ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sen yanlış anlamışsın be dostum :) ben inandıgım için , hıssettıgım için ınanıyorum... Sen burada Allah yok diyerek hergun bunun mücadelesını verıyorsun.. sırf ınandırabılmek için.. pekı bunun sıze ne faydası olacak ?? bana bunun cevabını verin ?? neden uğraşıyorsunuz ? nasıl olsa yok olacaksınız.. neyi vadedıyor sıze bu mücadele bana bunun cevabını ver ?
Burası ateist bölümü ümit kardeş. Sozial net dünyasında evleri sayılır diyelim. Konu ateist iz gelin ateist olun bilmem gibi kampanya yazısı yok ki. İnandıkları bu konuda özgürce takıla biliyorlar işte demokratik haklarını kunlanarak. Bölüm bölüm dolaşıp forumda milleti ateist olun da demiyorlar yani :)

15 sene önce müslümanken benim söylediğim cümlelerin birebir aynısı.. :asd22:

ne cahilmişim.. yanlış anlama bu sana değil, eski bana bir sitem.. emin ol cennete olsaydı ilk ben inanırdım.. sen kendinizi kurnaz bizi salak mı sanıyorsun :) biz bir şeylerin farkına varmamış olsak senden çok sahipleniriz.. bunu vaktiyle namaz da kılmış eski bir müslüman olarak söylüyorum..

bu yazıyı sızın açınızdan yazdım.. yoksa ben gercekten ınanıyorum.. hiçbişeyde benı bundan cevıremez k i zaten bunca zamanda cevıremedı... sen namazda kılmışsın bravo.. ama boşuna kılmışsın :)

hayır bunu onun açısından bakarak söyledım... yoksa benım öyle dusuncem yok.. ben gercekten ınanıyorum.. sadece onun açısından baktım olaya

Ben seni anlıyorum. İnancını yargılamıyorum ve sorgulamıyorum. Sadece kurduğun mantık silsilesi sıkıntılı Ümit'cim. Zira adam zaten kendisini kurtarma kaygısı taşımıyor. Bu konuda net ve yalın. Öte tarafta ne yapacağını hesaplamıyor ve bunun için kaygılanmıyor. Çünkü onun için öyle bir yer yok. O yüzden ekseriya inanç konusunda tanrı tanımaz yada din tanımaz olarak nitelendirilen insanlar haliyle oluşturdukları düşüncelerde ve beyan ettikleri fikirlerde daha samimi oluyorlar. Korktukları ve endişelendikleri bir şey yok. Korku ve endişe malumun olduğu üzere zihni fena halde bulandırır ve inancın sapmasına yol açar. Misal günümüzde ülkemizde yaşanan inancın ''Emevi İslam'' anlayışı olarak vücut bulmasının altında da aynı sıkıntı yatıyor.

bu yazıyı sızın açınızdan yazdım.. yoksa ben gercekten ınanıyorum.. hiçbişeyde benı bundan cevıremez k i zaten bunca zamanda cevıremedı... sen namazda kılmışsın bravo.. ama boşuna kılmışsın :)

Onu Yüce allah bilir. Sen bilemezsin diye düşünüyorum Ümit kardeş.

yarın yok olacağını düşünen birisi için , ınsanlık neden önemlı olsun ki ?? bana sacma gelıyor

sozunu ettigin hususta herkes kendi kesiflerini yapabilir, ki bunun yolu da hayallere iman degil. bak hayyam ne demis;

"bugun aklin var
bir sey bildigin yok
yarin akilsiz
neyi bileceksin?"

--
bzim altini cizdigimiz islam turevi teopolitik safsatalardir

Ben seni anlıyorum. İnancını yargılamıyorum ve sorgulamıyorum. Sadece kurduğun mantık silsilesi sıkıntılı Ümit'cim. Zira adam zaten kendisini kurtarma kaygısı taşımıyor. Bu konuda net ve yalın. Öte tarafta ne yapacağını hesaplamıyor ve bunun için kaygılanmıyor. Çünkü onun için öyle bir yer yok. O yüzden ekseriya inanç konusunda tanrı tanımaz yada din tanımaz olarak nitelendirilen insanlar haliyle oluşturdukları düşüncelerde ve beyan ettikleri fikirlerde daha samimi oluyorlar. Korktukları ve endişelendikleri bir şey yok. Korku ve endişe malumun olduğu üzere zihni fena halde bulandırır ve inancın sapmasına yol açar. Misal günümüzde ülkemizde yaşanan inancın ''Emevi İslam'' anlayışı olarak vücut bulmasının altında da aynı sıkıntı yatıyor.

benım kafama takılan asıl soru şudur.. madem bunlar ınanmıyorlar.. yok olacaklarını zannedıyorlar.. neden İnsanları buna ınandırmaya calısıyorlar ?? kazançları nedir ?? Yarın birgün yok olacak birisi için insanlık bu kadar önemli olabılır mı ? bana sacma gelıyor çünkü

benım kafama takılan asıl soru şudur.. madem bunlar ınanmıyorlar.. yok olacaklarını zannedıyorlar.. neden İnsanları buna ınandırmaya calısıyorlar ?? kazançları nedir ?? Yarın birgün yok olacak birisi için insanlık bu kadar önemli olabılır mı ? bana sacma gelıyor çünkü
Bu natürel birsey Ümit. Bunun ateizm veya müslümanlik ile alakasi yok. Müslümanlarda ikna etmeye calisiyorlar mesela.

Bu natürel birsey Ümit. Bunun ateizm veya müslümanlik ile alakasi yok. Müslümanlarda ikna etmeye calisiyorlar mesela.

muslumanların bır gayesı var.. Allaha ınanmak.. Allahta dıyor ki ınananı cennete , ınanmayan cehenneme... sımdı tabıkıde ısteyen ınanır ısteyen ınanmaz.. ama Ateistlerın hiçbir amacı yok... yarını olmayan birisi neden ıkna etmeye çalışıyor ? kazancı nedir ?

Kuranda ınanmayanlar için net ayet var.. Asla affedılmeyecekler.. Şikr hariç bütün günahlar affedılır ama Şirk affedılmeyecek.. ben söylemıyorum ayet var

bize hiç bir şey olacağı yok ümit kardeş.. kendini kandırma..

vaktiyle muhammed adında bir suudi arabın yazdığı kitapta öyle yazıyor diye bize bir şey olacak değil..

arabın politik çatışmasının meyvesi olan inançları %100 hak kabul etmek senin sorunun..

Kuranda ınanmayanlar için net ayet var.. Asla affedılmeyecekler.. Şikr hariç bütün günahlar affedılır ama Şirk affedılmeyecek.. ben söylemıyorum ayet var

rgltl.jpg

bize hiç bir şey olacağı yok ümit kardeş.. kendini kandırma..

vaktiyle muhammed adında bir suudi arabın yazdığı kitapta öyle yazıyor diye bize bir şey olacak değil..

arabın politik çatışmasının meyvesi olan inançları %100 hak kabul etmek senin sorunun..

sorun değil '' Gercekler '' bunu görememenızde sızın sorununuz :) bir ınsan neden Memleketınden kovulma pahasına , Taşlanma pahasına peygamberlık ilan edip savaşmayı göze alsın ki ?? neden savaşıp ölmeyı göze alsın ?? deli mi bu adam ?? bunu düşünecek kadar hiç vaktınız olmadı mı ?

Ateistleri savundurcaksun bana şimdi ya :) bir çok kadın görülmüş veya duyulmuş ki hamile olup istememiştir karnındaki cana. Taki çocuk doğup kolarina alana kadar. İnsani psycholojik sevgi bağımlılık duyguları ortaya çıkıyor o durumda. Doğada hayvanlarda da bunu rastlaya biliriz. İnsani duygu metamistikligi deniliyor. Bu her insanda değişen bir karışım olabiliyor farklı farklı konularda. İnsanı EQ yapısı karışık ve uzun konu psikolojik dünyasında

Inanan inansin inanmayan inanmasin. Kimse misyonerlik yapmasin.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ateistleri savundurcaksun bana şimdi ya :) bir çok kadın görülmüş veya duyulmuş ki hamile olup istememiştir karnındaki cana. Taki çocuk doğup kolarina alana kadar. İnsani psycholojik sevgi bağımlılık duyguları ortaya çıkıyor o durumda. Doğada hayvanlarda da bunu rastlaya biliriz. İnsani duygu metamistikligi deniliyor. Bu her insanda değişen bir karışım olabiliyor farklı farklı konularda. İnsanı EQ yapısı karışık ve uzun konu psikolojik dünyasında

bi sen savunmamıştın tamam oldu :asd22:

muslumanların bır gayesı var.. Allaha ınanmak.. Allahta dıyor ki ınananı cennete , ınanmayan cehenneme... sımdı tabıkıde ısteyen ınanır ısteyen ınanmaz.. ama Ateistlerın hiçbir amacı yok... yarını olmayan birisi neden ıkna etmeye çalışıyor ? kazancı nedir ?
Diyorum ya, insanin tabiatinda sakli bunun cevabi ve insanlarin inanci ile alakasi yok. Insanlar her gün birbirini ikna etmeye calisiyor. Bu soruya cevap bulmak zor. Söyle düsün: Sen kendini ateist yerine koy ve yakin arkadasin inancli, inancina göre yasiyor, yani senin acindan kIsItlI yasiyor diyebiliriz. Suna dikkat et, buna dikkat et gibi seyler.. Bunu sen ateist olarak sacma buluyorsun, zaman kaybi oldugunu düsünüyorsun ve onu ikna etmeye calisiyorsun. Ateizmin idelojisi bu zaten.

O senin bahsettigin hic karismayan insanlarin ateizm ile de pek alakasi yok. Ateizm de inanctir, ama tersten anliyorsan, yani hic birseye inanmamaktir ve insanlari aydinlatmaktir.

Son düzenleme:
sorun değil '' Gercekler '' bunu görememenızde sızın sorununuz :) bir ınsan neden Memleketınden kovulma pahasına , Taşlanma pahasına SARAY YAPTIRIP İÇ SAVAŞ ÇIKARMAYI göze alsın ki ?? neden HIRSIZLIK YAPIP, PARALARI AYAKKABI KUTULARINA KOYUP, HAPSE GİRMEYİ göze alsın ?? deli mi bu adam ?? bunu düşünecek kadar hiç vaktınız olmadı mı ?

insan bu.. politik ve maddi güç için her şeyi göze alabilir..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt