- 26 Kasım 2012
- 179.210
- 241.290
- 5.688
Günaydın ATEİZM dostları
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ben öncelikle belirteyim elhamdülilah müslümanım ve tüm benliğimle bir yaratan Allah olduğuna inanıyorum,
Biz ne namazı,ne orucu,ne zekatı ne kurbanı vb bize farz kılınan,haram helal kılınan bir çok olguyu yeterince anlayamıyoruz,
Örneğin Kurban, biz diyoruz ki Kurban insana paylaşmayı öğretir,her gün et yiyen zengin ile hiç et yemeyen fakiri eşitler ve toplumsal dengeyi sağlar,birey yardım etmenin paylaşmanın verdiği haz ile dünyaya başka bakar içinde sevgi barındırmayı öğrenir,
Daha böyle hurafeden arınmış,pozitif bilimler ile desteklenen...
Benim düşüncem Şu bir yaratıcı Allah var
bu dünyada inancım gereği yaptıklarımla ilgili bir kaybım olmayacak,ama eğer yaratıcı var ise bir kazancım elbet olacak,bunun tam tersi inanmayan arkadaşlar için de geçerlidir...
İslama hakaret ederler, hdp ye oy verirler,
iç savaş çıkarmak için polisine, devletine karşı direnirler.
E birilerininde bu cehennemde yanması gerek değil mi.
Bunun gibi tiplerden allah messenger gönderdiğindede vardı.Bunlarla tartışmaya girmek gereksiz.
İslam'a çok fazla sayıda hakaret ediyorum, ve CHP'ye oy verdim en son
hükümete karşıyım, ama polise saldırmak nedir? PKK'lı değiliz sonuçta.
cehennem yoktur, insanların insanları kontrol etmek için yarattığı bir sistemdir. Eski Sümerler'den Orta Doğu'ya ulaşan bu fikir zaten üç Orta Doğu dininde ondan dolayı var.
Hindular mesela reenkarnasyona inanır, onların kontrol sistemi de öyledir. Öldükten sonra, doğmadıktan önceki gibi zamansız sonsuzluğa kaybolacaksın. Ve doğmadan önceki gibi, öldükten sonra da yok olacaksın.
sen de buna inandın? 'Beni Allah gönderdi' diyip insanları kandırabilir bir insan mesela. Bana Allah'ın varlığını bilimsel bir şekilde kanıtlayamadığın sürece benim Muhammed'in uydurduğu bir tanrıya inanmam saçma.
milyarların inandıgı varlıgı, o parlak aklıyla..
İslama hakaret ederler, hdp ye oy verirler, iç savaş çıkarmak için polisine, devletine karşı direnirler. E birilerininde bu cehennemde yanması gerek değil mi.Final boss dediğiniz yaratık ölünce, keşke toprak olsaydım diyecek.Bunun gibi tiplerden allah messenger gönderdiğindede vardı.Bunlarla tartışmaya girmek gereksiz.Yalnız forum son zamanlarda ateizm ve hdp-pkk sempatizanlıgını arttırmış durumda.Bence biraz sınırlar aşılıyor.
"bir baltaya sap olamamış" lafını hakaret olarak görmek?
pes doğrusu nasıl bir zihniyetle uğraşıyoruz..
madem bir baltaya sap olmuş, bana burada peygamberin 40 yaş öncesi başarılarını ve yaptığı üstün işleri say.. bir karşı fikir ortaya koy.. sıkışınca hemen kıvranmaya başlıyorsunuz..
Şimdi sizin argümanlarınızla destekleyelim söylediğim cümleyi.. 40 yaşına gelmiş bir adam ve o yaşta;
- okuma yazması yok
- bir hırkası var, hepsi o (bunu müslümanlar iddia etti bu konuda)
- yıllarca her gün bir mağaraya gidip boş boş oturan orta yaşlı bir adam..
Nedir burada itiraz?
(o kadar yıl hanginiz tek başına her gün mağaraya gidip otursanız vahiy gelir.. gelmez diyen denesin..)
Okuma yazma bilmeyen bir insanin bu kadar sanatsal ve guzel ifadelerle birseyler soylemesi
ve hala curutulememesi bence en buyuk mucizedir.
r'das, kuran'in yarisi kureys siirlerinden beslenir, yani kuran'daki betim ve tabirlerin cogu zaten kuran oncesi mevcut, siirsel ifade o toplumun bir niteligi (+ kuran zaten emeviler doneminde kitap haline getirilir, istisnasiz her sozun muhammed diye birine ait olduguna dair herhangi bir belge yok), diger yarisi da sumer mitleri ve hint teozofisinden beslenen ibrahimi teolojinin bozuk aktarimidir.
nesi curutulmemis, kime gore curutulmemis (tayyibe mi)
Termodinamik enerjinin yoktan var edilemeyeceğini söylüyor zaten
Evet ama big bang den önce hiç bir şey yokdu demiyorlar. Bir şeyler olustuki o büyük patlama ortaya çıktı savunanlar var. Bu durumda yazdıkların boşuna yazdığını demek zorundayım.Yıl olmuş 2015 hala big bangin dünyanın yaradılışını çürüttüğünü iddia ediyorlar.
ve bu insanlar bunu bilim adı altında yapıyor.
big bangin teori olarak kalmasının bir nedeninin de Termodinamiğin 1. Kanunu olduğunu ya bilmiyorlar ya da bilmek istemiyorlar.
Termodinamik enerjinin yoktan var edilemeyeceğini söylüyor zaten, dolayısıyla big bang teorisinde olduğu gibi kendi kendine evrenin 0 hacimden var olması mümkün değil.
aksini iddia eden için bilimsel teori bilimsel kanundan daha geçerli sanırım.
kuran'in iddiasi allah'in yoktan var ettigi yonunde ama? kafir oldun it seemz