ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bazen diyorum ki tanrının bizim sevgimize ve yalvarmalarımıza ihtiyacı olmadığı çok kesin keşke hiç dinden bahsetmemiş olsaydı sanırım bugün din adına yaşanan birçok olay gerçekleşmezdi.

Ve bizler muhtemelen dünyada daha huzurlu yaşıyor olurduk.

serkan'cım tanrı zaten köşesinden sakince izliyor :)

bunları uyduranlar hep insanlar.. :asd22:

Bu kaçıncı ateizm konusu yav birleştirin bari eski konular ile.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Niye herkes bir kimlik seçmek zorunda bende onu anlamıyorum.Bırakın bu saçmalıkları da herkes istediği gibi yaşasın

Hayriyle Sato forumu hareketlendirsinler diye zaten bu konulari hortlatiyorlar ?

bu bos konularin kimseye faydasi gorulmemistir renktas

Uğur abi bizler insanları insan olduğu için seven bir toplumuz, aa bak bu kürt bundan adam olmaz aa bak gavur evladı felan değil, karşımızdakini bir insan olarak gördüğümüz için böyle davranıyoruz ki zaten olması gereken budur.

Haklısın kardeşim. Böyle olmalı zaten. Ama malesef bizim toplum pek öyle düşünmüyor genel bir kesim.

Bazen diyorum ki tanrının bizim sevgimize ve yalvarmalarımıza ihtiyacı olmadığı çok kesin
keşke hiç dinden bahsetmemiş olsaydı sanırım bugün din adına yaşanan birçok olay gerçekleşmezdi.
Ve bizler muhtemelen dünyada daha huzurlu yaşıyor olurduk.

Serkan kardeş,
Tanrı'nın bize ihtiyacı yok.
Yalnız, kendisi, bize kendisini tanıttığı üzere, bizi koruyan ve kollamak isteyen bir Tanrı.

Bize hiç dinden bahsetmeseydi, kurduğu sistemin nasıl çalıştığını ve sonuçlarının ne olacağını bilemezdik.

Din adına gerçekleşen olaylar, ortada din yokken de gerçekleşiyordu.
Din olmasaydı daha mutlu olur muyduk, din yokken çok mutlu değildik, bu durum çokta değişmezdi.
Problem dinde değil, dinin uygulanmamasında.

Dinin gereklerini yerine daha çok getiren Avrupalı ülkelerin ne kadar mutlu olduklarını görüyorum.
Aksine dini uygulamayan ortadoğunun hali ise ortada.

Ben inanan biri olarak biraz ateist leri savunmak istiyorum.

Çoğu zaman ateist arkadaşlar görüş bildirince hemen, "o kendinden olmuyor mu ?" benzeri küçük görmeye maruz kalıyorlar ve bunu yanlış buluyorum.

Düşüncelere saygı göstermez isek saygı gormeyiz.

Ayrica Kuran da eger zulüm yoksa, en guzel sekilde tartışın diyor inananlara, en çirkin şekilde değil.

Allah, bu konuda bana yardımcı olun diyor ayette. Her inanmayan potansiyel bir inanan adayıdır.

Belki bugün degil ama belki günler, aylar veya yıllar sonra düşüncesi değişebilir.

Her düşünceye saygı diyorum. :)

1209_ateist.JPG

hipotez%20ateist.jpg

hadi-ateyizler-bunuda-aciklayin.jpg

Ateist-k%C4%B1zdan-beyin-yakan-tweet.jpg

ateist-olmak-zor-i%C5%9F.jpg

tumblr_n3xpq1kbyT1sk5fw3o1_1280.jpg

11174922_1007971092570936_3385117873004171495_n.jpg

ateist.jpg

Biraz da dönemin cariyeler ve esirler konusunu araştırırsan sorunun cevabına ulaşabilirsin...

Dostane bir öneri yapmışsın kardeş,
lakin diyelim ki dönemi araştırdım ve cariye konusunda inandığım peygamberlerden birinin
yanlış bir iş yaptığını tespit yaptım.
Diyelim ki Kuran'da yazılana da ters düşmüş.

Sence burda, peygamberin hatalı davranışından dolayı, Kuran'ı inkar mı etmeliyim ?
Buradan, Allah'ın olmadığı sonucunu mu çıkarmalıyım ?

Heleki, Kuran'da peygamberlere, açıkca,
"hatalarınızdan/günahlarınızdan dolayı benden af dileyin" ayetleri varken.

Yani, özetlersem,
benim tek tanrım Allah, peygamberlerden herhangi biri değil.
Ben peygamberlere, vahiyden dolayı inanıyorum.
Geçmişte, oluşturulmaya çalışılan bilgi kirliliğininde farkındayım.
Dolayısıyla, olaylar üzerinden ilerlemiyorum.
Evrensel Mesajı takip ediyorum.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt