Serdar Demir
Tecrübeli Üye
- 22 Mart 2009
- 5.416
- 23
- 1.333
Aslında, vahyin, bir bilim kitabı olduğu iddiam yok.
Sadece, bazı bilgilerin/veya yakın ifadelerin diyelim, nasıl oluyorda şu an ki gerçekler ile örtüştüğü, hep aklımı kurcalıyor.
Yoksa, burda şöyle bir keşif var, gidin onu bulun gibi bir mesaj/gaye zaten yok.
Kaldı ki, bunu araplardan veya bizden beklemek garip olur.
Nobel'i kaç müslüman kaç müslüman olmayan zat almış, baktığında, zaten büyük resmi görüyorsun.
Hadi onu da geçtim, vahiy, insanlığa indi, arapların sahibi hegemonyasında değil ki.
Ama, vahiy'de akla ve aklı kullanmaya atıf her zaman var.
Yeryüzünü gezin dolaşın, yaratılışın nasıl başladığını görün ayetini bile o zaman hangi insan bakış açısı açıklayabilir,
ben açıklayamıyorum.
o ayeti 10 ayet önü ve 10 ayet arkasıyla eksiksiz yapıştırsana.. ben anlatacağım sana hikmetini..
çok basit bir ayete (ve ayetlere) gereksiz yüce anlamlar yüklüyorsun..
kuran zeki bir çöl bedevisinin kulaktan dolma bilgilerini şiirler eşliğinde paylaştığı toplama bir kitaptır..
Allah denen büyük bir varlığın "kureyş çölündeki, kendine bile faydası olmayan arap bedevilere bir şeyler anlatmaya çalışmış olması" akıl ve mantık ile kabul edilemeyecek kadar saçma bir durum

noel babaya inanan çocukların varlığı noel babayı gerçek kılmıyor.. aynı şekilde, sizin "kuranın ilahi olduğuna inanmanız" da kuranı ilahi yapmaz..
Son düzenleme: