemiş kadınla evlilik yapmış" ve "harem yaratmış" havası veriliyor.

Ama gerçekte, gerçekten saptıranların dediği gibi olsaydı,
51 yaş gibi ileri denecek yaşa kadar, tek eşli yaşamazdı.
Kuran, bu konuya başka ayette, dul olmaları şartı getirir, ve tüm saptıranlar bunu gizler.

Diğer tüm evlilikleri, yaşlı, dul ve yardıma muhtaç evliliklerdir.
Ki Kuran, yine başka ayette, eğer yaparsanız önerim tek evliliktir der.

Yani, çok eşlilik zorunlu durumlardadır.

c3549d16.gif

Bu müslüman mülteciler din kardeşleri s.arabistan-katar-kuveyt-birleşik arap emirlikleri yerine ne için hıristiyan ve ateist ülkelere iltica etmek istiyor?

Kimse kendini kandirmasin ama muslumanlarin 80% korkak oldugu icin musluman.
Birde kardesim, muslumanlar ile ateist arasindaki fark, ateistler kurani okuyorlar ama muslumanlar daha 5 vakit namaz bilmeden yada dualari ezbere bilerek ve ne hakkinda dua ettigini bilmeden kendine musluman diyor. Ateistler dusunen insanlar ama muslumanlar ise baski, korku ve bir umut icin musluman oluyor.

Allaha sukur muslumanim, ama muslumanlik bugun arap dini oldugu icin tiskiniyorum walla.
Ya kardesim bazi salaklar varki aynen bu tur teorilerde bulunuyorlar:
1- eger icki icersen 40 gun musluman olmazsin, yuh O_O
2- anal seks haram degildir, bunu ozelikle turbanli kadinlardan duyabilirsiniz!
3- Internette photoshop denen fotolarda bak ALLAH dinsizleri boyle carpar, ohaaa yani
4- musluman olmayanlar kafirdir, nasil yani?
ozelikle bu kafami cok karistiriyor, nasil yani sanki musluman olmayanlar kendilerimi secti baska dini yada dinsizligi?

eger ben japon yada ispanyol olsaydim suan ya ateist yada hristiyan olabilirdim. Herseyi cevre, aile ve ortam belirler.. yani kisacasi senin neye inandigin senin kendi sectigin bir karar degil, aksine dogal yollardan olusan bir karar.

Benim inancim su yonde: Bu dunya yada gezegen hersey bir illizyon olabilir, yada sunu dusunuyorum asil gercek nedir? Insanlar belki sandiklari kadar zeki degiller, olum ve dogum yasamin ozu baska birsey olabiilir. Mesela, aklimizin alamayacagi ve aslinda cevabi cok kolay olan birsey olabilir. belki gercekkeri ve cevaplari yanlis yerden ariyoruz..

Bana gore ALLAH bilmedigimiz yada yani bir varlik degil ama herseyi yaratan ve bizim algilayamacagimiz Allahtir. Yani zaman, gormek ve diger sezgiler gercekler yaninda hic birsey.

Son olarak sinav diyoruz ama oyle birsey niye gerekli? insan oglu kendi ricasiyla mi yaratilmak istedi ve sadece namaz kilarak cahil olan biri cennete gidiyorsa bunun mantigi nerde.. Aile baskisiyla turban giyen bir kiz, ve babasinin basisiyla musluman olan bir ve kendi iradesi ise farkli biiri cennetlik olurmu?

Kardeşim "Kim İslam'dan başka bir din ararsa, o kimseden bu din asla kabul edilmez ve o ahirette kaybedenlerden olur." Ali İmran 3/85. Bunun yanında Allah katında tek din İslam'dır diye de bir ayet var. Dediğin gibi müslümansan o 4. soruyla ilgili kafanda soru işareti kalmamış olması lazım, çünkü İslam dini kendisine tebliğ edildikten sonra halen başka dine inanan hiç kimse cennete giremez deniyor, ayetle sabit gördüğün gibi tartışmaya açık bir konu değil yani. Zaten kafir kelimesinin anlamına bakarsan "İslam dini terminolojisinde küfür işleyerek dinden çıktığı düşünülen veya hiç Müslüman olmamış kişiye denir."

Bu müslüman mülteciler din kardeşleri s.arabistan-katar-kuveyt-birleşik arap emirlikleri yerine ne için hıristiyan ve ateist ülkelere iltica etmek istiyor?

söyliyim renktas.. onlar bile biliyor cünkü para icinde bogulan müslüman kardeslerinden bes kurus yardim alamayacaklarini :D

konu dagilmasin, ateistlere hücum

Ama gerçekte, gerçekten saptıranların dediği gibi olsaydı,
51 yaş gibi ileri denecek yaşa kadar, tek eşli yaşamazdı.

Mehmet Ali Erbil sence ünsüz bir gençken mi daha çok kadınla birlikte oldu? yoksa şöhretli 50'lik bir dallama iken mi?

yada neden Hugh Hefner Playboy efsanesini yaratmadan önce harem sahibi değilken, 80'lik bir dedeyken sürekli çıtırları götürüyor?

bu soruları samimi olarak cevaplarsan icad ettiği dinden önce size göre "vasıfsız, okuma yazma bilmeyen ve fakir" bir adamın neden istediği halde kadın götüremediği; ve peygamberlik ilan etmiş, ganimete ganimet demeyen, nüfuzlu bir adamın nasıl harem sahibi olduğunu anlarsın.. :)

peygamberlik yokken, gariban muhammedi hangi kadın ne yapsın?.. tek eşliliğe çok meraklı olsaydı, peygamberlik nüfuzu edindikten sonra da delikanlı olup tek eşli kalırdı..

Son düzenleme:
Bu ateistlerın İşi gücü İSLAMA Laf atmak.. kardeşim İnanmıyorsan niye İslamla Uğraşıyorsun ?? Madem İnanmıyorsun Çekil Köşene rahatına bak.. Sanane bizim İnancımızdan ?? Seni ne ilgilendırıyor ki ??

Hayır Yani , Korktuğun bişeyler mi var ? yada Şüphe duyduğun ?? ne Bu İslam düşmanlığı.. İnanmıyorsan İnanma senı zorlayan yok.. Fakat Benım İnacımada Laf Atma.. Git Kendi Halinede Yaşa..

ulan hayri ,sato mod oldu ertesi gün bu konular yine uplandı tesadüftür kesin yine full din konuşulduğu dönemlere döndük forumun futbol batık diye oluyor bunlar

peygamberlik yokken, gariban muhammedi hangi kadın ne yapsın?.. tek eşliliğe çok meraklı olsaydı, peygamberlik nüfuzu edindikten sonra da delikanlı olup tek eşli kalırdı..

Serdarcim,
Peygamber peygamberken 11 sene tek eşli kaldi. 40-51 yas arası.

Evlenmemis bir kadinla, tek evliligi var.

Gerisi tamami dullar ile ve 51 yas sonrasi. Eşi olunce.
Ve cogu yasli muhtac kadinlar.

60 yasinda evlendigi dul kadin var.
Evlendikten 3 ay sonra ölmüş.

Yani mehmet ali erbil veya verdigin diger örnek gibi, saptirarak amiyane tabirle çıtırlarla takilmamis.

Bazen diyorum ki tanrının bizim sevgimize ve yalvarmalarımıza ihtiyacı olmadığı çok kesin keşke hiç dinden bahsetmemiş olsaydı sanırım bugün din adına yaşanan birçok olay gerçekleşmezdi.

Ve bizler muhtemelen dünyada daha huzurlu yaşıyor olurduk.

Serdarcim,

Yani mehmet ali erbil veya verdigin diger örnek gibi, saptirarak amiyane tabirle çıtırlarla takilmamis.

tayyip erdoğan da 11 sene demokrat kaldı, ama derin devleti, MİT'i ve yargıyı eline geçirince içindeki yobaz hortladı..

bi zahmet muhammed de biraz palazlansın.. öyle dakka bir, gol bir hemen karı almaya başlarsan, zaten kimse senin peygamber olduğuna inanmaz.. :)

Serdarcim,

Biraz da dönemin cariyeler ve esirler konusunu araştırırsan sorunun cevabına ulaşabilirsin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt