ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İslama hakaret ederler, hdp ye oy verirler, iç savaş çıkarmak için polisine, devletine karşı direnirler. E birilerininde bu cehennemde yanması gerek değil mi.Final boss dediğiniz yaratık ölünce, keşke toprak olsaydım diyecek.Bunun gibi tiplerden allah messenger gönderdiğindede vardı.Bunlarla tartışmaya girmek gereksiz.Yalnız forum son zamanlarda ateizm ve hdp-pkk sempatizanlıgını arttırmış durumda.Bence biraz sınırlar aşılıyor.

Son düzenleme:
Ben öncelikle belirteyim elhamdülilah müslümanım ve tüm benliğimle bir yaratan Allah olduğuna inanıyorum,

neden yaratan allah da zeus degil, brahma degil? bu tanrilarin karakterlerinin sadece turedikleri kulturlerin zihni unsurlarini yansittiginin bilincindesindir umarim.

Biz ne namazı,ne orucu,ne zekatı ne kurbanı vb bize farz kılınan,haram helal kılınan bir çok olguyu yeterince anlayamıyoruz,

bir seyin sana 'farz kilindigini' nereden biliyorsun ki, herhangi bir seyi dogrulaman icin o seyin bir kitapta yazmasi yeterli mi?

Örneğin Kurban, biz diyoruz ki Kurban insana paylaşmayı öğretir,her gün et yiyen zengin ile hiç et yemeyen fakiri eşitler ve toplumsal dengeyi sağlar,birey yardım etmenin paylaşmanın verdiği haz ile dünyaya başka bakar içinde sevgi barındırmayı öğrenir,

bir baskasi da diyor ki kurban hayvan katlidir, soykirimdir, cinayettir.

link

buna ne diyeceksin?

Daha böyle hurafeden arınmış,pozitif bilimler ile desteklenen...

dini doktrinlerin direkt kendilerinin hurafe olabilecegi hic aklina gelmedi mi peki?

Benim düşüncem Şu bir yaratıcı Allah var

belirttigin gibi, bu sadece bir dusunce. asli gercek ise iradi dusunceden bagimsizdir, bir donem insanlarin dunyanin duz olusuna inanmasi, ve bu durumun nesnel gercek ile bagdasmamasi gibi.

bu dünyada inancım gereği yaptıklarımla ilgili bir kaybım olmayacak,ama eğer yaratıcı var ise bir kazancım elbet olacak,bunun tam tersi inanmayan arkadaşlar için de geçerlidir...

nasil emin olabiliyorsun? diyelim bir tanri var, ama allah degil, bu durumda kendini nasil garantiye almis oldun? nitekim inancin geregi herhangi bir seyi yapabilirsin, eskilerde 'inanc geregi' yine insan kurban etmek turevi bir suru aksiyon ortaya konurdu. o halde temel aldigin veriler neler? sadece kor inanc mi?

peace.

Son düzenleme:
<p>"sizinle(siz müslümanlarla), küçük (çekik) gözlü toplum, türkler
savaşacaktır. siz onları, üç kez önünüze katıp süreceksiniz. sonunda
arap yarımadası'nda karşılaşacaksınız. birincide, onlardan kaçan
kurtulur. ikincide kimi kurtulur, kimi yok edilir.
üçüncüdeyse onların tümü kırılacaktır."(ebu davud, sünen, hadis no:
4305.)<br></p>

>Kitap verilenlerden, Allah’a ve yevm’il âhire (Allah’a ulaşma gününe) inanmayan kimselerle ve Allah’ın ve O’nun Resûl’ünün haram ettiğini haram etmeyenlerle ve hak dîni, dîn edinmeyenlerle, onlar küçük düşüp, cizyeyi elleriyle verinceye kadar savaşın. (Kuran 9:29)

Barış dini <3

İslama hakaret ederler, hdp ye oy verirler,

İslam'a çok fazla sayıda hakaret ediyorum, ve CHP'ye oy verdim en son :)

iç savaş çıkarmak için polisine, devletine karşı direnirler.

hükümete karşıyım, ama polise saldırmak nedir? PKK'lı değiliz sonuçta.

E birilerininde bu cehennemde yanması gerek değil mi.

cehennem yoktur, insanların insanları kontrol etmek için yarattığı bir sistemdir. Eski Sümerler'den Orta Doğu'ya ulaşan bu fikir zaten üç Orta Doğu dininde ondan dolayı var.

Hindular mesela reenkarnasyona inanır, onların kontrol sistemi de öyledir. Öldükten sonra, doğmadıktan önceki gibi zamansız sonsuzluğa kaybolacaksın. Ve doğmadan önceki gibi, öldükten sonra da yok olacaksın.

Bunun gibi tiplerden allah messenger gönderdiğindede vardı.Bunlarla tartışmaya girmek gereksiz.

sen de buna inandın? 'Beni Allah gönderdi' diyip insanları kandırabilir bir insan mesela. Bana Allah'ın varlığını bilimsel bir şekilde kanıtlayamadığın sürece benim Muhammed'in uydurduğu bir tanrıya inanmam saçma.

İslam'a çok fazla sayıda hakaret ediyorum, ve CHP'ye oy verdim en son :)

hükümete karşıyım, ama polise saldırmak nedir? PKK'lı değiliz sonuçta.

cehennem yoktur, insanların insanları kontrol etmek için yarattığı bir sistemdir. Eski Sümerler'den Orta Doğu'ya ulaşan bu fikir zaten üç Orta Doğu dininde ondan dolayı var.

Hindular mesela reenkarnasyona inanır, onların kontrol sistemi de öyledir. Öldükten sonra, doğmadıktan önceki gibi zamansız sonsuzluğa kaybolacaksın. Ve doğmadan önceki gibi, öldükten sonra da yok olacaksın.

sen de buna inandın? 'Beni Allah gönderdi' diyip insanları kandırabilir bir insan mesela. Bana Allah'ın varlığını bilimsel bir şekilde kanıtlayamadığın sürece benim Muhammed'in uydurduğu bir tanrıya inanmam saçma.

Burada senin gibi elemanlarla islamı veya allahın varlıgını tartışmak müslümanların cahilliği oluyor.İnsanlar doğal olarak hakaret görünce dayanamayıp konuya giriyor.Sonra boş insanlara gereksiz malzeme oluyor.

Ateizmemi inanıyorsun portakala muz a mı tapıyorsun dilediğine tapın.Forumda islam düşmanlıgı aldı başını gitti.Benim sana kimseye bişey kanıtlama derdim yok.Kendini amip gibi toprak gibi gören yarı canlı yarı ölü bişeysin.Ölünce yok olacağını düşünüyorsun.Sonrada benim inandıgım cennet-cehennem modeliyle dalga geçiyorsun.
'
Dediğim gibi buraya gelip hakaretler üzerine tepki verenler kendini tartışmanın içinde buluyor.Karşı taraftaki zeki kişi! milyarların inandıgı varlıgı, o parlak aklıyla.. 'hadi bana bilimsel olarak ispat et inanayım ehuhe' yapınca ortaya boş muhabbet çıkıyor.

milyarların inandıgı varlıgı, o parlak aklıyla..

well said

Lemmings.jpg

Son düzenleme:
"bir baltaya sap olamamış" lafını hakaret olarak görmek?

pes doğrusu nasıl bir zihniyetle uğraşıyoruz..

madem bir baltaya sap olmuş, bana burada peygamberin 40 yaş öncesi başarılarını ve yaptığı üstün işleri say.. bir karşı fikir ortaya koy.. sıkışınca hemen kıvranmaya başlıyorsunuz..

Şimdi sizin argümanlarınızla destekleyelim söylediğim cümleyi.. 40 yaşına gelmiş bir adam ve o yaşta;

- okuma yazması yok
- bir hırkası var, hepsi o (bunu müslümanlar iddia etti bu konuda)
- yıllarca her gün bir mağaraya gidip boş boş oturan orta yaşlı bir adam..

Nedir burada itiraz?

(o kadar yıl hanginiz tek başına her gün mağaraya gidip otursanız vahiy gelir.. gelmez diyen denesin.. :) )

Son düzenleme:
>>>>Burada senin gibi elemanlarla islamı veya allahın varlıgını tartışmak müslümanların cahilliği oluyor.

Allah'ın varlığını bilimsel bir şekilde tartışsak kaybeden zaten sen olursun. Ondan olabilir belki. Allah'ın varlığını kanıtlayacak hiçbir belge yok. Bilim bu güne kadar evrim ile Adem&Havva hikayesini(!) ve büyük patlama ile dünyanın yaratılışını çökertti.

>>>>İnsanlar doğal olarak hakaret görünce dayanamayıp konuya giriyor.Sonra boş insanlara gereksiz malzeme oluyor.

Ağzı olan konuşur, bu bir sohbet platformu, isteyen yazar.

>>>>Ateizmemi inanıyorsun portakala muz a mı tapıyorsun dilediğine tapın.Forumda islam düşmanlıgı aldı başını gitti.

Ben hiçbir şeye inanmıyorum. Sadece bilime inanıyorum, kanıtlanmış birşeye inanıyorum. Eğer birşey kanıtlanmamışsa ona inanmam saçma geliyor. Ateizm tanrıtanımazlık demektir, inanç değildir. Tam tersi inancın olmamasıdır. İslam düşmanlığı mı? IŞİD gibi örgütler, Suudi Arabistan hükümeti, bunlar kafa kesiyorlar, bunlar Kuran'ı uyguluyor ve ondan dolayı İslam düşmanlığı varsa, İslam'a olan düşmanlık değil, İslam'ın insandışı büyük bir yalan olduğundan dolayıdır. Kimse seni incitmek için İslam'ı eleştirmiyor, ben dahil.

>>>>Kendini amip gibi toprak gibi gören yarı canlı yarı ölü bişeysin.Ölünce yok olacağını düşünüyorsun.Sonrada benim inandıgım cennet-cehennem modeliyle dalga geçiyorsun.

Ölümden sonra yaşam için bana bir kanıt göster, ben de inanırım. Sen doğmadan önce neydin? İşte öldükten sonra da o olacaksın, büyük bir hiç. Gerçekler korkunç değil mi?

>>>>Dediğim gibi buraya gelip hakaretler üzerine tepki verenler kendini tartışmanın içinde buluyor.Karşı taraftaki zeki kişi! milyarların inandıgı varlıgı, o parlak aklıyla..

Kardeşim hakaret şudur 'ulan am.. pi.. dinini si...ti..m' ben bunu yapmıyorum.

Hiç kendi dinini eleştirdin mi?

Hiç niye Suudiler kafa kesiyor, niye IŞİD kafa kesiyor diye okudun mu dinini?

>>>>'hadi bana bilimsel olarak ispat et inanayım ehuhe' yapınca ortaya boş muhabbet çıkıyor.

Asıl 1500 yıllık kitabı kaynak olarak göstermek boş laftır.

İslama hakaret ederler, hdp ye oy verirler, iç savaş çıkarmak için polisine, devletine karşı direnirler. E birilerininde bu cehennemde yanması gerek değil mi.Final boss dediğiniz yaratık ölünce, keşke toprak olsaydım diyecek.Bunun gibi tiplerden allah messenger gönderdiğindede vardı.Bunlarla tartışmaya girmek gereksiz.Yalnız forum son zamanlarda ateizm ve hdp-pkk sempatizanlıgını arttırmış durumda.Bence biraz sınırlar aşılıyor.

Çözümün = Tampax
böyle postlar değil
Selamet içinde varolman dileğiynen

"bir baltaya sap olamamış" lafını hakaret olarak görmek?

pes doğrusu nasıl bir zihniyetle uğraşıyoruz..

madem bir baltaya sap olmuş, bana burada peygamberin 40 yaş öncesi başarılarını ve yaptığı üstün işleri say.. bir karşı fikir ortaya koy.. sıkışınca hemen kıvranmaya başlıyorsunuz..

Şimdi sizin argümanlarınızla destekleyelim söylediğim cümleyi.. 40 yaşına gelmiş bir adam ve o yaşta;

- okuma yazması yok
- bir hırkası var, hepsi o (bunu müslümanlar iddia etti bu konuda)
- yıllarca her gün bir mağaraya gidip boş boş oturan orta yaşlı bir adam..

Nedir burada itiraz?

(o kadar yıl hanginiz tek başına her gün mağaraya gidip otursanız vahiy gelir.. gelmez diyen denesin.. :) )

Serdar abi kendi kendinle celistiginin farkindasindir sanirim.
Bu kadar sayfalik yazdiklarini yine sen curuttun :)

Muhammed'in cok zeki oldugunu dusunen sen simdi deliydi diyorsun :)

Magaradan cikmiyoru diyorsun ama dunyayi cok guzel gozlemledigini anlattin.

Bence hu konuya soyle bakmak gerekir.

Okuma yazma bilmeyen bir insanin bu kadar sanatsal ve guzel ifadelerle birseyler soylemesi ve hala curutulememesi bence en buyuk mucizedir.

Inanirsin,inanmazsin o ayri fakat.

Surekli hayal gucunuzu kullanarak ve surekli kendinizle celiserek hakli olmaya calisiyorsunuz.

Saygilarimla

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yıl olmuş 2015 hala big bangin dünyanın yaradılışını çürüttüğünü iddia ediyorlar.
ve bu insanlar bunu bilim adı altında yapıyor.

big bangin teori olarak kalmasının bir nedeninin de Termodinamiğin 1. Kanunu olduğunu ya bilmiyorlar ya da bilmek istemiyorlar.
Termodinamik enerjinin yoktan var edilemeyeceğini söylüyor zaten, dolayısıyla big bang teorisinde olduğu gibi kendi kendine evrenin 0 hacimden var olması mümkün değil.

aksini iddia eden için bilimsel teori bilimsel kanundan daha geçerli sanırım.

Okuma yazma bilmeyen bir insanin bu kadar sanatsal ve guzel ifadelerle birseyler soylemesi

r'das, kuran'in yarisi kureys siirlerinden beslenir, yani kuran'daki betim ve tabirlerin cogu zaten kuran oncesi mevcut, siirsel ifade o toplumun bir niteligi (+ kuran zaten emeviler doneminde kitap haline getirilir, istisnasiz her sozun muhammed diye birine ait olduguna dair herhangi bir belge yok), diger yarisi da sumer mitleri ve hint teozofisinden beslenen ibrahimi teolojinin bozuk aktarimidir.

ve hala curutulememesi bence en buyuk mucizedir.

nesi curutulmemis, kime gore curutulmemis (tayyibe mi)

r'das, kuran'in yarisi kureys siirlerinden beslenir, yani kuran'daki betim ve tabirlerin cogu zaten kuran oncesi mevcut, siirsel ifade o toplumun bir niteligi (+ kuran zaten emeviler doneminde kitap haline getirilir, istisnasiz her sozun muhammed diye birine ait olduguna dair herhangi bir belge yok), diger yarisi da sumer mitleri ve hint teozofisinden beslenen ibrahimi teolojinin bozuk aktarimidir.

nesi curutulmemis, kime gore curutulmemis (tayyibe mi)

Simdi Sato'cum birbirimizi kandirmayalim kimse bu sekilde dogruyu anlatipta.Dogruyu baskasina kaptirmaz.Aslinda sende kendin soyledin o donemin yerlisi bu sekilde bi sanata sahip diye.Ben de diyorum ki boyle bir sanati neden okuma yazma bilmeyen biri ortaya dokerken digerlerinden karsi bi tepki gelemiyor.Oldurmek istiyorlar falan filan.

Ayrica curutulmus olan hicbirsey bulamadim satocum

Son düzenleme:
Ayrica burdan Serdar Demir'e sesleniyorum.

Serhan adamin hasidir sizi defalarca yerle bir etmistir :D

Yıl olmuş 2015 hala big bangin dünyanın yaradılışını çürüttüğünü iddia ediyorlar.
ve bu insanlar bunu bilim adı altında yapıyor.

big bangin teori olarak kalmasının bir nedeninin de Termodinamiğin 1. Kanunu olduğunu ya bilmiyorlar ya da bilmek istemiyorlar.
Termodinamik enerjinin yoktan var edilemeyeceğini söylüyor zaten, dolayısıyla big bang teorisinde olduğu gibi kendi kendine evrenin 0 hacimden var olması mümkün değil.

aksini iddia eden için bilimsel teori bilimsel kanundan daha geçerli sanırım.
Evet ama big bang den önce hiç bir şey yokdu demiyorlar. Bir şeyler olustuki o büyük patlama ortaya çıktı savunanlar var. Bu durumda yazdıkların boşuna yazdığını demek zorundayım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt